{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Sanne, 2 augustus 2021

Je achtertuin in Griekse sferen

Het prachtige Griekenland, voor veel mensen een heerlijke vakantiebestemming waar ze al jaren achter elkaar komen. Het land wat eigenlijk alles heeft en wat vooral een schitterende natuur en cultuur bezit. Daarnaast heeft het land ook een rijke geschiedenis die je eigenlijk op iedere hoek van de straat wel tegenkomt.

 

Al jarenland is het een van de meest populaire vakantiebestemmingen voor Nederlanders, waar Griekenland eerst wat minder bekend was is dit de laatste jaren resoluut veranderd en is het nu een land waar alles kan en waar ook jaarlijks heel veel toeristen naartoe trekken. Zij hebben de rijke historie van het land leren waarderen en zijn er verliefd op geworden, net als op de schitterende natuur, de gastvrije mensen en de heerlijke keuken! Het is dan ook niet zo moeilijk om helemaal verslingerd aan dit prachtige land te raken!

 

Griekenland heeft een bepaalde sfeer en uitstraling die eigenlijk met geen pen te beschrijven is maar die je echt moet ervaren. Het is een prachtig land met een schitterende natuur waar je naar kan blijven kijken! Daarnaast is de huizenbouw in Griekenland ook werkelijk schitterend om te zien! Wat daarbij vooral opvalt zijn de prachtige witte en blauwe tinten die gebruikt worden en die ervoor zorgen dat de gevels werkelijk een plaatje om te zien zijn! En dan vooral de combinatie van het prachtige landschap met deze werkelijk waar schilderachtige witte huisjes met blauwe details is een combinatie waar wij niet over uitgesproken raken!

 

En vergeet dan ook vooral de mooie rotspartijen niet in het land, deze vinden we vooral langs de kust en op deze rosten staan vaak ook nog allemaal prachtige huisjes gebouwd, dit zorgt voor een bijna sprookjesachtig gezicht waar je wel naar kan blijven kijken! Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat steeds meer toeristen de weg naar Griekenland weten te vinden en hier met veel plezier hun zomer doorbrengen. Want naast de mooie natuur heeft het land ook nog eens een heerlijk klimaat wat veel mensen aantrekt! Het is er aangenaam warm en daar genieten de toeristen vol op van. Griekenland heeft dan ook zeker een heel fijn klimaat waar veel mensen de voordelen van ervaren!

 

Prachtige natuur

 

Griekenland staat dus bekend om zijn schitterende natuur en dat is niet voor niets! Als we kijken naar de natuur in het land dan wordt deze vooral gekenmerkt door veel groen en veel kleur. En het is dan ook meteen het laatste wat het zo mooi maakt! Er zijn namelijk enorm veel bloemen te vinden in de meest schitterende kleuren! Deze bloemen springen je overal tegemoet en vallen enorm op. En zeker in combinatie met de schitterende witte huizen vormen de gekleurde bloemen een betoverend plaatje!

 

Maar dat is nog niet alles wat het land te bieden heeft, ook vind je in Griekenland een schitterende kustlijn met prachtige natuur. Hier kun je dan ook zeker weten een tijd verblijven zonder je te vervelen! Ook hier vind je weer de meest mooie planten en bloemen terug en ook veel struiken en bomen. Dit alles zorgt ervoor dat het er heel groen oogt en dat geeft direct een heerlijk vakantiegevoel.

 

Maar vergeet ook de prachtige olijfbomen niet die je in veel plekken van dit land kunt vinden! Olijven zijn ten eerste een echte delicatesse voor de Grieken waar ze dan ook zeker heerlijk van genieten! Veel Grieken hebben dan ook zelf een mooie olijfboom in de achtertuin staan zodat ze hier altijd kunnen genieten van heerlijke verse olijven uit eigen achtertuin!

 

Maar naast olijfbomen is het land ook veel fruitbomen rijk! Daar staat Griekenland dan ook zeker om bekend! De meeste mooie appel en perenbomen maar ook vijgenbomen doen het er erg goed! En de vijg komt dan ook veel terug in de Griekse keuken wat wij overigens helemaal begrijpen! Maar naast de vijgen en de olijven zien we dus ook gewoon fruit wat heerlijk kan groeien onder de Griekse zon! Het fruit smaakt dan ook heerlijk zoet en sappig en daar levert het heerlijke Griekse klimaat dan ook zeker een bijdrage aan! Fruit groeit er dan ook goed en in overvloed en net als een olijfboom hebben veel Grieken ook een fruitboom in de tuin waar ze de meest heerlijke soorten fruit vandaan kunnen plukken!

 

En tot slot mogen we de sinaasappels en citroenen zeker niet vergeten! Ook deze groeien naar hartenlust in de Griekse natuur en ook dit weten ze daar enorm te waarderen. Zowel sinaasappel als citroen komen beide veelvuldig terug in de Griekse keuken en ook dit kunnen wij wel begrijpen!

 

Het meest lekkere eten

 

En naast de natuur kunnen we natuurlijk het heerlijke Griekse eten niet overslaan. Want o jongens wat smaakt dit toch heerlijk! Ook in ons land hebben we veel Griekse restaurants en wij begrijpen dat wel! De heerlijke smaak van de Griekse keuken overtreft dan ook werkelijk alles! Kenmerkend voor de Griekse keuken zijn gerechten met vlees, rundvlees en lamsvlees zijn de twee vlees soorten die we dan ook het meeste voorbij zien komen!

 

Deze heerlijke vleesgerechten kenmerken zich door de manier waarop ze bereid worden, ze worden namelijk heerlijk gegrild met allerlei verse kruiden en groenten en daardoor ontstaan de meest heerlijke smaken! Ook kenmerkend voor het land is de manier waarop ze gegrild worden, dit gebeurd namelijk bijna altijd aan een spies. Er wordt dan een combinatie gemaakt van vlees, groenten en ui en dit wordt dan met een spies boven een open vuur bereidt. Op deze manier krijg je dus echt een heerlijke en vooral unieke gril smaak die je nergens mee kunt vergelijken. De Grieken zijn hier dol op en de toeristen nemen dit voorbeeld graag over!

 

Maar naast heerlijke gril gerechten staan ze ook bekend om hun authentieke feta kaas dit is een ware delicatesse en wordt ook wereldwijd enorm gewaardeerd. Deze pittige kaas met een zoute nasmaak wordt vooral veel gegeten in combinatie met paprika en ui ook worden er verse kruiden aan toegevoegd waardoor de smaak nog meer naar boven komt. Deze kaas kun je zowel warm als koud eten en is werkelijk waar verrukkelijk. En ook in een salade komt deze kaas goed tot zijn recht het is dan ook geen wonder dat de echte Griekse salade ook in Nederland een ware hit is! Naast de heerlijke feta kaas bevat deze salade vaak ook rode ui en heerlijke zwarte olijven, een gouden combinatie!

 

We kunnen dus wel stellen dat de Griekse keuken heel veelzijdig is en vooral ook heel erg lekker. En het fijne daarnaast aan de Griekse keuken is ook dat het geen ingewikkelde keuken is. De gerechten zijn vrij makkelijk klaar te maken en daarom vinden ze ook wereldwijd zoveel navolging denken wij!

 

Originele Griekse huizen

 

En dan hebben we nog een onderdeel dat toch echt kenmerkend is voor het mooie Griekenland, en dat zijn de prachtige Griekse huizen! Deze schitterende huizen kenmerken zich vooral door de kleuren waarin ze zijn uitgevoerd, zo zijn ze in de basis vaak wit maar versierd met prachtige kleurrijke details, en dan met name blauwe details! Denk bijvoorbeeld aan schitterende blauwe luiken voor de ramen of mooie blauwe potten naast de deur! Maar ook de voordeuren zelf zijn opvallend vaak uitgevoerd in schitterend blauw!

 

Wat ook kenmerkend is voor de Griekse huizen stijl is het feit dat de huizen vaak tegen de rotsen gebouwd zijn. Opvallend vaak zien we dat tussen de rotsen hier en daar prachtige huizen tevoorschijn piepen en dit zorgt natuurlijk voor een heel bijzonder gezicht. En denk je eens in hoe fijn het wel niet is om op die mooie plekken te mogen wonen zo dichtbij de zee!

 

De originele Griekse huizen zijn dus werkelijk waar een lust voor het oog en wij snappen wel waarom ze wereldwijd zo bekend zijn. Deze stijl van huizen bouwen kom je dan ook niet snel ergens tegen en zeker het bijzondere blauwe versierwerk is kenmerkend en heel tekenend! Dit maakt de huizen dan ook helemaal af en geeft ze een flinke portie charme en aanzicht!

 

De karateristieke Griekse huisjes zien we dan ook veel terug komen in allerlei souvenirs van het land, ontzettend leuk om te zien en het is natuurlijk ook heel leuk om een mini huisje mee naar huis te nemen zodat je op deze manier nog lang na je vakantie aan het mooie Griekenland terug kunt denken!

 

 

De Griekse gastvrijheid

 

Een ander kenmerk van het mooie Griekenland is de enorme gastvrijheid en vriendelijkheid van de Grieken. Er is bijna geen ander land ter wereld waar je jezelf zo welkom voelt en waar ze zo voor je klaarstaan als dat de Grieken dat doen! Als toerist voel je jezelf dan ook meteen heel erg welkom en ben je vaak ook snel geneigd terug te komen naar dit prachtige land.

 

De Grieken houden enorm van gezelligheid en van lekker eten en het liefste delen ze deze passie ook met jou. Ze zorgen er graag voor dat het je aan niks ontbreekt en komen meestal direct met allerlei lekkers aanzetten als je bij ze op bezoek komt. Ook in Griekse winkels is het bijvoorbeeld heel gebruikelijk dat de Grieken je al snel wat lekkers toestoppen! Ook de heerlijke Griekse koffie staat meestal al snel voor je klaar! Dit is natuurlijk super fijn en zorgt er ook echt voor dat je jezelf overal heel erg welkom zal voelen!

 

Maar ook in hun eigen huizen zijn de Grieken enorm gastvrij! Ze heten je al snel welkom in hun eigen onderkomen en het is niet meer dan normaal dan dat ze je uitnodigen om gezellig met ze mee te eten! Deze gastvrijheid is zo ontzettend bijzonder en warm, dit is mede de reden dat het zo een fijn vakantieland is!

 

Een stukje Griekenland in je eigen tuin

 

Vaak willen we dat heerlijke vakantie gevoel zo lang mogelijk vasthouden, het is dan ook niet zo verwonderlijk dat we graag een stukje Griekenland in onze eigen achtertuin terug zien! Gelukkig kunnen we hier met allerlei planten, bomen en bloemen heel veel mee doen! Denk bijvoorbeeld aan het planten van prachtige olijfbomen in mooie Grieks blauwe potten! Deze bomen komen je al snel tegemoet en zorgen voor een heel gezellig beeld. Eigenlijk waan je jezelf door het zien van deze olijfbomen al direct in het mooie Griekenland zonder dat je verder nog maar iets van de tuin hebt gezien!

 

Wat ook enorm meewerkt om die fijne Griekse sfeer neer te zetten is het gebruik van kleur. Als je namelijk veel gebruik maakt van de kleuren wit en blauw in de tuin dan zet je ook al meteen die leuke en fijne Griekse sfeer neer. Als je dit vervolgens ook nog eens combineert met mooi groen en wat kleurrijke bloemen dan is het Griekse plaatje compleet!

 

En wat is het genieten om deze mooie natuur ook in je eigen achtertuin terug te zien! De mooie groene struiken en planten in combinatie met de prachtig gekleurde bloemen en vergeet vooral de grote olijfbomen in pot niet die het plaatje helemaal compleet maken!

 

Daarnaast is het ook erg prettig om een fijne grote eettafel in je tuin te hebben staan met voldoende stoelen zodat familie en vrienden ook aan kunnen sluiten! Juist omdat familie in Griekenland zo enorm belangrijk is en omdat ze daar bijna altijd met zijn allen in grote groepen eten is het prettig om dit effect ook thuis na te boosten. Door het plaatsen van een grote tafel met stoelen in je eigen tuin kan jouw familie ook gezellig aanschuiven en kunnen jullie met elkaar genieten van die heerlijke Griekse keuken! En dat is natuurlijk een onwijs groot voordeel!

 

Neem dus een stukje van de Griekse gezelligheid en natuur mee naar huis en zorg ervoor dat jouw achtertuin aanvoelt als een klein stukje Griekenland. Een stukje vakantie wat je altijd in de buurt hebt en waar je op ieder moment van de dag heerlijk van kunt genieten!