{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Sanne, 14 juni 2021

Hoe zorg je ervoor dat de kussens van je loungebank lang meegaan

We kunnen er allemaal heerlijk van genieten, lekker relaxen op de loungebank in de tuin! Heerlijk wegzakken in de dikke en comfortabele kussens en genieten van de rust en natuur om ons heen. Een zonnetje op je gezicht en de heerlijke geuren van buiten opsnuiven, beter kan het bijna niet.

Vooral een loungebank is echt een plek in de tuin waar je heerlijk tot rust kunt komen! Op een loungebank kun je namelijk echt heerlijk ontspannen zitten en liggen en daarnaast zorgt het er ook nog eens voor dat je echt kunt genieten! Een loungebank is ook echt kenmerkend voor luxe en comfort in de tuin! De heerlijke zachte kussens in combinatie met de comfortabele zittingen zorgen ervoor dat je echt heel ontspannen kunt zitten of liggen.

Het is dan ook heel verstandig om je loungebank goed te onderhouden zodat je er zo lang mogelijk plezier van kunt hebben! En dan hebben we het met name over het onderhouden van de kussens. De kussens van een loungebank zijn namelijk vaak best kwetsbaar en hebben de nodige bescherming en verzorging nodig. Uiteraard zijn ze wel gemaakt van een materiaal wat prima buiten kan zijn maar alsnog is het erg belangrijk om ze goed te beschermen tegen allerlei invloeden van buitenaf. Op deze manier kun je namelijk zo lang mogelijk gebruik maken van je loungebank en ben je ervan gegarandeerd dat je kussens jarenlang meegaan en je dus ook jarenlang plezier zullen bezorgen!

In deze blog laten we je zien hoe je ervoor kunt zorgen dat je loungekussens zo lang mogelijk meegaan en hoe je ervoor zorgt dat ze in absolute topconditie blijven! Op deze manier heb je zo lang mogelijk plezier van je aankoop!

Waarom loungekussens zo fijn zijn

De kussens van de loungebank zijn altijd ontzettend fijn om op te zitten en liggen! Ze zijn vaak gemaakt van luxe materiaal en voelen erg zacht en comfortabel aan. Ook zijn ze vaak goed gevuld zodat je heerlijk luxe kunt liggen of zitten en geen ongemak ervaart. Niet zo gek dus ook dat loungekussens enorm populair zijn en steeds meer aandacht krijgen bij de aankoop van een loungebank.

Sowieso brengt men tegenwoordig steeds meer tijd in de tuin door en automatisch wordt er dus ook steeds meer aandacht en geld besteed aan de inrichting en aankleding van de tuin en een loungebank is daar zeker een groot onderdeel van!

Niet zo verwonderlijk dus dat loungekussens ontzettend gewaardeerd worden en dus ook een echte goede toevoeging zijn voor je tuin!

Aan welke voorwaarden moet een goed loungekussen voldoen

Er zijn een aantal voorwaarden waar een loungekussen aan moet voldoen om ook echt bestempeld te worden als een goed loungekussen! Ten eerste is het heel belangrijk dat het loungekussen lekker zacht is. Een loungekussen wordt zo lekker zacht als er ten eerste gebruik gemaakt wordt van een zachte stof aan de buitenkant waar je echt lekker tegenaan kan zitten of liggen en ten tweede door een goede vulling van het kussen. Als het kussen namelijk is opgevuld met voldoende en vooral ook zacht vulmateriaal dan zal het heerlijk zacht aanvoelen!

Daarnaast is een goed loungekussen ook stevig van vorm, je kunt er dus heerlijk tegenaan zitten of liggen of zelfs hangen zonder dat het compleet inzakt en totaal geen steun meer geeft. Dus ook dit is een kenmerk van een goed loungekussen, stevigheid op de juiste fronten en zacht waar het nodig is.

Ook moet een goed loungekussen bestand zijn tegen de elementen van het weer. Het moet dus goed bestand zijn tegen regen en wind en daarnaast ook tegen een felle zon. Sommige soorten stof kunnen soms namelijk verkleuren als ze te lang aan zonlicht worden blootgesteld en dat zou natuurlijk enorm zonde zijn. Je kussens kunnen dan lichte vlekken gaan vertonen en de stof kan soms zelfs dunner worden op sommige plekken.

Ook moeten de kussens dus water resistent zijn zodat je geen problemen krijgt als ze een keertje nat zijn geworden. Uiteraard is het wel altijd aan te raden om de kussens met nat weer naar binnen te halen maar je kunt uiteraard niet voorkomen dat ze soms misschien een beetje nat worden en dit moeten ze wel kunnen hebben. Gelukkig zijn hier speciale stoffen voor die hier prima tegen kunnen!

En doordat de stof water resistent is kan je hem vaak ook heel gemakkelijk reinigen en dat is toch ook echt wel een voorwaarde waar een goed loungekussen aan moet voldoen. Stel je voor dat de kinderen iets morsen op de bank dan is het toch wel handig als je het meteen makkelijk weg kunt halen met een doekje zonder dat je de kussens meteen beschadigd of zonder dat er vlekken ontstaan.

Hoe zorg je ervoor dat je loungekussen lang meegaat

Het is dus heel belangrijk om goed voor je loungekussens te zorgen zodat ze zo lang mogelijk meegaan, dit kun je op een aantal manieren doen. Ten eerste is het dus heel belangrijk om ze op tijd binnen te halen als het gaat regenen. Uiteraard is het geen ramp als ze een beetje nat worden maar je moet wel voorkomen dat ze langere tijd in de regen liggen want dit zal de stof helaas niet ten goede komen. Daarnaast is het ook belangrijk om ze goed schoon en droog te maken als ze nat of vies worden.

Ook is het heel belangrijk om je loungekussens in de winter en herfst binnen te bewaren. Op deze manier bescherm je ze ook tegen de elementen van het weer en zorg je ervoor dat ze goed beschermd blijven en de komende lente weer in goede staat naar buiten kunnen, dit is natuurlijk wel zo prettig. En als je de kussens dan bewaart zorg er dan voor dat je dit op een droge en donkere plek doet. Op deze manier blijven de kussens helemaal netjes en kunnen ze ook binnen geen last van vocht of schimmelplekken krijgen.

Maar het is ook erg belangrijk om je kussens af en toe even lekker op te schudden. Op deze manier zorg je ervoor dat de vulling gelijkmatig verdeeld blijft en dat de kussens dus niet heel erg gaan inzakken of plat gaan worden op bepaalde plekken, dit wil je uiteraard voorkomen!

Ook in de zomer als de kussens wel langere tijd buiten liggen is het handig om ze op te bergen in een speciale bewaar box voor kussens in je tuin. In deze box worden ze volledig droog opgeborgen en weet je dus zeker dat ze helemaal netjes blijven, zo kun je er zo lang mogelijk van genieten en gaan ze echt jarenlang mee!

Mocht er toch een ongelukje gebeuren en je kussens krijgen een vlek of een scheur dan is het vooral aan te raden om dit zo snel mogelijk op te lossen en te behandelen. Zorg er dus voor dat je de vlek zo snel mogelijk verwijdert uit de stof, het is namelijk zo dat hoe langer de vlek blijft zitten hoe moeilijker het zal worden om hem weg te krijgen omdat hij dan helemaal in de stof zal gaan trekken met alle gevolgen van dien!

Ook een scheur kun je het beste zo snel mogelijk behandelen zodat deze geen kans zal krijgen om verder te scheuren en het risico te lopen dat deze straks helemaal niet meer gemaakt kan worden. Daarom is het altijd zaak om een scheur zo snel mogelijk te proberen repareren.

Waar let je op bij de aanschaf van goede loungekussens

Als je goede loungekussens gaat aanschaffen zijn er dus een aantal zaken waar je goed op moet letten. Ten eerste let je dus goed op het materiaal waar de kussens van gemaakt zijn, zorg ervoor dat dit materiaal is wat wel tegen een stootje kan en wat je ook buiten kunt gebruiken. Op deze manier weet je namelijk zeker dat jouw kussens niet in een mum van tijd vlekken van de zon hebben.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je kussens kiest die lekker en goed gevuld zijn zodat ze ook echt heel luxe en comfortabel aanvoelen zodat je er heerlijk op kunt loungen! Daarnaast moeten ze ook wel weer stevig genoeg van vorm zijn zodat je er wel goed in kunt zitten, liggen of hangen!

Daarnaast let je ook op de stijl en de kleur van de kussens, past dit wel bij jullie huidige loungebank en bij de stijl van de tuin. Zoek vooral kussens uit met een neutrale kleur je kan het geheel namelijk altijd nog opleuken met kussentjes, maar als je eenmaal kiest voor vrij heftige kussens van kleur dan zit je hier wel altijd aan vast terwijl het best mogelijk is dat je smaak in de loop der tijd veranderd en je graag voor iets minder uitgesproken kleuren zou kiezen. Met kussentjes kun je altijd kleur toevoegen wanneer je dit zou willen maar blijft de basis neutraal.

Maar ook het budget wat je ter beschikking hebt is belangrijk bij de aanschaf van loungekussens. Het is vooral belangrijk dat de prijs van de kussens binnen jouw budget past en dat je hier een goede keuze in maakt. Het is vaak echter wel zo dat het zonde is om er onnodig op te bezuinigen wat je betaalt wel echt voor goede kwaliteit en dat is natuurlijk best wat waard. Dus als het even binnen je budget past is het vooral aan te raden om voor kwaliteit te kiezen en je budget wellicht iets te verruimen, mocht je hier uiteraard te mogelijkheden toe hebben!

Hoelang gaan goede loungekussens mee

Echt kwalitatief goede loungekussens kunnen een flinke lange tijd meegaan, soms tot wel 6 à 7 jaar, uiteraard wel afhankelijk van de mate van onderhoud en verzorging. Maar als je zorgvuldig met je loungekussens omgaat en ze goed beschermd tegen de elementen van het weer dan kan het zomaar zo zijn dat je er echt jarenlang plezier van hebt! Uiteraard is 6 à 7 jaar een hele lange tijd dus neem dit ook mee als je kiest voor welke kussens je aanschaft, wellicht zijn ze erg prijzig maar als je jezelf dan bedenkt hoelang je ermee kunt doen valt dit misschien ook wel weer mee!

Ook is het wel verschillend per type en per merk of ze lang of kort meegaan. Dit hangt dan weer af van welke soorten stof het merk de kussens maakt. Helaas is het wel zo dat hier veel verschil in zit en je dus goed zelf moet opletten hoe de stof oogt en aanvoelt. Hierdoor kun je een bewuste keuze maken en weet je zeker dat je geen miskoop doet. Ga de kussens daarom ook altijd even in het echt in een winkel of showroom bekijken en koop ze niet online. Op deze manier voorkom je ook dat je een miskoop doet.

Lekker genieten van heerlijke loungekussens

Als je uiteindelijk dus goede loungekussens op je loungebank hebt liggen en hier ook nog eens heel erg goed voor zorgt dan kun je er echt ongelofelijk lang plezier van hebben! En hoe lekker is het wel niet om heerlijk in de zon op een loungebank te relaxen terwijl je heerlijk weg kunt zakken in de lekkere dikke kussens! Een ware verwennerij!

Het zorgt er niet alleen voor dat je goed kunt ontspannen en relaxen maar het is ook erg comfortabel en voorkomt rugklachten. Hoe beter je vervolgens voor je fijne kussens zorgt hoe langer je dus ook van deze fijne voordelen kunt profiteren!

Zorg er dus voor dat je jouw loungekussens goed onderhoud, maak ze schoon, berg ze op tijd op en zorg dat vocht en schimmel geen kans krijgen! Op deze manier kun jij hopelijk jarenlang genieten van de heerlijke loungekussens op de loungebank in je tuin! En dat allemaal dankzij de goede verzorging van de kussens!