{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Bryan, 17 april 2020

Een hoge loungeset is echt genieten!

De lente is voor veel mensen een heerlijke tijd. Zodra de koude dagen voorbij zijn en de eerste zonnestralen van het voorjaar zich door het raam laten zien, krijgen velen de lentekriebels. Met de eerste zonnige en aangename dagen in het vooruitzicht wordt de tuin in gereedheid gebracht om weer lekker veel tijd buiten door te brengen. Wat is er nu fijner dan na een lange dag binnen op kantoor te hebben gezeten bij thuiskomst lekker in eigen tuin te kunnen relaxen en ontspannen, en nog even te kunnen genieten van een beetje zon? Hiervoor wil je uiteraard wel aangenaam kunnen zitten.

Er zijn vele soorten tuinmeubilair verkrijgbaar, van standaard tuinsets met tafel en stoelen, tot loungesets, waarop je heerlijk kunt ontspannen en languit kunt liggen. Als je echter ook aan de tafel wilt kunnen dineren lijkt een loungeset wellicht minder praktisch, aangezien de tafels vaak wat laag zijn en je niet op alle loungebanken even goed rechtop kunt zitten. Hiervoor zijn er ook hoge loungesets verkrijgbaar..

Hoge tafel

Met een loungeset haal je een tuinset in huis, waarop op volop tot rust kunt komen en kunt ontspannen. Ze zijn er in diverse uitvoeringen met hoekbank, rechte bank, bank en stoelen, enz. De tafel is meestal een lage loungetafel bedoeld om wat glazen drinken of een snack op te zetten. Als je echter ook buiten aan jouw loungeset wilt kunnen dineren is een lage tafel niet erg praktisch, aangezien je daaraan niet aangenaam kunt zitten met een bord en bestek. Hiervoor zijn er nu hoge loungesets, met een hoge tafel, waaraan je aangenaam kunt zitten om samen met jouw familie of vrienden buiten te genieten van een goede maaltijd of een gezellige borrel of zelfs bordspel. Een hoge loungeset biedt vele mogelijkheden om heerlijk buiten te ontspannen in eigen tuin. Uiteraard kun je zelf bepalen in welke opstelling je de hoge loungeset aanschaft.

Diverse opstellingen

Of je nu kiest voor een lounge hoekbank of een rechte bank in combinatie met een aantal comfortabele stoelen, een hoge loungeset biedt je een ontspannen zithoek met hoge tafel, die je niet alleen kunt gebruiken om een boek op te leggen of glas neer te zetten, maar waar je ook uitstekend aan kunt dineren. Afhankelijk van het gewenste aantal zitplaatsen kun je voor verschillende maten tafels kiezen al naar gelang jouw behoeften.

Mocht je bij voorkeur een wat steviger steun in de rug hebben, dan zijn er ook loungebanken met een rechtere leuning, waarin je beter rechtop kunt zitten. Daarnaast kun je ook kiezen voor individuele loungestoelen, waarmee je zowel een goede rugleuning als armleuning hebt, maar door de zachte zitting toch zeer comfortabel kunt zitten, ook voor langere duur.

Materialen

Hoge loungesets zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, maar het meest populair zijn diverse tinten in bruin en grijs, aangezien deze kleuren vaak het beste bij de natuurlijke kleuren van de tuin aansluiten. Je kunt uiteraard ook voor andere tinten kiezen als daar jouw voorkeur naar uitgaat. Let er wel op dat fellere kleuren sneller vaal kunnen worden door weersinvloeden en je deze beter dient te beschermen tegen teveel zonlicht.
Qua materiaal is het aan te bevelen te kiezen voor een model wat goed buiten kan staan en bestand is tegen een regenbui en felle zon. Het meest gebruikte materiaal voor hoge loungesets is momenteel een aluminium frame omwikkeld met wicker, een kunststof vlechtwerk wat lijkt op het vroegere rotan. Wicker is echter beter bestand tegen regen dan natuurlijke rotan en daarmee meer weersbestendig.

Hout is ook zeer populair voor een hoge loungeset. Teakhout wordt nog steeds vaak toegepast in loungesets, evenals andere hardhoutsoorten als eiken en acacia. Tegenwoordig vind je echter ook Vironwood op de markt. Dit materiaal lijkt op hout en wordt vaak in combinatie met aluminium frames gebruikt voor het wekken van de illusie van teakhout, maar is echter een synthetisch materiaal. Het voordeel van Vironwood is dat het niet kan werken en dus prima buiten kan blijven staan in diverse weersomstandigheden. Er zijn ook speciale beschermhoezen verkrijgbaar waarmee je jouw loungeset kunt afschermen tegen teveel regen of zonlicht, waarmee het materiaal langer meegaat. De beschermhoezen zorgen ervoor dat water wordt geweerd en er toch ventilatie plaatsvind, waardoor het meubilair mooi blijft.

Kussens en accessoires

De belangrijkste accessoires bij een loungeset zijn uiteraard de kussens. Doorgaans worden deze bij aanschaf van een hoge loungeset al meegeleverd, maar je kunt natuurlijk ook zelf andere bijpassende kleuren en formaten selecteren. Bij veel loungesets wordt een opbergkist meegeleverd, waarin je de kussens kunt opbergen als je deze niet gebruikt, zodat ze beschermd blijven tegen de regen.

Behalve kussens kun je ook kijken naar andere accessoires, zoals bijvoorbeeld theelichthouders, lampjes of bloembakken voor op tafel. Tevens kan een terrasverwarmer handig zijn, als je ook aangenaam buiten wilt kunnen zitten wanneer het wat frisser is.