{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Kan ik een loungeset kopen en achteraf betalen?

  • Door Caitlin
  • Saturday 10 / 10 / 2020 0
Kan ik een loungeset kopen en achteraf betalen?

De zomer is een van de meest geliefde seizoenen van het jaar. We kijken massaal uit naar het buitenleven, aangename temperaturen, veel zon, zee en strand, en meer mogelijkheden om activiteiten in de buitenlucht uit te voeren. We kunnen weer buiten sporten, buiten samenkomen met familie en vrienden en bijvoorbeeld een gezellig kopje koffie drinken op een terras.

De zomer is een van de meest geliefde seizoenen van het jaar. We kijken massaal uit naar het buitenleven, aangename temperaturen, veel zon, zee en strand, en meer mogelijkheden om activiteiten in de buitenlucht uit te voeren. We kunnen weer buiten sporten, buiten samenkomen met familie en vrienden en bijvoorbeeld een gezellig kopje koffie drinken op een terras.

Ook in eigen tuin willen we weer aangenaam buiten kunnen zitten. Zodra de eerste warme dag een feit is gedurende de lente, komen de tuinsets en tuinstoelen weer tevoorschijn uit de berging. Wellicht denk je erover om dit jaar een nieuwe tuinset aan te schaffen, aangezien je huidige tuinmeubilair echt toe is aan vervanging.

Als je je oog hebt laten vallen op een nieuwe loungeset, maar het bijbehorende prijskaartje je afschrikt, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt uiteraard besluiten op zoek te gaan naar een goedkoper alternatief. Er zijn immers vele winkels die goedkope tuinsets en loungesets aanbieden, waarmee je voor een relatief laag bedrag een volledige nieuwe set kunt bemachtigen. Zo kun je bij tuinmeubelen outlets of discounters goedkope loungesets kopen, die vaak vele honderden euro’s goedkoper zijn dan in tuinmeubelzaken.

Aankoop uitstellen

Als je een loungeset wilt aanschaffen tegen een aantrekkelijke prijs, dan kun je uiteraard wachten tot deze in de aanbieding is, waardoor je hem met korting kunt aanschaffen. Vaak zullen juist na afloop van het zomerseizoen de loungesets goedkoper worden aangeboden, aangezien veel fabrikanten dan hun restvoorraden zoveel mogelijk willen verkopen, waardoor er hoge kortingen gegeven kunnen worden.
Indien je echter vastberaden bent om de loungeset nu aan te schaffen en niet wilt wachten, omdat het bijvoorbeeld het laatste model is dat er beschikbaar is van een bepaalde loungeset, dan wil je uiteraard niet wachten en het risico lopen dat iemand anders je voor is.

Uiteraard is met alle grote aankopen in je leven van belang dat je zoveel mogelijk dient te vermijden iets te willen kopen wat ver boven je budget ligt en je je eigenlijk niet kunt veroorloven. Maar als je op het moment van aanschaf gewoon tijdelijk even niet over het geld beschikt, dan zijn er ook verschillende betaalmethoden mogelijk om de eigenlijke betaling even tijdelijk uit te stellen, zodat je wel alvast over jouw nieuwe loungeset kunt beschikken. Zo kun je bijvoorbeeld een loungeset kopen en achteraf betalen.

Achteraf betalen

Het concept van achteraf betalen bestaat al vele jaren. Waar je vroeger een rekening of acceptgiro kreeg thuisgestuurd voor iets wat je online had besteld en thuisbezorgd had gekregen, kun je tegenwoordig eveneens achteraf betalen als je bijvoorbeeld nog niet over het geld beschikt, of omdat je niet zeker weet of de website waarvan je besteld betrouwbaar en veilig is.

Ook voor tuinmeubelen, waaronder voor een loungeset, kun je bij veel winkels tegenwoordig comfortabel kopen en achteraf betalen voor je nieuwe loungeset. Hierdoor hoef je niet in een keer een groot bedrag neer te leggen als je dit op het moment van aanschaf even niet beschikbaar hebt, bijvoorbeeld omdat je salaris nog niet is gestort of net een andere aankoop hebt gedaan.

Veelgebruikte betaalmethoden

Voor online betalingen worden verschillende betaalmethoden gebruikt. Een van de meest gebruikte betaalmethoden in Nederland is iDeal, waarmee consumenten via hun eigen bank kunnen betalen. Vrijwel alle grote banken zijn hierbij aangesloten, zodat je veilig en gemakkelijk online kunt betalen.
Daarnaast worden Visa en Mastercard veel gebruikt. Beide creditcards bieden je de mogelijkheid om veilig en makkelijk online betalingen te verrichten. Vrijwel alle tuinmeubelzaken accepteren beide creditcards, dus als je niet voldoende contant geld op zak hebt, dan kun je die nieuwe loungeset ook met creditcard betalen, waarmee je de eigenlijke betaling dus even tijdelijk kunt uitstellen.

Ook als je fysiek in een tuinmeubelen outlet of tuincentrum een loungeset koopt, zijn er in sommige gevallen mogelijkheden om de aanschaf in termijnen te doen of achteraf te betalen. Uiteraard kun je ook hier met creditcard betalen, waardoor je de betaling

Soorten loungesets

Als je van plan bent een nieuwe loungeset aan te schaffen, dan heb je de keuze uit een groot aantal verschillende materialen en ontwerpen. De meeste loungesets zijn ontworpen rondom een hoekbank met een kleine, lage loungetafel. In plaats van een loungetafel kan er ook een voetenbank, ook wel hocker genoemd, worden bijgeplaatst. Een hocker kan zowel dienst doen als zit-plek en als tafel om bijvoorbeeld wat snacks of glazen op te zetten. Je kunt er eventueel een los tafelblad bovenop plaatsen .
Loungeset zijn verkrijgbaar in hout, metaal en kunststof, maar de meest populaire sets van dit moment zijn die van wicker. Bij wicker wordt een kunststof vezel rondom een metalen frame heen gewikkeld, waarmee een sterke en zeer weerbestendige combinatie van materialen ontstaat. Bovendien is wicker leverbaar in vele diverse kleuren, wat het tot een zeer populair materiaal maakt. Verder zijn wicker loungesets makkelijk te onderhouden en zeer duurzaam.

Wicker loungesets zijn verkrijgbaar in diverse prijsklassen. Je kunt een zeer voordelige loungeset van dit materiaal verkrijgen, maar er zijn ook luxe loungesets te koop van enkele duizenden euro’s. De prijs wordt doorgaans grotendeels bepaald door het materiaalgebruik en de afwerking. Bij het gebruik van hoogwaardige materialen, zoals teakhout, zal de aanschafprijs vaak een stuk hoger liggen. Ook bij uniek ontworpen loungesets betaal je een stuk meer. Als je dan op het moment van aanschaf even niet beschikt over het geld, maar toch die speciale loungeset niet wilt mislopen, dan kan het prettig zijn als je de mogelijkheid wordt aangeboden om achteraf te betalen. Zo kun je de door jou gewenste loungeset toch kopen, maar reken je pas op een later moment hiervoor af.

Behalve in wicker heb je ook prachtige loungesets van hout. Teakhout is erg populair, maar een kostbaar materiaal. Teak is echter zeer duurzaam en kan vrijwel onbeschermd heel goed buiten blijven staan. Het verkleurt onder invloed van de zon mooi grijs. Als alternatieven kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld acaciahout of eiken, wat beiden ook hardhoutsoorten zijn. Hiermee heb je een duurzaam materiaal dat weinig onderhoud vereist en lang meegaat. Je wilt immers zo lang mogelijk van jouw nieuwe loungeset kunnen genieten, dus zorg ervoor dat je kiest voor een duurzaam materiaal en praktisch ontwerp dat bij jouw persoonlijke wensen aansluit.

Naast hout en wicker heb je ook de keuze uit vele loungesets gemaakt van aluminium. Deze hebben een modernere uitstraling en het materiaal is zeer licht, waardoor je ze gemakkelijker kunt verplaatsen. Het aluminium is voorzien van een poedercoating, waardoor het niet snel kan roesten of oxideren.

Verschillende prijsklassen

Loungesets zijn voor vrijwel elk budget verkrijgbaar. Als je op zoek bent naar een goedkope loungeset, dan zal je bij outlets en woondiscounters vaak aanbiedingen van loungesets kunnen vinden van enkele honderden euro’s. Meestal zijn dit echter wel sets van minder hoogwaardige materialen en kwalitatief mindere afwerking.

Je kunt wachten tot het najaar om een loungeset met hoge korting aan te schaffen. Veel fabrikanten zullen na het zomerseizoen kortingen van honderden euro’s geven op hun oude collectie loungesets, aangezien het seizoen erop weer nieuwe modellen in de winkels zullen komen te staan.
Als je echt kwaliteit en duurzaamheid zoekt in een loungeset, dan zal je daarvoor vaak toch wat dieper in de buidel dienen te tasten. Dit betekent overigens niet dat je de duurste loungeset hoeft te kopen, maar goed dient af te wegen welk formaat en opstelling het beste bij jouw wensen en tuinontwerp passen en je goed dient te informeren over de specifieke materialen die zijn gebruikt.

Zo kun je bijvoorbeeld bij een wicker loungeset het beste kiezen voor de meer ronde soort kunststof vezels in plaats van de platte vezels, aangezien de ronde soorten wicker steviger zijn en langer meegaan, zodat je minder snel te maken hebt met gebroken vezels op je loungestoelen. Verder zal een hardhouten loungeset in principe langer meegaan dan een loungeset gemaakt van een zachthoutsoort, maar ook hierbij dien je goed te letten op de afwerking van de materialen en het gebruikte vakmanschap.

Achteraf betalen met Afterpay

Er zijn momenteel een aantal betaalopties in gebruik in Nederland, waarmee je achteraf kunt betalen. Aangezien veel aankopen tegenwoordig via internet verlopen en veel mensen hun smartphone of tablet voor alle online handelingen gebruiken, zijn er de afgelopen jaren vele apps ontwikkeld voor online aankopen.

Met Afterpay kun je, zoals de naam al zegt, achteraf betalen, dat wil zeggen nadat jouw bestelling is afgeleverd. Verschillende aanbieders van tuinmeubelen in Nederland, waaronder bijvoorbeeld Tuinmeubelland, bieden deze betaaloptie aan in Nederland en België. Met Afterpay kun je jouw favoriete loungeset online kopen en laten bezorgen. Na aflevering ontvang je eerst binnen enkele dagen een betaaloverzicht per e-mail. Vervolgens heb je 14 dagen de tijd om de betaling uit te voeren. Afterpay rekent per webshop een percentage aan servicekosten over de aanschafsprijs van de gekochte producten. Dit kan dus per winkel verschillen, maar zal meestal tussen de 1,25% en 2% van de aanschafprijs van je loungeset liggen.

Klarna

Klarna is een soortgelijke betaalwijze, waarmee je via je smartphone of tablet online kunt betalen en je betaaloverzichten in de app kunt beheren en inzien. Klarna werd in 2005 in Zweden opgericht om betalen te vereenvoudigen. Met Klarna kun je zelf de door jouw gewenste betaaldatum selecteren, zodat je betaalt wanneer het voor jou het beste uitkomt. Hiermee kun je bijvoorbeeld bij de doe-het-zelf zaak Gamma betalen.

Billink

Billink biedt net als Afterpay de bescherming van jouw aankoop. Na levering van de door jouw bestelde loungeset kun je eerst rustig bekijken of je tevreden bent met de geleverde set. Bij bestellingen van meerdere artikelen kun je zo mogelijk de artikelen die je niet wilt houden terugsturen naar de webshop en betaal je alleen voor wat je houdt.

SprayPay: gespreid betalen

In plaats van het gehele bedrag in een keer achteraf te betalen, zijn er ook betaalopties als SprayPay beschikbaar bij vele tuinmeubelzaken, zoals bijvoorbeeld bij AVH-Outdoor Tuinmeubelen. Met SprayPay heb je de mogelijkheid om het aankoopbedrag van jouw nieuwe loungeset gespreid te betalen in 12 tot 36 termijnen. Hiermee spreid je een groot bedrag in een keer uit over kleinere maandelijkse termijnen, waarmee het beter in te calculeren is in je maandelijkse kosten.

Hiervoor is wel een minimaal aankoopbedrag vereist van 250 euro, maar met de aanschaf van een nieuwe loungeset zit je daar doorgaans ruim overheen. Geld lenen kost altijd geld, en je betaalt bij SprayPay een rentebedrag van 14% over je aankoopbedrag, dus wees je bij dit soort betaalmethoden bewust van de extra kosten die met het betaalgemak gepaard gaan. Bij gebruik van de diensten van SprayPay een deel van je aankoopbedrag gedoneerd aan een goed doel van jouw keuze.

De trend van het loungen

Loungesets zijn al een aantal jaren erg in zwang en zullen nog wel enige tijd populair blijven. De trend van dit jaar is nog altijd het loungen en je ziet dit dan ook terug in het aanbod aan tuinsets in verschillende winkels. De loungesets overheersen het assortiment in verschillende soorten en afmetingen.
Met een comfortabele loungeset kun je in je eigen tuin heerlijk ontspannen en tot rust komen aan het eind van een lange werkdag. Bovendien kun je een loungeset praktisch gebruiken door deze te combineren met een mooie dinertafel, zodat je ook buiten samen met je familie en/of vrienden kunt genieten van een heerlijke maaltijd in de zomerzon. Wat is er nu fijner dan ’s zomers in goed gezelschap comfortabel van goed eten te genieten in de vertrouwde omgeving van jouw eigen tuin?
Door de hoekbankopstelling nodigt een loungebank uit om samen te gaan zitten en gesprekken aan te knopen. Zo worden de zomeravonden nog gezelliger en aangenamer! Geniet van de comfortabele bank en loungestoelen van jouw eigen loungeset, terwijl de avondzon nog uitschijnt over jouw terras.
Ook als je de nieuwe loungeset al wilt hebben maar nog even niet wilt of kunt betalen, dan kun je nu bij vele winkels en leveranciers jouw loungeset aanschaffen en achteraf betalen. Zo profiteer je al direct van het comfort van jouw nieuwe tuinmeubilair!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »