{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Houten tuinsets; de klassieker en nog steeds populair

  • Thursday 18 / 03 / 2021 0
Houten tuinsets; de klassieker en nog steeds populair

Ben jij op dit moment bezig met de (her)inrichting van jouw tuin? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat dit een flinke uitdaging is. Je moet immers met meerdere factoren rekening houden, je moet belangrijke knopen doorhakken en je kunt jouw keuzes eigenlijk maar één keer maken.

Zeker als je nieuwe tuinmeubelen aan gaat schaffen, is het daarom van belang om een goed vergelijk te maken. Juist door een goed vergelijk te maken, kun je uiteindelijk bepalen welke tuinmeubelen het beste in jouw tuin passen. Ben je hierbij specifiek op zoek naar een nieuwe tuinset? Dan weet je op voorhand ook al dat je uit meerdere soorten tuinsets kunt kiezen. Je kunt hierbij niet alleen uit meerdere soorten kiezen, maar ook uit meerdere materialen.

In de afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen bij de fabrikanten ook niet stilgestaan. Integendeel zelfs. De fabrikanten zijn meer en meer verschillende materialen gaan gebruiken, waardoor het aanbod zeer uitgebreid geworden is. Daar kun jij nu perfect van gaan profiteren! In het aanbod van bijvoorbeeld tuinsets is overigens nog steeds de klassieker terug te vinden; de houten tuinsets.

Met dit artikel willen wij je graag kennis laten maken met deze klassieker. Zo bespreken we wat een houten tuinset nou zo bijzonder maakt, hoe je de beste houten tuinset uit kunt kiezen en waar je verder rekening mee moet houden. Op dit moment kunnen wij je twee dingen verklappen: de houten tuinset is al decennialang een klassieker én is hedendaags nog steeds zeer populair te noemen. Om van die populariteit te kunnen profiteren, is het echter wel zaak om een goed vergelijk te maken. Het aanbod van houten tuinsets is namelijk zeer divers en uitgebreid!

Wat is een houten tuinset precies?

Als je een willekeurige tuin instapt, is de kans groot dat je in deze tuin een tuinset ziet staan. De tuinsets zijn in de afgelopen jaren namelijk uitgegroeid tot eigenlijk hét populairste meubelstuk voor in een tuin. Dat geldt ook specifiek voor de houten tuinsets; al decennialang worden de houten tuinsets door vakmensen gefabriceerd.

Maar, wat is een houten tuinset nou precies? Dit is eigenlijk een combinatie van een houten tuintafel en bijpassende tuinstoelen. Het is niet zo dat deze tuinstoelen ook van hout vervaardigd moeten zijn, aangezien een fabrikant ook voor een combinatie van materialen kan kiezen. Feit is in ieder geval dat veel fabrikanten voor een complete tuinset van hout kiezen; met een dergelijke tuinset geniet je namelijk al snel van de nodige voordelen.

Kan je een tuinset overigens met een loungeset vergelijken? Nee, eigenlijk niet. Een loungeset is met name bedoeld om op te relaxen, terwijl een tuinset juist een stuk praktischer is. Een tuinset leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor het borrelen met vrienden/familie, voor het dineren, voor het lezen van de krant of voor het gezellig samenzijn met jouw gezin, familie en/of vrienden. Eigenlijk kun je een tuinset dus volledig vergeleken met de eettafel en bijpassende stoelen in jouw huis.

Waarom voor een houten tuinset kiezen?

Heb je interesse om een nieuwe tuinset aan te schaffen? Dan is de kans groot dat je al snel bij een houten tuinset uit gaat komen. De reden hiervoor is eigenlijk tweeledig: enerzijds is dit omdat het aanbod zéér uitgebreid is en anderzijds omdat een houten tuinset nu eenmaal veel voordelen met zich mee brengt.

Het eerste voordeel is al terug te vinden in het feit dat je heel veel keus hebt. Veel fabrikanten kiezen ervoor om tuinsets van hout te vervaardigen, waardoor je nu echt heel veel keus hebt. Je hebt eigenlijk zoveel keus dat het moeilijk is om uiteindelijk de gewenste houten tuinset te vinden. Graag helpen we je daar in dit artikel dan ook een handje mee.

Een ander voordeel is terug te vinden in de variatie in het aanbod. Hout is namelijk niet zomaar hout; nee, je kunt uit tientallen houtsoorten kiezen. Als je bijvoorbeeld een tuinset van steigerhout en een tuinset van teakhout naast elkaar zet, zie je echt direct heel veel verschillen. Juist door deze verschillen kun je altijd voor een unieke tuinset voor in jouw tuin kiezen.

Daarbovenop komt ook nog eens dat een houten tuinset simpelweg prachtig te noemen is. De uitstraling van een dergelijke tuinset is subliem, terwijl je een houten tuinset ook met tal van andere materialen kunt combineren. Dat is overigens ook iets wat je bij sommige tuinsets al terug ziet komen; de fabrikant kiest bij die tuinsets voor een combinatie van hout en een ander materiaal. Ongeacht voor welke houten tuinset je kist, geniet je in ieder geval van een fraaie en behoorlijk unieke uitstraling.

Ook is het een feit dat je met een houten tuinset van een ongekend lange levensduur weet te genieten. Hout is namelijk weersbestendig, is zeer robuust en kan zeker tegen een stootje. Om optimaal van deze lange levensduur te kunnen genieten, is het advies wel om de houten tuinset goed te onderhouden en te verzorgen. Dit doe je onder meer met de onderhoudsmiddelen die je in ons aanbod kunt vinden.

Ben je na een aantal jaar uitgekeken op jouw houten tuinset? Dan kun je de tuinset moeiteloos weer naar wens maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de tuinset een nét iets andere kleur mee te geven. Juist doordat je een houten tuinset relatief makkelijk kunt bewerken, kun je de tuinset weer volledig naar wens maken. Ook dit is in onze ogen één van de meest onderscheidende voordelen van een houten tuinset.

Tot slot is het ook nog een voordeel dat een houten tuinset erg comfortabel is. Dit comfort is met name te danken aan de kussens die op de tuinset geplaatst worden; het hout zelf is natuurlijk vrij hard te noemen. Gelukkig zorgen de fabrikanten van de tuinsets voor comfortabele kussens, waardoor je alsnog van veel comfort weet te genieten. Wat wens je nog meer?

Al deze voordelen tezamen zorgen ervoor dat je echt met heel veel plezier van een houten tuinset gebruik kunt maken. Het is niet voor niets dat dit al jarenlang een ware klassieker is én dat ook op dit moment de houten tuinsets nog flink in trek zijn. Dat zien wij terug aan onze verkoopcijfers, maar ook aan het aanbod van fabrikanten!

Hoe kun je de beste houten tuinset uitkiezen?

Ben je voor jouw tuin op zoek naar een geschikte tuinset? Dan is de kans groot dat je al snel bij een tuinset van hout uit gaat komen. Dit komt puur door het uitgebreide aanbod én door alle hierboven beschreven voordelen. Als je optimaal van deze voordelen wilt profiteren, is het echter wel zaak om een goed vergelijk voor jezelf te maken.

Hoe je dit vergelijk nou het beste kunt maken? Daar helpen wij je graag een handje bij. In het restant van dit artikel bespreken wij namelijk wat de belangrijkste criteria van een houten tuinset zijn. Als je juist op die criteria goed weet te letten, kun je de beste houten tuinset uitkiezen. Dat is uiteindelijk de tuinset die volledig aan jouw wensen voldoet, binnen jouw budget past én fraai in jouw tuin past.

Soort houten tuinset

Als je het aanbod van houten tuinsets bekijkt, weet je niet wat je ziet. Het aanbod is namelijk heel divers en je kunt uit tal van soorten houten tuinsets kiezen. Het is aan jou om te bepalen welk soort het meeste op jouw wensen aansluit.

Om dat te kunnen bepalen, raden wij je aan om eerst jouw wensen op een rijtje te zetten. Hoe wil je de tuinset precies gebruiken? Het antwoord op die vraag is eigenlijk bepalend voor het soort tuinset waar jouw voorkeur naar uit gaat. Maak in ieder geval voor jezelf een goed vergelijk, zodat je direct voor de beste soort houten tuinset kunt gaan.

Samenstelling en afmetingen

Naar welk soort tuinset gaat jouw voorkeur? Als je onze tip opgevolgd hebt, heb je dit nu al voor jezelf kunnen bepalen. Het lastige is echter dat je per soort tuinset ook weer uit tal van varianten kunt kiezen. Wij willen je dan ook graag aanraden om ook heel goed naar de samenstelling van de houten tuinset te kijken. Ga je bijvoorbeeld een houten tuintafel in combinatie met houten stoelen? Of ga je voor een houten tuintafel in combinatie met houten stoelen en een houten tuinbank? Je kunt echt uit heel veel verschillende samenstellingen kiezen!

Hierbij is het ook aan te raden om goed naar de ruimte in jouw te kijken. Hoeveel ruimte heb je precies in jouw tuin over voor het neerzetten van de loungeset? Op die vraag moet je eigenlijk een antwoord zien te vinden. Bepaal dus waar de loungeset moet komen te staan en meet de aanwezige ruimte vervolgens op. Aan de hand van die afmetingen kun je inzichtelijk krijgen hoe groot jouw nieuwe tuinset mag/kan gaan worden.

Let hierbij ook goed op de hoeveelheid zitplaatsen. Als je bijvoorbeeld 4 kinderen hebt, wil je ongetwijfeld wel met jouw gehele gezin aan de tuinset plaats kunnen nemen. Dat is dus in dit voorbeeld alleen mogelijk als je voor een vrij grote tuinset met voldoende zitplaatsen kiest. Stem in ieder geval de samenstelling van de tuinset, de ruimte in jouw tuin, de afmetingen van de tuinset en de zitplaatsen van de tuinset goed op elkaar af. Als je dat voor elkaar weet te krijgen, kun je met veel plezier van jouw houten tuinset gebruik gaan maken.

Uitstraling van de tuinset

Heeft elke houten tuinset dezelfde uitstraling? Nee, dat is zeker niet het geval. Elke tuinset heeft een andere uitstraling, aangezien elk houtsoort ook zijn eigen kenmerken heeft. Daarnaast kun je wat betreft kleurgebruik ook alle kanten op met een houten tuinset; je kunt de tuinset van hout dus ook nog volledig naar eigen zin gaan maken.

Ons advies is om in ieder geval heel goed naar de uitstraling van de houten tuinset te kijken. Zodra je in de toekomst jouw tuin inloopt, valt je oog mogelijk direct op de tuinset. De tuinset is immers vrij groot en opvallend uitgevoerd, waardoor deze een centrale rol in jouw tuin gaat spelen. Des te meer reden om te kiezen voor een tuinset die volledig aan jouw wensen voldoet qua uitstraling!

Let overigens hierbij ook goed op de kussens van de tuinset. Deze kussens zijn enerzijds bepalend voor het comfort van de tuinset, maar anderzijds ook voor de uitstraling van de houten tuinset. Het maakt immers behoorlijk veel uit of je zwarte kussens of lichtgekleurde kussens op de houten tuinset hebt liggen. Als je verschillende houten tuinsets met elkaar gaat vergelijken, is het advies dus om ook goed naar de kleuren van de kussens te kijken!

Prijs-kwaliteitsverhouding

Ben je voornemens om een houten tuinset aan te schaffen? Dan is het goed om rekening te houden met het prijskaartje van de tuinset. De prijskaartjes van de tuinsets variëren nogal, dus het is onwijs belangrijk om ook op dit gebied een goed vergelijk te maken. Ons advies is om sowieso nét iets meer geld in een tuinset te durven te investeren. Waarom? Omdat het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ absoluut op gaat bij een houten tuinset. Met een nét iets hogere investering ben je dus verzekerd van een betere kwaliteit en een lange levensduur.

Hoe kun je de kwaliteit van een houten tuinset beoordelen? Dat doe je eigenlijk door altijd te kiezen voor een tuinset van een gerenommeerd merk. Alle tuinsets die je in ons aanbod kunt vinden, zijn sowieso van een gerenommeerd merk. Het is dan ook uiterst interessant om juist voor tuinsets van één van deze merken te kiezen! Indien je een tuinset via onze webshop aanschaft, geniet je dus altijd van de gewenste prijs-kwaliteitsverhouding.

Slotwoord

Wil je voor de klassieker der klassiekers gaan? Een houten tuinset brengt simpelweg veel voordelen met zich mee en is al geruime tijd onwijs populair. Dit is uiteraard niet zonder reden; wij kunnen de aanschaf van een houten tuinset hoe dan ook van harte aanraden. Zet je wensen op een rijtje, maak een goed vergelijk en hak uiteindelijk de knoop door. Aan de aanschaf van een houten tuinset ga je onwijs veel plezier beleven!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »