{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 2 mei 2022

Kies jij voor een tuinhuis of een overkapping?

 

Als er twee elementen van een tuin zijn waar mensen heel blij van worden en waar ze eigenlijk bijna niet zonder kunnen dan zijn het wel een tuinhuis en een overkapping. Een tuinhuis omdat je daar natuurlijk lekker veel spullen in op kan bergen en een overkapping omdat je hiermee altijd gebruik van je tuin kunt maken zelfs als het even wat minder lekker weer is.

 

Ontzettend fijn natuurlijk om een van deze twee of zelfs beide in je tuin te hebben staan en ze zijn p dan ook zeker weten beide van toegevoegde waarde! Op die manier zorg je er dan ook meteen voor dat je en opbergruimte hebt en een plekje om lekker buiten te zitten en dat is natuurlijk wel heel erg prettig!

 

Soms heb je dus plek in je tuin om zowel een tuinhuis of schuur en een overkapping in je tuin te zetten, dat is dan natuurlijk een enorm fijne situatie en een echt pluspunt van je tuin. Maar dit is natuurlijk lang niet altijd het geval. Vaak is het ook zo dat je dus niet zo makkelijk voor een tuinhuis en overkapping kunt kiezen en dat je uit beide een keuze moet maken. En dan wordt het natuurlijk een heel ander verhaal want dat zijn zeker geen makkelijke keuzes om te maken. Wij raden je dan ook zeker aan om hier goed over na te denken en uiteindelijk voor hetgeen te kiezen wat voor jullie tuin echt het meest van toegevoegde waarde is.

 

Maar hoe weet je dan welke keuze je moet maken en of je dus voor een tuinhuis of een overkapping moet kiezen? Dat gaan we je in deze blog graag vertellen. We vertellen je de voor- en nadelen van een tuinhuis en een overkapping en laten je zien wat het beste bij jouw tuin en situatie zal passen zodat ook jij hierin een goede keuze kunt maken! Lees je met ons mee?

 

Beide heeft de voorkeur

 

Natuurlijk heb je het liefst ruimte in je tuin voor zowel een tuinhuis als een overkapping en dat is natuurlijk ook logisch. Dit is nu eenmaal de meest ideale situatie en deze situatie biedt ook nog eens heel erg veel voordelen. Het is natuurlijk heel erg prettig om voldoende opbergruimte te hebben in de vorm van een tuinhuis. Maar het is daarnaast natuurlijk ook heel erg prettig als je een overkapping hebt waar je ook gebruik van kunt maken als het weer wat minder lekker en warm is buiten.

 

Op deze manier maak je optimaal gebruik van je tuin en is je tuin ook nog eens van alle gemakken voorzien en dat is natuurlijk wel een hele prettige situatie. De realiteit is echter dat dit lang niet altijd mogelijk is en dat de meeste mensen vaak toch echt een keuze moeten maken tussen deze twee. En dat is ook best begrijpelijk. Beide nemen namelijk flink wat ruimte in en daarnaast kosten ze ook beide best een flink bedrag. Het is dan ook zeker niet vreemd dat je hier vaak een keuze in moet maken en dat je nu eenmaal niet beide in je tuin kunt realiseren.

 

Maar mocht dit wel mogelijk zijn dan heeft dat altijd de voorkeur. Stel je hebt voldoende ruimte om beide te plaatsen alleen moet je dan qua ruimte iets inleveren zouden wij je toch adviseren dit te doen! Het is echt wel heel erg prettig namelijk om zowel voldoende opbergruimte als voldoende zit plek in je tuin te hebben. Je zal daar enorm veel profijt van hebben en ook al snel de voordelen van ervaren.

 

De voordelen van een tuinhuis in de tuin

 

Er zijn heel erg veel mensen die zeggen niet meer zonder een tuinhuis in de tuin te kunnen als ze het eenmaal gewend zijn. En wij snappen helemaal waarom. Het is dan ook ontzettend prettig om een tuinhuis in je tuin te hebben waar je allerlei spullen in kwijt kunt en waar je dus ook echt lekker veel opbergruimte hebt. Denk bijvoorbeeld aan je tuin kussens, fietsen, gereedschap, buiten speelgoed. Dit zijn allemaal items die je natuurlijk liever geen plekje in huis geeft en een tuinhuis kan dan dus een prima uitkomst zijn. Hier kun je al deze items meer dan prima kwijt en niemand heeft er last van.

 

Daarnaast is het ook erg handig om deze items in de tuin dus bij de hand te hebben en ook dat is met een tuinhuis het geval. Door deze items in een tuinhuis op te bergen kun je er vanuit je tuin namelijk altijd heel erg makkelijk bij en dat is natuurlijk wel heel erg fijn en prettig. Wij snappen dus helemaal dat veel mensen hier voor kiezen.

 

Maar ook biedt een tuinhuis vaak een fijne plek om wat licht kluswerk te doen. Veel mensen hebben er dan ook een echte werkbank staan waaraan ze wat kleine klusjes kunnen doen die vervolgens het huis of de tuin ten goede komen. Ook dit soort werkjes doe je natuurlijk liever niet in huis en het is dan wel erg lekker en fijn als dit prima in je tuinhuis kan!

 

Daarnaast staat een tuinhuis vaak ook nog eens heel erg gezellig in je tuin en kun je er ook vaak wat dingen aan ophangen, plantenbakken of tuin posters bijvoorbeeld. Dit geeft je tuin vaak meteen een heel sfeervol en gezellig gezicht en dat is natuurlijk wel super fijn! Wij snappen dus helemaal dat heel veel mensen genieten van een tuinhuis in de tuin en nooit meer zonder zouden willen!

 

De nadelen van een tuinhuis in de tuin

 

Ze zeggen wel eens ieder voordeel heeft ook zo zijn nadeel en dat is natuurlijk ook wel waar. Ook bij een tuinhuis is dat het geval en kun je dat natuurlijk niet vermijden. Er zitten dan ook zeker wel wat nadelen aan het hebben van een tuinhuis in de tuin. Al moeten we wel eerlijk zeggen dat het er natuurlijk altijd wel net aan ligt hoe je het zelf bekijkt.

 

Er zijn mensen die het niet prettig vinden dat een tuinhuis toch best wel een groot en robuust item is in de tuin. En dat is natuurlijk ook wel waar je kan er moeilijk omheen. Een tuinhuis neemt nu eenmaal veel ruimte in van je tuin en is inderdaad ook nog eens aardig aanwezig en flink robuust. Het is vaak ook wat hoger en daardoor kan het soms ook wat zon wegnemen uit je tuin. Ook dit is iets wat veel mensen als een nadeel ervaren.

 

Uiteraard is het natuurlijk wel zo dat het altijd handig is om bergruimte te hebben in je tuin maar soms weegt dit voor mensen niet op tegen de ruimte die het inneemt en kiezen ze er dus toch voor om geen tuinhuis in de tuin te plaatsen. En een ander nadeel wat mensen ervaren is inderdaad het wegnemen van licht in de tuin. Doordat een tuinhuis soms wat hoger is ontstaat er vaak voor het tuinhuis een schaduw plek. In principe hoeft dit geen probleem te zijn maar soms kan het toch wel lastig zijn juist als je daar precies een lekker plekje om te zitten hebt. Dit kan dan ook zeker weten als nadeel worden ervaren.

 

Zoals je ziet zitten er dus zeker niet enkel maar voordelen aan het hebben van een tuinhuis in de tuin maar zijn er dus ook zeker wel wat nadelen te ervaren. Het ligt er dan ook maar net aan wat je zelf belangrijk vindt en hoe jij het ervaart. Uiteraard is dit heel persoonlijk en ook voor iedereen weer anders.

 

Een overkapping in de tuin

 

Maar naast een tuinhuis hebben we dus ook een overkapping welke je met plezier in je tuin kunt plaatsen. Een overkapping zorgt er dus voor dat er een stukje van je tuin overdekt is. Hierdoor heb je dus een soort beschut plekje waar je altijd lekker buiten kunt zitten ook als het wat minder mooi weer is. Op deze manier kun je dus altijd optimaal gebruik maken van je tuin en genieten van je tuin ook als het weer soms wat minder mooi is.

 

Als het bijvoorbeeld een bewolkte dag is en zelfs wat lichte regen dan kun je dus toch al snel lekker buiten zitten onder je overkapping. Je zit dan lekker beschut en beschermt voor de regen en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

 

Ook kun je op deze manier ervoor zorgen dat je uit de wind zit. Dat maakt een overkapping dan ook echt tot een grote aanwinst van je tuin. Het vergroot dus echt het plezier dat je van je tuin hebt en het zorgt er dus ook echt voor dat je veel vaker en meer gebruik van je tuin maakt en dus ook veel meer buiten komt met alle fijne voordelen die daarbij horen!

 

Het is natuurlijk heel gezond om lekker veel in de frisse buitenlucht te zijn en te genieten van de rust en natuur om je heen. Met een overkapping in je tuin kun je dat ook echt realiseren en dat is natuurlijk wel heel erg prettig!

 

Vandaar dat heel erg veel mensen een overkapping echt als een groot voordeel in een tuin aanschouwen waar je dan ook veel plezier van kunt hebben en dat is natuurlijk ook zo! Een overkapping zorgt er voor dat je dus optimaal van je tuin kunt genieten en gebruik kunt maken en dat is natuurlijk wel heel wat waard!

 

De voordelen van een overkapping in de tuin

 

We hoeven dus eigenlijk niet meer uit te leggen wat de voordelen van een overkapping in de tuin zijn. Het zijn er dan ook namelijk best wel veel. Een overkapping is dan ook echt een heel slimme keuze en een ware aanwinst voor je tuin!

Een overkapping zorgt ervoor dat je lekker beschut in je tuin kunt zitten. Geen last van wind of lichte regen maar lekker buiten genieten. En ook als de zon juist enorm fel schijnt kan een overkapping prettig zijn. Dan vind je er juist rust doordat je dus lekker beschut voor de zon kunt zitten en dat is soms ook wel heel erg prettig en nodig!

 

En tot slot zorgt een overkapping ook gewoon voor een hele gezellige plek in je tuin waar je veel gebruik van kunt maken en die er dus ook voor zorgt dat je een stuk vaker buiten bent. Enorm prettig en je kunt er dan ook echt van genieten!

 

De nadelen van een overkapping in de tuin

 

Uiteraard kleven er ook wat nadelen aan het hebben van een overkapping in de tuin. Ten eerste is het zo dat het wel een plek weg kan nemen waar je anders in de zon zou kunnen zitten. Als die ruimte namelijk verder beperkt is in je tuin dan kunnen wij ons best wel voorstellen dat je dit als een nadeel kunt ervaren. Maar als je verder in je tuin genoeg ruimte hebt om lekker buiten te zitten dan is dit vaak niet het geval.

 

Daarnaast is het ook nog eens zo dat een overkapping vaak vrij hoog en groot is. Hierdoor neemt hij dus en veel plek in van je tuin en daarnaast ook nog eens wat zonlicht en het ligt er dan natuurlijk maar net aan hoeveel waarde jij hieraan hecht. Vind je dit heel erg of heb je daar wat minder moeite mee dat is dan natuurlijk maar net de vraag.

 

Een overkapping heeft dan ook zeker wel wat nadelen en het is persoonlijk waar jouw voorkeur naar uitgaat en of je deze nadelen ook echt nadelig ervaart. Dat heeft verder onder andere te maken met de bestemming van je tuin en de indeling ervan. En natuurlijk voor het grootste deel voor de wensen die je zelf hebt. Het is dan ook zeker verstandig om goed na te denken voor je een keuze tussen een tuinhuis en een overkapping maakt.

 

Welke keuze maak je

 

Als je dus moet kiezen tussen een tuinhuis of een overkapping in de tuin dan kan het best heel erg lastig zijn om hier een keuze uit te maken. Het is dan ook belangrijk dat je hier goed naar kijkt en dat je vervolgens bedenkt wat het beste bij jouw wensen en natuurlijk ook bij je tuin past. Dit is namelijk overal verschillend en het is wel verstandig om hier een goede en verstandige keuze in te maken.

 

Beide zijn namelijk grote uitgaven die ook nog eens erg bepalend voor je tuin zijn. Het is dus zeker aan te raden om jezelf goed te orienteren voordat je aan de slag gaat en om vervolgens te kiezen voor hetgeen het beste bij je past.

 

Als jij bijvoorbeeld vooral veel ruimte in je tuin wil om lekker te zitten en relaxen dan kan het zo zijn dat een overkapping het beste bij je past omdat je hiermee lekker veel extra plek en ruimte hebt om buiten te zijn.

 

Maar als je liever een echte klusser bent en veel karweitjes rondom huis het liefste zelf opknapt dan kan een tuinhuis natuurlijk onmisbaar zijn om al je gereedschap in op te bergen. En zo is het dus maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat en waar jij dus het meeste profijt van hebt en dat is voor iedereen verschillend.