{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Laatste dag 15% korting op bijna de gehele collectie - Voer de kortingscode OUTLETDAG21 in

Kleuren in de tuin

  • Door Jasper
  • Tuesday 05 / 02 / 2019 0
Kleuren in de tuin

De kleuren in je tuin en op je terras zijn bepalend voor de uistraling en de sfeer. Met de juiste kleuren kun je een vrolijke, stijlvolle, rustgevende of liefdevolle tuin krijgen. Iedere kleur heeft zo zijn charmes. Natuurlijk zijn de planten bepalend voor de kleur in de tuin. Er zijn echter meerdere elementen welke de kleuren bepalen.

Verschillende kleuren in de tuin


De kleuren in je tuin en op je terras zijn bepalend voor de uistraling en de sfeer. Met de juiste kleuren kun je een vrolijke, stijlvolle, rustgevende of liefdevolle tuin krijgen. Iedere kleur heeft zo zijn charmes. Natuurlijk zijn de planten bepalend voor de kleur in de tuin. Er zijn echter meerdere elementen welke de kleuren bepalen. Misschien heb je een overkapping, tuinmeubels en een terras. In dit artikel zullen we het meer hebben over de kleuren van de tuinmeubelen. Voordat we dit gaan doen zullen het in het algemeen over kleuren en hun effecten hebben.

De effecten van een kleur


Een kleur is erg bepalend voor hoe je jezelf voelt en welke uitwerking het op je heeft. Laten we de kleuren kort met je doornemen. Zo kun je een betere keuze maken en heb je een goed beeld wat we bedoelen.

Wit is een neutrale kleur welke goed is te combineren met andere kleuren.
Geel is een warme kleur welke zorgt voor vrolijkheid.
Rood is een liefdevolle en opvallende kleur.
Blauw is fris en zorgt voor rust en ontspanning.
Paars en violet zijn mysterieus.
Oranje is opvallend en is erg feestelijk.
Groen is een kleur welke je in iedere tuin aantreft naast de aardetinten. Het gras, de planten, de bomen en vaak ook andere elementen in je tuin zijn groen.

De juiste tuinmeubelen


Wanneer je lekker wilt zitten in je tuin moet je natuurlijk een tuinmeubelenset hebben. Een set tuinmeubels waar je comfortabel op kunt zitten. Je kunt ze in vele verschillende kleuren krijgen en ze zijn bepalend voor de sfeer op je terras. Naast verschillende kleuren zijn er ook veel mogelijkheden op het gebied van het materiaal wat wordt gebruikt.

Teakhouten meubels zorgen voor een grijze kleur en rust. Het is zeer natuurlijk. Het teakhout is vaak bruin wanneer je het koopt. Vervolgens verkleurt het naar grijs. Het is een natuurlijk proces wat je niet tegen kunt gaan. Het geeft de tuinmeubelen wel een stoere look.

Tegenwoordig zie je ook veel RVS en aluminium tuinmeubelen. Ze passen zeer goed in een modern tuin. Je kunt ze in alle kleuren krijgen. Ze zijn er in het wit, zwart en grijs. Ook zijn ze er in het geel, rood en oranje.

Kunststof is een materiaal waar men voor kiest. Het is sterk, duurzaam en het kent een moderne look. Het is een goede keuze in een moderne tuin.

Kies voor wit?


Veel mensen kiezen voor een neutrale basiskleur. Wit is een goed voorbeeld. Je kunt echter ook kiezen voor beige, bruin, antraciet, wit grijs en andere soortgelijke tinten. Wanneer je dit doet kun je de kussens gebruiken om kleuraccenten aan te brengen. Je kunt zelfs voor ieder seizoen een andere kleur kussens gebruiken.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »