{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 17 maart 2023

Klaar met die saaie schutting

De meeste tuinen zijn omgeven door een schutting. Dit is een handige manier om de grens van een tuin aan te geven en om voor de hoognodige privacy te zorgen. Op deze wijze omringt een schutting dan ook vaak een tuin en zien we deze ook in allerlei soorten en maten tevoorschijn komen. De meest voorkomende schuttingen die we zien zijn houten schuttingen maar vandaag de dag worden er ook steeds vaker andere materialen gebruikt.

Ook wordt een schutting vaak afgewisseld met groen in bijvoorbeeld de vorm van een heg. Zo heb je de nodige afwisseling en meteen een fijne manier om wat groen in je tuin terug te laten komen. Andere manieren die we vaak zien verschijnen zijn bijvoorbeeld een stenen muurtje of ijzerwerk waar dan bijvoorbeeld ook weer groen in verwerkt is. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos maar nog steeds staat de houten schutting vaak met stip op een.

Niet zo verwonderlijk ook want een houten schutting heeft dan ook een paar fijne voordelen die ervoor zorgen dat mensen toch vaak voor deze soort schutting kiezen. Maar ook zien we vaak dat mensen na verloop van tijd een houten schutting toch wel een tikkeltje saai gaan vinden. Gelukkig zijn er dan dus een aantal hele handige manieren om deze schutting wat op te frissen. In deze blog gaan wij je dan ook laten zien hoe je dat nu het beste kunt doen en hoe je jouw saaie schutting omtovert tot een echte blikvanger. Lees je met ons mee?

Een schutting in de tuin

Een schutting in de tuin is natuurlijk onmisbaar om een aantal verschillende redenen. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om je tuin af te schermen van de omgeving en om dus op deze wijze de grenzen van je tuin aan te geven. Op deze manier zie je dus duidelijk waar jouw tuin eindigt en waar die van je buren begint. Maar dit is niet de enige reden om een schutting om je tuin te plaatsen. Ook de privacy speelt hierbij voor veel mensen een rol. Het is namelijk niet prettig als iedereen altijd maar je tuin in kan kijken, veel mensen vinden het dan ook prettig om ook wat privacy in hun tuin te verkrijgen.

Het plaatsen van een schutting is hiervoor dan ook een prima manier. Op deze wijze kan niet iedereen zomaar je tuin in kijken en ervaar je dus ook nog wat privacy en rust en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. En wat dacht je van het zorgen dat kinderen of huisdieren niet zomaar je tuin uit kunnen lopen? Ook hier is een schutting natuurlijk erg handig voor. Ook zorgt het ervoor dat niet iedereen zomaar je tuin kan betreden en ook dat is natuurlijk wel een fijn en veilig gevoel. Kortom meer dan genoeg redenen dus om ervoor te zorgen dat je tuin een schutting heeft en je dus kunt genieten van privacy en veiligheid.

Een houten schutting

Als we dan gaan kijken naar manieren om je tuin van omheining te voorzien dan zien we toch wel dat de ouderwetse schutting het meest naar voren komt. Dus echt de bekende schutting van hout. Dit is nog steeds de meest gebruikte manier om een tuin te omheinen. Het heeft dan ook enkele fijne voordelen om een houten schutting te gebruiken.

Ten eerste is een houten schutting relatief goedkoop. Uiteraard is het alsnog wel een flinke uitgave maar als je het vergelijkt met andere soorten schuttingen dan ben je met een houten schutting dus wel heel erg goedkoop uit. Ligt er natuurlijk wel weer aan welke soort hout je kiest. Daarnaast is een houten schutting vaak ook nog wel zelf de installeren terwijl dit bij de andere materialen vaak niet het geval is. Uiteraard heb je hier ook vaak wel wat hulp bij nodig maar als je een beetje handig bent kun je dus ook zelf aan de slag. Zo bespaar je dus ook weer enorm op kosten want het installeren van een schutting door een professional kan flink in de papieren lopen.

En tot slot is een houten schutting ook heel sfeervol. Hout geeft namelijk een warm en natuurlijk gevoel aan je tuin door de uitstraling van het materiaal en veel mensen vinden dit onwijs prettig! Daarnaast is het ook nog eens zo dat je bij het hout al vrij snel er makkelijk iets aan kunt bevestigen en ook dat vinden mensen vaak erg fijn! Op deze wijze kun je er dus allerlei kanten mee op en dat is een groot voordeel van dit fijne materiaal!

Het is wellicht wat saai

Wel zien we vaak dat mensen een enkel houten schutting vaak op den duur wat saai gaan vinden. Gelukkig is hier dan ook een goede oplossing voor en zijn er meer dan voldoende leuke manieren om je saaie houten schutting wat op te vrolijken. Hierbij speelt het feit dat het hout van de schutting makkelijk te bewerken is natuurlijk wel een fijne rol!

Op deze manier kun je dan ook veel kanten op met de schutting en dat is natuurlijk wel heel erg fijn! Zo kun je het hout schilderen maar kun je er bijvoorbeeld ook heel handig iets aan bevestigen. Op deze wijze kun je jouw schutting dus ook heel handig helemaal aanpassen op de stijl van je tuin en dat is natuurlijk wel een groot pluspunt.

Je saaie houten schutting hoeft dus helemaal niet zo saai te blijven er zijn meer dan genoeg manieren om er een echte blikvanger van te maken in een stijl die volledig bij je tuin past!

Aan de slag met verf en een kwast

Een manier om je houten schutting wat minder saai te maken is door aan de slag te gaan met verf en een kwast. Je kunt je schutting namelijk heel makkelijk een ander kleurtje geven. Dit is dan ook meteen het grote voordeel van hout. Je kunt het makkelijk bewerken en dus ook heel makkelijk verven waardoor je het hout in een oogwenk een andere uitstraling kan geven!

Zo kun je ervoor kiezen om de gehele schutting van een andere kleur te voorzien maar je kan ook enkel een deel ervan verven. Op deze manier krijgt je schutting dan ook meteen een hele andere uitstraling en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Zo kun je de schutting bijvoorbeeld ook tot de helft verven. Op deze manier krijg je een heel leuk en speels effect. Of wat dacht je van het verven van vlakken op de schutting in verschillende kleuren.

Kortom de mogelijkheden voor het verven van een schutting zijn eindeloos en dat is natuurlijk ook wel heel erg prettig. Op deze manier kun je er gemakkelijk voor zorgen dat je schutting er sfeervol en gezellig uit komt te zien en dus helemaal bij je tuin zal passen.

Kies een mooie tuinposter uit

We kennen ze allemaal wel de mooie tuinposters met afbeeldingen van fleurige bloemen die een tuin vaak helemaal opfrissen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en geven een hele fijne sfeer aan je tuin! Je kunt dus ook prima je tuin een beetje opfrissen door er een leuke tuinposter op te hangen! Op deze manier krijgt je tuin meteen een hele andere uitstraling en dat is natuurlijk echt genieten!

Je kunt natuurlijk kiezen voor een print op je tuinposter van bloemen of planten maar wist je dat je er ook een persoonlijke afbeelding op af kunt laten drukken? Dit geeft dan ook een heel sfeervol en gezellig effect! Op deze manier maak je er een echt feestje van.

Kies bijvoorbeeld voor een mooie foto van een van jullie favoriete vakantieplekken of een andere foto met mooi herinneringen. Zo realiseer je meteen een heel warm gevoel in je tuin. Je kunt ervoor kiezen om de foto in kleur af te drukken maar zwart wit is ook een optie. Kortom je kunt er alle kanten mee op en op deze wijze vormt een tuinposter dan ook een hele fijne aanvulling voor je tuin.

Ook is het voordeel van een houten schutting dat je er de tuinposter vrij makkelijk op kunt bevestigen en dat is natuurlijk wel heel erg fijn. Op deze manier geef je de tuinposter dus al snel een mooi plekje op je schutting en zorg je voor een sfeervol resultaat!

Bloembakken aan de wand

Bloemen, we worden er vaak allemaal onwijs vrolijk van als wij ze zien. En dat is ook niet zo verwonderlijk met al die mooie kleuren. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen graag zoveel mogelijk bloemen een plekje geven in hun tuin.

Als je nu je schutting wat op wil vrolijken kan het dus een heel erg goed idee zijn door dit te doen door bloembakken aan de schutting te bevestigen. Deze zijn er in allerlei soorten en maten en maken het plaatje echt helemaal compleet.

Je kunt de bloembakken vaak gemakkelijk aan je schutting bevestigen en vervolgens vullen met de bloemen die jij graag terug wil zien komen in je tuin. Je kunt hiervoor bloemen kiezen in dezelfde kleur of allerlei verschillende soorten bloemen met elkaar mengen. Het is maar net wat jij prettig vindt. Op deze manier zorg je ervoor dat je schutting meteen een hele sfeervolle en vooral ook gezellig uitstraling krijgt en dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

Je schutting verven met krijtbordverf

En dan nu een leuke oplossing die vooral kinderen heel erg kunnen waarderen. Al vinden volwassenen dit stiekem vaak ook nog wel heel erg leuk. Namelijk het verven van de schutting met krijtbordverf of in ieder geval een deel ervan. Dit is dan ook een hele leuke en handige manier om je schutting wat extra sfeer mee te geven en om zo dus te genieten van sfeer en gezelligheid in je tuin.

Het leuke is dat de kinderen er lekker op kunnen kleuren maar volwassenen vinden het soms ook wel erg grappig om er bijvoorbeeld een leuke tekst of boodschap op te schrijven. Op deze wijze maak je ook meteen je tuin een stuk persoonlijker en dat is natuurlijk ook wel heel erg leuk. Het is dus zeker weten een hele fijne tip om je schutting te verven met krijtbordverf en om zo echt die persoonlijke touch aan je tuin te geven! Mooi voordeel is natuurlijk dat die saaie schutting er ook meteen een stuk gezelliger uit komt te zien!

Lampjes aan de schutting

Verlichting in de tuin is een onderdeel van de tuin dat enorm belangrijk is. Niet enkel zorgt het voor sfeer en gezelligheid in de tuin het is ook nog eens onwijs functioneel. Niet geheel onbelangrijk dus en begrijpelijk dat veel mensen graag verlichting aan hun tuin toevoegen.

Een handige manier om dit te doen is door lichtjes aan de schutting te bevestigen. Op deze manier krijg je meteen wat extra sfeer in je tuin en ziet het er dus ook wat sfeervoller en gezelliger uit. Door deze lichtjes aan je schutting een plekje te geven geef je dus echt net dat beetje extra aan je tuin. Daarnaast is wederom de schutting hier weer een perfecte plek voor doordat je er dus vrij makkelijk iets aan kan bevestigen. En laat dat nu precies de bedoeling zijn.

Lampjes aan de schutting is dus een heel erg goed idee waar je dan ook onwijs veel plezier aan kan beleven. Kies de verlichting die het beste bij jou tuin past en geef deze dus een mooi plekje aan de schutting. Gegarandeerd een succes!

Klaar met die saaie schutting

Zoals je wel kunt lezen zijn er dus voldoende manieren te bedenken om die saaie houten schutting een stuk minder saai te maken. Zo kun je hem verven maar kan een tuinposter ook heel veel doen en wat dacht je van gezellige bloembakken of lampjes aan de schutting. Als je het helemaal goed aan wil pakken dan ga je natuurlijk voor schoolbordverf op de schutting en maak je er zo een hele toffe plek van waar je ook nog eens naar hartenlust op kan tekenen. Wie wil dit nu niet.

Je schutting hoeft dus helemaal niet saai te zijn en er zijn meer dan voldoende manieren om jezelf helemaal uit te leven en om van je schutting een echte blikvanger te maken, met een beetje creativiteit kom je dan ook al een heel eind. Ga dus gerust aan de slag en zorg ervoor dat jouw schutting volledig aan je wensen zal voldoen en helemaal bij je tuin zal passen op een speelse en vrolijke manier.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »