{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

26 september 2022

Is jouw tuinhuis klaar voor de winter

Het is wellicht iets waar je soms wat minder aandacht aan besteedt en dus ook al snel aan voorbij kan gaan maar het is daarom zeker niet minder belangrijk. Nu de zomer tegen het einde loopt zien we vaak dat we er alles aan doen om onze tuin helemaal op orde te krijgen en klaar te maken voor de komende herfst en winter. We maken alles netjes schoon en zorgen ervoor dat de beplanting ook helemaal klaar is voor de komende seizoenen. Op deze manier kunnen we er helemaal tegenaan en zorgen we er ook voor dat na de winter onze tuin er nog steeds netjes bij ligt.

Maar wat we vaak vergeten is om onze schuur of ons tuinhuis ook helemaal gereed te maken voor de komende winter en dat terwijl dit juist ook zo belangrijk is. Juist als jij ervoor zorgt dat je schuur of tuinhuis helemaal in orde is en je zo dus netjes de herfst en de winter in gaat scheelt het je aan het begin van het voorjaar een heleboel werk. Daarnaast blijven je spullen op deze manier ook netjes en beschermt en ook dat is natuurlijk heel erg belangrijk.

Maar hoe pak je dat nu precies aan dat klaarmaken van je tuinhuis voor de winter? Welke stappen moet je daarvoor zetten en hoe ga je te werk? Dat leggen wij in deze blog graag aan je uit. Aan het einde van deze blog weet jij precies hoe je ervoor moet zorgen dat je tuinhuis in goede staat is en klaar voor de komende winter. Lees je met ons mee?

Het voordeel van een tuinhuis in de tuin

Heel veel mensen hebben tegenwoordig een tuinhuis in de tuin staan en dat is niet zonder reden. Een tuinhuis heeft dan ook zeker weten heel erg veel fijne voordelen waar je onwijs van kunt profiteren. Denk je eens in al die heerlijke ruimte om spullen op te ruimen, wat zou je zonder al die ruimte eigenlijk moeten beginnen.

Daarnaast is het ook simpelweg heel handig om bijvoorbeeld deze plek te hebben om je fietsen te stallen of al je andere buiten spullen. Een tuinhuis komt dus altijd heel erg goed van pas. Meer dan genoeg reden dus om graag een tuinhuis in de tuin te willen hebben en hiervan te profiteren.

Toch is het zo dat lang niet iedereen ook de voordelen van het tuinhuis ten volste benut en dat is natuurlijk ongelofelijk jammer. Want je kunt met een tuinhuis zo ongelofelijk veel kanten op en het is dus ook juist heel belangrijk om alle ruimte te benutten en er dus uit te halen wat erin zit. Alleen op deze manier profiteer je ten volste van een tuinhuis in je tuin

Je tuinhuis door de seizoenen heen

Je zou het wellicht niet verwachten maar ook je tuinhuis veranderd eigenlijk mee door de seizoenen heen. Net als je tuin zelf eigenlijk. In de zomer gebruik je vaak je tuinhuis weer op een hele andere manier dan in de winter en ga zo maar door. Waar we in de zomer vooral ons tuinhuis gebruiken om buitenspeelgoed en zwemspullen in op te bergen zien we dat er in de winter vooral veel gebruik van wordt gemaakt om allerlei spullen in op te bergen en te beschermen tegen de veranderingen van het weer.

En zo heeft je tuinhuis dus ook in ieder seizoen een andere functie en wordt het daarnaast ook in ieder seizoen anders gebruikt. Het is dan ook belangrijk dat je er goed voor zorgt dat jij jouw tuinhuis optimaal gebruikt. Als je die ruimte eenmaal tot je beschikking hebt dan wil je hem natuurlijk ook gebruiken!

De juiste voorbereidingen treffen

Als de zomer op zijn einde loopt en de herfst komt er alweer bijna aan dan zijn we altijd druk bezig om de juiste voorbereidingen te treffen, we hebben vaak een heel gezellig maar ook druk seizoen achter de rug waarbij we grotendeels lekker buiten hebben geleefd. Enorm prettig natuurlijk en dit geeft ook veel plezier maar het zorgt er vaak ook voor dat we net even wat rommeliger zijn dan we normaal zouden zijn en dat vraagt dus ook weer om het nodige opruimwerk.

Het is dan ook belangrijk om na de zomer de juiste voorbereidingen te treffen zodat je daarna met een gerust hart de herfst in kunt stappen. Maar hoe doe je dat dan precies? En over welke voorbereidingen hebben we het dan? In deze blog leggen we je dat stap voor stap uit.

Grote schoonmaak organiseren

De eerste stap die genomen moet worden is het organiseren van een grote schoonmaak. Het concept is eigenlijk heel erg eenvoudig. Wat je moet doen is het volgende. Ten eerste haal je alles uit het tuinhuis wat erin staat. Dit is best wel even een flinke klus en hier ben je dan ook wel even wat tijd mee kwijt. Als je dit gedaan hebt dan is het tijd om vervolgens alles te gaan organiseren. We raden je overigens wel aan om hier een droge dag voor uit te zoeken. Je wil dit natuurlijk niet in de regen doen.

Als dus alles uit het tuinhuis is dan ga je aan de slag. Wat je gaat doen is het volgende. Ten eerste ga je alle spullen organiseren. Je zoekt dus uit wat je allemaal hebt en gaat eerst eens kijken wat je nu echt wil bewaren en wat je nodig hebt en wat er eventueel weg kan. Als je dit gedaan hebt dan blijven er als het goed is enkel de spullen over die je echt bewaren wil.

Het is heel fijn dat je dit uitgezocht hebt want zo ontstaat er dus overzicht. Nu je dus weet wat je allemaal wil bewaren is het zaak om dit ook allemaal schoon te maken. Je wil het natuurlijk het liefste schoon opbergen dat scheelt ook enorm als je het straks weer uit gaat pakken en een plekje gaat geven.

Als je alles schoon hebt gemaakt dan ga je eerst even verder met de binnenkant van het tuinhuis. Hierbij is het vooral belangrijk dat je ook hier alles goed schoonmaakt. Zorg ervoor dat je er een goed sopje doorheen haalt zodat je alle viezigheid weg kunt halen. Daarna laat je alles eerst eens goed drogen. Als dit gebeurt is dan is het zaak om de indeling van je tuinhuis eens goed onder de loep te nemen. Is de indeling wel praktisch? En werkt het nog wel voor je. Klopt het ook met het aantal spullen dat je hebt? Dit zijn allemaal dingen die jij jezelf moet afvragen en die helpen om je tuinhuis vervolgens zo netjes mogelijk weer in te delen.

Als je er goed over nagedacht hebt dan is het vervolgens zaak om de indeling naar je eigen wensen aan te pakken. Zorg dus voor voldoende planken en opbergruimte en ga vervolgens aan de slag met het inruimen.

Alles goed sorteren

Als je gaat beginnen met het inruimen van je tuinhuis dan is het ten eerste heel belangrijk dat je alles goed gaat sorteren per categorie. Hier heb je heel erg veel aan omdat je er op deze manier voor zorgt dat je overzicht krijgt en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Maar dat sorteren heeft vaak voor veel mensen best wel wat voeten in de aarde. Want hoe pak je dat nu eigenlijk precies het beste aan? Het slimste is om bij het begin te beginnen. Je moet namelijk eerst ervoor zorgen dat je voldoende opbergplekken hebt. Dus bijvoorbeeld bakken en dozen om alles een plekje in te geven. Vooral al het losse spul kun je op deze manier heel goed organiseren en dat is wel zo prettig. Het beste werkt het om met plastic bakken te werken. Doordat deze bakken doorzichtig zijn zie je meteen wat erin zit en dat is natuurlijk wel zo handig.

Nu kun je gaan sorteren en organiseren. Zoek dus items bij elkaar die allemaal bij elkaar opgeborgen kunnen worden en geef die vervolgens in dezelfde bak een plekje. Op deze manier zorg je ervoor dat je alles goed en overzichtelijk opbergt en daar heb je dan uiteindelijk onwijs veel profijt van.

De nodige aandachtspunten

Nu is dus het opruimen en organiseren van je tuinhuis enorm belangrijk en dat mogen we dan ook zeker weten niet vergeten. Toch zijn er nog een aantal zaken waar je ook even goed op moet letten als het gaat om de voorbereiding van je tuinhuis op de komende winter.

Als het weer type om gaat slaan en het dus kouder gaat worden en we te maken krijgen met een onstuimiger weerstype en we dus ook meer last krijgen van vochtig weer dan kan het natuurlijk zomaar zo zijn dat je hier binnen in je tuinhuis ook veel last van gaat krijgen. En laat dat nu net iets zijn waar je natuurlijk niet op zit te wachten. De hoogste tijd dus om hier verandering in aan te brengen en om er dus voor te zorgen dat jij je tuinhuis vochtvrij maakt nog voordat de herfst en de winter hun intrede doen.

Dit houdt in dat je er dus vooral voor moet zorgen dat je alles droog en schoon opbergt zodat er geen schimmel of vochtschade kan ontstaan. Als je dat allemaal goed organiseert hoef je er dus verder ook helemaal geen last van te hebben!

Een ander aandachtspunt is dat je alles het beste echt luchtdicht kunt verpakken. Zeker in de winter als het buiten al een stuk ouder wordt zoeken bepaalde dieren binnen hun heil. Ze gaan dan op zoek naar plekken waar het wat aangenamer is en komen dan ook al vaak bij jou in je tuinhuis terecht en daar zit je natuurlijk niet zo op te wachten. Hoogste tijd dus om ervoor te zorgen dat al deze dieren niks in je tuinhuis kunnen vinden en dat ze dus snel een deurtje verder aan de slag gaan. Zorg er daarom voor dat je alles luchtdicht verpakt zodat de dieren er niet bij kunnen en dus ook geen schade aan je spullen kunnen veroorzaken. Gelukkig zijn er genoeg manieren om dat te realiseren. Het beste werkt het echter om hiervoor de luchtdichte plastic bakken te nemen waar we het al eerder over hadden. Hiermee kun je dan ook het beste uit de voeten en berg je alles veilig en wel op!

Het nodige onderhoud

En tot slot is het natuurlijk ook nog een groot aandachtspunt om voor het juiste onderhoud van je tuinhuis te zorgen. Zorg er voor dat je tuinhuis in goede staat is en verhelp eventuele gebreken liever nu als het weer ook nog aangenaam is. Straks gaan we natuurlijk een periode in met veel regen en slechtere weersomstandigheden en het is dan ook zeker aan te raden om ervoor te zorgen dat je tuinhuis dan in goede staat is.

Denk bijvoorbeeld aan het checken van eventuele gaten of openingen. Deze kun je natuurlijk maar beter zo snel mogelijk repareren zodat je er niet teveel problemen mee krijgt en er ook niet teveel schade zal ontstaan.

Het nodige onderhoud van je tuinhuis is dus zeer zeker nodig en iets wat je niet zomaar over het hoofd moet zien. Het levert je dan ook veel gemak op als je dit serieus neemt en ervoor zorgt dat je tuinhuis dus goed onderhouden is!

Je tuinhuis voorbereiden op de winter

In deze blog hebben we je dus laten zien hoe jij ervoor kunt zorgen dat je tuinhuis helemaal klaar is voor de komende winter. Er komen natuurlijk een aantal maanden aan waarin de temperatuur een stuk lager zal liggen dan dat nu het geval is. Dit kan ervoor zorgen dat we nu al de nodige voorzorgsmaatregelen moeten nemen om onze tuinen goed door deze periode heen te loodsen. Maar hoe zeer we ook aan onze tuinen denken we lijken onze tuinhuizen hierbij helaas wel eens te vergeten en juist dat is nu ook zo belangrijk. Het is dan ook zeker nodig om ook de nodige aandacht aan je tuinhuis te geven en om ook deze goed voor te bereiden op de tijden die komen gaan.

Op die manier ligt jouw tuinhuis er straks ook helemaal netjes bij en zorg je er dus voor dat je optimaal kunt profiteren van een netjes en opgeruimd tuinhuis en kun je dus straks in het voorjaar zonder moeite genieten van het eerste zonnetje wat zich weer aandient en dat is natuurlijk wel heel erg fijn!

Zorg er dus ook voor dat naast je eigen tuin en woning ook je tuinhuis helemaal klaar is voor de komende winter en zo kun je vervolgens optimaal genieten van alles wat komen gaat!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »