{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Hoe zorg je ervoor dat je houten tuinmeubelen mooi blijven

  • Door Roos
  • Tuesday 21 / 09 / 2021 0
Hoe zorg je ervoor dat je houten tuinmeubelen mooi blijven

Het is het meest gebruikte materiaal voor het maken van tuin meubelen, of eigenlijk voor het maken van alle meubelen. We hebben het dan natuurlijk over hout. Een heel sterk en ook robuust materiaal waarmee je heel handig allerlei meubelstukken kunt vervaardigen. Het is niet zo verwonderlijk dat hout hiervoor een veel gebruikt materiaal is, hout heeft namelijk enorm veel fijne eigenschappen wat het tot een heel prettig materiaal maakt om mee te werken!

 

Daarnaast is hout ook nog eens erg mooi om te zien en heeft het een hele warme uitstraling. Al van oudsher kozen mensen ervoor om hout te gebruiken voor het vervaardigen van meubelen en dit kwam met name doordat hiervoor nog geen andere materialen bestonden. Hout was het materiaal wat natuurlijk overal te vinden was. Zo kon je in het bos heel gemakkelijk hout vinden om mee te werken en leerde men zichzelf ook al snel aan hoe dit moest.

 

Op deze manier ontstonden er zo de eerste houten meubelen waar we vandaag de dag nog steeds veel plezier van hebben! Naast hout kwamen er door de jaren heen meer materialen bij die ook prima dienst konden doen als materiaal waar je meubelen mee kon vervaardigen, maar de start lag toch echt bij het hout!

 

En vandaag de dag is het dus nog steeds een erg veel gebruikt en vooral ook erg geliefd materiaal om meubelen mee te vervaardigen en het heeft dan ook vele voordelen! Bijna in iedere tuin zien we vandaag de dag wel houten tuinmeubelen terug komen en ze zijn er dan ook in allerlei soorten en maten. Het aanbod is enorm groot en dat is natuurlijk wel heel erg prettig! In deze blog nemen we je mee in de wereld van de houten tuinmeubelen en laten we je graag zien welke soorten houten tuinmeubelen er allemaal zijn. daarnaast geven we je ook tips hoe je het beste je houten tuin meubelen kunt verzorgen zodat ze zo lang mogelijk mee gaan en je er dus ook zo lang mogelijk plezier van hebt!

 

Hoe het allemaal begon

 

Hout is een materiaal dat al ontzettend lang gebruikt wordt om bijvoorbeeld onder andere meubelen te maken. Dit is ook niet zo verwonderlijk want heel vroeger toen men hiermee begon was er dus ook enkel maar hout voorhouden om mee aan de slag te gaan. Men kende toen natuurlijk nog helemaal geen kunststof en rotan en ook ijzer was nog niet ontdekt. Maar hout was er gelukkig wel voorhanden. Er werd natuurlijk hout gebruikt om vuur mee aan te maken en tijdens het kappen van de bomen en het sprokkelen van brandhout kwam men er dus achter dat dit hout ook weleens heel goed gebruikt zou kunnen worden voor het vervaardigen van meubelen en zo geschiedde dus ook!

 

Men ging met het hout dus ook aan de slag om meubelen te maken en op deze manier ontdekte de mensen dat dit dus eigenlijk wel heel erg makkelijk ging! Het hout was namelijk makkelijk te bewerken en daarnaast kon je er ok nog eens allerlei kanten mee op. Dit maakt het tot een heel fijn materiaal om mee te werken en al snel werden er dus allerlei meubelen van het hout gemaakt.

 

Door de jaren heen ontdekte men natuurlijk meer verschillende materialen waar men mee aan de slag kon gaan maar de liefde voor hout bleef altijd bestaan! En dat is natuurlijk ook wel heel erg prettig! Men bleef toch vasthouden aan het hout om dat je er zoveel mee kon maken en omdat het ook echt een heel fijn materiaal was om mee aan de slag te gaan!

 

En dat was dus het begin van het gebruik van hout voor het vervaardigen van meubelen! Het begon er dus mee dat hout vooral heel makkelijk was om te gebruiken en goed voorhanden was en later waren het vooral de voordelen die de doorslag gaven om hout te blijven gebruiken.

 

De voordelen van het gebruik van hout

 

Dat het hout zo in de smaak viel was eigenlijk helemaal niet zo verwonderlijk! Het hout heeft namelijk ontzettend veel voordelen in het gebruik! Ten eerste is het een materiaal dat heel erg makkelijk te bewerken is! Hierdoor kun je er dus vrij makkelijk mee aan de slag! Zo kun je er op een hele handige manier allerlei vormen van maken en laat het zich ook makkelijk aan elkaar schroeven, spijkeren of lijmen. En vergeet vooral ook niet dat hout ook nog eens erg makkelijk te bewerken is. Zo kan het gegraveerd worden of kunnen er verschillende motieven of vormen in gemaakt worden.

 

Je snapt natuurlijk wel dat dit hele grote voordelen zijn die het voor veel mensen heel erg aantrekkelijk maken om hout te gebruiken! Maar hiernaast heeft hout dus ook nog een paar hele specifieke voordelen waarom het zo fijn is om hout speciaal te gebruiken voor het maken van tuinmeubelen. Ten eerste is het heel handig omdat hout een heel erg stevig materiaal is! Als je het dus gebruikt voor het maken van tuinmeubelen dan heeft dit heel veel voordelen! Je meubelen zullen dus ontzettend stevig in elkaar zitten en dit maakt ze dus heel erg fijn om te gebruiken! Er zal namelijk niet zo snel iets mis mee gaan!

 

Daarnaast is het ook een materiaal wat goed bestand is tegen de elementen van het weer. Al moeten we daar wel ook meteen een kanttekening bij maken! Het is namelijk wel echt van belang dat het hout goed beschermd wordt en goed gebruikt wordt, alleen op deze manier is het hout ook echt goed bestand tegen verschillende weerstypen!

 

En wat dacht je van het uiterlijk van hout? Hout kun je namelijk ook nog eens erg makkelijk verven en dit maakt het natuurlijk ook wel tot een heel geliefd materiaal! Het is natuurlijk enorm handig als je jouw tuinmeubelen in iedere gewenste kleur kunt verven en ze zo helemaal bij je tuin kunt laten passen zodat alles een geheel zal vormen!

 

Zo zie je dus maar dat zeker ook op het gebied van tuinmeubelen hout ontzettend veel voordelen heeft en dat is natuurlijk ontzettend prettig! Je kunt er werkelijk waar alle kanten mee op en er echt heel veel plezier van hebben!

 

De nadelen van het gebruik van hout

 

Zoals je dus wel kon zien zijn er ontzettend veel voordelen te vinden voor het gebruik van hout voor het vervaardigen van tuin meubelen. Zo is het ten eerste een materiaal wat je heel makkelijk kunt bewerken en daarnaast is het ook nog eens een heel sterk materiaal met een fijne uitstraling, maar uiteraard zijn er ook nadelen aan het gebruik van hout. En die laten we je toch ook graag even zien.

 

Ten eerste is het zo dat je het hout wel altijd speciaal moet bewerken wil je er echt voor zorgen dat het hout bestand is tegen allerlei verschillende soorten weerstypen zoals regen, wind en zon. Doe je dit niet dan loop je wel het risico dat je meubelen toch beschadigd raken.

 

Maar ook is het zo dat hout onderhoud nodig heeft om in goede conditie te blijven en dat is wel iets dat je jezelf moet realiseren. Wil jij dus dat het hout langer meegaat en dat je meubelen mooi blijven dan zal je ze regelmatig moeten onderhouden en dit is helaas niet iets waar iedereen de tijd voor heeft. Bedenk jezelf dit dan ook zeker heel goed voordat je kiest voor houten tuinmeubelen in je tuin!

 

Maar zoals je ziet zitten er gelukkig veel meer voordelen aan het gebruik van hout dan nadelen en dat is natuurlijk wel heel erg fijn! Dat maakt het dan ook nog steeds tot een erg geliefd product!

 

Welke tuin meubelen zien we allemaal van hout

 

Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten tuinmeubelen, zoveel zelfs dat we soms door de bomen het bos niet meer zien. Maar er zijn een aantal soorten tuin meubelen die opvallend vaak van hout gemaakt zijn en die we dan ook meer voorbij zien komen dan anderen.

 

Ten eerste de traditionele tuinbank, wie kent hem eigenlijk niet! Deze is opvallend vaak van hout gemaakt en dat heeft ook een reden. Hij moet namelijk erg stevig zijn, en hout is dan toch zeker bij uitstek het materiaal waarmee je dit kunt bereiken! Dus een tuinbank van hout is het slimste om voor te kiezen!

 

Maar naast een tuinbank zijn er natuurlijk nog veel meer verschillende soorten tuinmeubelen van verschillende soorten materialen te vinden! Denk van bijvoorbeeld aan een tafel met stoelen, of een ligbed, ook deze zijn vaak van hout gemaakt en dat maakt ze niet alleen heel erg stevig maar geeft ze ook nog eens een mooi uiterlijk natuurlijk!

 

Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod van houten tuinmeubelen. De mogelijkheden zijn werkelijk waar eindeloos. Juist omdat er zo ontzettend veel verschillende houten tuinmeubelen zijn kun je hier heel veel kanten mee op en uiteindelijk een keuze maken die helemaal bij je past!

 

Het verzorgen van houten tuinmeubelen

 

Aan het begin van deze blog lieten we het al even aan bod komen maar houten tuinmeubelen hebben dus best veel verzorging nodig. En ook dat is natuurlijk helemaal niet zo vreemd. Het is natuurlijk erg belangrijk om de meubelen helemaal netjes en verzorgd te houden zodat ze prima nog een tijdje mee kunnen. Maar doordat ze natuurlijk voornamelijk buiten gebruikt worden is het wel zo handig om er dan voor te zorgen dat je ze goed kunt beschermen tegen de elementen van het weer!

 

Dit kun je bijvoorbeeld doen door ze te voorzien van een laagje beits. Op deze manier hebben ze eigenlijk als het ware een beschermlaagje om zich heen en hierdoor lopen ze minder kans om beschadigd te raken. Hierdoor zijn ze dus ook betere bestand tegen regen en wind.

 

Maar ook kunnen houten tuinmeubelen soms hier en daar wat verval tonen en daardoor is het vooral ook aan te raden om de meubelen regelmatig even na te lopen en te kijken of alles nog klopt. Zitten alle schroeven en spijkers nog vast of moet er ergens een reparatie plaats vinden. Als je dit onderhoud goed bijhoudt heb je de beste kans dat je meubelen zo lang mogelijk mee gaan! Juist als je dit niet doet heb je sneller verval en dat is natuurlijk ontzettend zonde. Zorg dus goed voor je houten tuinmeubelen en geniet er op en top van!

 

Hoe zorg je ervoor dat houten tuin meubelen mooi blijven

 

Zoals je dus wel kunt zien worden houten tuinmeubelen veel gebruikt in onze tuinen en ook nog eens op veel verschillende manieren. Dit zorgt er dan ook voor dat je alle kanten op kunt met deze meubelen. Wel is het natuurlijk erg belangrijk om je houten tuin meubelen goed te verzorgen juist omdat ze ook veel gebruikt worden en buiten alle soorten weer meemaken. Dit kan best van invloed zijn op het hout en je hebt natuurlijk het liefst zo lang mogelijk plezier van je meubelen!

 

Om die reden is het dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je tuin meubelen zo lang mogelijk mee gaan en je er zoveel mogelijk plezier aan kunt beleven! Verzorg ze dus ontzettend goed met de juiste producten en verleng op deze manier de levensduur van je tuin meubelen.

 

Naast hout zien we natuurlijk ook veel tuin meubelen van andere materialen maar veel mensen blijven toch uiteindelijk weer terug komen op het gebruik van hout voor het vervaardigen van tuin meubelen en dat is ook eigenlijk helemaal niet zo vreemd. Hout is namelijk een erg prettig materiaal om mee te werken en je kunt er dan ook zeker heel lang plezier van hebben! Daarnaast geeft het ook nog eens een warme uitstraling aan je tuinmeubelen en dat is natuurlijk ook alleen maar heel erg fijn! Geniet dus optimaal van je tuin meubelen van goede kwaliteit en kies voor houten tuin meubelen in je tuin. Met het juiste onderhoud gaan ze bijna een leven lang mee!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »