{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Hoe zorg je ervoor dat je optimaal van je tuin kunt genieten

  • Friday 17 / 09 / 2021 0
Hoe zorg je ervoor dat je optimaal van je tuin kunt genieten

Iedereen met een tuin weet hoe fijn het is om lekker in je tuin te kunnen genieten! Vooral als de zon schijnt is het ontzettend fijn om lekker buiten te zitten hier optimaal van te genieten! Maar ook kan soms de schaduw erg prettig zijn zeker als de zon heel fel schijnt of als je bijvoorbeeld met kinderen buiten bent of oudere mensen. Zij kunnen vaak wat minder goed tegen de warmte en dan kan het erg prettig zijn om lekker in de schaduw onder de parasol te verblijven.

 

Ons land kent natuurlijk vier seizoenen en zeker niet ieder seizoen is even geschikt om lekker veel tijd in de tuin door te brengen. Met name de zomer en de lente zijn de beste seizoenen waarbij we lekker veel buiten kunnen zijn en optimaal gebruik van onze tuinen kunnen maken en dit doen we dan ook graag. Steeds meer raken wij onszelf bewust van het feit dat het heel erg prettig is om veel tijd buiten door te brengen en beseffen we ons ook dat hier veel gezondheidsvoordelen aan kleven. Zo is het enorm gezond om de frisse buitenlucht in te ademen maar ook om lekker veel zonnestralen te vangen. Niet zo verwonderlijk dus dat we de tijd die we in onze tuinen doorbrengen enorm opvoeren.

 

Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw tuin op een manier is ingericht zodat je er echt optimaal van kunt genieten? Hoe zorg je ervoor dat je zowel zon als schaduw in je tuin kunt vinden en dat je dus ook met zowel jong als oud kunt genieten van de tijd in je tuin? En tot slot kijken we natuurlijk ook naar de beste tips om je tuin zo optimaal mogelijk in te richten! Na het lezen van deze blog kun ook jij er in jouw tuin voor zorgen dat je tuin is ingericht voor genieten en plezier en hier kun je alleen maar heel veel profijt van hebben! Lees je met ons mee?

 

Zon en schaduw

 

Het zijn twee uitersten van elkaar, de zon en de schaduw. Maar toch kunnen we ze vaak allebei enorm waarderen en zeker in onze tuin! Heerlijk is het als je lekker in de zon kunt zitten en de zonnestralen op je gezicht kunt voelen. Maar het is net zo heerlijk als je even lekker in de schaduw kunt zitten en kunt genieten van een lekker rustig plekje om even te ontsnappen aan de felle zon als het iets te warm wordt! Allebei is het heel erg prettig en ook heel erg nodig dus!

 

Het zijn eigenlijk twee elementen die niet in je tuin mogen ontbreken. Maar omdat het twee uitersten zijn is het in de realiteit vaak best moeilijk om dat ook daadwerkelijk te realiseren. Want hoe zorg je er nu voor dat je zowel zon als schaduw in je tuin kunt vangen? Hier zijn gelukkig wel een aantal handige oplossingen voor die wij je dan ook graag in deze blog willen laten zien!

 

Op deze manier kun jij er dus voor zorgen dat er zowel plekjes met zon als plekjes met schaduw in je tuin te vinden zijn en dit vergroot dus het plezier wat je van je tuin kunt hebben en de tijd die je erin door kunt brengen enorm!

 

Genieten van de zon op je bol

 

Ten eerste is het natuurlijk ontzettend prettig om lekker in het zonnetje te kunnen genieten! Dit is dan ook zeker wat heel veel mensen heel graag doen! Ze vinden het heerlijk om de zonnestralen op hun gezicht te voelen en laden op deze manier dan ook helemaal op! Het is ook helemaal niet zo verwonderlijk aangezien de zon een aantal hele fijne kenmerken heeft. Zo zorgen de zonnestralen er vaak voor dat we ons een stuk vrolijker voelen doordat ze ons helpen bepaalde stofjes aan te maken. Daarnaast stimuleren ze ook ons immuunsysteem waardoor we dus veel beter beschermd zijn tegen allerlei ziektes. Een enorm handig en groot voordeel dus van die heerlijke zonnestralen die ook nog eens heerlijk aanvoelen op je lijf!

 

Naast dat ze dus heel veel voordelen hebben kun je er ook onwijs van genieten. De zon biedt ons warmte en het zorgt vaak ook meteen voor een gezellig gevoel! Als het zonnetje schijnt zijn we eerder geneigd om lekker naar buiten te gaan en actief te zijn of om leuke dingen te ondernemen! Dit is dan ook meteen een groot voordeel van de zon!

 

En al dat genieten doen we dus vooral heerlijk met een lekker zonnetje op ons gezicht! Vandaar dat het ook zo fijn is om lekker in je tuin van de zon te kunnen genieten. Het is daarom extra belangrijk om hier ook plek voor te maken in je tuin. Zorg voor een paar fijne plekjes waar je heerlijk van het zonnetje kunt genieten en waar je dus ook optimaal zonnestralen kunt vangen. Kijk vooraf goed hoe de zon precies in jouw tuin schijnt, op welke momenten is hij waar aanwezig bijvoorbeeld. En maak daarna dus een leuke inrichting voor je tuin waarbij je die kennis optimaal benut!

 

Af en toe even lekker in de schaduw

 

Hoe fijn die zonnestralen ook mogen zijn het kan soms ook toch wel heel erg prettig zijn om even lekker de schaduw op te zoeken. De zon kan namelijk best vaak fel schijnen en dan is het toch wel zo lekker om soms even rustig aan te kunnen doen en wat schaduw op te kunnen zoeken! Gelukkig kan dit ook heel goed in je eigen achtertuin als je hier een paar plekjes voor inricht!

 

Hoe fijn de zon ook is soms kan het net even te fel en te warm zijn en dan is het toch wel heel erg prettig als je ook wat schaduw op kunt zoeken. Zeker voor ouderen en kleine kinderen is dit een groot pluspunt. Zij kunnen vaak namelijk niet zo goed tegen de felle zon en het is zelfs vaak zo dat ze helemaal niet in de zon mogen zitten zonder bescherming. Uiteraard wil je wel lekker buiten zijn en van je tuin genieten en dus kan het dan heel erg prettig zijn om te zorgen voor een aantal plekjes met schaduw in je tuin waar je dus ook optimaal van de schaduw kunt genieten!

 

Op deze manier kan je dus echt optimaal van je tuin genieten op alle vlakken, je kunt de schaduw zoeken als je hier behoefte aan hebt maar je kunt dus ook lekker wat zonnestralen mee pakken mocht je hier zin in hebben! Zo profiteer je optimaal van de ruimte die je tot je beschikking hebt en laat jij je tuin voor je werken in plaats van andersom!

 

Allemaal verschillende plekjes

 

Als je dus optimaal van je tuin wil profiteren dan is het dus vooral belangrijk om veel verschillende plekken in je tuin te hebben. Een plek waar je lekker kunt genieten van de zon maar ook een plek waar je juist de schaduw op kunt zoeken. Dit kun je op veel verschillende manieren realiseren.

 

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om zonwering in je tuin te plaatsen. Op deze manier zorg je er ook meteen voor dat je keuzes kunt maken. Je kunt de zonwering uitdoen als je behoefte hebt aan schaduw maar draai je hem weer in dan zit je lekker in het zonnetje. Op deze manier zorg je er dus op een slimme manier voor dat je optimaal van de zon in je tuin kunt genieten!

 

Maar ook door het gebruik van de beplanting in je tuin kun je op een hele makkelijke en ook mooie manier zon en schaduw realiseren. Zo kun je bijvoorbeeld onder een boom prima een lekker schaduw plekje maken en het fijne voordeel is dat als het een beetje gaat waaien de blaadjes ook nog eens lekker voor verkoeling zullen zorgen. Maar ook een begroeide pergola zorgt voor lekker veel schaduw in de tuin en een prima plek om lekker te genieten!

 

En wat denk je van een parasol, ook dit is een hele fijne manier om zowel van zon als schaduw te kunnen genieten. Je kunt de parasol in- en uitklappen om zowel zon als schaduw op die plek te ontvangen. Dus ook dit is weer een hele fijne manier om van beide te genieten en om dus te zorgen dat je echt optimaal profijt van je tuin kunt hebben.

 

Een plekje uit de wind en de regen

 

Wat vooral ook bij ons land hoort is wind en regen. Dit kan heel prettig zijn en is natuurlijk ook heel erg goed voor de natuur in ons land, maar als je lekker buiten in je tuin wil zitten kan het natuurlijk een stuk minder fijn zijn. Al die regen en wind is dan opeens een stuk minder prettig en kan je zelfs flink in de weg zitten, en je belemmeren om lekker buiten te gaan zitten en dat is natuurlijk heel erg zonde. Vandaar dat het erg fijn en handig is om een lekker plekje uit de regen en wind te zoeken waar je lekker bij kunt komen en kunt genieten van het buiten zijn zonder dat je nat wordt of uit je hemdje waait.

 

Gelukkig zijn ook dit soort plekken vrij makkelijk te realiseren, als je namelijk zorgt voor voldoende hoekjes en beschutte plekjes in je tuin dan kun je al snel ook met wat wind lekker buiten zitten. Maar ook een lekker plekje met een overkapping is soms echt een uitkomst. We zien dan ook tegenwoordig steeds meer mensen met een overkapping in de tuin en wij snappen dit eigenlijk wel! Met een overkapping in de tuin zorg je er namelijk voor dat je veel minder last hebt van de wind en de regen en dat is natuurlijk wel zo prettig. Zo kun je dus al heel snel lekker buiten gaan zitten ook als het weer tegenvalt en een stuk minder is! Wij zijn dan ook zeker een grote fan van een overkapping in de tuin en zien er zeker de voordelen van! Je kunt op die manier namelijk optimaal profiteren van je tuin en echt een stuk meer buiten zijn, je kunt letterlijk door wind en regen genieten in je tuin en wie wil dat nu niet!

 

Optimaal genieten van je tuin

 

Zoals je kunt zien zijn er dus een heleboel losse factoren die dus bij elkaar bepalen in welke mate we van onze tuinen kunnen genieten. Het is dus enorm belangrijk dat dit allemaal met elkaar klopt en dat je zo dus optimaal van je tuin kunt genieten. Vooral zon en schaduw spelen een grote rol als het gaat om het genieten van je tuin. Ze kunnen er of voor zorgen dat je ontzettend goed kunt genieten of juist het tegendeel en dan kan het erg lastig zijn om optimaal van je tuin te profiteren. Maar met de juiste inrichting van je tuin kun je gelukkig een heel eind komen en ervoor zorgen dat je vol uit van je tuin kunt genieten!

 

Zorg voor veel verschillende hoekjes en plekken waar je zowel beschutting kunt vinden als waar je heerlijk kunt genieten van de zonnestralen. Als je dit goed doet dan heb je altijd een lekker plekje om te verblijven in je tuin. Het is namelijk ontzettend zonde als je door de weerselementen niet vol uit van je tuin zou kunnen genieten en onbedoeld vaak binnen blijft. Dit is niet alleen zonde van de ruimte die je tot je beschikking hebt maar ook zonde van de zonnestralen die zo niet bij je terecht komen! gelukkig kun je op veel manieren voor beschutting en bescherming zorgen van zonwering tot een heerlijke grote boom waar je lekker onder kunt zitten om verkoeling te zoeken.

 

Richt je tuin daarom naar je eigen wensen in en zorg er daarnaast ook voor dat je heerlijk kunt genieten van je tuin onder alle weersomstandigheden. Zo maak je vol gebruik van je tuin en profiteer je optimaal van de ruimte om je heen!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »