{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Is het aan te raden om te kiezen voor een houten loungeset?

  • Tuesday 16 / 03 / 2021 0
Is het aan te raden om te kiezen voor een houten loungeset?

Gaat jouw voorkeur uit naar een tuin met een moderne uitstraling? Of geef jij toch echt de voorkeur aan een tuin met een landelijke uitstraling? De keus is volledig aan jou. Ongeacht voor welke stijl je kiest, weet je op voorhand al dat je voor tuinmeubelen van hout kunt kiezen. Alle houten tuinmeubelen passen – zeker wat ons betreft – in zowel een moderne tuin als in een landelijke tuin.

Al decennialang zijn de tuinmeubelen van hout onwijs populair. Dat is uiteraard niet zonder reden, maar heeft puur te maken met de vele voordelen. Over deze voordelen vertellen wij je in dit artikel graag meer. In dit artikel zoomen wij namelijk volledig in op loungesets van hout. We bespreken wat dergelijke loungesets zo populair maakt, waarom jij ook het beste voor een houten loungeset kunt kiezen én hoe je de beste houten loungeset voor in jouw tuin kunt vinden.

Een gekend ‘nadeel’ is dat het aanbod van houten loungesets onwijs uitgebreid is. Dit betekent dat je voor jezelf een goed vergelijk moet maken en dat je belangrijke knopen door moet hakken. Gelukkig hoef je dit niet volledig zelf te doen. Nee, met de informatie uit dit artikel heb je eigenlijk een compleet stappenplan voor de hand. Je hoeft alleen maar alle genoemde stappen te doorlopen, waarna je direct de beste houten loungeset voor in jouw tuin aan kunt schaffen.

Wat is hout precies?

Deze vraag klinkt mogelijk op voorhand wat overbodig, maar dat is zeker niet het geval. Iedereen weet namelijk dat hout afkomstig is van bomen en dat hout een bruine kleur heeft. Wist je echter ook dat er heel veel verschillende houtsoorten bestaan? Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een loungeset van steigerhout, een loungeset van teakhout en een loungeset van hardhout.

Al deze soorten hout hebben hun eigen kenmerken én uitstraling. Door een goed vergelijk tussen de verschillende houtsoorten te maken, kun je uiteindelijk de beste houtsoort vinden. Dat is uiteindelijk de houtsoort die het meeste aan jouw wensen voldoet en die het beste in jouw tuin past.

Daarnaast is het er ook nog een duidelijk onderscheid qua kleuren zichtbaar. Sommige houtsoorten hebben een lichtere tint, terwijl andere houtsoorten juist een vrij donkere tint hebben. Ook dit is één van de redenen waarom het aan te raden is om een voor jezelf een goed vergelijk te maken tussen de verschillende houtsoorten. Sowieso kun je alleen de juiste keuzes gaan maken als je een goed vergelijk weet te maken. Daar helpen we je dan ook graag mee aan de hand van dit artikel!

Waarom voor een loungeset van hout kiezen?

Ben je op zoek naar een nieuwe loungeset voor in jouw tuin? Dan weet je op voorhand enkele zaken 100% zeker. Zo is het een feit dat je de keus uit heel veel soorten loungesets hebt. Als je in onze webshop op ‘Loungesets’ klikt, krijg je direct een hele waslijst met verschillende soorten loungesets voorgeschoteld. Het is aan jou om een goed vergelijk tussen deze soorten te maken en om te bepalen naar welke soort jouw voorkeur uitgaat. Ondertussen heb je dus ook nog met de vele soorten materialen te maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wicker loungeset, voor een rope loungeset, voor een aluminium loungeset en voor een houten loungeset. Om meerdere redenen is het in ieder geval interessant om te kiezen voor een loungeset van hout.

De eerste reden heeft betrekking op de uitstraling van de loungeset. Zoals we eerder in dit artikel al stelden, past hout perfect in een tuin met een moderne uitstraling én in een tuin met een landelijke uitstraling. Dit betekent dat je dus in elke tuin eigenlijk wel voor een houten loungeset kiest. Indien je voor een houten loungeset wilt gaan kiezen, heb je bovendien de keus uit tal van varianten. Al deze varianten hebben een unieke uitstraling, waardoor je jouw tuin helemaal naar wens in kunt gaan richten.

Bijkomend voordeel: je kunt de houten loungeset prachtig combineren met andere tuinmeubelen. Uiteraard gaat een houten loungeset perfect samen met andere houten tuinmeubelen, maar je kunt ook met een houten loungeset een fraai contrast in jouw tuin creëren. Dat doe je door bijvoorbeeld voor een compleet ander materiaal tuintafel te kiezen. Een voordeel van hout is hoe dan ook dat je hier veel kanten mee op kunt; dit geldt ook niet alleen voor een loungeset, maar eigenlijk voor alle soorten tuinmeubelen.

Ook is het een voordeel dat hout prima bestand is tegen de felle zonnestralen. Als het in ons land bijzonder warm is, kan dit van een grote invloed zijn op bijvoorbeeld de tuinmeubelen. Dat is zeker het geval als je voor bijvoorbeeld aluminium of kunststof kiest; dergelijke materialen worden door de felle zonnestralen simpelweg super warm. Hier heb je bij een houten loungeset géén last van; het hout is min of meer in staat om het zonlicht terug te kaatsen, waardoor het hout niet warm gaat worden. Met name tijdens bijvoorbeeld een hittegolf is dit uitermate prettig.

Verder geniet je met een houten loungeset ook van een lange levensduur. Het materiaal is niet alleen robuust, maar is ook bestand tegen eigenlijk alle weersomstandigheden. Belangrijk hierbij is wel dat je jouw houten tuinmeubelen op de juiste manier weet te verzorgen. Zo kan het geen kwaad om de loungeset af en toe te lakken, te beitsen en netjes op te schuren. Je moet dus zeker enig onderhoud aan een houten loungeset uitvoeren, maar daar krijg je op termijn gelukkig een hele hoop voor terug!

Ook is het een voordeel dat je de houten loungeset naar wens aan kunt passen. Vind je de kleur van het hout na enkele jaren bijvoorbeeld niet meer al te mooi? Dan kun je ervoor kiezen om dit hout even een ander kleurtje te geven, waarmee je jouw loungeset dus eigenlijk een complete make-over weet te geven. Dit gaat niet alleen gemakkelijk, maar bespaart je ook nog een hoop geld. Je hoeft immers niet meer super veel geld aan een nieuwe loungeset uit te geven.

Over het comfort van een houten loungeset hoef je je ook geen zorgen te maken. Het hout zelf is behoorlijk hard, maar dat geldt uiteraard niet voor de comfortabele kussens die op de loungeset geplaatst worden. Dankzij deze kussens geniet je in ieder geval van het gewenste comfort én gemak.

Al deze voordelen tezamen zorgen er in ieder geval voor dat een houten loungeset zeer populair geworden. Dat is niet alleen in de gemiddelde Nederlandse tuin te zien, maar ook zeker als je ons aanbod van houten loungesets bekijkt. Veel van de merken waar wij mee samenwerken, hebben namelijk besloten om zich ook te storten op het fabriceren van houten loungesets. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je nú uit een uitgebreid aanbod van houten loungesets kunt kiezen!

Onder aan de streep kunnen wij in ieder geval één ding concluderen: de aanschaf van een houten loungeset is absoluut aan te raden. Eigenlijk hoef je maar met één ‘nadeel’ rekening te houden; je moet het nodige onderhoud aan jouw houten loungeset uitvoeren. Indien je dat netjes weet te doen, geniet je echter nog langer van jouw prachtige en comfortabele tuinset. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is een geschikte loungeset in ons aanbod te vinden!

Wat is de beste houten loungeset voor in jouw tuin?

Heb jij jouw pijlen gericht op de aanschaf van een houten loungeset? Is het zo dat de hierboven genoemde voordelen jou stuk voor stuk aanspreken? En wil je daarom ook graag zelf van deze voordelen gaan genieten? Dan hoef je eigenlijk nog maar twee dingen te doen: in onze webshop een goed vergelijk te maken en via onze webshop direct de beste houten loungeset voor in jouw tuin aan te schaffen.

Uit eigen ervaring weten wij echter dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is. Je hebt namelijk de keus uit een ongekend uitgebreid assortiment, waardoor het maken van een goed vergelijk echt heel belangrijk is. Gelukkig hoef je dit vergelijk niet meer helemaal zelf te maken; hieronder bespreken wij namelijk wat de belangrijkste criteria van een houten loungeset zijn. Als je goed op deze criteria weet te letten, kun je uiteindelijk de beste houten loungeset voor in jouw tuin aan gaan schaffen!

Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Voordat de zoektocht van start kan gaan, moet je enkele belangrijke keuzes gaan maken. Zo moet je gaan bepalen naar wat voor soort houten loungeset precies jouw voorkeur uit gaat. Om dát te kunnen bepalen, is het zaak om jouw wensen eerst op een rijtje te zetten. Probeer voor jezelf te bepalen waar en hoe je jouw loungeset wilt gaan gebruiken.

Wil je bijvoorbeeld op jouw loungeset elke avond kunnen dineren? Of wil jij jouw loungeset voornamelijk gebruiken om languit te kunnen relaxen? Of wil je mogelijk jouw loungeset op een veelzijdige manier kunnen gebruiken? De keus is volledig aan jou. Het is in ieder geval van belang om jouw eigen wensen op een rijtje te zetten, aangezien jouw eigen wensen uiteindelijk van doorslaggevend belang zijn.

Kortom: denk goed over de toepassing van de houten loungeset na en zet jouw wensen op een rijtje. Op basis van jouw wensen kun je al een eerste schifting in het aanbod gaan maken.

Het soort loungeset

Als je in onze webshop op ‘houten loungesets’ klikt, weet je niet wat je ziet. Het aanbod is ongekend divers én je hebt de keus uit allerlei soorten loungesets. Wij willen je dan ook graag aanraden om deze verschillende soorten loungesets eerst op je gemakje te bekijken. Je ziet dan al snel dat een chaise longue loungeset iets anders is dan een dining loungeset.

Wil je graag direct meer informatie over deze verschillende soorten loungesets? Klik dan in onze webshop op de betreffende soort loungeset en scroll iets naar beneden. Je ziet dan een stukje tekst met daarin de belangrijkste kenmerken en voordelen van de betreffende loungeset. Dankzij onze webshop kun je dus ook nog een hoop gaan leren over het uitgebreide aanbod van loungesets!

Probeer in ieder geval voor jezelf te bepalen naar welk soort loungeset jouw voorkeur uit gaat. Dit kun je doen door goed jouw wensen naast de verschillende soorten loungesets te houden. Je ziet dan al direct welke soorten loungesets afvallen en welke soorten loungesets mogelijk geschikt voor in jouw tuin zijn. Vervolgens is het een kwestie van het maken van een vergelijk.

Samenstelling van de loungeset

Wil jij graag een houten loungeset in jouw tuin neer gaan zeten? Dan is het ook van belang om goed naar de samenstelling van de loungeset te kijken. Ga je bijvoorbeeld voor een loungeset met drie loungestoelen? Of ga je voor een loungeset met een grote loungebank? Zoals je wellicht al in ons assortiment hebt gezien, heb je ook op dit gebied ongekend veel keuze.

Hoe kun je nou de beste samenstelling van jouw nieuwe houten loungeset gaan bepalen? Dat doe je ook door te bepalen op welke manier je jouw loungeset wilt gaan gebruiken. Het op een rijtje zetten van jouw wensen en voorkeuren is daarom ook hiervoor van doorslaggevend belang!

Afmetingen & hoeveelheid zitplaatsen

Heb je in beeld naar welke soort loungeset jouw voorkeur uit gaat? Weet je ook al welke samenstelling het meeste op jouw wensen aansluit? Dan is het aan te raden om te bepalen waar je de loungeset in jouw tuin neer wilt gaan zetten. Waarom dit nu al van belang is? Omdat je op basis daarvan de aanwezige ruimte in jouw tuin op kunt meten.

Aan de hand van de aanwezige ruimte kun je op zoek gaan naar een passende loungeset. Dat is de loungeset die qua afmetingen én qua hoeveelheid zitplaatsen past in jouw tuin én aansluit op jouw wensen. Ook hierbij is het dus weer van belang dat je vooraf goed nadenkt over de manier waarop je van de loungeset gebruik wilt maken. Wil je bijvoorbeeld met drie man op de loungeset plaats kunnen nemen? Of wil je met jouw partner en 4 kinderen op de loungeset plaats kunnen nemen? De keus is aan jou!

Uitstraling van de loungeset

Is een houten loungeset zomaar een houten loungeset? Nee, allerminst. Je hebt de keus uit tal van soorten houten loungesets. Zet bijvoorbeeld maar een 10 houten loungesets naast elkaar; je ziet dan al direct dat alle 10 de houten loungesets een andere uitstraling hebben.

Wij willen je dan ook graag aanraden om goed naar de uitstraling van de loungeset te kijken. Let hierbij niet alleen op de algehele vormgeving, maar uiteraard ook op de kleur. Over het algemeen is een houten loungeset altijd in het bruin uitgevoerd, maar ook daar bestaan weer meerdere varianten van. Ook kun je in onze webshop kiezen voor bijvoorbeeld een grijze- of een witte houten loungeset. Dit is te danken aan het feit dat fabrikanten het hout reeds een ander kleurtje gegeven hebben.

Let tevens ook nog goed op de kussens van de loungeset. De kussens van de loungeset dragen bij aan het comfort, maar ook zeker aan de uitstraling. Het is namelijk nogal een verschil of de kussens in het wit of in het zwart uitgevoerd zijn. Kijk daarom ook goed naar de vormgeving en de kleur van de kussens. Eigenlijk moet je naar het totaalplaatje kijken; alleen op die manier kun je bepalen of de uitstraling van de houten loungeset naar jouw wens is.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Hoeveel geld wil én kun je uitgeven aan een nieuwe houten loungeset? Ook dat is een vraag waar je voor jezelf een passend antwoord op moet zien te vinden. Wij kunnen je eigenlijk alleen maar adviseren om te durven investeren in een duurdere loungeset.

Over het algemeen is een duurdere loungeset namelijk van een betere kwaliteit dan een ‘goedkopere’ loungeset. Dit merk je niet zozeer tijdens het gebruik van de loungeset, maar merk je wel zeker op de lange termijn. Durf daarom net iets meer geld aan een nieuwe houten loungeset uit te geven, zodat je ook op lange termijn van deze loungeset kunt genieten!

Let tot slot ook nog goed op de fabrikant van de houten loungeset. In onze ogen kun je het beste kiezen voor een houten loungeset van een gerenommeerd merk. Deze merken zijn immers in staat gebleken om geweldige loungesets aan te kunnen bieden! In onze webshop vind je gelukkig alleen maar loungesets van gerenommeerde merken terug; je kunt dus met een gerust hart één van de loungesets uit ons aanbod bestellen.

Slotwoord

Ben je op zoek naar een nieuwe loungeset voor in jouw tuin? Kijk dan zeker even naar een houten loungeset. Een houten loungeset brengt meerdere voordelen met zich mee en past eigenlijk in elke tuin. Maak daarom direct een goed vergelijk via onze webshop en schaf de gewenste loungeset van hout voor in jouw tuin aan. Daar ga je absoluut geen spijt van krijgen!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »