{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 29 mei 2023

Je tuin in botanische sferen

Het is een trend die niet onopgemerkt voorbij gaat bij de meeste mensen. Namelijk de botanische trend die we nu op tuingebied voorbij zien komen. Als we naar de letterlijke vertaling van botanisch gaan kijken dan komen we uit op plantkunde. En dat is dan ook precies waar deze trend over gaat. Namelijk de plantkunde en de verschillende planten die een plekje krijgen in je tuin bij deze trend.

 

De botanische tuin is dus letterlijk een hele groene tuin vol allerlei verschillende soorten planten en dat zorgt voor een heel mooi en sfeervol geheel. De reden dat juist deze trend zo populair is komt met name doordat het een trend is die veel ontspanning en rust met zich meebrengt, daarnaast is het natuurlijk ook een fijne bijdrage aan de natuur om de botanische trend naar je tuin te vertalen. Alles bij elkaar meer dan genoeg reden om eens goed te kijken waar deze trend nu eigenlijk allemaal over gaat en hoe je deze trend vervolgens ook in je eigen tuin een plekje kunt geven.

 

En dat is eigenlijk nog helemaal niet zo moeilijk. Het gaat er namelijk vooral om dat je de keuze maakt om deze stijl tot leven te laten komen in je tuin en dat je dus op zoek gaat naar lekker veel groen dat daar prima bij past.

 

Op die manier realiseer je dus handig en snel een hele groene tuin maar vooral ook een botanische tuin waar je optimaal van genieten kunt en een tuin waar je dus helemaal tot rust kunt komen. Lees gauw met ons mee hoe we dat kunnen realiseren!

 

Wat verstaan we precies onder de botanische sfeer

 

Ten eerste gaan we even goed kijken wat de botanische sfeer nu eigenlijk precies inhoudt. De letterlijke vertaling is natuurlijk plantkunde maar het is nog wel fijn om te weten hoe dit nu precies vertaald wordt naar je achtertuin natuurlijk.

 

Als we gaan kijken naar wat we eigenlijk zien bij de botanische trend dan is dat vooral dat heel veel planten en bloemen een plekje krijgen in de tuin. En naast de gewone planten zien we ook veel bijzondere planten met een knipoog naar tropische planten. Uiteraard kunnen de meeste tropische planten niet goed uit de voeten in ons klimaat maar er zijn dus meer dan voldoende planten te vinden die dit wel kunnen en die toch wat weg hebben van deze tropische vibe.

 

Vooral dit soort planten worden met elkaar gecombineerd en vooral dat zorgt er dan ook voor dat je een mooi totaal plaatje krijgt waarbij verschillende soorten planten een mooie botanische mix vormen in je tuin.

 

Het leuke aan deze trend is dan ook dat allerlei soorten planten hun plek vinden binnen deze trend en dat het dus juist ook heel leuk is om al deze soorten met elkaar te mengen voor een mooi totaal plaatje.

 

De botanische sfeer binnens- en buitenshuis

 

Het leuke aan de botanische sfeer is dat hij op veel vlakken terug kan komen in je tuin. Maar dat het dus niet enkel buiten is waar deze heerlijke trend tot zijn recht komt. Ook binnenshuis zien we de botanische sfeer nu vaker verschijnen en zo heb je dus zelfs de mogelijkheid om binnen en buiten heel goed op elkaar af te stemmen en er zo een kloppend geheel van te maken!

 

Het is dan ook echt een feestje om de botanische sfeer zowel binnen als buitenshuis terug te laten komen en alles zo ook nog eens op elkaar af te kunnen stemmen. Zo weet je zeker dat alles goed bij elkaar zal passen en met elkaar ook nog eens een erg mooi geheel zal gaan vormen!

 

Binnenshuis zien we bijvoorbeeld vaak dat deze trend vertaald wordt in behang met een botanische print, of bijvoorbeeld stoffen die deze prints en kleuren bevatten. Maar ook zien we veel planten terugkomen in een botanische inrichting en dan ook nog eens in allerlei soorten en maten. Dit alles bij elkaar zorgt er dan ook voor dat de botanische inrichting ook in je woning heel goed tot zijn recht kan komen.

 

De botanische tuin

 

Maar waar we het in deze blog vooral over gaan hebben is hoe je deze botanische trend nu het beste naar je eigen achtertuin kan vertalen. Gelukkig zijn daar dan ook een aantal hele handige manieren voor die ervoor zorgen dat deze trend helemaal tot zijn recht komt en dat jij op en top genieten kan van de botanische sfeer in je tuin.

 

Ten eerste gaat het er natuurlijk om dat er veel planten een plekje krijgen in je tuin. Dit is dan ook eigenlijk meteen het belangrijkste punt van een botanische tuin. Maar niet enkel planten voeren de boventoon, ook bloemen, struiken en bomen zien we veel terugkomen in een tuin met een botanische inrichting.

 

En dan hebben we het natuurlijk ook eerder even genoemd dat het vooral gaat om planten met een tropische sfeer. Denk bijvoorbeeld aan palmen. Lang niet alle palmen zijn uiteraard geschikt om een plekje te krijgen in een botanische tuin maar degene die dat wel zijn kun je er prima plaatsen. Het gaat er daarbij vooral om of dat ze ook winterhard zijn en dus ook de Nederlandse winters kunnen weerstaan. Als dit het geval is dan heb je natuurlijk met deze palmen al meteen een heel fijn stukje sfeer te pakken!

 

Maar er zijn nog veel meer bijzondere planten die prima bijdragen aan deze bijzondere trend. Denk bijvoorbeeld aan de cactussen. Ook zij passen meer dan perfect bij een botanische stijl in je tuin en maken dit plaatje ook helemaal compleet.

 

Heel veel bloemen

 

Nu is de vertaling van botanisch natuurlijk plantkunde en denken we hierbij vooral vaak aan verschillende soorten planten maar toch zijn er ook andere soorten groen die heel goed bijdragen aan deze sfeer en die er ook echt een feestje van maken. Denk bijvoorbeeld aan bloemen. Je zou het op het eerste oog niet denken maar ook bloemen horen prima thuis in een tuin in botanische sferen en kunnen daar ook zeker weten wat toevoegen.

 

Juist door ook bloemen een plekje te geven in een botanische tuin zorg je ervoor dat je ook meteen wat kleur in je tuin haalt en ook dat is echt een feestje natuurlijk! Bloemen zorgen er ook voor dat het een fijn afwisseling geeft met bijvoorbeeld al het groen. Als je enkel maar planten plaatst kan het natuurlijk ook een beetje teveel worden. De bloemen kunnen hier dan een fijne afwisseling op vormen en zorgen voor veel sfeer en gezelligheid in je tuin!

 

De afwisseling tussen bloemen en planten in de botanische tuin is dus een prima idee en zorgt voor een levendige tuin vol groen en hier en daar wat kleur.

 

De tuinmeubelen in een botanische tuin

 

Naast de beplanting spelen de tuinmeubelen natuurlijk ook een grote rol bij de sfeer in een botanische tuin. Ook hierbij is het vooral belangrijk dat je deze goed afstemt op de rest van de tuin en dat de sfeer klopt zodat je handig en snel het plaatje compleet kan maken!

 

Wat we vooral zien bij de tuinmeubelen in een botanische tuin is dat houten tuinmeubelen het beste tot hun recht komen. Het hout past op de een of andere manier heel erg goed bij de planten in de tuin en maakt er zo dus een mooi geheel van. Daarnaast zien we ook dat er veel bamboe gebruikt wordt en ook dat komt prima tot zijn recht in een tuin in botanische sferen. Het bamboe geeft natuurlijk ook meteen een tropisch tintje aan de tuin en juist dat zoeken we als we kijken naar de botanische trend.

 

Maar ook met accessoires kom je natuurlijk een heel eind en ook deze mogen dan zeker niet vergeten worden bij een botanische tuin. Door goed en vooral slim gebruik te maken van de juiste accessoires kun je echt een heel groot verschil in je tuin maken en zorgen voor veel sfeer. Ook de botanische trend kun je heel erg goed tot zijn recht laten komen door gebruik te maken van de juiste accessoires. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van kussens in botanische kleuren en met botanische prints. Maar ook zien we veel bloempotten en bloembakken gevuld met allerlei leuke planten die prima passen bij de botanische sfeer. Ook zie je vaak dat deze bloempotten dan weer een hele fijne stijl hebben of in botanische kleuren zijn uitgevoerd. En wat dacht je van bloembakken gemaakt van bamboe ook dat is natuurlijk vaak een heel erg goed idee en maakt het plaatje helemaal compleet!

 

De botanische trend combineren

 

De botanische trend is dus een hele fijne trend die zeker weten tot zijn recht komt in je woning of je tuin. Maar weet je wat een heel fijn voordeel is van deze trend, het feit dat je hem heel makkelijk kan mixen met andere trends en dat is dan ook echt heel erg fijn! De botanische trend past bijvoorbeeld heel erg goed bij een moderne stijl. Het is dan ook heel leuk om bij een moderne tuin wat elementen vanuit de botanische sfeer toe te voegen.

 

Maar ook de minimalistische tuin doet het heel erg goed met toevoegingen van de botanische sfeer, net als de natuurlijke tuin. Alles bij elkaar is de botanische trend dus een hele fijne trend waar je veel kanten mee uit kunt en waarmee je dus veel sfeer en warmte in je tuin kunt realiseren.

 

Ook voor veel andere trends en stijlen geldt dat de botanische stijl er vaak prima mee te combineren valt. Dit komt met name door de veelzijdigheid van het groen wat bij deze trend vaak naar voren komt. De natuur laat zich nu eenmaal heel graag combineren met allerlei andere vormen en elementen en op die manier kun je er dus heel fijn een passend geheel van gaan maken.

 

Je tuin in botanische sferen

 

Als er een trend is die de laatste tijd snel aan terrein wint dan is het wel de botanische trend. Botanisch wat letterlijk vertaald plantkunde betekend is dan ook een ware hype aan het worden die heel veel mensen maar wat graag volgen. Wat we vooral zien is dat deze trend zowel binnens- als buitenshuis gebruikt wordt en hier ook heel goed tot zijn recht komt. En dat is ook helemaal niet zo verwonderlijk want wie wil er nu niet veel groen en natuur in zijn of haar tuin en hier heerlijk van genieten.

 

In deze blog hebben wij je dan ook laten zien hoe je dit het beste aan kunt pakken en hoe je die botanische trend dus naar je eigen achtertuin kan vertalen. Gelukkig zijn hier dan ook een aantal hele handige stappen voor waardoor je in no time zelf ook geniet van deze heerlijke trend in je tuin!

 

Zo kun je bijvoorbeeld zorgen voor een heleboel planten in allerlei soorten en varianten. Al deze planten bij elkaar geven al snel dat echte botanische sfeertje aan je tuin. Maar als je het plaatje echt compleet wil maken dan denk je bijvoorbeeld ook aan palmen, cactussen of andere tropische en buitenlandse planten. Juist deze planten zetten heel snel die botanische sfeer neer in je tuin door de uitstraling die ze hebben.

 

Maar ook met accessoires kom je een heel eind en het is dan ook een hele fijne manier om deze prachtige trend in je tuin nog meer te benadrukken. Accessoires zijn er dan ook in allerlei soorten en maten en ze zijn gemakkelijke toe te voegen. En tot slot de meubelen in je tuin. Ook daar kun je natuurlijk heel veel kanten mee op en ook deze zijn prima uit te voeren in de botanische stijl. Denk bijvoorbeeld aan houten meubelen, aangezien hout enorm goed combineert met al het groen in een botanische tuin. En wil je het helemaal perfect doen kies dan voor bamboe, een prachtig natuurlijk materiaal dat prima thuis hoort in een botanische tuin. Samen met de tropische planten zorgt het bamboe voor een schitterende botanische sfeer in de tuin!

 

Mocht je nog twijfelen dan zouden wij je aanraden dat niet langer te doen maar te kiezen voor de botanische stijl en deze op veel verschillende manieren in je tuin tot zijn recht laten komen. Voeg dus waar je maar kan prachtige planten toe en kijk ook goed naar waar je bijvoorbeeld met accessoires een heel eind kan komen door bijvoorbeeld botanische prints te kiezen. Als je dan ook nog gaat werken met hout en bamboe in de tuin dan klopt alles en heb je die botanische sfeer op alle vlakken te pakken!