{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Je tuinmeubelen klaar maken voor de winter periode

  • Door Roos
  • Thursday 23 / 09 / 2021 0
Je tuinmeubelen klaar maken voor de winter periode

Het lijkt nog heel ver weg maar onze ervaring leert dat het sneller zover is dan je nu misschien denkt. Ook al is het nu nog zomer voor je het weet zitten we weer in de herfst en rollen we zo de winter in. In ons land hebben we vier verschillende seizoenen die allemaal zo hun eigen weer type met zich meebrengen. Waarschijnlijk kun jij je dus wel voorstellen dat al deze verschillende weer typen ook allemaal vragen om een andere verzorging voor je tuinmeubelen.

Tussen regen en zon zit namelijk een groot verschil en beide heeft het invloed op de kwaliteit van je tuinmeubelen. Zeker de winter maanden kunnen flink pittig voor je tuin meubelen zijn en als je niet uit kijkt kunnen ze hierdoor ook echt beschadigd raken en dat wil je natuurlijk veel liever voorkomen.

Gelukkig zijn er heel erg veel manieren om jouw mooie tuin meubelen te beschermen tegen het gure winter weer en in deze blog gaan we ze dan ook allemaal voor je op een rijtje zetten zodat jij ook precies weet hoe jij jouw tuinmeubelen het beste kunt beschermen in de winter maanden tegen de elementen van het weer.

Er komen verschillende onderwerpen aan bod zodat al jouw vragen rondom dit onderwerp hopelijk beantwoord zijn. uiteindelijk weet ook jij na het lezen van deze blog precies hoe je het beste je tuinmeubelen op een veilige manier de winter door kunt helpen. Lees je met ons mee?

Het is weer bijna winter

Ook al lijkt het nog ver weg de winter staat een stuk sneller voor de deur dan je nu misschien zou denken en dat kan nog flink lastig zijn! Na die heerlijke zomer is het vaak al even flink wennen als we de herfst in gaan. Ineens is het een stuk minder warm en regent het vaak, maar vergeet ook vooral de wind niet. Die kan flink tekeer gaan in de herfstmaanden en zelfs uitmonden tot een storm.

En na de herfst staat de winter alweer voor de deur en dit is dan het seizoen waarin de temperaturen in ons land helemaal hun dieptepunt bereiken en echt flink kunnen zakken. Zo flink dat het zelfs kan gaan vriezen en er ook vaak sneeuw komt te liggen.

Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat dit soort elementen van het weer flink wat invloed kunnen hebben op je tuinmeubelen en dat is natuurlijk ongelofelijk zonde. Tuinmeubelen hebben vaak flink wat geld gekost en het is een item in je tuin waar je met zorg mee om moet gaan zodat ze zo lang mogelijk mee gaan. Nu de winter er weer aan komt is het dus vooral heel belangrijk om goed voor je tuin meubelen te zorgen zodat ze goed verzorgd de winter in gaan en het hopelijk overleven tot de volgende zomer. In deze blog gaan wij je laten zien hoe je dat eigenlijk precies doet!

Buiten laten staan of naar binnen verhuizen

De eerste vraag die mensen vaak stellen als het gaat over het beschermen van tuin meubelen in de winter is of het beter is om ze naar binnen te verhuizen of dat je ze beter buiten kunt laten staan. Veel mensen vinden dit vaak een eerste vraag omdat het belangrijk is om te kijken of jouw tuinmeubelen eigenlijk wel bestand zijn tegen het winterse weer op komst.

Eigenlijk is er op deze vraag een heel duidelijk antwoord te geven. Als het even kan en je hebt er de mogelijkheid voor dan zouden wij je altijd adviseren om je tuin meubelen naar binnen te plaatsen. Hier staan je meubelen een stuk veiliger en kan het weer ook geen invloed op ze hebben. Let er wel op dat je de tuinmeubelen niet naar een hele vochtige plek verplaatst want dan zou eventueel bij sommige soorten meubelen het vocht alsnog voor schade kunnen zorgen.

Uiteraard heeft niet iedereen de mogelijkheid om zijn of haar tuin meubelen naar een binnen plek te verplaatsen. En mocht dit dan ook niet lukken dan zijn er gelukkig ook nog heel veel andere manieren om ervoor te zorgen dat jouw tuin meubelen goed verzorgd de winter doorkomen!

Een speciale bescherm hoes

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel extra accessoires voor je tuinmeubelen te koop waarmee je ze heel goed kunt verzorgen en hun levensduur dus flink kunt verlengen. Van speciale schoonmaakmiddelen tot een olie om bijvoorbeeld houten tuinmeubelen te beschermen. Maar dus ook speciale bescherm hoezen waarmee jij jouw tuin meubelen optimaal kunt beschermen tegen de elementen van het weer!

En dit werkt natuurlijk ook nog eens heel erg simpel. Op het moment dat het seizoen voorbij is waarin je gebruik maakt van je tuinmeubelen dan is het zaak om er voor te zorgen dat ze goed beschermd zijn. het kan dan heel erg handig zijn om een beschermhoes over de meubelen heen te plaatsen zodat ze goed beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf.

Gelukkig zijn er heel veel verschillende beschermhoezen te koop en is er dus ook altijd wel eentje te vinden die ook over jouw tuinmeubelen heen past! je kunt deze hoezen vaak aanschaffen bij de winkel waar je ook je tuinmeubelen gekocht hebt maar ook online is er een groot aanbod te vinden.

Let wel op bij de aanschaf van een hoes dat deze ook echt past over je tuinmeubelen als dit net niet helemaal het geval is heb je toch kans dat het weer ermee aan de haal kan gaan en toch invloed op de staat van je meubelen kan hebben en dat is natuurlijk nu net wat je zo graag wil voorkomen! En daarnaast is het ook slim om goed naar de kwaliteit van de hoes te kijken, hier kan namelijk flink wat verschil in zitten en je wil natuurlijk wel dat jouw hoes zo lang mogelijk mee gaat.

Je tuin kussens naar zolder verhuizen

Een onmisbaar item bij tuin meubelen zijn de tuin kussens. En als we hebben over bescherming tegen de elementen van het weer dan zijn deze kussens eigenlijk een verhaal apart. Het is namelijk zo dat tuin kussens extra kwetsbaar zijn, nog meer dan de meubelen zelf. Uiteraard zijn er tegenwoordig wel heel veel verschillen in de kwaliteit van tuin kussens en is de kennis ook heel erg ontwikkeld. Hierdoor zijn er ook zeker tuin kussens te koop die werkelijk waar niet stuk te krijgen zijn en heel wat kunnen hebben maar dit is lang niet voor alle tuin kussens het geval.

En mocht dit inderdaad nu niet zo zijn dan is het zeker aan te raden om ervoor te zorgen dat je jouw tuin kussens goed beschermt tegen de elementen van het weer en dit kun je op een aantal verschillende manieren doen. Ten eerste is het belangrijk om ze dus echt naar binnen te verplaatsen. En dan het liefste naar een droge plek. Veel mensen maken de fout door ze onbeschermd in het tuinhuis te leggen. En dat lijkt natuurlijk een hele goede oplossing ware het niet dat een tuin huis natuurlijk vaak een hele vochtige plek is. Al dit vocht kan dan heel gemakkelijk in je kussens trekken en dan ontstaat er schimmel. Dit krijg je er helaas niet meer uit dus we kunnen wel stellen dat je kussens dan verziekt zijn.

Om deze ellende nu allemaal te voorkomen is het aan te raden om ervoor te zorgen dat je jouw tuinkussens een goed plekje geeft ergens in huis. We zien vaak dat mensen ze naar zolder verplaatsen en dat is natuurlijk een hele slimme oplossing. Zo liggen ze niet in de weg en kun je ze er weer bij pakken als het seizoen van buiten zitten weer voor de deur staat!

Ook zijn er tegenwoordig speciale boxen te koop waar je jouw tuin kussens in kunt opbergen. Deze zijn ook ontzettend handig en zorgen ervoor dat je tuinkussens goed beschermd blijven. Daarnaast staan deze boxen vaak ook erg leuk in de tuin en dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Een goede schoonmaak beurt

En dan hebben we nog een hele goede tip waarmee jij er zeker voor zorgt dat je meubelen wat langer mee gaan. Wij zouden je namelijk absoluut aanraden om te zorgen voor een goede schoonmaak beurt voor je tuin meubelen voordat we de herfst en winter in gaan. In de zomer zijn de meubelen namelijk veel gebruikt en het is bijna niet te voorkomen dat dit hier en daar zijn sporen op de meubelen nalaat. Dat is natuurlijk op zich helemaal niet erg maar als je dit vuil laat zitten krijgt het wellicht de kans om in de winter je tuin meubelen aan te tasten en dat is natuurlijk wel een probleem.

Vandaar ook dat het zeker aan te raden is om je tuin meubelen eerst een goede schoon maak beurt te geven voordat de herfst begint. Let hierbij wel heel goed op welke middelen je hiervoor gebruikt. Niet ieder schoonmaak middel is voor alle materialen geschikt en soms kan dit dus zelfs schade opleveren. Vandaar dat het belangrijk is om eerst even goed na te kijken welk schoonmaak middel op jouw tuin meubelen gebruikt mag worden voordat je aan de slag gaat.

Neem vervolgens de meubelen van top tot teen helemaal af en laat geen restje vuil meer zitten zo zorg je ervoor dat ze helemaal klaar zijn voor het komende seizoen en dat je ze in het voorjaar weer schoon en fris tevoorschijn kunt halen!

Een schroefje hier en een spijkertje daar

Tuin meubelen zitten vaak op veel verschillende manieren in elkaar maar over het algemeen komt hier vaak wel een schroefje of een spijkertje bij kijken. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat gedurende het gebruik in de zomer er hier en daar een schroefje of spijkertje wat los is gaan zitten. Dit is natuurlijk best vervelend en wil je liever niet hebben. Als je hier namelijk niets aan doet gaan je meubelen een stuk sneller kapot.

Gelukkig is ook hier weer een hele handige oplossing voor waarmee je een hoop ellende kunt voorkomen. Wij raden je namelijk altijd aan om voordat je de tuin meubelen weg gaat zetten voor de herfst of de winter eerst even alles na te lopen. Check goed of er nergens losse delen zitten of schroefjes of moertjes die wel aangedraaid kunnen worden. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat jouw tuinmeubelen in goede staat blijven en niet nog verder stuk gaan!

Loop dus heel je tuin meubelen na van top tot teen en check ze op mankementen. Als je deze vindt is het natuurlijk makkelijk om ze even snel te verhelpen!

Je tuin meubelen goed verzorgd de winter in

Zoals je dus kunt zien is het heel erg belangrijk om je tuin meubelen goed te verzorgen zodat ze goed verzorgt het nieuwe seizoen in kunnen gaan. Dit is echt enorm belangrijk voor het behoudt van je meubelen en zorgt ervoor dat ze langer mee gaan.

Uiteraard is het per tuin meubel weer heel verschillend hoe je ze het beste kunt verzorgen en dit hangt vooral heel erg af van het materiaal waarvan de tuin meubelen gemaakt zijn. het ene materiaal kan nu eenmaal meer hebben dan het andere en heeft een andere manier van verzorging nodig.

Het handigste blijft het natuurlijk als jij voor jouw tuin meubelen een mooi plekje binnen hebt waar je ze neer kunt zetten tot dat de winter voorbij is maar uiteraard is dat lang niet altijd mogelijk. Mocht dit niet mogelijk zijn dan zijn er zoals je ziet gelukkig ook nog voldoende andere mogelijkheden om je tuin meubelen goed te beschermen tegen het soms gure en vooral koude winter weer. Let hierbij vooral ook op dat je goed passende bescherming gebruikt zodat je tuinmeubelen ook echt optimaal beschermd zullen zijn!

Op deze manier gaan je tuin meubelen dus zo lang mogelijk mee en blijven ze in zeer goede staat. Zo weet je dus ook meteen zeker dat je ook na de winter nog veel plezier van je tuin meubelen zal hebben!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »