{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 24 januari 2023

Hoe zorg je voor veiligheid in de tuin

Als je graag gebruik van je tuin maakt dan wil je dat natuurlijk wel zo veilig mogelijk kunnen doen. Net als binnenshuis staat ook buitenshuis nu eenmaal veiligheid voorop en dus hoog in het vaandel. Maar hoe zorg je nu eigenlijk precies voor veiligheid in de tuin? Waar moet je dan allemaal aan denken? En op welke punten is veiligheid in de tuin nu juist zo belangrijk?

 

Om ervoor te zorgen dat jij jouw tuin zo veilig mogelijk kunt gebruiken hebben wij dit allemaal voor je op een rijtje gezet. Zo kun je namelijk precies zien hoe ook jij ervoor zorgt dat je veilig gebruik van je tuin kunt maken en dat bijvoorbeeld ook kinderen heerlijk en veilig in de tuin kunnen spelen.

 

Er zijn dan ook een aantal handige manieren om dit aan te pakken en die laten we je dan ook graag in deze blog zien. Wij vertellen je namelijk alle belangrijke punten waar je op moet letten als het gaat om veiligheid in de tuin. Wat is er van belang en waar moet je allemaal rekening mee houden. Op deze manier zorg jij ervoor dat het verblijf in je tuin voor iedereen zo veilig mogelijk zal zijn en dat zorgt meteen voor heel veel meer rust en ontspanning!

 

Lees dus gerust met ons mee met hoe ook jij jouw tuin zo veilig mogelijk kunt maken en hoe je hier vervolgens optimaal van kunt profiteren, want veiligheid gaat immers voor alles!

 

Veiligheid binnenshuis en buitenshuis

 

Eigenlijk is het best wel een beetje vreemd dat we met zijn allen onwijs veel doen aan de veiligheid binnenshuis maar dat we buitenshuis soms volledig lijken te vergeten, en dat terwijl dit dus net zo belangrijk is. Want ook buitenshuis is het enorm belangrijk om goed op de veiligheid te letten zodat je ook in de tuin veilig kunt genieten.

 

Meestal komt het doordat we veel vaker binnen dan buiten zijn en dan buiten een beetje lijken te vergeten of soms zelfs minder belangrijk vinden en dat is natuurlijk ontzettend jammer. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat terwijl je binnenshuis alles op orde hebt je buitenshuis alsnog risico loopt en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

 

Veiligheid zou dan ook zeker weten zowel binnenshuis als buitenshuis hoog in het vaandel moeten staan. In deze blog laten wij je dan ook graag zien hoe je dat nu het beste kunt realiseren. Want hoe zorg je nu eigenlijk voor veiligheid buitenshuis? Dat gaan wij je dus graag uitleggen.

 

Veiligheid in de tuin

 

Als je echt optimaal van je tuin wil genieten dan is het natuurlijk belangrijk dat je tuin een fijne en vooral ook veilige plek is. Op deze manier hoef je geen ogen in je achterhoofd te hebben en kun je dus ook echt even volledig genieten en tot rust komen en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je echt even optimaal genieten kunt van de tijd in de tuin en dat is ongelofelijk waardevol!

 

Veiligheid in de tuin is dan ook zeker iets waar je de nodige aandacht aan moet besteden. Veiligheid in de tuin gaat altijd over een aantal bepaalde punten waar je rekening mee moet houden en die met elkaar voor de veiligheid zorgen.

 

Denk bijvoorbeeld aan de omheining van je tuin, maar ook de indeling, al deze factoren spelen een rol en zorgen samen voor de veiligheid binnen een tuin. Maar ook de mogelijkheid om wat schaduw te zoeken is hierin belangrijk want ook dat speelt vaak een belangrijke rol voor het plezier van je tuin en de veiligheid.

Houdt indringers buiten de deur

 

Als je een tuin hebt dan wil je hier natuurlijk zelf optimaal van genieten. Dat is ook heel erg fijn maar daarnaast wil je niet dat indringers zomaar je tuin binnen kunnen lopen of dat spelende kinderen bijvoorbeeld uit de tuin kunnen ontsnappen.

 

Vandaar dat het enorm belangrijk is om ervoor te zorgen dat je tuin veilig is en dat niet iedereen zomaar erin en eruit kan lopen. Dit kun je dan ook gelukkig op een aantal fijne manieren doen. Ten eerste is het dan van belang dat je tuin omheining heeft. Door deze omheining zorg je er ten eerste voor dat niemand zomaar je tuin in kan lopen, maar ook niet dat iemand er zomaar uit kan lopen, spelende kinderen bijvoorbeeld. Als bijkomend voordeel zorgt het ook meteen voor de nodige privacy en dat is natuurlijk ook wel heel erg prettig.

 

Deze omheining kun je dan ook op een aantal verschillende manieren realiseren. Zo kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om een schutting of een hek rondom je tuin te plaatsen. Maar ook kun je kiezen voor groene omheining in de vorm van een heg. Kortom de mogelijkheden zijn echt eindeloos en dat is natuurlijk wel heel erg prettig want zo kun je kiezen voor een soort omheining die helemaal bij je tuin en vooral ook de sfeer van je tuin past! En zo vormt je tuin dan al snel een mooi geheel en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

 

Een omheining heeft dus zeker meer doelen dan enkel maar indringers buiten de deur houden. Echter ben je er enkel met een goede omheining niet. Ook een goede poort of deur speelt hier in mee. Op deze wijze kun je de tuin dan ook echt helemaal afsluiten en dat draagt natuurlijk wel enorm bij aan de veiligheid.

 

Zorg voor voldoende schaduw in de tuin

 

Een ander punt van veiligheid is de zon in de tuin. Hoe heerlijk het ook is om van een lekker zonnetje te kunnen genieten het zorgt er vaak ook voor dat je lelijk kunt verbranden en hier kun je dan ook flink wat last van krijgen. Maar ook een zonnesteek ligt helaas vaak op de loer en ook dit kan dan aardig wat vervelende gevolgen geven.

 

Het beste is dan ook om voor voldoende schaduw in de tuin te zorgen zodat er in ieder geval de mogelijkheid is om je terug te trekken en om even bij te komen in de schaduw en om de volle zon te vermijden. Zeker op het warmst van de dag is dat een enorm goed idee!

 

Ook dit draagt dus wel degelijk bij aan de veiligheid in je tuin. En als je er dus voor wil zorgen dat je tuin veilig gebruikt kan worden dan zal je ook voor voldoende veiligheid moeten zorgen. Gelukkig kun je vaak vrij makkelijk schaduw op verschillende plekken in je tuin realiseren. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een parasol of een schaduwdoek, maar ook een zonnescherm kan enorm handig zijn. En wat dacht je van groene beschutting doormiddel van een boom die voldoende schaduw biedt. Zoals je ziet zijn er dus meer dan voldoende mogelijkheden. En is het dus ook heel slim om op deze manier te zorgen dat er voldoende veilig genoten kan worden in de tuin!

 

Zorg ervoor dat kinderen veilig kunnen spelen

 

Als je kinderen hebt die gebruik maken van de tuin dan is je eerste verdienste natuurlijk dat je kinderen veilig moeten kunnen spelen. Dit doe je door ervoor te zorgen dat ze alle kanten uit kunnen in de tuin zonder dat ze direct het risico lopen om zichzelf lelijk te bezeren.

 

Om dit te kunnen garanderen zijn er een aantal belangrijke punten waar je dan ook goed op moet letten. Ten eerste is het enorm belangrijk dat je ervoor zorgt dat kinderen niet zomaar uit de tuin kunnen lopen. Dit doe je door voor goede omheining rondom je tuin te zorgen en een poort of deur die op slot kan. Op deze manier kun jij gemakkelijk je kinderen in de tuin houden en loop je niet het risico om ze zomaar kwijt te zijn.

 

Daarnaast is een van de meest onveilige situaties water in de tuin. Als jij dus water in de tuin hebt dan is het enorm belangrijk om er goed op te letten dat je kinderen hier niet zomaar mee aan de haal kunnen gaan. Dit doe je door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat het water omheind is. Zeker bij een zwembad is dit van enorm groot belang. Ook is het zo dat je kinderen nu eenmaal niet onbemand in de tuin kunt laten, zeker niet als er water in de tuin is. Vergis je hierbij vooral niet want ook een teil met water in de tuin kan al gevaarlijk zijn voor kleine kinderen zonder toezicht.

 

Maar ook op andere punten in de tuin kan gevaar op de loer liggen. Kijk bijvoorbeeld goed of er niet teveel scherpe of opstaande randjes in de tuin zijn waar je kleintje zich lelijk aan kan bezeren. Of kijk bijvoorbeeld eens naar de beplanting in je tuin. Ook dit is namelijk erg belangrijk. Je wil natuurlijk niet dat je kind per ongeluk in aanraking kan komen met eventuele giftige beplanting of beplanting waaraan hij of zij zich lelijk kan bezeren. Dit wil je dan ook te allen tijde voorkomen en vandaar dat het goed is om voldoende kennis van de beplanting in je tuin te hebben zodat je de risico’s kun verkleinen!

 

Let op hoogteverschillen in de tuin

 

Als je graag wil letten op de veiligheid in je tuin dan is het ook enorm handig om goed te letten op eventuele hoogteverschillen in je tuin. En dan vooral op hoogteverschillen bij loop paden of het terras. Kijk bijvoorbeeld goed of hier geen opstaande randjes zijn en of de tegels niet schots en scheef liggen.

 

Op deze manier zorg je er namelijk voor dat hoogteverschillen geen kans hebben je tot val te brengen. Vooral voor oudere mensen kan dit best een risico zijn en zij kunnen zich dan ook lelijk bezeren in de tuin en eventueel ten val komen. Let daarom goed op of er geen opstaande randjes zijn of hoogteverschillen in de tuin die je vanaf een afstandje niet goed ziet.

 

Als dit wel het geval is dan is het vooral handig om ervoor te zorgen dat je deze hoogteverschillen goed zichtbaar maakt zodat mensen ze vanaf een afstandje kunnen zien en dus minder snel ten val komen door een hoogteverschil.

 

Ook op deze manier draag je dus meteen bij aan de veiligheid in je tuin en dat is nu eenmaal enorm belangrijk. Veiligheid in je tuin biedt dan ook enorm veel voordelen en zorgt ervoor dat jij je tuin zo veilig mogelijk gebruiken kunt.

 

Hoe zorg je voor veiligheid in de tuin

 

Zoals je dus wel ziet komt er nog best wel wat bij kijken om je tuin zo veilig mogelijk te houden. Er zijn dan ook verschillende factoren die een rol spelen bij het veilig houden van je tuin en het is dan ook van groot belang om hier aandacht aan te besteden.

 

Veiligheid in je tuin gaat er dan ook om dat je tuin zo veilig mogelijk gebruikt kan worden zonder grote risico’s. denk dan aan risico’s op het gebied van vallen, verbranding, maar ook het in- en uitlopen uit de tuin van kinderen of het risico dat een vijver voor kinderen met zich mee kan brengen.

 

Al deze punten zijn dan ook van groot belang en bepalen met elkaar of je wel of niet veilig gebruik van een tuin kunt maken. Besteedt hier dan ook voldoende aandacht aan en zorg ervoor dat jij je tuin zo veilig mogelijk houdt. Alleen op deze manier kan iedereen ongestoord en in alle rust van de tuin genieten zonder dat je jezelf hier zorgen over hoeft te maken. Veiligheid staat natuurlijk te allen tijde voorop en het is dan ook heel belangrijk om de veiligheid in je tuin te waarborgen en er zo voor te zorgen dat je zelf ook nog wel kunt ontspannen in je tuin. Want dat is uiteindelijk natuurlijk wel het doel en dat gaat een stuk makkelijker als je tuin veilig is! Geniet dus volop van je tuin wetende dat de veiligheid op orde is en iedereen ongestoord van de tuin kan genieten!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »