{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0

kortingscode: LENTEDEAL2022 of SECRETDEAL2022 - Bestel online of kom langs in onze showroom van 3000m2

0

kortingscode: LENTEDEAL2022 of SECRETDEAL2022 - Bestel online of kom langs in onze showroom van 3000m2

Door Roos, 11 mei 2022

In enkele simpele stappen meer groen in je tuin!

 

Het zorgt er vaak voor dat je tuin er ontzettend mooi en sfeervol uit komt te zien. Daarnaast heeft het ook een hele fijne uitwerking op hoe wij onszelf voelen in de tuin en tot slot is het ook nog eens heel erg goed voor de wereld. We hebben het dan natuurlijk over groen in de tuin. Een wens van heel veel mensen en we zien gelukkig ook steeds vaker dat steeds meer tuinen erg veel groen bevatten en op die manier een hele fijne plek vormen om tot rust te komen.

 

Maar wat nu als je nog helemaal niet zo veel groen in je tuin hebt staan maar dit wil graag zou willen? Welke stappen neem je dan en hoe zorg je er dan voor dat je in een paar simpele stappen wat meer groen in je tuin krijgt? Gelukkig is dit een stuk makkelijker dan het misschien lijkt en kunnen wij je al in enkele simpele stappen laten zien hoe je heel makkelijk wat meer groen aan je tuin toevoegt. Op deze manier kun je zelf dus ook al snel genieten van een oase van groen in je tuin en help je op die manier de natuur ook nog eens een handje mee. En dat is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk.

 

Het begint er allemaal mee dat je kijkt naar waar je het groen in je tuin wil hebben en welke soorten groen jezelf mooi vindt en dan ben je dus al een heel eind. Klinkt niet alleen heel makkelijk het is het ook echt! Lees dus gerust met ons mee en zorg voor wat meer groen in je tuin in enkele simpele stappen! Ook jij kunt dit heel makkelijk in je eigen achtertuin realiseren!

 

De wens voor meer groen

 

We horen het heel vaak om ons heen. Mensen hebben de wens voor wat meer groen in de tuin. Soms hebben ze al een border staan of enkele bloempotten maar daar blijft het dan ook bij. Vaak vinden ze dit erg jammer en voelt de tuin leeg en kil aan. Maar we zien ook vaak dat mensen niet zo goed weten waar ze moeten beginnen om dit op te lossen en te veranderen en dat kan dan ook zeker knap lastig zijn!

 

Gelukkig zijn er wel heel erg veel manieren waarop je hier verandering in aan kunt brengen en hoe je er dus toch voor kunt zorgen dat je tuin er een stuk beter uit komt te zien. Manieren waarop ook jij kunt genieten van een tuin vol groen waar je vooral veel rust en ontspanning kunt vinden. En een tuin die dus ook nog eens een steentje bijdraagt aan de natuur om ons heen.

 

En zo moeilijk blijkt het dus ook nog eens helemaal niet te zijn. Al met enkele slimme maar vooral simpele stappen heb jij dus ook een stuk meer groen in je eigen achtertuin! Lees je met ons mee?

 

Je kunt best klein beginnen

 

Als je meer groen in je tuin wil realiseren dan kan dit dus al met een paar simpele en kleine stappen. En dat is dan ook meteen de fout die veel mensen maken. Zij denken namelijk dat je vooral grote toevoegingen moet doen om meer groen in je tuin te krijgen, zij denken dan bijvoorbeeld aan het toevoegen van grasvelden of grote bomen en struiken. Dit kan natuurlijk zeker wel een oplossing zijn maar het is zeker niet zo dat dit is waar je mee moet beginnen. Nee het kan gelukkig allemaal een stuk simpeler en makkelijker en dat laten zij je dan ook graag zien!

 

Zo kun je dus juist heel handig klein beginnen en er op die manier voor zorgen dat je kunt genieten van meer groen in je tuin. Juist alle kleine beetjes helpen en juist als je kleine stappen maakt dan maakt dit al een groot verschil! Dat is dan ook zeker een goede tip en eentje waar je goed aan moet denken.

 

Als we het hebben over klein beginnen dan hebben we het bijvoorbeeld over wat plantjes in een pot, of wat plantjes in de grond op verschillende plekken in de tuin. Dit maakt vaak al een enorm verschil terwijl het maar hele kleine stappen lijken. En daarnaast is het fijne en leuke aan groen natuurlijk ook dat het vaak zelf verder groeit. Dus wat soms begint als een klein plantje kan in no time een grotere plant zijn die aardig wat plek in je tuin inneemt!

 

Een groene schutting of heg

 

En dan hebben we nog een hele fijne manier voor je klaar staan om snel en simpel wat meer groen in je tuin te krijgen. Namelijk het toevoegen van een groene schutting of heg. We hebben natuurlijk vaak allemaal wel een afscheiding tussen onze tuin en die van de buren. Deze zien we in veel verschillende soorten en maten voorbijkomen en spelen ook vaak een grote rol in onze tuin.

 

Wat we de laatste tijd vooral vaak zien is dat dit om houten schuttingen gaat met betonnen palen. Uiteraard heel mooi en strak maar er is op die manier weinig groen te bekennen en het kan een tuin ook aardig kil en leeg laten ogen. En dat wil je natuurlijk liever voorkomen.

 

Gelukkig is er ook een handige manier om dit om te draaien en om ervoor te zorgen dat je juist van wat meer groen in je tuin kunt genieten terwijl je zorgt voor een fijne afscheiding met de buren. Die afscheiding is nu eenmaal nodig en daarom moet je die ook niet vergeten. Tegelijkertijd is het dan ook meteen wel een mooie aanleiding om op die manier voor een groene oplossing te zorgen!

 

Zorg dus voor een heg als schutting, of kies ervoor om voor groene schutting delen te kiezen tussen het hout door. Er zijn allerlei klimplanten die je hier prima voor kunt gebruiken en die je schutting dus ook van een stukje groen voorzien en die daarnaast zorgen voor een fijne afwisseling en dat is natuurlijk wel zo prettig!

 

Het fijne aan het zorgen van groen in je tuin op deze manier is dat je meteen een flink stuk groen te pakken hebt en zo dus echt zorgt voor een veel groener gezicht in je tuin. Daarnaast heb je nu eenmaal een schutting nodig dus je mengt het aangename met het nodige en dat is natuurlijk wel heel erg slim!

 

Vul je bloembakken en werk in de hoogte

 

Een andere slimme en handige manier om meer groen aan je tuin toe te voegen is door al je bloembakken en bloempotten te vullen. Zorg dat hier overal groen aanwezig is en ze lekker vol staan met groen, dit zorgt voor een fijn resultaat en zorgt er ook voor dat het er meteen sfeervol en fijn uit komt te zien!

 

Daarnaast is het ook heel erg slim om in je tuin in de hoogte te werken op deze manier zorg je er namelijk voor dat je echt alle ruimte in je tuin benut. We horen namelijk vaak terug van mensen dat ze niet voldoende oppervlakte in de tuin hebben om groen te plaatsen dit kan soms zeker zo zijn maar hoeft dan absoluut geen belemmering te vormen.

 

Het kan namelijk een heel erg goed plan zijn om in de hoogte te gaan werken en om op die manier dus voor meer groen in de tuin te zorgen. Ook dit kun je dus weer op een aantal verschillende manieren doen waardoor je dus ook minder last hebt van het feit dat je misschien niet zoveel oppervlakte tot je beschikking hebt!

 

Denk bijvoorbeeld ook eens aan het plaatsen van hangmanden of bloembakken aan bijvoorbeeld je schutting of tuinhuis. Ook op die manier zorg je namelijk snel en makkelijk voor flink wat meer groen in je tuin en dat is natuurlijk het doel!

 

Een moestuin zorgt voor veel groen in de tuin

 

Een andere handige tip waar je ook nog eens veel profijt van kan hebben is het starten van een moestuin in je tuin. Op deze manier sla je twee vliegen in een klap, je hebt ten eerste op een simpele manier meteen een stuk meer groen in je tuin maar daarnaast profiteer je dus ook meteen van een heerlijke oogst en kun je de gewassen voor eigen consumptie gebruiken. Enorm handig natuurlijk en we snappen dan ook helemaal dat dit erg aanlokkelijk klinkt.

 

Je kunt een moestuin ook nog eens zo groot of klein maken als je zelf zou willen zo zorg je er dus helemaal gemakkelijk voor dat je een moestuin volledig op je eigen wensen aan kunt passen en er zo dus voor kunt zorgen dat de moestuin ook echt helemaal bij je past en dit al in slechts enkele simpele stappen!

 

Wij zouden je dan ook zeker aanraden om te overwegen om ook een moestuin te starten in je eigen tuin aangezien je hier onwijs veel plezier van kunt hebben! Kies wel bewust voor gewassen die je ook echt zelf gaat gebruiken zodat je ook zeker weet dat je ervan gaat genieten en profiteren!

 

Let als laatste wel bewust op de plek waar de moestuin komt te staan in de tuin. Niet iedere plek is hier namelijk even geschikt voor en het is dan ook zeker aan te raden om hier goed naar te kijken! Op deze manier ben jij verzekerd van een fijne plek voor je moestuin en groeien je planten ook nog eens optimaal!

 

Mocht je plek hebben plaats een gazon

 

En mocht je dan echt plek en ruimte over hebben dan kan het natuurlijk heel erg slim en handig zijn om een gazon in je tuin te plaatsen. Zo heb je echt in een klap een flink stuk groen in je tuin te pakken en het is ook nog eens heel erg prettig om gebruik van te maken!

 

Op deze manier kun je dus heel slim zien dat je op veel verschillende manieren groen aan je tuin toe kunt voegen! Zo geniet je optimaal van groen in je tuin en kun je er dus ook gebruik van maken. Het gazon kan dienen als speel plek voor de kinderen maar je kunt er ook lekker op loungen en relaxen. Zo komt het groen dus op meerdere manieren van pas en dat is precies de bedoeling!

 

Uiteraard snappen wij ook dat een gazon plaatsen niet voor iedereen een optie is omdat je soms gewoon wat beperkter bent in de ruimte die je tot je beschikking hebt, maar mocht je de ruimte en mogelijkheid wel hebben dan zouden wij je zeker aanraden om er iets mee te doen!

 

Meer groen in je tuin

 

Zoals je dus wel kunt zien zijn er echt wel een aantal handige en slimme stappen te bedenken om wat meer groen aan je tuin toe te voegen. Het is vooral erg belangrijk dat je goed kijkt naar je tuin en de indeling en ligging ervan en dat je dan vervolgens goed gaat kijken op welke manieren je groen toe kunt gaan voegen.

 

Het is dus niet zomaar standaard dat elke tuin geschikt is om op dezelfde manier groen toe te voegen. Hier zitten dus wel degelijk verschillen in en het is vooral ook heel belangrijk om goed naar deze verschillen te gaan kijken en om goed te bedenken hoe je deze het beste tot hun recht kunt laten komen.

 

Alleen op deze manier kun je dus heel makkelijk zorgen voor meer groen in je tuin en kun je er dus ook voor zorgen dat je tuin meer groen kan huisvesten. Bedenk vooral ook slimme manieren en opties en probeer geen plek onbenut te laten. Op deze manier kun je dus overal in je tuin aan de slag en dat is natuurlijk superfijn! Werk ook in de hoogte en beperk jezelf dus niet enkel en alleen tot de ruimte die je op de bodem tot je beschikking hebt. Juist ook door soms in de hoogte te gaan werken kun je tot nieuwe inzichten komen en op die manier zorg je er dus ook voor dat je goed aan de slag bent!

 

Meer groen in je tuin is dus zeker weten een goed idee en zorgt er dan ook voor dat je niet alleen optimaal van een tuin vol groen kan genieten maar ook dat je nog eens jouw steentje bijdraagt aan het behoudt van de natuur in ons land en ook dat is natuurlijk enorm belangrijk!

 

Denk dus in mogelijkheden en voeg waar je maar kan groen toe op een manier die bij jou en jouw tuin past en waar je blij van wordt! Zo zal je tuin aan al je wensen voldoen en kun je genieten van al het groen om je heen!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »