{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Door Roos, 25 mei 2023

In 10 simpele stappen verander jij je tuin in een oase van rust

Rust en ontspanning, twee elementen die we maar wat graag verwelkomen in onze tuinen. We vinden het dan ook prettig als juist onze tuin de perfecte plek is waar we even helemaal tot rust kunnen komen. Na een lange en drukke dag vol verplichtingen is het dan ook heerlijk om even lekker te ontspannen en even helemaal tot rust te komen. En waar kan dit dan ook beter dan in je eigen achtertuin. Geen gedoe meer met reizen naar een plek waar je tot rust kan komen maar gewoon zo je eigen voordeur of achterdeur uit stappen. Beter kun je het natuurlijk eigenlijk niet bedenken.

 

Het is dan ook enorm prettig om van je eigen achtertuin een ware oase van rust te maken zodat je een plek kunt realiseren waar je even helemaal tot rust kunt komen. Dit is dan ook zeker weten een feestje. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk precies, dat realiseren van die oase van rust? Hoe zorg je ervoor dat juist jouw tuin de plek is waar je tot rust kunt komen en ontspannen en waar je kunt genieten van alle rust om je heen.

 

In deze blog helpen wij jou een handje op weg zodat ook jij in tien simpele stappen jouw tuin in een ware oase van rust kunt veranderen. Op deze manier zorg je er dan ook voor dat je tuin een heerlijke plek zal worden waar je even helemaal kunt ontsnappen aan de drukte van de dag. Een oase van rust dus gewoon in je eigen achtertuin.

 

De luxe van een eigen achtertuin

 

In ons land heeft het grootste gedeelte van de woningen een eigen tuin en we hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat dit een enorme luxe is! Het heeft dan ook zoveel voordelen om je eigen achtertuin te hebben en om op deze wijze de natuur en rust zo dichtbij huis op te kunnen zoeken! Een eigen achtertuin zorgt er dan ook voor dat je jouw eigen buiten ruimte hebt die je helemaal volledig naar je eigen wensen in kunt richten. Op deze manier zorg je er dus echt voor dat jouw achtertuin helemaal bij je past en dat je er dus optimaal profijt van hebt.

 

Denk je eens in hoe makkelijk en luxe het eigenlijk is dat je niet hoeft te reizen om een buitenruimte te bezoeken maar dat je enkel en alleen maar je achterdeur uit hoeft te lopen. Dat is natuurlijk echt een feestje. Het is dan ook enorm prettig om op deze manier de luxe van een eigen achtertuin te hebben zodat je dus zelfs jouw eigen oase van rust kunt realiseren.

 

En dat is dan ook zeker weten onwijs luxe. Jouw eigen achtertuin waar je al je wensen kunt realiseren en waar je dus direct kunt genieten van luxe en ruimte om je heen.

 

Een oase van rust in je tuin

 

Als je een eigen achtertuin hebt dan is het natuurlijk ook onwijs fijn om hier een echte oase van rust van te maken. Een plek waar je helemaal tot rust kunt komen en waar je dus optimaal kunt genieten van een ontspannende omgeving.

 

Maar wat verstaan we dan eigenlijk onder een oase van rust. Heel simpel gezegd bedoelen we hiermee een plek waar rust en ontspanning centraal staan en waar je dus optimaal kunt genieten en kunt ontspannen. Het is natuurlijk wel logisch dat een plek dan aan een aantal voorwaarden moet voldoen om dit ook daadwerkelijk te realiseren en om ook echt ervoor te zorgen dat je helemaal tot rust kunt komen.

 

Wij nemen je dan ook graag in tien simpele stappen mee om je te laten zien hoe je ervoor kunt zorgen dat jij ook een oase van rust kunt realiseren in je eigen achtertuin. Een plek waar je dus even helemaal kunt relaxen en ontspannen en even optimaal tot rust kunt komen. Lees maar snel met ons mee.

 

Zorg voor een overzichtelijke inrichting

 

Het eerste wat je moet doen als je graag die oase van rust in je eigen achtertuin wil realiseren is ervoor zorgen dat je tuin zo overzichtelijk mogelijk is ingericht. Dit kun je dan ook op een aantal verschillende manieren doen. Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de tuin zo slim mogelijk indeelt. Dit houdt ten eerste in dat je goed nadenkt over welke functies je graag in de tuin terug zou willen zien. Als je dit bedacht hebt kun je deze vervolgens in gaan delen en dan natuurlijk het liefste op een manier waarbij je ervoor zorgt dat de tuin zo overzichtelijk mogelijk blijft.

 

Juist dit is zo belangrijk omdat een overzichtelijke tuin namelijk ook heel ruimtelijk en rustig oogt en dat draagt dus allemaal bij aan je uiteindelijk doel. Een tuin waar je heerlijk kunt relaxen en ontspannen en dus volledig tot rust kunt komen.

 

Een overzichtelijke inrichting van je tuin staat hierbij dus met stip op een en is dus ook de meest belangrijke stap om te zetten. Hiermee werk je dus heel slim naar je doelen voor je tuin toe!

 

Gebruik het liefste rustige kleuren

 

Als we verder gaan kijken naar het realiseren van een oase van rust in je achtertuin dan zien we al snel een aantal andere punten die van belang zijn. Zo is het bijvoorbeeld handig en slim om vooral rustige kleuren te gebruiken. Op die manier zorg je er namelijk voor dat er wederom veel rust en ruimte ontstaat in de tuin.

 

Daarnaast is het ook nog eens zo dat verschillende kleuren allemaal een verschillende uitwerking op ons mensen hebben. Zo brengen ze een bepaald gevoel of een bepaalde sfeer met zich mee en dat is natuurlijk heel erg prettig.

 

Er zijn dus ook bepaalde kleuren die voor rust en ontspanning zorgen en die deze uitwerking dus op ons hebben. Je kunt je vast wel voorstellen dat het dan ook een heel erg goed idee kan zijn om juist deze kleuren te gebruiken in je tuin als je een oase van rust realiseren wil.

 

Kies de juiste beplanting

 

Maar niet enkel de kleuren en de inrichting dragen bij aan het realiseren van een oase van rust in je tuin. Ook de beplanting speelt hierbij zeker weten een heel grote rol. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten beplanting en het is dan ook soms best lastig om te kiezen welke soorten nu eigenlijk het beste tot hun recht komen bij jou in de tuin.

 

Als je graag een oase van rust in je tuin wil realiseren dan zijn er dus een aantal planten die hier heel erg goed bij passen. Denk dan bijvoorbeeld aan palmen, cactussen maar ook bepaalde struiken en bomen. Het is vooral verstandig om te kijken naar planten en struiken met grote bladeren omdat dit een veel rustiger effect geeft.

 

Ook kunnen bloemen zeker weten een positieve bijdrage aan het geheel leveren maar ook dan is het vooral weer goed om te zorgen voor bloemen met een rustige kleur zodat ook dit weer bijdraagt aan een rustige uitstraling van je tuin. Alles bij elkaar kun je dus zeker weten ook met beplanting een heleboel doen. Let er echter wel op dat je niet teveel verschillende soorten beplanting door elkaar heen plaatst maar dat je dit een beetje gescheiden houdt van elkaar!

 

Kies voor rustige materialen

 

Ook het kiezen voor bepaalde materialen in je tuin speelt een grote rol bij het zorgen voor een rustig beeld in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan hout, dit is een heel natuurlijk materiaal met dus ook een hele rustige en natuurlijke uitstraling. Voor veel mensen voegt dit dus echt iets toe aan een rustige tuin waar je graag ontspanning wil vinden.

 

Doordat hout een hele natuurlijke uitstraling heeft zie je ook meteen dat het een heel rustig materiaal is. En het is dan ook heel erg leuk om hout in je tuin op verschillende plekken terug te laten komen. Juist de combinatie van hout en natuur is een hele mooie en vooral rustgevende combi, meer dan genoeg reden dus om deze in te zetten in je tuin!

 

Maar naast hout is ook steen een rustig materiaal, dit komt met name doordat steen vaak een groot en glad oppervlak heeft en hierdoor dus ook heel rustgevend oogt. Beperk je wel altijd tot het gebruik van dezelfde soort. Als je bijvoorbeeld verschillende soorten steen en hout door elkaar gaat gebruiken dan kan dit juist weer voor een heel onrustig beeld zorgen en laat dat nu net niet de bedoeling zijn.

 

Beperk de toevoeging van accessoires

 

We zien vaak dat mensen accessoires gebruiken om een ruimte aan te kleden en meer sfeer te geven. Dit is natuurlijk een heel goed idee omdat het ook zorgt voor veel sfeer en gezelligheid in een ruimte. Maar als je graag wil genieten van een oase van rust dan is het wellicht een idee om hier wat voorzichtiger mee te zijn en om het gebruik van accessoires wat te beperken. Het kan dan slim zijn om bijvoorbeeld enkele mooie accessoires op een strategische plek in de tuin te plaatsen maar om het verder vooral heel erg rustig te houden!

 

Als je namelijk veel verschillende accessoires in je tuin gaat plaatsen dan komt het er wel heel sfeervol uit te zien maar is het dus ook heel erg druk en onrustig en dat is nu net wat je graag wil voorkomen. Kies dus voor rust en ruimte en beperkt het gebruik van accessoires zoveel mogelijk en houdt de rust en ontspanning in stand. De beste manier dus om voor een oase van rust in je eigen achtertuin te zorgen en voor heel erg veel sfeer en gezelligheid!

 

In vijf simpele stappen verander jij je tuin in een oase van rust

 

In deze blog hebben we je laten zien hoe je in vijf simpele stappen kunt toewerken naar een oase van rust in je tuin. Stel je eens voor hoe fijn het is om heerlijk van je tuin te genieten en om er een plek van te maken waar je dus ook echt helemaal tot rust kunt komen! Optimaal genieten zo in je eigen achtertuin, je hoeft er niet voor te reizen of ver de deur voor uit te gaan maar je kunt zo heel simpel in je eigen tuin optimaal tot rust komen.

 

Juist nu onze levens vaak zo druk zijn is het erg prettig als we in onze tuin echt even helemaal tot rust kunnen komen en kunnen ontspannen. Gelukkig is een rustgevende tuin een heel stuk makkelijker te realiseren dan je wellicht op het eerste oog zou denken. Ten eerste is het belangrijk dat je er globaal voor zorgt dat de tuin een ruimtelijk overzicht krijgt of juist behoudt. Hiermee zorg je er natuurlijk voor dat je tuin heel rustig oogt en dat brengt veel voordelen met zich mee.

 

Daarnaast zien we ook vaak dat het erg slim is om rustige kleuren te gebruiken. Verschillende kleuren hebben allemaal een verschillende uitwerking op ons mensen en ook hierbij is het belangrijk om hier rekening mee te houden en om dus te zorgen voor kleuren die rust en ontspanning geven. Als je hier dus de juiste kleuren voor gebruikt levert dit veel voordelen op en kun je de kleuren dus voor dit doel inzetten. Ook de materiaal keuze en de keuze voor bepaalde beplanting in je tuin speelt hierbij allemaal een rol. Ook hiermee kun je dus makkelijk en snel zorgen voor een bepaalde sfeer en zorg je er dus ook voor dat je tuin er netjes en verzorgd uit blijft zien maar bovenal een hele rustgevende uitstraling heeft!

 

Als je op deze wijze alles bij elkaar combineert dan is het resultaat dus een tuin met een hele rustgevende uitstraling en een fijne sfeer en juist dit is zo prettig en fijn. Op deze manier geniet jij namelijk ten volste van je tuin en kan het ook daadwerkelijk een plek zijn waar je even helemaal tot rust kunt komen. En laat dat nu precies de bedoeling zijn. Zo realiseer jij dus in vijf relatief simpele stappen een tuin waar je daadwerkelijk een oase van rust van kunt maken. Een plek waar je rust en ontspanning kunt vinden en waar je dus met veel plezier en vooral veel rust tijd door kunt brengen.