{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Is jouw tuin trendgevoelig

  • Door Sanne
  • Tuesday 29 / 06 / 2021 0
Is jouw tuin trendgevoelig

Ieder seizoen is het weer zover, de nieuwste trends worden kenbaar gemaakt op tuingebied en je kunt zien wat er allemaal in de mode is. Voor veel mensen is dit een ontzettend leuk moment, zij vinden het dan ook erg leuk om van de nieuwste trends te genieten en hier helemaal in mee te gaan. Uiteraard ligt het er wel maar net aan of de trends van dit seizoen bij je passen. Maar als dit het geval is dan kan het zeker heel erg leuk zijn om helemaal mee te gaan met de laatste trends en je tuin hierop aan te passen.

Maar niet iedereen is fan van de laatste trends er zijn ook veel mensen die dit allemaal onzin vinden en die hier niet gevoelig voor zijn. Zij blijven trouw aan hun eigen smaak en vinden het zonde om goede items die nog prima een tijd mee kunnen te vervangen door items die er dan alleen net even wat anders uitzien en die voldoen aan de laatste trends. Zij vinden dit niet duurzaam en willen dan ook niet bijdragen aan de wegwerpmaatschappij.

Of jouw tuin trendgevoelig is dat is dus heel erg persoonlijk, het ligt uiteraard ten eerste aan je eigen smaak en hoe jij hier zelf mee omgaat maar het is ook zo dat bepaalde tuinen zich hier beter voor lenen dan andere. Of jouw tuin dus ook trendgevoelig is dat is heel erg persoonlijk. Maar wat maakt een tuin nu trendgevoelig of niet? En hoe kun je de laatste trends ook in jouw eigen achtertuin toepassen? In deze blog laten we het je allemaal zien en kun jij bekijken of ook jouw tuin trendgevoelig is of juist helemaal niet!

Wat is een trend


Een trend is een populaire beweging, en in het geval van trends op tuingebied zijn het dus populaire items die je in je tuin kunt plaatsen of een populaire inrichting van je tuin. Een trend is onderhevig aan verandering en eigenlijk constant in beweging. Ook is een trend maar van korte duur. In het geval van trends op tuingebied bijvoorbeeld maar een seizoen en dan staat er vaak alweer een nieuwe trend voor de deur!

Daarnaast zijn trends vaak heel erg persoonlijk en dus afhankelijk van hoe ze neergezet worden. Maar wie bepaald dan eigenlijk die trends hoor ik je zeggen? Eigenlijk de ontwerpers en producenten van producten op tuingebied. Zij maken bepaalde producten en zetten deze neer als een trend. Vervolgens zijn er heel veel mensen die deze trends willen volgen en zo wint een trend aan populariteit en zien we ze dus ook veel vaker terug.

Een trend is dus vaak ook maar van tijdelijke duur, het ene moment kan iets heel erg in trek zijn en het volgende moment komt er alweer een nieuwe trend voorbij rollen en kan de oude trend het alweer vergeten. Op deze manier volgen trends zich eigenlijk constant op en kun je dus ook altijd zorgen dat je de nieuwste trends volgt, al is dit vaak wel een dure bezigheid zeker als het gaat om de inrichting van je tuin! De vraag is dan ook of je hierin mee moet gaan en zo ja op welke manier. Soms kun je namelijk ook al met hele kleine aanpassingen ervoor zorgen dat jouw tuin de laatste trends volgt! Dit hoeft dus echt niet altijd met hele grote veranderingen, ook kleine aanpassingen maken al veel verschil!

Ben jij trendgevoelig


Of jij jouw tuin aan de laatste trends laat voldoen hangt allemaal af van het feit of jij zelf trendgevoelig bent. Wil je graag meedoen met de nieuwste trends of geef je hier eigenlijk niet zo heel veel om? Dit bepaalt dus of jij uiteindelijk voor de nieuwste trends zal gaan of dat jij het liever bij het oude vertrouwde houdt.

Maar als je de laatste trends wel op de voet volgt en het leuk vindt om hierin mee te gaan en je tuin inrichting hierop aan te passen dan kan het zeker een hele leuke bezigheid zijn! Het is vaak alleen al leuk om veel te lezen en zien over de laatste trends en om ze ook in het echt te gaan bekijken en om dan vervolgens een keuze te maken voor in je eigen achtertuin! Alleen al hieraan kan je veel plezier beleven!

Maar naast het volgen van de laatste trends kun je natuurlijk ook zelf een trend beginnen! Je bent dan een ware trendsetter! Als jij altijd overal kansen ziet, en het leuk vindt om nieuwe dingen te ontdekken en hier ook mee aan de slag te gaan kan het zomaar zo zijn dat mensen jouw trend oppikken en hier ook wat voor gaan voelen. Als veel mensen dit gaan doen ontstaat er natuurlijk een echte trend en ben jij een ware trendsetter! Hoe leuk is dat!

Is jouw tuin trendgevoelig


Uiteindelijk is het dus je eigen keuze of dat je de nieuwste trends in je tuin wil volgen of dat je het liever bij het oude vertrouwd houdt, voor allebei is wel iets te zeggen natuurlijk en het is dan ook heel erg persoonlijk waar je voorkeur naar uitgaat.

Als je ervoor kiest om je tuin in te richten volgens de laatste trends dan kun je hier zeker heel veel plezier aan beleven! Het is namelijk ontzettend leuk om de laatste trends te volgen en je tuin hier helemaal op in te richten. Maar het is natuurlijk wel de vraag of dat dit mogelijk is. En dan komt de vraag hoe trendgevoelig is jouw tuin?

Of jouw tuin heel trendgevoelig is hangt eigenlijk van een aantal factoren af, ten eerste is het heel belangrijk om te kijken naar de indeling van je tuin? Bestaat deze uit veel vaste elementen dan kan het wat moeilijker en vooral ook duurder en ingrijpender zijn om deze steeds te veranderen en aan te passen aan de laatste trends. Maar als jouw tuin bestaat uit wat kleinere losse elementen dan kan het soms al een stuk makkelijker zijn en kun jij soms met weinig moeite en middelen ook jouw tuin helemaal aanpassen aan de huidige trends en dat is natuurlijk wel heel erg leuk!

Ook speelt het een rol welke stijl je in jouw tuin aanhoudt, is je tuin bijvoorbeeld heel erg modern, strak en hou je ervan om hem vrij leeg te houden dan kan het ook al lastiger zijn om de laatste trends te volgen en is het dus ook heel moeilijk om deze in je tuin aan te brengen. Als je het geluk hebt dat je juist wel veel van accessoires houdt dan is het natuurlijk een stuk makkelijker. Met de juiste accessoires kun je namelijk heel makkelijk en snel een nieuwe trend volgen in je tuin. Een par kussentjes in de juiste kleur en wat vlaggetjes en kaarsen en je bent er soms al. Op deze manier kun je dus heel makkelijk een bepaalde sfeer neerzetten zonder grote en ingrijpende veranderingen.

Het ligt er dus maar net aan of jouw tuin hier geschikt voor is en uiteraard hang het er ook enorm vanaf hoe je er zelf allemaal in staat. Een andere factor is de huidige inrichting van je tuin, is deze al helemaal volgens een bepaalde trend of is deze juist vrij neutraal en kun je een nieuwe trend heel makkelijk toevoegen? Ook dit ligt er maar net aan en hangt helemaal af van jouw eigen keuze hierin.

We kunnen dus wel stellen dat de ene tuin een stuk meer trendgevoelig is dan de ander en dat dit met name ligt aan de huidige inrichting van de tuin. Deze moet natuurlijk wel voldoende toereikend zijn om te kunnen aanpassen en veranderen aan de huidige trends en dit is niet altijd het geval. Daarnaast speelt ook budget een grote rol, als jij het budget hebt om makkelijk items te veranderen en vervangen is dat vaak een stuk makkelijker dan als dit niet het geval is en je er dus maar bepaalde keuzes in moet maken.

Wat zijn de trends van dit seizoen


Ook dit seizoen zien we weer een aantal trends op tuin gebied voorbijkomen en wij laten jullie graag zien welke dat zijn. Ten eerste de Ibiza vibe, dit populaire eiland staat bekend om zijn zeer relaxte sfeer en is om die reden dan ook een goed bezocht vakantieoord. Maar Ibiza is meer dan dat, zo is het ook het eiland van de prachtige natuur! Je vindt er werkelijk waar bloemen en planten in de meest mooie kleuren en veel toeristen genieten dan ook enorm van de prachtige natuur op het eiland.

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat Ibiza hierom bekend staat en dat veel mensen deze sfeer ook graag terug willen zien in hun eigen achtertuin! Ze vinden het heerlijk om een stukje Ibiza in de achtertuin te hebben en het vakantiegevoel ieder moment op te kunnen snuiven! Maar hoe pas je deze trend dan toe in je tuin? En hoe zorg je voor het echte Ibiza gevoel in je achtertuin? Wij laten het je graag zien!

Ten eerste is de kleur wit heel belangrijk op Ibiza, mooie witte parasols met fransjes eraan en gezellig witte kleedjes zien we dan ook heel erg veel terug. Als jij dus voor de Ibiza sfeer in je eigen achtertuin wil gaan dan raden we ten eerste ook aan om een mooie witte parasol te plaatsen en om wat witte kussens en kleden in je tuin te plaatsen, hierdoor ziet het er vaak al meteen heel gezellig uit!

Daarnaast is het ook echt aan te raden om veel gekleurde bloemen in je tuin te planten en dan het liefst in terracottapotten, deze zijn enorm populair op Ibiza en zie je overal wel terug, felgekleurde bloemen in deze potten geven je dus ook direct het Ibiza gevoel!

Met deze kleine aanpassingen krijgt jouw tuin eigenlijk al direct dat echte Ibiza gevoel waar je naar op zoek bent! Genieten in je eigen achtertuin alsof je op vakantie bent!

Maar niet alleen de Ibiza trend is populair ook de kleurrijke trend zien we dit jaar heel veel terugkomen. Vorig jaar was alles nog wat eentoniger en neutraler maar dit jaar kan het niet bont genoeg zijn! Het is dan ook een ware trend om heel veel kleur aan je tuin toe te voegen! Dit kun je dan ook op heel veel verschillende manieren doen! Je kunt kleur toevoegen door gekleurde bloemen in je tuin te planten maar ook door bijvoorbeeld veel gekleurde accessoires in de tuin te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan gezellig gekleurde kussens of mooie kaarsen of wie weet kun je zelfs we kleur aanbrengen door het verven van een muur in je tuin!

Naast de Ibiza trend en de kleurrijke trend is er nog een derde trend te spotten, net als bij woninginrichting wint de Scandinavische trend namelijk ook terrein op tuingebied, steeds meer mensen kiezen voor een strakke inrichting van hun tuin met zwart en witte elementen. Dit is kenmerkend voor de Scandinavische stijl en zien we dus ook in tuinen heel veel terug!

Uiteindelijk is er dus genoeg keuze en zijn er enorm veel trends die je ook zelf kunt volgen! Het is daarbij natuurlijk wel heel belangrijk om goed naar je huidige tuin te kijken en dan te zien wat daar goed bij past. Ook is het persoonlijk of je ervoor kiest om de laatste trends te volgen of dat je liever alles bij het oude en vertrouwde houdt en voor een meer duurzame manier van inrichten kiest.

Het is vooral belangrijk dat je tuin aan zal voelen als een fijne plek waar je graag tijd met vrienden en familie door kunt brengen en waarbij je ook enorm kunt genieten van alles om je heen!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »