{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 2 juni 2023

Kan jouw tuin wel wat kleur gebruiken

Kleur, het kan ontzettend veel doen voor een ruimte zowel binnenshuis als buitenshuis. Kleur zorgt voor sfeer, gezelligheid, maar ook voor ruimte of juist knusheid. Met kleur kun je dus een heleboel bereiken en je kunt kleur dan ook op een heleboel verschillende manieren inzetten.

 

In deze blog gaan we het dan ook hebben over kleur, maar niet zomaar over kleur. Nee we gaan kijken of jouw tuin wel wat kleur kan gebruiken en als dit zo is gaan we kijken hoe we dat dan precies toe kunnen voegen aan je tuin. Welke tips zijn hier allemaal voor en hoe pak je dit eigenlijk het beste aan. In deze blog gaan wij het je allemaal laten zien.

 

Juist omdat kleur zo enorm bepalend kan zijn in een ruimte en dus echt het verschil kan maken is het heel erg fijn om vaak flink wat kleur toe te voegen. Wij doen dit zelf dan ook heel graag en hebben ook al vaak het fijne effect hiervan gezien.

 

Kleur kan ook voor je tuin ontzettend veel betekenen. Het kan je tuin een heel ruimtelijk gevoel geven of juist een heel knus gevoel. Het kan zorgen voor een hele natuurlijke tuin, een vrolijke tuin, een rustige tuin of een speelse tuin. Kortom kleur maakt vaak echt het verschil in een ruimte en dat laten we je dan ook graag zien. Gelukkig kun je kleur wel heel gemakkelijk op verschillende manieren in een ruimte terug laten komen en ook dat doen we je graag even voor. Lees je gezellig met ons mee?

 

Zeg het met kleur

 

We weten vaak allemaal wel dat je met kleur heel erg veel kunt bereiken. Verschillende kleuren kunnen dan ook allemaal een verschillend gevoel weergeven en dat maakt kleuren dan ook meteen zo bijzonder. Je kunt dus ook echt heel veel zeggen met kleur.

Zo kun je met kleuren zorgen voor bepaalde gevoelens maar dus ook voor een bepaalde sfeer en dat komt natuurlijk zowel binnenshuis als buitenshuis vaak heel erg goed van pas.

 

Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je op een makkelijke manier kleur aan een ruimte of tuin toe kunt voegen en dat dit ook echt wat betekend voor de ruimte op een positieve manier. Het is dan ook zeker altijd een fijn idee om wat kleur toe te voegen en je kunt er ook heel veel mee bereiken.

 

Kleur in de tuin

 

Dat we graag kleur gebruiken binnenhuis dat is een feit. We geven graag de muren een kleurtje of voegen flink wat kleur toe met verschillende accessoires om de ruimte een bepaald uiterlijk te geven. Maar dat is natuurlijk niet de enige manier om kleur toe te voegen binnen. Ook met gordijnen en vloerkleden heb je snel flink wat kleur in een ruimte te pakken.

 

Maar dat is binnen dan hebben we natuurlijk ook nog buiten. Ook hier kun je namelijk heel makkelijk flink wat kleur toevoegen om er wat gezelligs van te maken en ook dit kun je op een aantal verschillende manieren doen.

 

Kleur in de tuin is dus net zo belangrijk als kleur binnen. Zeker omdat we in onze tuinen ook flink wat tijd doorbrengen het is dan ook van belang dat we hier ook het beste uit de ruimte halen die we tot onze beschikking hebben en dat kunnen we dan ook het beste doen door flink wat kleur toe te voegen.

 

Kleur in de tuin kan ook meteen heel erg veel sfeer aan je tuin geven of juist een bepaalde sfeer aan je tuin toe voegen en ook dat is natuurlijk ontzettend prettig!

 

Wil jij een ruimtelijke tuin

 

Stel je wil graag een tuin met ruimte maar de ruimte die je daadwerkelijk tot je beschikking hebt is beperkt. Dan kan het natuurlijk best lastig zijn om er toch voor te zorgen dat je tuin zo ruimtelijk mogelijk aanvoelt. Maar wat veel mensen dus niet weten is dat je hier met kleur heel veel aan kunt doen. Door het gebruik van de juiste kleuren kun je er dus ook met kleur voor zorgen dat je tuin een ruimtelijk uiterlijk krijgt zonder dat je er daadwerkelijk ruimte bij krijgt want dat is natuurlijk niet realistisch.

 

Maar gelukkig kun je hier met kleur heel veel in doen. Door het gebruik van de juiste kleuren kun je namelijk vrij makkelijk zorgen voor meer ruimte in je tuin. Zo kun je bijvoorbeeld met hele lichte kleuren werken. Hierdoor lijkt een ruimte optisch groter en dit werkt zeker niet alleen binnen maar absoluut ook in je tuin.

 

Deze lichte kleuren kun je vervolgens op verschillende vlakken aan je tuin toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan het verven van een muur of schutting in je tuin in een lichte kleur. Het fijne is dat je dan meteen al een groot oppervlak te pakken hebt wat ook zeker meteen verschil gaat maken!

 

Maar ook het gebruik van accessoires in lichte kleuren kan enorm veel doen voor de ruimte in je tuin. Donkergekleurde accessoires laten een tuin juist kleiner lijken en zorgen ervoor dat de ruimte meer op je af kan komen. Bij lichte accessoires is het tegenovergestelde het geval en zij zorgen er juist voor dat een ruimte veel groter zal lijken!

 

Maar denk ook vooral aan het groen in je tuin. Dit kun je in heel veel soorten en maten vinden natuurlijk en vooral ook in heel erg veel kleuren. Het kan dan enorm helpen om voor het groen in je tuin juist ook voor lichte kleuren te kiezen. Dus planten met licht gekleurde bloemen. Juist dit brengt dus ook meteen meer sfeer en gezelligheid met zich mee.

 

Er zijn dus zeker wel een aantal slimme oplossingen met kleur te bedenken om dus heel handig je tuin een ruimtelijk beeld mee te geven!

 

Meer sfeer in de tuin

 

Maar het kan ook zo zijn dat je juist op zoek bent naar meer sfeer in de tuin en dit kan soms best wel even lastig zijn, want hoe kun je daar nu het beste voor zorgen? Ook hier zijn gelukkig een aantal handige oplossingen voor die ook weer lekker veel kleur bevatten.

 

Als je namelijk graag wat meer sfeer in je tuin wil hebben dan kun je dit op een aantal verschillende manieren doen. Ten eerste is het natuurlijk heel handig om te zorgen voor meer sfeer in je tuin door kleur te gebruiken maar nu vraag jij jezelf vast af welke kleuren je daar dan voor gebruiken kunt en hoe je deze dan het beste toe kunt voegen?

 

Als we het hebben over welke kleuren dan is het vooral belangrijk om goed te kijken naar welke kleuren bij jou een bepaald gevoel oproepen. Het gaat er namelijk bij sfeer vooral om dat jij je prettig voelt en dat doe je vaak bij bepaalde kleuren die je een fijn gevoel geven. Als jij dus zelf graag meer sfeer in je tuin aan wil brengen dan doe je dat dus het beste door kleuren te gebruiken die jouzelf ook aanspreken en die je een fijn gevoel geven.

 

Vervolgens gebruik je deze kleuren op verschillende manieren in je tuin. Zo kun je er ten eerste voor zorgen dat je deze kleuren verwerkt in het gebruik van accessoires. Kies voor accessoires in de kleuren die je mooi vindt en voeg zo ook meteen meer kleur toe aan je tuin!

Daarnaast is het ook heel erg leuk om kleur toe te voegen in de vorm van het groen in je tuin. Kies dus voor planten met allerlei verschillende soorten bloemen die er dus ook voor zorgen dat je tuin er meteen een stuk gezelliger uit komt te zien! Op deze manier realiseer je ook meteen een heel sfeervol geheel waar je heerlijk van genieten kunt!

 

En tot slot kun je natuurlijk altijd nog voor de wat gewaagdere aanpak kiezen en een muur of schutting in jouw tuin een lekker kleurtje geven al is dat wel wat minder gebruikelijk maar zeker niet minder leuk. Ook op deze manier kun je namelijk meteen flink wat kleur realiseren en hier ook heerlijk van genieten. Dit is dan ook zeker weten een goed idee!

 

Wil jij een natuurlijke tuin

 

Het is helemaal hip tegenwoordig voor zowel binnen als buiten de natuurlijke trend! We zijn on allemaal steeds meer bewust van de natuur om ons heen en wat de natuur allemaal voor ons kan betekenen hier zitten namelijk onwijs veel voordelen aan. Om die reden hebben we dan ook graag zoveel mogelijk natuur om ons heen en dat merk je!

 

Maar meer natuur in de tuin is dan ook zeker vaak een wens van veel mensen en eentje die wij zeker weten wel begrijpen. Maar het kan ook flink zoeken zijn want hoe pak je dat dan eigenlijk precies aan? Dit begint vooral met kleur. Door kleur toe te voegen en dan met name kleuren uit de natuur krijg je dus ook een hele natuurlijke sfeer.

 

Dit kun je ook vooral het beste doen met de natuur zelf. Voeg dus lekker veel planten en bloemen aan je tuin toe voor een kleurrijk en vooral natuurlijk geheel om lekker van te genieten. Op deze manier haal je dus letterlijk en figuurlijk de natuur je tuin in!

 

Een natuurlijke tuin heeft daarnaast ook nog eens erg veel voordelen. Zo worden natuurlijke tuinen vaak als erg sfeervol ervaren en daarnaast kun je in deze tuinen vaak ook nog eens heel erg goed ontspannen. Allemaal voordelen dus die de natuur met zich mee brengt en waar je in je tuin dus heerlijk van kunt profiteren.

 

Het gebruik van donkere kleuren in de tuin

 

Naast het gebruik van lichte kleuren om de tuin juist een stuk ruimtelijker te maken kun je natuurlijk ook juist gebruik maken van donkere kleuren en dit heeft weer een heel ander effect. Als je namelijk donkere kleuren in je tuin gebruikt dan zorgt dit ervoor dat je tuin juist een stuk kleiner zal ogen. Dit kan een nadeel zijn maar dat hoeft zeker niet altijd zo te zijn, het kan namelijk soms ook altijd zo zijn dat je heerlijk geniet van een kleinere tuin en dat je juist op zoek was naar de knusheid die een kleineren tuin met zich meebrengt, dit is ook heel sfeervol en gezellig en zorgt voor veel warmte.

 

Het kan dus zeker weten een hele bewuste keuze zijn om juist donkere kleuren in de tuin te gebruiken voor meer sfeer en gezelligheid en vaak met een heel erg prettig resultaat. Vaak zetten mensen met een hele grote tuin dit ook graag in en dan vooral voor bepaalde delen van de tuin. Het is natuurlijk een hele fijne manier om juist bepaalde delen meer sfeervol en gezellig te maken op deze manier en mensen maken hier dan ook graag gebruik van!

 

Schaf dus het gebruik van donkere kleuren in de tuin zeker niet zomaar af maar maak er graag gebruik van en maak dus ook op deze manier je tuin zo sfeervol en gezellig mogelijk.

 

Kan jouw tuin wel wat kleur gebruiken

 

De vraag of jouw tuin wel wat kleur kan gebruiken is dus heel verschillend en kan ook op verschillende manieren beantwoord worden. Het gaat er voornamelijk om welk doel je graag in je tuin wil bereiken. Waar voel jij je prettig bij. Wil jij juist een heel openlijk beeld in je tuin of ben jij juist op zoek naar meer sfeer en gezelligheid. Het kan allemaal en het is ook allemaal mogelijk.

 

Dit alles en meer kun je dan ook goed bereiken door het gebruik van de juiste kleuren in je tuin! Denk er wel aan om vooral kleuren te gebruiken waar jij jezelf goed bij voelt zodat je juist ook op deze manier zorgt voor een bepaalde sfeer in je tuin. Door deze kleuren hiervoor in te zetten verzeker je jezelf ervan dat je kleuren gebruikt die op een positieve manier iets toevoegen in je tuin en die er ook voor zorgen dat jij graag veel tijd doorbrengt in je tuin!

 

De vraag of ook jouw tuin dus wel wat kleur kan gebruiken is dus enorm persoonlijk en zeker niet zomaar simpel te beantwoorden. Wel is het zo dat jouw tuin vaak kan profiteren van flink wat kleur en dat iedere tuin hier vaak van opknapt. Denk vooraf goed na over welke sfeer jij graag in jouw tuin wil realiseren en zorg vervolgens voor de juiste kleuren die hierbij passen voor het beste resultaat!