{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Hoe zorg je voor eenheid in een grote tuin

  • Door Roos
  • Monday 16 / 08 / 2021 0
Hoe zorg je voor eenheid in een grote tuin

Het is een droom van velen, een woning met ontzettend veel grond erbij en dus een hele grote tuin. Dit hoor je veel mensen vaak zeggen, ze zien dit als een soort doel en werken er dan ook hard voor om dit te bereiken. Ze dromen van veel ruimte om zich heen en hebben al allerlei leuke plannen voor al deze grond bij hun woning. Echter is het vaak zo dat een grote tuin echt niet per se een groot voordeel is.

 

Uiteraard is het heel erg fijn om al deze ruimte om je heen te hebben maar het kan zeker ook als een nadeel werken. Zo is het bijvoorbeeld zo dat een grote tuin ook om veel meer onderhoud vraagt en dit kan soms best heel veel werk zijn. en een grote tuin kost ook nog eens veel meer geld dan een kleinere tuin en ook dit is iets waar mensen vaak geen rekening mee houden. Alles bij elkaar kan een grote tuin dus voor een flinke uitdaging zorgen en is het dus echt niet altijd een groot voordeel.

 

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gezelligheid. Je hoort het mensen namelijk vaak al zeggen dat ze houden van gezelligheid en vaak is het toch echt zo dat je een kleinere ruimte makkelijker gezellig kunt maken dan een grote ruimte. Het is natuurlijk niet zo dat een grote ruimte niet gezellig te maken is maar het kost wel veel meer moeite en vaak ook meer geld. Maar het is zeker niet onmogelijk.

 

Dit geldt overigens voor binnenshuis maar zekers ook voor buitenshuis. Want een grote tuin gezellig en knus maken kan dus zeker ook een flinke uitdaging zijn. maar toch is het niet onmogelijk. In deze blog laten we je dan ook heel graag zien hoe je dat nu eigenlijk doet. Hoe zorg je er nu voor dat jouw tuin heel gezellig wordt en dat je heerlijk kunt genieten van de ruimte en toch ook gezelligheid kunt ervaren? In deze blog geven wij je dan ook de beste tips om een tuin met een grote oppervlakte toch heel gezellig te maken. En je zal zien dat dit een stuk makkelijker kan zijn dan je misschien denkt! Lees je met ons mee.

 

Het voordeel van een grote tuin

 

Heel veel mensen dromen ervan om een grote tuin te hebben. Ze hebben hier dan ook veel dromen en plannen mee en het lijkt hun werkelijk waar geweldig om van een grote tuin te kunnen genieten. Ze zien het al helemaal voor zich hoe ze deze tuin naar hun wens in kunnen richten gezien van alle gemakken en alle soorten vermaak die je maar kunt bedenken. Eindelijk ruimte voor een zwembad in de tuin of een trampoline, en wat dacht je van een groot gazon waar de kinderen heerlijk op kunnen spelen. Een grote tuin biedt hier allemaal ruimte aan en zo komen dan al je dromen uit wordt er vaak gedacht.

 

En het is ook zeker zo dat een grote tuin veel voordelen met zich meebrengt, zo kun je er inderdaad veel verschillende items in kwijt en hoef je eigenlijk niet snel een keuze te maken. Als je iets mooi vindt en je zou het graag in je eigen tuin willen hebben dan zal gebrek aan ruimte geen belemmering vormen. Dit is uiteraard wel een groot voordeel van een grote tuin.

 

Ook brengt een grote tuin vaak veel privacy met zich mee. meestal heb je door de grootte oppervlakte van de tuin maar weinig inkijk en zijn veel delen van de tuin verscholen voor de omliggende woningen. Dit is natuurlijk heel erg fijn want de meeste mensen vinden het geen prettig idee als ze het gevoel hebben dat er overal in hun tuin meegekeken kan worden. Ze zoeken vaak naar allerlei manieren om de inkijk in hun tuin te verkleinen en het fijn is dus dat dit bij een grote tuin vaak helemaal niet nodig is omdat je vanzelf dan al minder inkijk hebt en dat is natuurlijk wel zo prettig! Dat is dus ook weer een groot voordeel van een grote tuin, minder inkijk en dus een stuk meer privacy.

 

De nadelen van een grote tuin

 

Ieder voordeel heeft ook zo zijn nadeel zeggen wij natuurlijk wel eens en dat is dus zeker ook bij een grote tuin het geval. Uiteraard is het dus zo dat een grote tuin veel voordelen heeft en dat je veel ruimte hebt om de tuin naar je eigen inzicht in te delen. Daarnaast kun je er ook bijna al je tuinwensen in kwijt, maar er kleven ook zeker wat nadelen aan een grote tuin. Zo is het bijvoorbeeld zo dat een grote tuin ook heel veel geld kost om in te richten. Dit komt doordat een grote tuin veel oppervlakte heeft en daardoor heb je van alles ook een stuk meer nodig en dit kan natuurlijk flink in de papieren gaan lopen. Op deze manier kan een grote tuin dus flink veel geld kosten en het is wel handig om jezelf van tevoren goed af te vragen of je dit ook tot je beschikking hebt!

 

Een ander nadeel van een grote tuin is dat het veel meer werk vraagt. Een kleine oppervlakte vraagt vaak al veel onderhoud maar bij een grotere oppervlakte is dit natuurlijk nog veel meer en ben je meer geld maar dus ook zeker tijd kwijt aan het onderhouden ervan. Je wil uiteraard graag alles netjes bijhouden en ervoor zorgen dat alles er netjes uit komt te zien. Dit vraagt dan eenmaal het nodige werk en hier zal je wel veel tijd en ook energie in moeten steken. Dus ook hierbij is het vaak wel de vraag of je deze tijd en energie ook hebt en of een grote tuin bij je leven past. je moet er nu eenmaal wel de tijd vrij voor kunnen maken om hem goed te onderhouden!

 

Tot slot is er nog een laatste nadeel aan een grote tuin en dat is het feit dat het best lastig kan zijn om een grote tuin gezellig te maken. Een grote oppervlakte oogt al snel wat kil en het kan dus vrij lastig zijn om ervoor te zorgen dat een grote tuin er weer gezellig uitziet. Hier moet je dan ook echt wel wat moeite voor doen! Gelukkig kun je met de juiste maatregelen er ook heel goed voor zorgen dat een grote tuin er gezellig uit komt te zien!

 

Hoe maak je een grote tuin gezellig

 

Zoals je net al kon lezen is het gezellig maken van een grote tuin dus een flinke uitdaging! Het kan dan ook best even flink puzzelen zijn tot dat het je lukt om een grote oppervlakte gezellig in te delen. Gelukkig zijn er wel een paar basis regels die hier goed bij kunnen helpen en die het je net wat makkelijker kunnen maken!

 

Ten eerste is het heel belangrijk om de ruimte op te breken. Een grote tuin die uit een grote lange oppervlakte bestaat oogt dus ook heel groot en kil. Als je nu deze grote oppervlakte opdeelt in wat kleinere stukjes dan ziet het er al snel wat gezelliger uit. Je kunt op deze manier namelijk kleine hoekjes maken in de tuin en dit helpt natuurlijk om de tuin wat gezelliger te maken.

 

Zo kun je een duidelijk afgescheiden terras maken waarbij je bijvoorbeeld een kleine heg eromheen zet, of een lage schutting. Op deze manier realiseer je dus ook echt een aparte ruimte en is dat ook in het zicht heel erg duidelijk voor iedereen en dat is natuurlijk wel zo prettig! Maar niet alleen met een terras kun je dit doen. Ook kun je heel gezellig een moestuin hoekje maken, of een hoekje met groen. En wat denk je bijvoorbeeld van twee heerlijke loungestoelen ergens in de tuin die je ook echt een apart hoekje geeft.

 

En dan hebben we het nog niet eens over grotere items zoals een zwembad, jacuzzi of barbecue plek waarmee je dus ook echt een aparte ruimte kunt realiseren, ook hierbij is het namelijk erg fijn om lekker apart te zitten en je zo dus een eigen plekje te geven waar je heerlijk kunt genieten van knusheid en gezelligheid zelfs in een grote tuin met veel ruimte.

 

De sleutel tot gezelligheid is dus het indelen van de tuin in kleinere losse hoekjes zodat je meer aparte delen krijgt die dan toch samen een geheel vormen. Want dat is dan ook meteen wel heel belangrijk dat je er wel voor zorgt dat deze aparte hoekjes samen een geheel blijven vormen zodat alles wel bij elkaar blijft passen!

 

Veel kleur gebruiken

 

Een andere tip die je heel handig kunt toepassen om een grotere tuin toch heel gezellig te maken is het toepassen van veel kleur. Kleur staat natuurlijk voor gezelligheid en als jij veel kleur aan je tuin toebrengt dan zal dit ervoor zorgen dat je tuin er heel gezellig uit komt te zien! Op deze manier kun je dus genieten van een gezellige tuin.

 

Kleur geeft vaak op een vrij makkelijke manier veel sfeer en warmte af, en zeker in een grote tuin waarbij je dus moeite moet doen om hem gezellig te maken is het dus heel handig om dit met veel kleur te doen! Gebruik hierbij vooral kleuren die je aanspreken en kleuren die een warm gevoel geven. Op deze manier oogt jouw tuin al meteen heel ander en ziet het er heel gezellig uit.

 

Overigens kun je kleur op veel verschillende manieren toevoegen aan je tuin, denk bijvoorbeeld aan beplanting, het kan erg mooi zijn om veel verschillende bloemen in verschillende kleuren aan je tuin toe te voegen. Maar dit kan ook heel erg goed doormiddel van accessoires, ook deze geven namelijk al snel een heel gezellige sfeer aan je tuin. Het ligt er maar net aan welke manier het beste bij je past maar je kunt zo dus heel makkelijk voor een gezellige tuin zorgen!

 

Op deze manier maak je een grote tuin dus al snel een stuk gezelliger en dan ook nog eens zonder al te veel moeite en kosten. Het hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn om kleur toe te voegen aan een tuin zelfs niet aan een grotere tuin met meer ruimte!

 

Een grote tuin gezellig maken

 

Zoals je ziet zijn er dus ook echt heel veel manieren om een grote tuin gezellig te maken. En ook zeker niet alleen maar manieren die veel geld kosten. Ook met weinig middelen kun je een grote tuin dus heel makkelijk gezellig maken en ervoor zorgen dat het een fijne plek is waar je heerlijk tijd kunt doorbrengen. Eigenlijk is het allerbelangrijkste dat je de ruimte doorbreekt, het is vaak een grote oppervlakte en als je deze een beetje gezellig wil maken dan is het wel zo handig om de ruimte te breken zodat je meer aparte delen krijgt. Deze delen zullen dan al snel gezelliger ogen en daarnaast kun je deze aparte ruimtes ook makkelijker gezellig maken doordat ze kleiner zijn en dat is natuurlijk een groot voordeel.

 

Daarnaast kun je ook met kleur heel veel bereiken. Kleur maakt namelijk al snel warm en gezellig en daarnaast zijn er ook nog eens heel veel verschillende manieren waarop je kleur toe kunt voegen aan je tuin. Dit geeft dus heel veel mogelijkheden en zorgt ervoor dat je al snel ook een grotere tuin heel gezellig kunt maken en dat is natuurlijk waar het allemaal om draait!

 

Maak van jouw grote tuin dus ook een gezellig ruimte waar je heerlijk kunt genieten en ontspannen en waar je dus heel veel gezelligheid kunt ervaren want dat is natuurlijk waar het ook om draait. Op deze manier geniet jij optimaal van je tuin en dat is natuurlijk wel zo prettig. Een grote tuin kan dus ook zeker heel gezellig zijn zolang je hem maar op de juiste manier inricht!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »