{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Sanne, 30 juli 2021

Je tuin in Italiaanse sferen

Het is voor velen van ons een favoriet vakantieland, we hebben het dan over het mooie Italië. Een land dat naast zijn heerlijke keuken ook bekend staat om zijn prachtige natuur. Een land waar je van alles kunt vinden van wintersportgebieden tot een kuststrook, en van drukke steden tot rustige plattelandsplaatsjes. Een land dat dus werkelijk van alle markten thuis is!

 

Niet verbazend dus ook dat ieder jaar weer duizenden Nederlandse toeristen naar dit mooie land afreizen. Je hebt er namelijk ook nog eens een erg prettig en vooral zonnig klimaat! Nog meer reden dus om dit land niet over te slaan. En wij begrijpen die liefde voor het land ook wel want het is er werkelijk heerlijk.

 

Zoals we net al even aangaven is de natuur in het land ook werkelijk waar adembenemend! Overal waar je kijkt zie je de meest mooie landschappen omgeven door prachtig groen en de meest mooie bloemen. Dit is dan ook meteen kenmerkend voor dit land. En vergeet ook vooral de prachtige olijfbomen niet die je op heel veel plekken tegenkomt! Deze schitterende bomen sieren menig landschap en vormen het toonbeeld van een Italiaans landschap. Veel Italianen hebben dan ook hun eigen olijfboompje in de tuin staan!

 

Als je dus verliefd bent geworden op dit prachtige land dan kan het zomaar zo zijn dat je ook graag een stukje van deze schitterende natuur en sfeer mee naar huis neemt want hoe fijn is het om ook in je eigen achtertuin van de heerlijke Italiaanse sfeer te genieten. En gelukkig hoeft dit helemaal niet ingewikkeld te zijn! Je kunt namelijk vrij makkelijk ervoor zorgen dat jouw achtertuin helemaal in Italiaanse sferen raakt en hier ook heerlijk van genieten! In deze blog laten wij jou dan ook graag zien hoe je dat doet en hoe je ervoor zorgt dat jouw achtertuin ook de sfeer van het land ademt!

 

Wat maakt Italië zo mooi

 

Zoals we al schreven is Italië werkelijk een prachtig land. Het is een land met heel veel verschillende soorten groen en natuur en ieder stukje landschap heeft wel weer iets anders moois te bieden. En misschien is het juist ook die afwisseling die ervoor zorgt dat heel veel mensen verliefd op dit mooie land worden. Want bijna nergens ter wereld vind je zulke wisselende landschappen vol prachtige natuur!

 

Het is dan ook meteen het geheim van Italië, je kunt werkelijk waar van een schitterende bergen landschap belanden in een vlak landschap vol olijfbomen. Het kan in het ene gebied rotsachtig zijn en in het andere gebied heerst een strandcultuur. En zo blijft het land je verrassen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen ervoor kiezen om een rondreis door Italië te maken. Zo kom je op veel verschillende plekken en iedere plek heeft wel weer iets te bieden, het blijft verrassend en dit maakt een rondreis tot een waar succes.

 

Er zijn weinig andere landen die zoveel afwisseling bieden en waar je op zoveel plekken zoveel verschillende soorten natuur kunt vinden. Dit maakt het land ook zeer geschikt voor verschillende activiteiten, van wintersporten tot klimmen het kan er allemaal. Maar ook de watersport is in het land goed vertegenwoordigd en ook dat is niet zo vreemd aangezien er meer dan genoeg prachtige meren zijn om deze sporten op te beoefenen!

 

We kunnen nog heel lang door blijven schrijven over alles wat Italië zo mooi maakt maar eigenlijk is het zo dat je dit enkel zelf kunt ervaren door een bezoekje aan het land te brengen! Als je eenmaal geproefd hebt van de schitterende Italiaanse natuur is de kans ook groot dat je nooit meer anders zal willen!

 

De meest schitterende natuur

 

Zoals we al even schreven is de natuur van het land werkelijk adembenemend en daarnaast vooral ook heel erg afwisselend. Dit maakt het tot een werkelijk waar prachtig land. Je kunt er allerlei soorten natuur vinden, zo zijn er gebieden waar vooral veel bloemen en planten overheersen, hele groene gebieden zijn dit en we vinden ze vooral rond het Gardameer. Maar ook zijn er gebieden die een stuk minder groen zijn en die eerder doen denken aan een woestijnlandschap, het is er namelijk droog, rotsachtig en zanderig. Deze gebieden vinden we weer meer landinwaarts. En het is juist deze afwisseling die ervoor zorgt dat het er zo goed toeven is.

 

Zoals we eerder al aangaven zorgt deze afwisseling er dus ook voor dat veel mensen ervoor kiezen om een rondreis door het land te maken. Ze reizen door verschillende delen heen met verschillende types natuur. Op deze manier heb je tijdens je reist telkens het gevoel alsof je in een totaal ander land bent. Gelukkig blijft een ding wel hetzelfde en dat is de vriendelijkheid en de heerlijke Italiaanse keuken. Daar kun je gelukkig overal in het land van genieten en wat een feest je is dat!

 

Maar vergeet vooral niet de prachtige bergen in het land, deze gebieden zijn werkelijk adembenemend en vaak stromen er prachtige rivieren onder aan de bergen voorzien van vele struiken en bomen. Het ziet er dan ook vaak sprookjesachtig uit en is een heel mooi onderdeel van dit bijzondere land!

 

En van de bergen reizen we zo af naar het prachtige Toscane, dit is weer een totaal ander gebied met een heel ander beeld in dit mooie land. Toscane staat bekend om zijn prachtige natuur, naast schitterende olijfbomen groeien er werkelijk waar de meest mooie bloemen en planten, je weet soms niet wat je ziet zo adembenemend mooi ziet alles eruit!

 

De Italiaanse keuken

 

Maar naast al deze prachtige natuur is er nog iets wat Italië tot een zeer geliefd vakantieland maakt en dat is namelijk de heerlijke keuken! De Italiaanse keuken is een keuken als geen andere. De keuken wordt gedomineerd door de meest heerlijke smaken en het is er dan ook op en top genieten van allerlei pure producten!

 

Sommige mensen noemen de Italiaanse keuken simpel maar als je kijkt naar de heerlijke smaken en de mooie en verse producten die ze gebruiken dan snap je wel waar die heerlijke smaken vandaan komen! Denk aan verrukkelijke pizza’s, pasta’s en de meest heerlijke ijsjes. De Italianen staan er allemaal bekend om en het is werkelijk waar een traktatie!

 

Ook in ons land genieten we met volle teugen van de Italiaanse keuken. Veel Italiaanse gerechten staan ook in menig Nederlands huishouden wekelijks op het menu! En wat kunnen we dat toch waarderen. Wel moeten we eerlijk zeggen dat de producten die we in de supermarkt halen het niet helemaal halen bij de heerlijke verse producten die je in Italië kunt proeven en het is dan ook onmogelijk om dezelfde smaken te behalen. Maar toch weten we ook hier de Italiaanse keuken zeer te waarderen.

 

En wij zijn niet de enige, over de gehele wereld wordt er regelmatig uit de Italiaanse keuken gekookt. In vele landen hebben ze de heerlijkheden ontdekt en zetten ze ook regelmatig een lekkere pasta of pizza op tafel! Niet zo verwonderlijk want wie eenmaal van die keuken heeft geproefd wil niet meer zonder!

 

En naast hartige gerechten zijn de Italianen ook koning in zoetigheden! Denk bijvoorbeeld aan het meest heerlijke ijs wat uit dit land vandaan komt. De Italianen genieten vol op van de heerlijke smaken en maken op vele plekken verrukkelijk vers roomijs! Maar ook taarten en koekjes worden er gretig gebakken met bijvoorbeeld gebruik van honing en pistache, dit is sowieso een product dat we in de Italiaanse keuken veel tegenkomen.

 

De Italiaanse cultuur

 

We hebben het nu gehad over de werkelijk waar schitterende natuur van het land, we hebben de heerlijke Italiaanse keuken voorbij laten komen en laten we nu vooral niet de mooie cultuur vergeten. Italië is namelijk een land dat rijk is aan cultuur en geschiedenis. Dat kun je overal merken en zien. Er zijn verschrikkelijk veel punten die in de geschiedenisboeken voorkomen en die zeker een bezoekje waard zijn. Verschillende steden zijn dan ook echte publiekstrekkers en trekken jaarlijks ontelbaar veel toeristen.

 

Maar een ander kenmerk van de Italiaanse cultuur is de ontzettend vriendelijke bevolking die ook nog eens enorm gastvrij is. Deze gastvrijheid vind je eigenlijk nergens anders en is dan ook kenmerkend voor dit land. Overal word je warm welkom geheten en voel je jezelf direct thuis. Ook staan de inwoners vaak meteen klaar met wat lekkers te eten en drinken en heten ze je welkom in hun woning. Dit geeft natuurlijk direct een fijn gevoel en zorgt er ook voor dat veel mensen met liefde het land bezoeken!

 

Een stukje Italië in ons land

 

Veel mensen nemen na een vakantie dan ook graag een stukje Italië mee naar ons eigen land. Ze zijn verliefd geworden op dit heerlijke land met het lekkere eten, de prachtige natuur en de gastvrije mensen. Dit willen ze niet maar een keer per jaar beleven op vakantie, nee liever genieten ze hier iedere dag een beetje van en houden ze dit lekkere gevoel zo lang mogelijk vast! Vandaar ook dat we zien dat veel mensen ervoor kiezen om hun eigen achtertuin in Italiaanse sferen te brengen!

 

Hoe fijn is het dan wel niet als je in de toekomst je tuin in kunt stappen en meteen weer een vleugje Italië kan proeven! De heerlijke keuken en de prachtige natuur je kunt het in je tuin allemaal een plekje geven zodat jij het hele jaar door van dit heerlijke land kunt genieten. En wat wil je dan nog meer!

 

Maar hoe pak je dat nu precies aan dan en hoe zorg jij ervoor dat je in je eigen achtertuin ook van een stukje Italië kunt genieten? Gelukkig is dat een stuk makkelijker dan je misschien zal denken. Het begint er namelijk mee dat je voor jezelf op een rijtje zet wat jou zo aantrekt in dit land. Dus wat zijn de kenmerken die jou echt dat heerlijke Italiaanse gevoel geven? Want dat is het gevoel waar je naar op zoek bent en het gevoel dat je graag mee naar Nederland wil nemen. Als je dit eenmaal duidelijk hebt dan is het vervolgens ook zaak om dit te gaan realiseren. Stel jij komt er voor jezelf achter dat het vooral de prachtige kleurrijke bloemen zijn die jou dit Italiaanse gevoel geven? Dan is het natuurlijk wel zo slim dat je deze bloemen een plekje geeft in jouw achtertuin. Of denk bijvoorbeeld aan de olijfbomen, als jij bij de aanblik en de geur van die prachtige olijfbomen direct het gevoel hebt alsof je in Italië bent dan is het handig om in je tuin deze prachtige olijfbomen ook terug te laten komen. Iedere keer als je ze namelijk ziet zal je meteen aan Italië moeten denken en roept het dat heerlijke gevoel weer bij je op! En wie wil er nu niet iedere dag het gevoel hebben dat je op vakantie bent!

 

En dat is dan ook meteen de sleutel van het hele verhaal, als jij verliefd bent op die heerlijk Italiaanse sfeer dan is het vooral belangrijk om te kijken hoe je die sfeer naar je eigen achtertuin kunt vertalen. Maar voor je dat gaat doen is het vooral zaak om te kijken welk aspect van het land deze gevoelens bij je oproept. En dit is vaak voor iedereen anders. Maar als je dus eenmaal weet wat er bij jou voor zorgt dat je het gevoel hebt dat je echt in Italië bent en wat jou nu het meeste aanspreekt in dit land dan kun je hier natuurlijk ook mee aan de slag. Breng vervolgens deze elementen naar je eigen achtertuin, soms in het groot en soms in het klein maar zorg ervoor dat ze vertegenwoordigd zijn en dat je er heerlijk van kunt genieten! Een stukje vakantieland op Nederlandse bodem, en daardoor altijd direct dat vakantiegevoel kunnen ervaren, wie wil dat nu niet!