{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Hoe vind je de perfecte parasol voor in jouw achtertuin?

  • Door Roos
  • Monday 09 / 08 / 2021 0
Hoe vind je de perfecte parasol voor in jouw achtertuin?

Ben je op dit moment bezig het met inrichten of aanpassen van jouw achtertuin? En ben je daarbij op zoek naar de beste meubelen en accessoires? Dan hoef je in principe niet meer verder te kijken. Bij ons vind je namelijk een divers aanbod van de beste meubelen en accessoires. Deze meubelen en accessoires zijn niet alleen van de beste kwaliteit, maar worden door ons ook nog relatief voordelig aangeboden. Daar blijft het echter niet bij.
Nee, wij zorgen er ook nog voor dat wij je van passend advies voorzien. Dat doen we onder meer in onze showroom. Als je bij ons in de showroom langskomt, kun je uitgaan van persoonlijk en deskundig advies. Advies waar je echt iets aan hebt en waar je dus mee uit de voeten kunt. Dit advies geven wij je echter ook via het internet.
Hoe we dat doen? Dat doen we onder meer aan de hand van dit artikel. In dit artikel richten wij daarvoor onze pijlen op één van de populairste accessoires; de parasol. Ja, het is eigenlijk een feit dat je niet zonder een parasol in jouw tuin kunt. Pas op de momenten dat je géén parasol tot je beschikking hebt, merk je pas op dat een parasol echt veel voordelen met zich mee brengt.
Voordat je van de voordelen kunt genieten, is het zaak om de perfecte parasol uit te kiezen. De ervaring leert dat dit echter niet al te makkelijk is. Nee, je moet met veel facetten rekening houden, terwijl het aanbod ook bijzonder divers is. Om deze lastige zoektocht voor jou een stuk makkelijker te maken, hebben wij dit artikel geschreven. Met de informatie uit dit artikel kun jij snel de perfecte parasol voor in jouw tuin uitkiezen. Zonder enige twijfel!
Wil je vervolgens graag de perfecte parasol aan gaan schaffen? Daarvoor ben je bij ons dus ook aan het juiste adres. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, geniet je bij ons immers van een divers aanbod. Niet alleen ons aanbod is divers, maar ook de prijzen die wij hanteren. Je kunt voor relatief goedkope parasols kiezen, terwijl je ook voor de iets duurdere varianten kunt kiezen. Feit is dat wij de prijzen sowieso laag voor je houden. Wij willen het namelijk voor iedereen mogelijk maken om een goede en fraaie parasol aan te schaffen.

Waarom zou je een parasol voor in jouw achtertuin aanschaffen?

Stellen wij deze vraag nou echt? Ja, dat doen wij echt. Wij merken namelijk op dat relatief veel mensen nog niet het belang van een parasol zien. Hoe wij dat opmerken? Dat zien wij onder andere als we naar tuinen bij ons in de buurt kijken. Wij zien de buurtbewoners van het zonnetje genieten, maar wij zien dat dit ook op een onverantwoorde manier plaatsvindt. Zij zitten namelijk in de volle zon, zonder enige bescherming van een parasol.
Met een parasol kun je je echter goed beschermen tegen de zonnestralen. Dat is bijzonder wenselijk, aangezien de felle zonnestralen flinke schade aan kunnen richten. Zo kunnen de zonnestralen er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw huid gaat verbranden. Ook kunnen de zonnestralen van invloed zijn op jouw ogen. Met andere woorden: door een parasol te gebruiken, weet je gezond te blijven. Dit klinkt wellicht hard, maar dat is echt de waarheid.
Daarnaast is het met een parasol ook een stuk aangenamer in de tuin. Je kunt immers in de schaduw tijd doorbrengen; dat is toch wel een stuk prettiger dan in de volle zon. Om het helemaal af te maken, hoef je alleen nog een koud drankje bij je in de buurt hebben. Je kunt dan écht optimaal genieten van het heerlijke weertje in ons land. Zonder dat je daarbij risico op bijvoorbeeld een huidverbranding oploopt.
Verder is het ook een groot voordeel dat je uit veel soorten parasols kunt kiezen. Dat ga je ook opmerken naarmate je dit artikel aan het lezen bent. Je vindt gewoonweg uit dat je uit veel soorten parasols kunt kiezen én dat je op basis van jouw wensen altijd wel een geschikte parasol kunt vinden. Ook dat is in onze ogen een belangrijk voordeel. Een voordeel van parasols in zijn algemeenheid, maar ook een voordeel van ons aanbod van parasols.
Tevens is het zo dat een parasol een fraaie uitstraling heeft. Met de uitstraling van een parasol kun je jouw gehele tuin eigenlijk beïnvloeden. Zet bijvoorbeeld maar een felgekleurde parasol naast een parasol in een basic kleur. Je ziet dan echt direct dat beide parasols een compleet andere uitstraling met zich mee brengen. Een uitstraling die je ongetwijfeld veel plezier op gaat leveren. Zodra je de tuin inkijkt, zie je immers de grote parasol boven de rest van de tuin uitsteken.
Tot slot is het een voordeel dat je de meeste parasols kunt bedienen. Aangezien de zon gedurende de dag beweegt, is dat wel zo prettig. Je kunt er met de parasol in ieder geval voor zorgen dat je altijd de gewenste schaduw in jouw tuin weet te creëren. Al met al is de aanschaf van een parasol dus aan te raden.

Kent een parasol ook nog nadelen?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is de aanschaf van een parasol een verstandige keuze. Tegelijkertijd is het ook verstandig om met enkele nadelen rekening te houden. Wat deze nadelen precies zijn? Dat bespreken we graag hieronder.
Allereerst moet je de nodige ruimte in jouw tuin vrijhouden. Dit geldt niet zozeer voor de parasol, maar wel voor de parasolvoet. Deze parasolvoet moet je een plekje in de buurt van jouw terras geven, waardoor je jouw terras in de schaduw kunt brengen. Als je dat gedaan hebt, is het op en top genieten. Voordat het zover is, moet je hier dus wel enige ruimte voor vrijmaken in jouw tuin.
Ook moet je met een bepaalde investering rekening houden. Zeker las je een grote en goede parasol wilt kopen, kunnen de kosten behoorlijk hoog oplopen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, krijg je echter wel een hoop waar voor je geld. Het feit dat je jouw huid kunt beschermen, is eigenlijk al onbetaalbaar te noemen.
Tot slot moet je rekening met het uitgebreide aanbod houden. Huh, is het uitgebreide aanbod nu plots een nadeel? Nou, het kan absoluut keuzestress met zich mee brengen. Als je wilt voorkomen dat je last van keuzestress krijgt, lees je het beste dit artikel even op je gemakje door. In dit artikel bespreken wij namelijk hoe je de beste parasol voor in jouw achtertuin uit kunt kiezen.

Een parasol uitkiezen; waar moet je op letten?

Heb je interesse om een nieuwe parasol aan te schaffen? Heb je op dit moment bijvoorbeeld nog helemaal geen parasol? Of wil je graag jouw huidige parasol door een nieuwe variant vervangen? Ongeacht wat de situatie op dit moment is, is het verstandig om een nieuwe parasol aan te schaffen. Met een nieuwe parasol ga je gewoonweg van alle hierboven genoemde voordelen profiteren.
Maar, hoe vind je nou de beste parasol voor in jouw achtertuin? Met welke facetten moet je rekening houden? En welke facetten spelen uiteindelijk een bepalende rol? Op al die vragen gaan wij je hieronder een passend antwoord geven.

Tip 1: zet jouw wensen op een rijtje

Allereerst willen wij je aanraden om jouw wensen op een rijtje te zetten. Probeer bijvoorbeeld antwoord op de volgende vraag te geven: waarom wil je een parasol aanschaffen? Wil je dit doen om bijvoorbeeld jouw loungeset in de schaduw te kunnen brengen? Of wil je specifiek jouw tuinset in de schaduw kunnen brengen? Op basis van het antwoord op deze vraag kun je al een flinke schifting in het aanbod maken.
Daarnaast moet je ook antwoord op de volgende vraag gaan geven: waar hecht je veel waarde aan? Hecht je bijvoorbeeld veel waarde aan de kwaliteit van een parasol? Wil je het liefste zo min mogelijk geld kwijt zijn aan een nieuwe parasol? Of hecht je vooral waarde aan de uitstraling van een parasol? Dit zijn ook stuk voor stuk aspecten waar je op voorhand goed over na moet denken. Althans; niks moet, maar dit is toch iets wat wij je van harte aan kunnen raden.
Waarom het belangrijk is om jouw wensen op een rijtje te zetten? Dat heeft puur te maken met het feit dat je uit veel soorten parasols kunt kiezen. Door jouw wensen op voorhand op een rijtje te zetten, kun je een flinke schifting in het aanbod gaan maken. Je weet hiermee jouw zoektocht te bespoedigen, makkelijker te maken en sneller te laten verlopen. Dat klinkt goed, niet waar?
Vind je het lastig om over jouw wensen na te denken? Dan is ons advies om alvast via het internet de nodige inspiratie op te doen. Kijk bijvoorbeeld een naar tuininrichtingen die je op internet kunt vinden en let daarbij specifieke op de parasols. Mogelijk kun je dan al direct inspiratie voor jouw tuin en parasol op gaan doen.

Tip 2: kijk goed naar het soort parasol

Heb je enigszins een idee van jouw wensen? Dan kun je alvast een vergelijking gaan maken tussen de verschillende soorten parasols. Deze soorten parasols bewijzen in ieder het geval het volgende; een parasol is niet zomaar een parasol. Nee, er bestaan echt duidelijke verschillen tussen de verschillende soorten parasols.
Daar laten wij je graag kennis mee maken in dit artikel. Hieronder vertellen wij namelijk alles over de drie soorten parasols: een stokparasol, een zweefparasol en een horecaparasol.

Stokparasol

Al decennialang is dit eigenlijk de meest populaire variant van een parasol. Dát is met name te danken aan het feit dat een stokparasol eenvoudig is. De eenvoud van deze soort parasol brengt gewoonweg de nodige voordelen met zich mee. Hoe deze eenvoud zich nou precies uit? Nou, je ziet deze eenvoud onder meer aan de vormgeving van een stokparasol. Een stokparasol bestaat namelijk maar uit twee onderdelen; een stok en het parasoldoek. De stok bevindt zich in het midden van het parasoldoek, waardoor je een stokparasol in het midden van jouw terras neer moet zetten.
Dat is wel even een belangrijk nadeel waar je goed rekening mee moet houden. Dit betekent namelijk dat je altijd de parasolvoet in het midden van jouw terras neer moet zetten. Je kunt hier over struikelen, terwijl dit ook niet al te fraai is. Als de parasolvoet eenmaal staat, begint het echte genieten wel direct. De stokparasol houdt de felle zonnestralen namelijk perfect voor je tegen.
Verder is het ook een feit dat je uit heel veel stokparasols kunt kiezen. Je hebt de keus uit veel afmetingen, veel kleurstellingen en veel varianten. Door een goede vergelijking te maken, kun je moeiteloos de perfecte stokparasol voor in jouw tuin uitkiezen.
Heb je een relatief kleine tuin? Of heb je een balkon? Dan is een stokparasol ook de beste optie. Een stokparasol is namelijk een stuk kleiner dan de overige twee varianten; mede hierdoor is dit de beste parasol voor in de kleinere tuinen. In de kleinere tuinen creëer je met een stokparasol in ieder geval de gewenste schaduw. De gewenste schaduw waardoor je met nóg meer plezier tijd in jouw tuin door kunt brengen.

Zweefparasol

Ga je graag voor het grootste? En wil je graag in jouw tuin van veel luxe genieten? Dan doe je er verstandig aan om eens naar een zweefparasol te kijken. Ten opzichte van een stokparasol is een zweefparasol echt een stuk luxer te noemen. Dit komt met name door de vormgeving; zoals de naam al doet vermoeden, bevindt de ‘stok’ zich namelijk aan de zijkant van het doek. Dit betekent dat je de parasolvoet aan de zijkant van het terras neer kunt zetten.
Belangrijk voordeel is dat je het parasoldoek vervolgens naar wens kunt verstellen. Je kunt het parasoldoek in hoogte verstellen, je kunt het doek kantelen en je kunt het doek ook draaien. Dankzij deze verstelmogelijkheden geniet je in jouw tuin altijd van de gewenste schaduw. Ongeacht wat de stand van de zon is en wat de ligging van jouw tuin is.
Met name als je een grotere tuin of een groot terras hebt, komt een zweefparasol perfect tot zijn recht. Deze parasol is namelijk in de meeste gevallen vrij groot uitgevoerd; sommige parasols hebben een diameter van wel 4 meter. Dit betekent dat je ook echt grotere terrassen volledig in de schaduw kunt brengen.
Bijkomend voordeel: de zweefparasols hebben een gave en luxe uitstraling. Daarbij heb je ook nog eens de keuze uit veel kleuren, kleurstellingen en patronen. Aangezien de parasol vrij groot is, is het advies om kritisch naar de uitstraling van het parasoldoek te kijken. Zodra je het parasoldoek in jouw tuin openklapt, valt het parasoldoek namelijk direct op. Dankzij de afmetingen is een zweefparasol bepalend voor de algehele uitstraling van jouw tuin.

Horecaparasol

Tot slot kun je ook nog voor een horecaparasol kiezen. Dit is niet de meest voor de hand liggende keuze, maar het is in sommige gevallen wel een prima keuze. Het meest typerende kenmerk van een horecaparasol is de gigantische afmetingen. Normaal gesproken worden deze parasols in de horeca gebruikt, maar je kunt de parasol dus ook in jouw tuin gebruiken. Ideaal als je een echt grote tuin hebt.
De horecaparasols brengen overigens ook een toffe en luxe uitstraling met zich mee. Dat is te danken aan het gebruikte materiaal, aan de afmetingen en aan de algehele uitstraling. Wat ons betreft kun je met de aanschaf van een horecaparasol niet de mist in gaan.
Zou je graag een horecaparasol in jouw tuin willen hebben? Dan moet je wel rekening houden met een minder uitgebreid aanbod. Het aanbod van stokparasols en zweefparasols is in ieder geval een heel stuk uitgebreider. Daarbij moet je overigens ook met flinke prijskaartjes rekening houden. Een gemiddelde horecaparasol is in ieder geval een stuk duurder dan een gemiddelde stokparasol of een gemiddelde zweefparasol.

Wat is voor jou de beste soort?

Zo, je hebt nu kennis kunnen maken met de drie soorten parasols. Het is nu aan jou om tussen deze soorten de beste keuze te maken. Hoe je dat kunt doen? Dat doe je door jouw wensen op een rijtje te zetten en de overige tips uit dit artikel op te volgen. Aan de hand van de overige tips uit dit artikel (zie hieronder) kun je de juiste parasol uitkiezen!

Tip 3: kijk goed naar de afmetingen van jouw terras

Ben je de trotse eigenaar van een prachtig huis met een grote tuin? Of ben je de trotse eigenaar van een prachtig appartement met een balkon? In beide gevallen heb je behoefte aan een parasol, maar zijn de wensen wel totaal verschillend. Wij raden je daarom aan om goed naar de afmetingen van jouw terras of balkon te kijken.
Waarom? Omdat je op basis daarvan kunt bepalen hoe groot de parasol moet zijn. Heb je genoeg aan een parasol met een diameter van 2 meter? Of heb je een parasol met een diameter van 4 meter nodig? Zoals je in ons aanbod kunt zien, kun je in ieder geval uit voldoende diameters kiezen. Het is nu aan jou de taak om een uitgebreide vergelijking te maken. Houd daarbij overigens ook rekening met de vorm van jouw terras. Mogelijk kun je beter voor bijvoorbeeld een ronde parasol kiezen in plaats van een vierkante of rechthoekige variant.

Tip 4: kijk goed naar de kleurstelling

Naar welke kleur gaat in de tuin jouw voorkeur uit? Heb je het liefste bijvoorbeeld een donkere loungeset? Of gaat jouw voorkeur uit naar een fel gekleurde loungeset? Je moet deze vragen niet alleen bij het uitkiezen van tuinmeubelen aan jezelf stellen, maar ook bij het uitkiezen van een parasol. Bij het uitkiezen van een parasol moet je ook goed naar de kleurstelling kijken.
Let hierbij goed op de daadwerkelijke kleur van het parasoldoek. Als je een kijkje in ons aanbod neemt, zie je al snel allerlei soorten kleuren naar voren komen. Daarnaast moet je ook goed nadenken over de kleurstelling. Wat we hiermee bedoelen? Nou, gaat je voorkeur uit naar een parasol met een effen kleur? Of geef je de voorkeur aan een parasol met lijnen, met strepen of met andere patronen? De keuze is volledig aan jou. In ons aanbod vind je in ieder geval meer dan genoeg varianten terug.
Hoe je op dit gebied de juiste keuze kunt maken? Dat doe je vooral door goed naar jouw wensen te luisteren. Verder is het ook verstandig om naar de rest van jouw tuin te kijken. Komt een specifieke kleur bijvoorbeeld veelvuldig in jouw tuin voor? Dan is het mogelijk interessant om de parasol ook in die kleur uit te voeren. Je kunt er echter ook voor kiezen om een fraai contrast in jouw tuin te creëren. Aan jou de keus!

Tip 5: ga altijd voor kwaliteit

Jarenlang genieten van een parasol; dat is ons advies. Waarom? Omdat je in dat geval slechts één keer in de zoveel jaar een investering in een goede parasol hoeft te doen. Daarnaast ben je ook jarenlang verzekerd van een ideale bescherming tegen de felle zonnestralen. Aangezien de zonnestralen echt grote invloed op jouw gezondheid kunnen hebben, is dat zeer wenselijk.
Wij raden je daarom graag aan om altijd voor kwaliteit te gaan. Dat doe je onder meer door altijd voor een parasol van een gerenommeerd merk te kiezen. De beste merken in de wereld van parasols weten gewoonweg hoe ze geweldige parasols kunnen leveren. Daar kun jij van profiteren; zowel nu als in de verre toekomst.
Hoe je kunt weten wat de beste merken zijn? Nou, deze merken vind je in ons aanbod terug. Wij hebben er voor gekozen om louter met de beste merken samen te werken. De beste merken leveren kwaliteit en daar zijn wij gek op. Wij willen jou graag van de best mogelijke parasols voorzien, dus was het voor ons een simpele rekensom. Wij werken alléén met de beste parasolmerken samen!

Tip 6: durf te investeren

Het klinkt misschien als het intrappen van een open deur, maar wij raden je aan om te investeren. Om te investeren in een goede parasol, zodat je optimaal van jouw parasol kunt gaan genieten. Juist door net iets meer geld uit te geven, kun je namelijk een parasol aanschaffen die voor 100% naar jouw wens is.
Overigens hoef je in onze webshop echt niet de hoofdprijs voor de parasols te betalen. Het klopt dat je voor kwaliteit moet betalen, maar wij doen er juist alles aan om de prijzen voor jou zo laag mogelijk te houden. Terwijl wij dus wel een geweldige kwaliteit aan kunnen bieden. Al met al ben je voor parasols met een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding bij ons aan het juiste adres.

Conclusie

Het uitkiezen van een nieuwe parasol is niet makkelijk. Je moet op veel factoren letten en het is ook een aankoop die je waarschijnlijk niet al te vaak doet. Om uiteindelijk snel de beste parasol uit te kunnen kiezen, raden wij je aan om bovenstaande tips op te volgen. Neem hierboven goed de tijd voor; de aanschaf van een parasol is immers een behoorlijke investering. We wensen je hoe dan ook veel plezier met jouw nieuwe parasol!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »