{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Kies jij voor een heg of een schutting in je tuin

  • Door Roos
  • Wednesday 22 / 09 / 2021 0
Kies jij voor een heg of een schutting in je tuin

Bij het hebben van een tuin komt vaak een heleboel kijken. Bijvoorbeeld het onderhouden van de tuin, het kiezen van materialen en ontwerpen maar ook het maken van keuzes met betrekking tot de inrichting van de tuin. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de beplanting.

 

Een tuin kan dus werkelijk waar heel veel tijd kosten en er kan ook veel geld in gaan zitten. Of je nu een bestaande tuin of nog een nieuwe tuin gaat ontwerpen er komt altijd een moment waarbij je na moet gaan denken om de omheining van een tuin. Dit is wat een tuin daadwerkelijk tot een maakt en wat bepaald welk stukje van de tuin van jou is. Op deze manier wordt een tuin dus omringt door een afzetting en zo kunnen tuinen van elkaar onderscheiden worden. Dit is dus een heel essentieel onderdeel van een tuin! Zonder schutting of andere vorm van omheining om je tuin heen zou je dus eigenlijk geen duidelijke tuin hebben!

 

Het is dus wel duidelijk dat het noodzakelijk is om een vorm van omheining om je tuin heen te plaatsen, maar wist je dat je hier dus heel veel kanten mee op kunt. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten omheiningen te bedenken en het is natuurlijk ook maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat!

 

Zo kun je dus kiezen voor een schutting maar ook voor een heg om je tuin te omheinen en dan is er ook nog de optie voor een hek of het plaatsen van beplanting waarmee je duidelijk aangeeft waar de grens van jouw tuin ligt. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos! In deze blog laten wij jullie dan ook graag weten welke mogelijkheden er eigenlijk allemaal zijn en wat hier dan de voor- en nadelen van zijn! op deze manier kun je zelf ook een goed overwogen keuze maken en weet je zeker dat je voor een tuin kiest die bij je past!

 

De omheining van je tuin

 

Zoals we al aangaven is de omheining van je tuin heel erg belangrijk! Dit heeft als meest belangrijke reden dat je op die manier kan aangeven waar de grenzen van jouw tuin lopen. Je kunt je misschien wel voorstellen dat als we dit niet zouden doen alles door elkaar gaat lopen en het voor niemand duidelijk is waar een tuin begint of eindigt. Om die reden is een omheining dus wel zo wenselijk!

 

Toen de eerste tuinen vroeger ontstonden was er geen omheining en hierdoor kon er echt wel eens ruzie ontstaan, tuinen werden toen der tijd nog vooral gebruikt voor het verbouwen van gewassen en het was dan natuurlijk niet duidelijk bij welke tuin welk gewas hoorde. Toen besloot men om dat anders te doen en om de stukken land die bij een woning hoorde of een persoon echt uit te meten en te omheinen met een hekje of stenen zodat het echt duidelijk was waar de grenzen van de tuin lagen en in principe is dat nu dus ook wat we nog steeds doen. We markeren een ruimte om aan te geven waar de grenzen van de tuin lopen en waar hij dus stopt maar ook meteen waar de volgende tuin dan begint!

 

De omheining van je tuin is dus erg belangrijk en mag dan ook zeker niet vergeten worden! Maar het is niet alleen maar belangrijk omdat je dan kunt aangeven waar de grenzen liggen. Een omheining van je tuin is ook veilig. Op deze manier maak je het indringers toch net even wat minder makkelijk om je tuin binnen te komen en dat is wel zo slim natuurlijk. Het is dan ook zeker een stuk veiliger om je tuin te omheinen tegen ongewenste gasten!

 

En tot slot is een omheining van je tuin ook wel erg fijn voor een stukje privacy! Op deze manier heb je er namelijk geen last van dat iedereen zomaar je tuin binnen kan kijken of lopen en een omheining houdt dit gelukkig voor een groot deel tegen en dat is wel zo fijn! Wij zijn dus zeker wel fan van een omheining en vinden dit dan ook onmisbaar in een tuin!

 

Welke omheining kies je

 

Zoals we al lieten weten heb je eigenlijk altijd wel zicht op de omheining van je tuin of in ieder geval op een deel ervan! Vandaar dat het ook wel erg belangrijk is dat je een omheining kiest die bij je tuin past en waar je met plezier naar kunt kijken! Gelukkig kun je hier ontzettend veel keuzes in maken en is er altijd wel een omheining te vinden die bij jouw en je wensen past! zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een schutting van hout of beton gecombineerd met hout. Dit is eigenlijk ook meteen de meest gemaakte keuze. Mensen weten hiervan dat het stevig is en ze zien het uiteraard ook veel om zich heen, je zou dit dan ook een veilige keuze kunnen noemen.

 

Daarnaast zien we ook vaak dat mensen kiezen voor een heg. Ook dit ziet er erg mooi uit en zorgt natuurlijk ook nog eens meteen voor een erg groen beeld van je tuin! Zeker groen liefhebbers maken vaak deze keuze omdat ze het heel prettig vinden om zoveel groen om zich heen te zien. Maar je kunt ook nog kiezen voor bijvoorbeeld een muur om je tuin heen, of een ijzeren hek. Maar ook het plaatsen van beplanting rondom je tuin om hiermee een omheining te realiseren is natuurlijk een keuze die je kunt maken. Kortom je kunt allerlei kanten op en het is maar net wat het beste bij je past en waar je eigen persoonlijke voorkeur naar uitgaat.

 

Daarnaast zien we tegenwoordig ook vaak dat mensen een combinatie maken en dat is natuurlijk ook wel heel erg leuk! Zo combineren ze dan bijvoorbeeld een houten schutting met groene delen ertussen waar beplanting tegenaan groeit. Op deze manier krijg je dan dus een heel speels effect en wordt het allemaal wat luchtiger en dat vinden veel mensen wel zo prettig!

 

Je kunt hier dus alle kanten mee op en ook heel leuk mee spelen! Op deze manier maak je jouw eigen creatie en heb je straks een heel unieke omheining in je tuin staan!

 

Welke omheining je kiest heeft vaak niet enkel maar met je persoonlijke voorkeur en smaak te maken. Het speelt natuurlijk ook een rol welk doel je omheining verder dient buiten het aangeven van de grenzen van je tuin. Als je er bijvoorbeeld ook wat aan op wil hangen dan kan het handig zijn om niet voor een heg te kiezen. En als je er bijvoorbeeld ook veel privacy mee wil realiseren in je tuin dan kan een houten schutting of een stenen muur weer een heel goed plan zijn! en zo kun je ook op dit gebied voor een schutting kiezen die bij je wensen past!

 

Extra privacy in je tuin

 

Veel mensen vinden het een belangrijk onderdeel van hun tuin, het hebben van privacy. Zij vinden het niet prettig dat iedereen zomaar hun tuin in kan kijken en genieten graag van een beschut plekje waar ze in alle rust kunnen wonen en leven. En dat is natuurlijk ook wel heel erg belangrijk. Gelukkig kun je die privacy ook op een heleboel manieren realiseren in je tuin en de omheining speelt hier ook een grote rol in.

 

Als jouw omheining ook als doel heeft het realiseren van meer privacy dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Ten eerste is het dan belangrijk om goed te kijken dat de omheining goed hoog is zodat je er niet overheen kunt kijken. En daarnaast is het dan ook heel belangrijk dat je ervoor zorgt dat de omheining niet doorzichtig is en dus echt dicht is. Hiermee realiseer je de meeste privacy en weet je zeker dat niemand mee kan kijken via jouw omheining.

 

Liefhebbers van groen

 

Heel veel mensen houden van heel veel groen in hun tuin en dat is natuurlijk ook heel erg logisch. Het is heerlijk om jezelf te omringen met natuur en het werkt ook nog eens erg ontspannend en rustgevend en dat is iets wat we toch vaak allemaal wel zoeken! Gelukkig zijn er heel veel manieren om zoveel mogelijk groen aan je tuin toe te voegen en het plaatsen van een omheining is er eentje van! En dan vooral het plaatsen van een omheining met groen! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het plaatsen van beplanting of een heg om je tuin heen. Op deze manier kun je lekker naar buiten kijken en genieten van een groen uitzicht!

 

Maar er is ook een tussen weg mogelijk, zo zien we tegenwoordig steeds vaker dat bijvoorbeeld een houten schutting wordt gecombineerd met groene delen, er worden dan delen met groen tussen het hout ingezet. En dit is natuurlijk heel leuk om te zien! Zo zit je toch heel beschut maar heb je toch voldoende groen om je heen een ideale combinatie! Maar mocht je toch helemaal voor een houten schutting gaan dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de schutting te versieren met plantenbakken die je eraan hangt. Op deze manier breng je toch veel groen bij de schutting en dat is een heel gezellig gezicht!

 

De voor- en nadelen van de omheining

 

Verschillende soorten omheining van je tuin brengen verschillende voor- en nadelen met zich mee. zo hebben we ten eerste de schutting van hout, dit is enorm fijn en ook redelijk onderhoudsvrij, wel is het zo dat hout altijd werkt en dat er dus door de jaren heen gaten en kieren kunnen ontstaan. Dit is natuurlijk niet zo fijn maar als je handig bent kun je dit ook wel weer verhelpen!

 

Maar we hebben natuurlijk ook een heg of beplanting. Dit ziet er erg leuk en gezellig uit en heeft als grote voordeel dat het meteen veel groen in je tuin brengt. Maar toch kleeft ook hier een nadeel aan, het vraagt namelijk wel veel onderhoud een heg moet je met grote regelmaat snoeien en bijhouden en doe je dit niet dan komt het er niet zo mooi uit te zien! Dit kan veel mensen dus weer tegenhouden om voor een heg te kiezen!

 

Een omheining voor je tuin

 

Zoals je ziet kun je heel erg veel verschillende keuzes maken als het gaat om de omheining van je tuin. Zo kun je kiezen voor een houten schutting maar ook voor een hek een muur een heg of beplanting. Eigenlijk zijn de mogelijkheden om de grenzen van je tuin aan te geven eindeloos en je kunt er dan ook alle kanten mee op.

 

Het fijne hieraan is dat je dit dus helemaal naar wens kunt maken en je tuin op deze manier in kunt richten zoals je zelf graag zou willen! De omheining van je tuin is namelijk ook erg bepalend voor de sfeer en de stijl in je tuin vandaar ook dat het belangrijk is om hier een goede keuze in te maken en te kiezen voor een omheining die echt bij je past!

 

Denk hierbij vooral aan het doel wat je met de omheining hebt. Dient het enkel om de grenzen van je tuin aan te geven of wil je er nog meer mee doen? Dit kun je natuurlijk allemaal mee laten wegen in je keuze. Uiteindelijk is het ontzettend leuk om op deze manier een omheining in je tuin te realiseren waar je zelf helemaal tevreden mee bent en waar je optimaal van kunt genieten! De omheining maakt op deze manier je tuin ook helemaal af en je zet hiermee echt de puntjes op de i! geniet dan ook zeker van een heerlijke tuin vol sfeer en stijl en laat de omheining je tuin helemaal af maken!

 

Je kunt gelukkig uit heel veel materialen en stijlen kiezen en op deze manier jouw eigen droom tuin realiseren! Of je nu kiest voor hout of groen het is allemaal even mooi en zal ervoor zorgen dat jouw tuin netjes begrensd is!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »