{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Door Roos, 23 mei 2023

Is de moestuin trend jou op het lijf geschreven

Een moestuin, een plek waar je voedsel kunt verbouwen en dus heerlijk kunt genieten van allerlei verse producten die je dus zo zelf in je eigen tuin laat groeien. Onwijs fijn natuurlijk en ook echt een waar feestje. Naast dat het natuurlijk ontzettend gezond is om op deze manier je eigen voedsel te verbouwen is het ook nog eens echt een ontzettend leuke bezigheid. Door namelijk zelf voedsel te verbouwen zorg je ervoor dat je zo vers en gezond mogelijk eet.

 

Maar naast het eindresultaat is dus eigenlijk het hele proces ontzettend leuk. Doordat je lekker buiten bezig bent, en actief bent krijg je onwijs veel energie en kun je dus ook optimaal genieten. Daarnaast heb je na verloop van tijd ook nog eens resultaat van je harde werken en dat is natuurlijk helemaal een waar feestje.

 

Meer dan genoeg reden om deze moestuin trend niet aan je voorbij te laten gaan en om er dus voor te zorgen dat je zelf ook kunt profiteren van alles wat een moestuin je te bieden heeft. In deze blog gaan we je laten zien hoe je kunt ontdekken of de moestuin trend jou op het lijf geschreven is. Lees je met ons mee?

 

Een moestuin

 

Een moestuin is natuurlijk ongelofelijk leuk! Je kunt dan ook onwijs genieten van het bijhouden en verzorgen van een moestuin. Het is dan ook zeker weten niet voor niets dat veel mensen ervoor kiezen om zelf een moestuin te onderhouden en hier ook de voordelen van te ervaren en geloof ons maar die zijn er heel erg veel!

 

Op heel veel vlakken brengt de moestuin namelijk fijne voordelen met zich mee. Ten eerste is het zo dat je natuurlijk kunt profiteren van heerlijk vers voedsel wat je zo zelf in je eigen moestuin verbouwd hebt. Er zijn geen houdbaarheidsmiddelen aan te pas gekomen dus het voedsel is ongelofelijk vers en dat proef je dus letterlijk in alles terug! Daarnaast is het dus ook nog eens een stuk gezonder voor je doordat je al deze middelen dus niet binnenkrijgt en heel erg puur en gezond eet! Wat wil je nog meer zou je zo zeggen.

 

Maar dat zijn zeker weten niet de enige voordelen want daarnaast ben je dus ook nog eens lekker bezig in de buitenlucht en vooral dat feit is voor veel mensen heel erg fijn en belangrijk. Zij genieten er dan ook enorm van om lekker buiten bezig te zijn en dus naast een hele leuke ook een hele actieve bezigheid te hebben. Op deze manier breng je namelijk ook meteen je lijf in beweging en dat is toch ook wel echt heel erg belangrijk! Door zo fijn te bewegen zorg je er namelijk voor dat je actief blijft en dat allerlei processen in je lijf in gang worden gezet. Een heel erg groot voordeel van je moestuin dus wat de werking van het gezonde voedsel alleen maar versterkt!

 

En wat dacht je van de voldoening die je eruit haalt om lekker bezig te zijn en op deze manier je eigen voedsel te verbouwen. Onder je eigen handen en goede zorgen zie je de producten ontstaan en kun je er dus ook heerlijk van genieten. Dat is natuurlijk echt ongelofelijk fijn!

 

Kortom meer dan genoeg voordelen om een eigen moestuin te starten en ook meer dan genoeg factoren die kunnen maken dat de moestuin trend jou op het lijf geschreven is.

 

Je eet graag zo gezond en puur mogelijk

 

Je gaat iedere week naar de natuurwinkel en de boerenmarkt en haalt hier je verse en gezonde boodschappen. Het liefst kom je zo min mogelijk in de supermarkt en heb je ook helemaal niks met alle middelen die gebruikt worden om voedsel te produceren. Daarnaast eet je het ook gewoon het liefst zo puur en gezond mogelijk.

 

Als jij jezelf herkend in deze tekst dan kunnen we bijna wel stellen dat een moestuin jou op het lijf geschreven is. Juist doordat je zelf helemaal vers voedsel verbouwd vanaf het begin, zonder bestrijdingsmiddelen zonder houdbaarheidsmiddelen maar gewoon zo vers en puur en vooral heel erg gezond en lekker.

 

Met een eigen moestuin heb je dus echt alle mogelijkheden om helemaal zelf je voedsel te verbouwen en dus vervolgens zo vers mogelijk te eten. Je kiest zelf uit welke soorten je graag wil verbouwen en waar je dus van wil genieten en vervolgens geef je deze een plekje in je tuin.

 

Het fijne hiervan is dat je ook nog eens helemaal zelf kunt bepalen welke producten je graag verbouwen wil en ook dat is natuurlijk prettig. Zo zorg je precies voor het voedsel dat je ook echt met regelmaat eet zodat je ook nog eens geen verspilling hebt.

 

Kortom als jij dus graag gezond en puur wil eten en ook enorm met je gezondheid bezig bent dan kan een moestuin waarin je zelf lekker aan de slag kunt echt een enorme uitkomst zijn!

 

Je bent graag in de buitenlucht

 

Als je graag lekker veel buiten bent dan kan een moestuin je dus ook echt op het lijf geschreven zijn. Een moestuin heeft natuurlijk een bepaalde mate van onderhoud nodig en het is onwijs fijn als je dit kunt realiseren terwijl je dus lekker buiten bent! Als je er dus van houdt om buiten te zijn kan een moestuin een echte aanrader zijn.

 

Het omgekeerde is overigens ook meteen waar. Als je dus niet graag buiten bent en daar niet van houdt dan is het ook meteen zinvol om eens goed na te gaan denken of een moestuin wel voor jou geschikt is. Het is dan ook zeker weten maar de vraag of je als geen buitenmens zijnde blij wordt van het bijhouden van een moestuin.

 

Maar goed als je dus wel graag de frisse buitenlucht voelt en je graag met je laarzen door de modder stampt dan kan een moestuin echt een uitkomst zijn. En denk je eens in je bent buiten bezig maar dus ook meteen met een doel en uiteindelijk ook nog eens een opbrengst. Enorm nuttig dus!

 

Je vindt het niet erg om vies te worden

 

Als je lekker in je moestuin bezig bent dan doe je dat natuurlijk niet in je goede outfit. Je loopt namelijk best ook wel kans om lekker vies te worden. Nu vinden gelukkig heel veel mensen die een moestuin hebben dit helemaal niet erg en genieten ze er zelfs van om in de moestuin aan de slag te gaan en lekker vies te worden en dat is dan ook zeker een heel goed idee!

 

Lekker met je laarzen door de modder stampen, graven om je moestuinplanten een mooi plekje te geven waarbij je handen soms vies worden en de modderspetters tegen je voorhoofd komen. Als je een moestuin hebt dan moet je hier natuurlijk allemaal tegen kunnen en dat valt zeker weten echt nog niet altijd mee!

 

Als je het dus niet prettig vindt om vies te worden en hier moeite mee hebt dan is het soms ook maar beter om direct met je moestuin te stoppen. Je beleeft er dan waarschijnlijk geen plezier aan en dan mist het ook meteen totaal zijn doel. Lekker vies worden hoort er dus echt wel bij en als je dat geen probleem vindt kun je dus echt heerlijk genieten!

 

Je kan moeilijk stil zitten en bent graag actief bezig

 

Als je een moestuin hebt dan komt hier aardig wat werk bij kijken. Lekker stilzitten is er dan ook zeker weten niet bij maar je moet aan de slag. Zeker als je wil dat je moestuin zal slagen en je uiteindelijk ook kan gaan oogsten is er werk aan de winkel!

 

Gelukkig vinden enorm veel mensen het juist heel erg leuk om lekker aan de slag te gaan en dat is dan ook zeker weten een fijn voordeel. Als je dus zelf ook zo in elkaar zit dat je graag je handen uit de mouwen steekt en lekker bezig bent buiten dan is een moestuin natuurlijk een cadeautje.

 

In een moestuin is dan ook eigenlijk altijd wel wat te doen. Het hele jaar door in ieder seizoen zijn er weer andere werkzaamheden die verricht moeten worden en die jouw moestuin in goede staat houden en ervoor zorgt dat je gewassen netjes blijven en je uiteindelijk kunt gaan oogsten! Ook al is dit in eerste instantie soms niet altijd makkelijk uiteindelijk levert het veel op en dat is toch echt wel heel erg fijn!

 

Daarnaast is het naast heel erg leuk ook nog eens erg gezond om zo actief bezig te zijn. Het heeft dus zeker weten alleen maar heel veel voordelen en dat is natuurlijk voor iedereen heel erg prettig. Lekker buiten bezig zijn en je moestuin verzorgen kan dus voor veel mensen de reden zijn om een moestuin te beginnen!

 

Je vindt het onwijs leuk om zelfvoorzienend te zijn

 

Steeds meer mensen houden zich vandaag de dag bezig met het thema zelfvoorzienend zijn. Ze vinden het dan ook onwijs belangrijk om te kijken hoe ze er nu voor kunnen zorgen dat ze zo min mogelijk afhankelijk zijn van allerlei zaken en hoe ze dus zoveel mogelijk zelf kunnen doen en dat valt zeker weten niet altijd mee.

 

Maar als je natuurlijk een eigen moestuin hebt ben je al goed op weg om zelfvoorzienend te zijn! Doordat je zelf je eigen voedsel verbouwt ben je hiervoor niet afhankelijk van de supermarkt. Ook kun je natuurlijk zelf kiezen wat je dan gaat verbouwen en de hoeveelheden en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Op deze manier kun je er dan ook echt voor zorgen dat je voor een groot deel zelfvoorzienend bent!

 

Daarnaast drukt het dus ook de kosten voor je boodschappen enorm. We zien de laatste tijd dat boodschappen alleen maar duurder worden en dat is natuurlijk wel heel erg jammer. Gelukkig kun je dus met de start van je eigen moestuin deze kosten enorm drukken. De kosten die je maakt om met je moestuin bezig te zijn wegen namelijk niet op tegen de kosten om al je boodschappen in de supermarkt te halen!

 

En neem daarbij mee het feit dat het ook nog eens veel gezonder en lekkerder is en je hebt toch echt eigenlijk wel alles in huis om ervoor te zorgen dat je aan een moestuin wil gaan beginnen! Wij zouden zeggen waar wacht je eigenlijk nog op.

 

Je vindt het leuk om veel te leren

 

Maar ook als je leergierig bent is de moestuintrend jou echt op het lijft geschreven. Je leert natuurlijk ongelofelijk veel van het bijhouden van een moestuin. Om te beginnen leer je natuurlijk veel over het zaaien en oogsten maar dus ook over het verzorgen van je moestuin en het groeiproces en ook dat kan dus enorm waardevol zijn en ervoor zorgen dat je heel graag met je moestuin bezig bent!

 

Als je dus leergierig bent en graag veel informatie in je opneemt of graag wil ontdekken hoe bepaalde dingen werken dan kan een moestuin dus zeker weten een echte aanrader zijn! Hier kun je dan ook echt heel veel van leren en veel plezier aan beleven en dat is dan ook precies de bedoeling!

 

Is de moestuintrend jou op het lijf geschreven

 

In deze blog hebben we dus gekeken of de moestuin trend jou echt op het lijf geschreven is. Hier zijn natuurlijk een aantal verschillende factoren bij betrokken en als je aardig wat van deze punten af kan vinken dan kunnen we toch zeker wel stellen dat een moestuin echt iets voor jou is.

 

Als je houdt van gezonde en verse voeding en hier ook veel mee bezig bent dan kan een moestuin dus echt een uitkomst voor je zijn. Gezonder en verser dan dit gaat het namelijk niet worden. Maar ook als je graag een bepaalde mate van zelfvoorzienend zijn aan wil houden kan het onderhouden van een moestuin een flinke uitdaging vormen en je dus veel opleveren!

 

En dan hebben we ook nog het actief buiten zijn. Steeds vaker zien we dat mensen de gezondheidsvoordelen meer gaan zien van het buiten zijn. De frisse lucht, het zonnetje, het is allemaal heel erg gezond voor ons! Niet zo verwonderlijk ook dat we steeds vaker lekker buiten bezig zijn. En waar kun je dat nu beter doen dan in een moestuin. Juist hier kun je heerlijk genieten en actief bezig zijn in de buitenlucht terwijl je er aan het einde van de rit ook nog eens een mooie oogst voor terug krijgt. Wat wil je nog meer zou je denken!

 

Het is dan ook zeker weten een heel goed idee om voor een fijne moestuin te zorgen en om in deze trend mee te gaan als je aan een aantal van deze factoren voldoet.