{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: LENTEDEAL2022 of SECRETDEAL2022 - Bestel online of kom langs in onze showroom van 3000m2

0

kortingscode: LENTEDEAL2022 of SECRETDEAL2022 - Bestel online of kom langs in onze showroom van 3000m2

Door Roos, 10 mei 2022

Hoe zorg je ervoor dat je tuin je woning in waarde laat stijgen?

 

Iedereen die zijn of haar woning wil verkopen weet dat het zaak is hier natuurlijk een zo hoog mogelijk bedrag voor te krijgen. Zeker vandaag de dag kan de huizenmarkt flink heftig zijn en is het niet gek dat er zoveel voor woningen gevraagd wordt. Er is dan ook zeker een tekort aan woningen en dat laat de prijzen alleen maar verder stijgen. Als een woning verkocht wordt dan zien we vaak dat mensen er natuurlijk zoveel mogelijk aan doen om hun woning zo netjes mogelijk te maken zodat de vraagprijs zo hoog mogelijk kan zijn.

 

Alles in huis wordt netjes nagelopen en eventuele gebreken worden verholpen, daarnaast wordt er ook voor gezorgd dat er hier en daar nog wat snelle en slimme verbeteringen worden aangebracht die relatief weinig kosten maar je woning toch in waarde doen stijgen. Alles om die vraagprijs en uiteindelijk natuurlijk hopelijk de verkoopprijs zo hoog mogelijk te krijgen.

 

Maar niet alleen je woning zelf is hierin belangrijk ook je tuin speelt in dit hele proces een rol. Want ook je tuin telt mee en kan dus wel degelijk zorgen voor een betere prijs voor je woning. Vandaar dat het bij de verkoop van een woning dus ook zeker heel belangrijk is om aandacht aan de tuin te besteden en deze dus ook zo mooi mogelijk te maken zodat hij helpt je woning in waarde te laten stijgen.

 

Vaak heeft het kopen van een woning ook met indrukken te maken en we weten allemaal dat bij indrukken de eerste de meest belangrijke is en ook degene die blijft hangen. Dit is dan ook bij het kopen van een woning zeker waar. Als een koper aankomt bij een woning dan krijgt hij bij de buitenkant meteen een bepaald gevoel, dit kan positief of negatief zijn en dit is dan ook de eerste indruk. Later is het lastig om deze nog te wijzigen deze blijft namelijk altijd helaas wel een beetje hangen.

 

Als je naar een woning toeloopt is de voortuin dan ook vaak het eerste wat je ziet. Het zal je dan ook niet verbazen dat het erg belangrijk is om deze helemaal op orde te hebben. Dit kun je gelukkig op verschillende manieren doen. In deze blog gaan wij je dan ook vertellen hoe je er met een aantal slimme tips en trucs voor kunt zorgen dat jouw tuin je woning in waarde laat stijgen. Lees je met ons mee?

 

Je woning in de verkoop

 

Als jij je woning wil gaan verkopen dan komt hier natuurlijk best wel het een en ander bij kijken. Naast de administratieve kant die best veel tijd in beslag kan nemen is het natuurlijk ook zo dat jij het liefste een zo goed mogelijke prijs voor je woning wil krijgen. Hierdoor zien we vaak dat mensen aan de slag gaan om hun woning zo netjes en waardevol mogelijk te maken om dit ook daadwerkelijk te realiseren.

 

En hier kan dus best even flink wat werk bij komen kijken. Ten eerste zien we natuurlijk vaak dat mensen heel hun woning netjes op gaan ruimen. Alles krijgt een plekje en de woning komt er vaak zo strak en netjes mogelijk uit te zien. Veel persoonlijke spullen worden tijdelijk even opgeborgen zodat kopers zich beter voor kunnen stellen wat ze met bepaalde ruimtes kunnen doen. Daarnaast zien we ook vaak dat alles schoongemaakt wordt en eventueel achterstallig onderhoud goed wordt aangepakt.

 

Dit alles wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de woning er zo netjes mogelijk bij komt te liggen en dat de vraagprijs en uiteindelijke verkoopprijs dus zo hoog mogelijk kunnen zijn. Op deze manier vergroot je natuurlijk flink de kans daarop.

 

Maar we zien ook dat er bijvoorbeeld nog veranderingen aan een woning worden aangebracht. Vaak zijn dit relatief kleine veranderingen die de woning dus wel in waarde laten stijgen maar die niet veel kosten om aan te brengen. Op deze manier maak je de prijs zo hoog mogelijk zonder er zelf al teveel op in te leveren.

 

En dan moeten we het natuurlijk ook nog even over de tuin hebben. Ook deze speelt natuurlijk zeker weten een rol bij het verkoop proces. Ook voor je tuin is het namelijk erg belangrijk dat deze er zo netjes mogelijk bij ligt en dat deze dus bij draagt aan een hoge prijs voor de woning.

 

Dit alles bij elkaar bepaalt namelijk de waarde van je woning en het kunstje is natuurlijk om deze zo hoog mogelijk te laten zijn. Maar hoe werkt dat dan precies? En hoe krijg je dat eigenlijk voor elkaar? Dat hebben wij in deze blog voor je op een rijtje gezet.

 

Je tuin netjes en verzorgd houden

 

De eerste handige tip is natuurlijk om je tuin netjes en verzorgd te houden. Zoals wij net al aangaven is de tuin dus het eerste wat je ziet als je naar een woning toe loopt. En zeker als je dus de intentie hebt om een woning te gaan kopen let je hier goed op en ben je gevoelig voor de indrukken die je opdoet. Als verkoper zijnde is het dus ten zeerste aan te raden dat de eerste indruk ook meteen een goede is! Gelukkig kun je hier op een aantal manieren voor zorgen.

 

De eerste manier is dus om ervoor te zorgen dat alles netjes en verzorgd er bij ligt. Op deze manier trek je eventuele kopers aan en krijgen zij meteen een goed gevoel bij je woning en dat is natuurlijk waar het allemaal omdraait. Als zij een mooi verzorgde woning zien dan zal dit hen aantrekken om deze woning positief te benaderen en misschien zelfs te kopen. Een opgeruimde tuin helpt hier dan ook zeker aan bij.

 

Een mooi terras in je tuin

 

Iets wat veel mensen graag willen is meteen een beeld hebben bij hoe de tuin eruit kan komen te zien. Als je namelijk een tuin instapt die helemaal leeg is dan kan het enorm moeilijk zijn om jezelf voor te stellen hoe deze tuin er verder uit kan komen te zien. Wel is hierbij een opmerking belangrijk want een te volle tuin is juist ook weer niet de bedoeling. Als dat namelijk zo is dan is het weer heel lastig om hier doorheen te kijken en lijkt de ruimte juist weer een stuk kleiner en dat wil je natuurlijk ook weer liever voorkomen.

 

Wat we allemaal graag doen is lekker in onze tuin zitten en genieten van het zonnetje en een hapje en drankje. Een terras in je tuin is dan ook eigenlijk echt onmisbaar. Wij zouden je dan ook zeker altijd aanraden om voor een terras in je tuin te zorgen zodat dit er allemaal netjes uit komt te zien en je zeker weet dat je eventuele kopers dit gevoel ook ervaren. Maak het plaatje helemaal compleet door gezellige kussens op je tuin stoelen te leggen en eventueel wat lekkers op tafel te zetten. Op deze manier gaat het beeld helemaal leve en zien eventuele kopers zichzelf al helemaal zitten in de tuin op het terras!

 

Een terras in je tuin kan dus zeker helpen om eventuele kopers een fijn gevoel te geven en ervoor te zorgen dat ze zich prettig voelen in je tuin en zichzelf al helemaal zien zitten!

 

Voldoende bloemen en planten

 

We weten allemaal dat groen een bepaalde uitwerking op ons mensen heeft. De natuur staat er dan ook om bekend om ervoor te zorgen dat wij mensen onszelf rustig en ontspannen voelen en dat is natuurlijk ontzettend prettig. Je kunt jezelf dan ook vast wel voorstellen dat als je dit gevoel ervaart bij het lopen in een tuin dat dit veel voordelen heeft en zorgt voor een goede gemoedstoestand en dus ook voor een reden om eventueel die tuin zelf te willen bezitten en dus de woning te kopen.

 

Maar het kan natuurlijk zo zijn dat jij helemaal nog niet veel bloemen en planten in je tuin hebt en dat jouw tuin wat kaal en soms zelfs kil oogt. Gelukkig is hier een hele slimme en makkelijke oplossing voor. Het kan namelijk enorm helpen om wat potten en bakken met bloemen en planten in je tuin een plekje te geven zodat je voldoende natuur in je tuin hebt.

 

Dit staat ontzettend warm en gezellig en geeft eventuele kopers dus ook een heel warm en ontspannen gevoel. En dat is natuurlijk precies het gevoel dat je bij een woning wil ervaren. Zeker bij een woning die je eventueel wil gaan kopen.

 

Het handige is ook nog eens dat als je voor potten en bakken kiest in plaats van voor vaste planten dat je deze ook nog eens heel erg handig een ander plekje kunt geven. Op deze manier kun je er dus mee spelen en ze daar neerzetten waar ze op dat moment het beste tot hun recht komen. Zeker ook bij het maken van de verkoop foto’s voor je woning kan dit heel erg handig zijn omdat je er zo voor kunt zorgen dat je allemaal verschillende foto’s kunt maken en hier kun je dan weer dezelfde planten in potten en bakken voor gebruiken. Een hele handige en slimme tip!

 

Zorg voor weinig persoonlijke items

 

Een andere handige tip is om persoonlijke items ook uit je tuin zoveel mogelijk te verwijderen net als dat je bij je woning zelf doet. Dit helpt om toekomstige kopers een beeld te geven van hoe jou tuin eruit kan komen te zien. Als deze bijvoorbeeld vol staat met kinderspeelgoed kan het soms lastig zijn om hier doorheen te kijken en hebben sommige kopers het beeld dat de tuin enkel geschikt is voor kinderen. Ook dit is iets wat ons brein met ons doet en het kan dan ook lastig zijn om dit te veranderen.

 

Het is dan ook veel beter en handiger om ervoor te zorgen dat je zo weinig mogelijk persoonlijke items in je tuin hebt staan en dat je dus zoveel mogelijk de ruimte open laat voor een ieder om hier zijn of haar eigen interpretatie mee te maken. Zo kunnen mensen zich een tuin ook makkelijker voorstellen met hun eigen spullen erin en dan zien ze zichzelf er dus eigenlijk ook al een beetje wonen en laat dat nu precies de bedoeling zijn! Op deze manier zien mensen namelijk al helemaal voor zich hoe de tuin eruit zal zien met hun eigen persoonlijke items erin en dat geeft een gevoel van thuis komen een gevoel dat we natuurlijk allemaal graag willen ervaren en vast willen houden.

 

Dit kan er ook toe leiden dat mensen uiteindelijk daadwerkelijk een woning kopen en laat dat nu precies het hele doel zijn van dit alles! Zorg er dus altijd voor dat er zo weinig mogelijk persoonlijke items in je tuin te vinden zijn zodat eventuele kopers hier goed doorheen kunnen kijken en zelf een beetje het gevoel kunnen krijgen van hoe de tuin eruit zou kunnen komen te zien! Op die manier heb je een grote kans dat zij eerder tot de koop van je woning met tuin over zullen gaan!

 

Zorg voor ruimtes waar je verschillende kanten mee op kunt

 

Wat er ook voor zorgt dat je tuin je woning in waarde laat stijgen is als je de indeling van je tuin niet te vast legt. Het beste is om voor veel verschillende vlakken te zorgen maar er daarnaast wel voor te zorgen dat deze vlakken op verschillende manieren ingevuld kunnen worden. Op die manier zorg je ervoor dat een koper er goed doorheen kan kijken en dus ook veel verschillende mogelijkheden ziet. Dit maakt het natuurlijke een stuk makkelijker voor een koper om zichzelf al in de woning te zien zitten en in de tuin te zien rondlopen. Juist door alles niet te vast te leggen laat je ruimte voor interpretatie over en laat dat nu precies zijn wat een nieuwe koper nodig heeft!

 

Als je dus zorgt voor ruimtes die nog in te vullen zijn dan kun je zien dat kopers hier wel raad mee weten! Wel kun je natuurlijk met wat accessoires een hint geven zodat kopers wel al een beetje een idee krijgen. Dat is namelijk altijd heel makkelijk en zorgt dus ook vaak voor goede resultaten!

 

Hoe kan je tuin je woning in waarde laten stijgen

 

Zoals je dus wel kunt zien zijn er best wel wat manieren waarmee je er voor kunt zorgen dat je tuin je woning in waarde kan laten stijgen! Op die manier heb je dus niet alleen je woning nodig waar veel aandacht aan besteedt moet zijn maar dus ook aan je tuin. Als je dit goed doet en er dus echt voor zorgt dat je tuin er netjes uitziet, op meerdere manieren in te delen is en helemaal af is. Dan is dit natuurlijk een onwijs groot voordeel!

 

Gelukkig zijn er heel veel manieren om ervoor te zorgen dat je tuin je woning ook echt in waarde laat stijgen en in deze blog hebben wij je deze manieren laten zien zodat je hier ook zelf je voordeel mee kunt doen! Uiteindelijk is het natuurlijk de kunst om een zo hoog mogelijke prijs voor je woning te vangen en met deze tips weten wij in ieder geval zeker dat je op de goede weg zit en er alles aan gedaan hebt!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »