{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 24 mei 2023

Kies voor een low budget inrichting van je tuin

Als je denkt aan de inrichting van een tuin dan denk je al snel aan het aanschaffen van allerlei items waarmee je dus een bepaalde sfeer neer zet en je tuin volledig naar wens in kunt richten. Als budget geen probleem is dan kan dit vaak ook en kun je volledig je gang gaan en alles naar wens aanschaffen. Maar wat nu als je een stuk minder budget tot je beschikking hebt en als je de inrichting van je tuin moet realiseren van een klein budget. Dan kan dit natuurlijk een stuk lastiger zijn.

 

Veel mensen weten dan ook vaak niet waar ze moeten beginnen en ervaren het kleine budget ook echt als een sta in de weg, maar weet je dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Ook voor een klein budget kun je namelijk ontzettend goed een tuin inrichten zonder in te leveren op stijl en sfeer en gezelligheid!

 

Natuurlijk is het wel zo dat je dan wat creatiever te werk moet gaan en dat er een beroep gedaan wordt op je vindingrijkheid maar als je dit op de juiste wijze inzet kun je zeker ook voor een kleiner budget een ontzettend leuke tuin inrichten waar jij jezelf helemaal gelukkig zal voelen!

 

In deze blog gaan wij je dan ook laten zien hoe je voor een klein budget een tuin helemaal naar wens in kunt richten. We vertellen je een aantal fijne tips en geven je ook wat slimme trucjes mee om met minder geld meer te kunnen doen met als resultaat de tuin van je dromen! Lees je met ons mee?

 

De inrichting van je tuin

 

De inrichting van een tuin is iets waar mensen vaak veel aandacht aan besteden en dat is natuurlijk ook niet zo verwonderlijk want het is heel erg leuk en fijn om je tuin helemaal naar wens in te richten en om op deze manier de puntjes op de i te zetten. Door je tuin op deze wijze vorm te geven zorg je er namelijk voor dat je tuin de sfeer en stijl mee krijgt die jij graag terug wil zien.

 

De inrichting van een tuin is dan ook als het ware de persoonlijke stempel die je op het geheel drukt. Nu is het vaak zo dat hier aardig wat kosten bij komen kijken. Of beter gezegd dat mensen hier aardig wat kosten aan besteden. We zien vaak dat mensen er veel aan doen om de inrichting helemaal naar wens te maken en dat kosten nog moeite worden bespaard. En dat is natuurlijk ook wel heel logisch.

 

Door de inrichting van je tuin kun je er namelijk helemaal je eigen draai aan geven en kun je er voor zorgen dat je tuin een plek zal zijn waar jij jezelf helemaal prettig en op je gemak zal voelen en dat is natuurlijk enorm belangrijk.

 

Een inrichting voor een klein budget

 

Als je graag je tuin wil inrichten terwijl je een kleiner budget tot je beschikking hebt dan ervaren veel mensen dit vaak helaas als een nadeel. Dat is natuurlijk onwijs jammer want dat hoeft het helemaal niet te zijn. Vaak denken mensen nu ten onrechte dat ze veel dromen en wensen niet waar kunnen maken en dat ze dus ook enorm veel concessies moeten doen.

 

Uiteraard is het natuurlijk zo dat je bij een kleiner budget een stuk creatiever moet zijn en dus ook goed moet nadenken over de uitgaves die je gaat doen, maar dat betekent dus zeker niet dat je daardoor minder mogelijkheden hebt. Juist als je creatief te werk gaat en je vindingrijkheid goed gebruikt kun je enorm veel leuke dingen realiseren en hoeft de inrichting van je tuin echt niet onder te doen voor die van een tuin met een groter budget.

 

Wel is het natuurlijk een feit dat je niet zomaar naar de winkel kunt gaan en alles kunt aanschaffen wat je graag zou willen maar dat je dus wel echt vindingrijk moet zijn. Gelukkig hoeft dit geen enkel probleem te zijn als je ervoor zorgt dat je jouw fantasie en creativiteit goed gebruikt. En natuurlijk kun je hier ook wel een aantal handige tips bij gebruiken en die geven wij je dan ook graag in deze blog.

 

Maak een goed plan

 

Als je de inrichting van je tuin wil realiseren voor een kleiner budget dan is het des te meer belangrijk om te beginnen met een goed plan. Het is dan ook belangrijk om goed te kijken wat je allemaal in de tuin wil terug zien en om hier een prioriteiten lijstje van te maken. Op deze manier weet je voor jezelf wat prioriteit heeft en wat je toch echt het eerste moet realiseren.

 

Als je dan uiteindelijk niet uitkomt met je budget kun je in ieder geval wel de meest belangrijke elementen realiseren. Door een goed plan te maken kun je vervolgens ook op een georganiseerde manier te werk gaan. Je kunt een lijst maken met items die je nog moet aanschaffen, maar ook een lijst met items die je zelf gaat realiseren. En zo kun je alles dus goed onderverdelen en vervolgens aan de slag gaan.

 

Werk je plan op deze manier systematisch af zodat je een tuin kunt realiseren die helemaal aan je wensen zal voldoen en waar je ook echt blij van kunt worden.

 

Neem eens een kijkje bij de kringloopwinkel

 

Als je de inrichting van je tuin wil realiseren voor een kleiner budget dan is het ten eerste zaak om creatief te zijn en om dus te proberen voor zo weinig mogelijk geld toch een fijne inrichting van je tuin te realiseren.

 

Het kan dan een hele fijne en handige tip zijn om eens een kijkje bij de lokale kringloopwinkel te nemen als je op zoek bent naar items voor de inrichting van je tuin. Vaak kun je hier werkelijk prachtige schatten vinden. Heel veel mensen doen namelijk soms nog compleet goede artikelen weg waar iemand anders, in dit geval jij dus, nog enorm blij van kan worden. Het kan dan ook zeker de moeite waard zijn om eens een kijkje te nemen bij een kringloopwinkel en om te kijken of je daar wat fijne items kunt vinden om de inrichting van je tuin te realiseren.

 

Een goede tip hierbij is om ook goed door de items heen te kijken. Laat je dus niet afleiden soms door het eerste beeld dat je van een item hebt maar kijk soms ook verder en bedenk hoe je dit item vervolgens een update kunt geven zodat het wel helemaal bij de inrichting van je tuin past. Bedenk dan ook gerust hoe je een item helemaal gaat restylen en laat je creativiteit de vrije loop. Wat hierbij enorm helpt is om naar de vorm van het item te kijken en de afmetingen. Als deze je aanstaan dan kun je natuurlijk aan de kleur vaak heel makkelijk zelf iets doen. Met een pot verf kom je dan namelijk al een heel eind en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

 

Op deze manier kan een kijkje bij de kringloopwinkel dus onwijs veel opleveren en er ook echt voor zorgen dat je fijne items kunt vinden waar jij je tuin helemaal mee naar wens kunt inrichten!

 

Vraag gerust eens om je heen

 

Een andere hele handige tip om in de inrichting van je tuin te voorzien voor een klein budget is door gewoon eens om je heen te vragen! Vaak zijn er altijd wel mensen in je omgeving die bepaalde items weg doen waar ze zelf niks meer aan hebben maar waar jij bijvoorbeeld nog prima mee uit de voeten kunt! Het is dan natuurlijk zonde als er niks met deze items gebeurd en als ze misschien zelfs weggegooid worden.

 

Het is daarom een slimme en handige tip om de mensen om je heen te laten weten dat je aan het inrichten bent en dat je mochten ze iets weg gaan doen jezelf graag aanbevolen houdt! Hier komen vaak de leukste dingen uit voort! Ook is het vaak zo dat je ziet dat mensen soms stekjes hebben van planten of struiken en dat je deze dus prima een plekje in je eigen tuin kunt geven. Zo heb je meteen wat groen in je tuin en weer een leuk item voor de inrichting!

 

Vraag dus gerust eens om je heen of mensen eventueel items hebben staan die ze anders weg zouden doen. Op deze manier heb jij hier misschien nog iets aan en kun je hier dus ook prima mee uit de voeten. En dat ook nog eens zonder kosten!

 

Ga zelf aan de slag

 

En dan hebben we nog een hele handige tip voor als je zelf een stuk minder budget tot je beschikking hebt. Het kan dan namelijk enorm lonen om zelf lekker aan de slag te gaan! Door zelf handig te zijn en items zelf te maken bespaar je namelijk enorm veel kosten en het leuke is dat het vaak ook nog eens makkelijker te doen is dan je wellicht denkt!

 

Soms kun je al met enkele kleine aanpassingen namelijk de meest leuke items zelf maken! Het enige wat je nodig hebt is dan de juiste materialen en een beetje handig zijn kan natuurlijk ook geen kwaad. Vooral met hout kun je vaak enorm veel zelfs maken en dit is dan ook zeker weten erg leuk om te doen. Op deze manier zorg je er dan ook voor dat je een aantal fijne items in je tuin hebt staan en dat is natuurlijk enorm genieten.

 

Maak bijvoorbeeld zelf een plantenbak van hout en schilder deze ook nog eens heel makkelijk in iedere gewenste kleur, maar ook kun je van hout hele toffe muurborden maken of andere leuke accessoires die je tuin meteen heel veel sfeer en gezelligheid geven. Naast hout zijn er natuurlijk ook nog heel veel andere accessoires waar je mee aan de slag kunt gaan het ligt er natuurlijk maar net aan wat je zelf fijn vindt en welke stijl dan ook helemaal bij jouw tuin past. Het is dan ook handig om hier het materiaal waar je mee aan de slag gaat op aan te passen.

 

Uiteindelijk kun je dus met een beetje geduld en handigheid een heleboel items gewoon zelf maken en zo zorgen voor een hele gezellige en sfeervolle inrichting van je tuin. En zo blijven de kosten ook nog eens erg beperkt en dat is natuurlijk wel heel erg prettig! Zo sla je dus twee vliegen in een klap. Je bespaart enorm op de kosten en je kunt ook nog eens lekker creatief bezig zijn, wat wil je nu nog meer!

 

Kies voor goedkopere materialen

 

Als je jouw tuin voor een kleiner budget in wil richten dan kan het ook enorm helpen om te kiezen voor wat goedkopere materialen. Soms zie je bepaalde items die je graag terug zou willen laten komen in je tuin maar die zijn dan soms erg prijzig. Het kan dan soms helpen om naar dezelfde items te zoeken maar dan uitgevoerd in een goedkopere materiaal soort. Hiermee drukt de prijs vaak enorm en betaal je dus ook een stuk minder en dat is wel heel erg prettig.

 

De keuze voor goedkopere materialen is dus een hele fijne keuze waar je ook zeker weten heel veel aan kunt hebben. Bedenk dus goed waar je eventueel concessies in zou kunnen en willen maken zodat je uiteindelijk toch de inrichting naar wens neer kunt zetten in je tuin!

 

De inrichting van je tuin voor een klein budget

 

Zoals je dus wel kunt lezen heb je voor de inrichting van je tuin ook echt niet altijd de hoofdprijs nodig maar kun je dus ook voor een kleiner budget een hele fijne inrichting realiseren. Door creatief te zijn en vindingrijk kom je namelijk al een heel eind en als je daar dan ook nog eens een beetje handig bij bent dan is het feestje helemaal compleet.

 

Natuurlijk heb je een bepaalde wens voor de inrichting van je tuin en heb je een bepaald beeld voor ogen. Als je het met een kleiner budget moet doen kan de moed je wel eens in de schoenen zakken en kan het soms lastig lijken om dit ook daadwerkelijk te realiseren.

 

Het helpt dan vaak om verder te kijken en om te zoeken naar goedkopere oplossingen met hetzelfde resultaat en gelukkig zijn die er dan ook meer dan voldoende! Door bijvoorbeeld te kijken in de kringloop en hier soms ware schatten vandaan te toveren kun je enorm veel geld besparen. Zeker als je daar ook nog eens een beetje door het uiterlijk van sommige items heen kijkt en deze zelf wat verder opknapt! Maar ook kan het enorm helpen om eens om je heen te vragen of mensen soms nog wat items hebben staan die je over kunt nemen die anders naar de vuilstort gaan.

 

En tot slot kan het heel fijn zijn als je een beetje handig bent en kijkt naar wat je eventueel zelf zou kunnen maken. Vooral met hout kun je vaak de meest leuke dingen fabriceren voor een klein prijsje. Op deze manier hou je de kosten binnen de perken en heb je toch een fijn resultaat! Zo zie je dus maar dat je ook met een klein budget prima je tuin volledig naar wens in kunt richten!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »