{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 17 januari 2022

Laat je tuin voor je werken

Als je een tuin hebt dan komt daar ook aardig wat onderhoud bij kijken. Hier kun je flink wat tijd mee zoet zijn en het kan dan ook voor aardig wat werk zorgen. Sommige mensen vinden dit heel erg fijn omdat tuinieren echt hun hobby is en ontspanning brengt maar er zijn ook mensen die hier wat anders over denken en die het wat minder fijn vinden om zoveel tijd aan de tuin kwijt te zijn.

 

Het is dus heel erg persoonlijk hoe je het vindt om werk aan je tuin te hebben. Vandaag de dag zijn we daarnaast vaak ook allemaal nog eens heel erg druk waardoor het helemaal heftig kan zijn om tijd vrij te maken voor het werken in je tuin.

 

Hoe fijn zou het dan ook zijn als jij niet voor je tuin hoeft te werken maar als je tuin voor jou aan het werk gaat. Nu vraag je jezelf waarschijnlijk af hoe we dat bedoelen. Eigenlijk is het heel erg simpel. Je kunt namelijk je tuin zo indelen en inrichten dat hij voor jou aan het werk gaat en niet andersom. Dit doe je door slimme keuzes in je tuin te maken die je wat opleveren. Dit kan zijn ontspanning maar bijvoorbeeld ook een oogst. Maar ook slimme oplossingen om bijvoorbeeld groen in bedwang te houden zorgen ervoor dat je tuin voor je werkt.

 

Op deze manier realiseer je dus eigenlijk een hele slimme tuin waarbij jij de leiding hebt en waarbij je vooral voldoende tijd overhoud voor de dingen waar je wel voldoende ontspanning en plezier uithaalt en dat is natuurlijk de bedoeling.

 

Veel werk aan de tuin

 

Een tuin kan dus voor flink wat werk zorgen. En dan hebben we het met name over onderhoudswerkzaamheden, maar ook komen er altijd nog wel allerlei klusjes bij kijken die je misschien niet meteen verwacht. Alles bij elkaar kun je dus flink wat tijd met je tuin bezig zijn. en dat is helemaal prima als het je hobby is en je al deze tijd ook hebt maar als dit niet het geval is dan kan het handig zijn om te kijken hoe je ervoor kunt zorgen dat je wat minder werk aan je tuin zal hebben.

 

Uiteraard is de hoeveelheid werk die je aan je tuin hebt wel afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste is het namelijk zo hoe meer groen je in je tuin hebt hoe meer werk je eraan hebt. Dit is natuurlijk ook heel logisch. Groen vraagt nu eenmaal flink wat onderhoud en veel groen vraagt dus ook veel onderhoud. Wel is het zo dat dit ook nog enigszins afhankelijk is van de soort groen die je in de tuin hebt staan.

 

Maar ook de rest van de indeling van je tuin speelt wel degelijk een rol. En dan denken we bijvoorbeeld aan zaken als hoeveel hout je in de tuin hebt, of wat voor soort paden je hebt aangelegd. Zijn je tegels gevoegd in de tuin of komt er wellicht veel onkruid tussen en heb je hier een flinke klus aan.

 

Dit zijn allemaal zaken die dus bij elkaar bepalen hoeveel tijd jij kwijt bent aan je tuin. Als je dus weinig tijd aan je tuin kwijt wil zijn dan kun je handig kiezen voor een onderhoudsvrije tuin. Hiermee bespaar je jezelf een hoop tijd en moeite!

 

Een onkruid vrije tuin

 

Het is een klus waar veel mensen echt een enorme hekel aan hebben. We hebben het dan over het wieden van onkruid. Overal al die kleine groene plukjes tussen de tegels uitsteken of tussen je planten en bloemen is vaak een tijdrovende klus. Maar toch kiezen veel mensen ervoor om het weg te halen omdat het ten eerste niet mooi staat en zeer onverzorgd, maar daarnaast zorgt het er ook voor dat er licht en voeding bij je overige planten weg genomen wordt waardoor deze minder goed kunnen groeien en dat wil je natuurlijk voorkomen.

 

Maar hoe zorg je er dan voor dat je tuin voor je werkt op dit gebied. Dat is eigenlijk heel simpel. Dan kun je er namelijk het beste voor zorgen dat het onkruid geen kans meer krijgt en dat je hier dus ook niet te veel tijd aan kwijt bent. Zorg bijvoorbeeld voor gevoegde tegels zodat onkruid geen kans krijgt, maar zorg er ook voor dat je wortel doek gebruikt in je borders. Op deze manier kan het onkruid er niet tussendoor piepen en krijgen je bloemen en planten al het licht en voeding dat ze nodig hebben.

 

Deze twee slimme manieren zorgen er dus voor dat jij niet steeds met het onkruid in de weer hoeft maar dat het onkruid dus echt voor jou werkt. En dat zien we natuurlijk heel erg graag!

 

Producten uit eigen tuin

 

Hoe kun je nu beter je tuin voor je laten werken dan je tuin letterlijk en figuurlijk aan de slag laten gaan voor je. En dat kun je natuurlijk weer niet beter doen dan ervoor zorgen dat je oogst uit eigen tuin kunt halen. Op deze manier profiteer je van de planten en bomen in je tuin die deze oogst dus voor je opleveren en kun je ook nog eens heerlijk genieten van gezonde voeding. Wij vinden dit dus een echte win situatie.

 

Het is natuurlijk ook wel heel handig. Je zorgt er namelijk voor dat je planten in de tuin hebt staan waarvan je later de producten kunt oogsten die jij veel gebruikt. Dus welk soort kruiden en fruit of groenten eten jullie veel. Als je hier goed over nadenkt en vervolgens ervoor kiest om deze soorten in je tuin te planten dan weet je ook zeker dat het veel gebruikt gaat worden.

 

Op deze manier laat je dan je tuin ook echt voor je werken. Ten eerste bespaart het je dan een tripje naar de supermarkt wat natuurlijk heel erg fijn is. Dit scheelt je ook veel tijd maar ook enorm veel geld. Dus ook om de kosten voor voeding te drukken kan dit een heel fijne en goede oplossing zijn!

 

We zouden het je dan ook zeker aanraden om ervoor te zorgen dat ook jij veel producten uit eigen tuin kunt halen. Hoe handig is het als je zo even de tuin in kunt lopen voor wat takjes munt voor een heerlijke frisse munt thee. Of als je zo even wat appels kunt plukken voor een appeltaart. Dit kan je natuurlijk echt heel erg veel gemak en plezier opleveren en dat is natuurlijk ook precies de bedoeling ervan!

 

Spelen met het licht

 

Zon of schaduw het zijn twee uitersten en we hebben ze allebei op een ander moment nodig. Te veel zon in de tuin kan er soms voor zorgen dat je niet echt een lekker plekje kunt vinden om beschut te zitten. Terwijl te weinig zon juist weer veel invloed heeft op de groei van de planten en bloemen in je tuin. Zeker als je oogst uit je tuin wil halen heb je natuurlijk zon nodig zodat de oogst goed kan groeien en je hiervan kan profiteren.

 

Maar gelukkig zijn er dus heel erg veel manieren om met het licht te spelen en om je tuin dus wederom weer voor je te laten werken. Als jij namelijk je planten en struiken en bomen op een dusdanige manier plant in je tuin zodat ze zelf schaduw geven op plekken waar je dit nodig hebt dan kan dit natuurlijk ontzettend handig zijn en jezelf veel tijd en moeite besparen. En laat dat nu precies de bedoeling zijn. het is dus heel handig om de natuur in te zetten in je tuin als natuurlijke schaduw verzorger.

 

Dit bespaart je niet alleen hoge kosten voor bijvoorbeeld een parasol of een zonnescherm maar zorgt er ook nog eens voor dat je veel groen in de tuin hebt staan en dit draagt ook weer bij aan rust en ontspanning maar daar gaan we het zo even over hebben.

 

Rust en ontspanning in de tuin

 

Rust en ontspanning, het is iets waar we allemaal naar op zoek zijn. zeker nu het leven vandaag de dag vrij druk en snel is. We hebben altijd wel dingen die we moeten doen de lijst lijkt soms eindeloos. En daarnaast krijgen we ook nog eens allerlei informatie vanaf verschillende kanten naar ons toegegooid wat het vaak ook niet makkelijk maakt. Dit alles kan er dus voor zorgen dat het lastig is om nog rust en ontspanning te vinden en om even helemaal tot jezelf te komen dit kan veel moeite kosten en dat is natuurlijk best moeilijk.

 

Gelukkig zijn er ook een aantal handige dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je weer wat meer rust en ontspanning in je leven kunt ervaren. En eentje ervan is dus weer je tuin voor je laten werken. Het is wederom ontzettend mooi om te zien hoe ook hierbij weer je tuin voor je aan het werk kan gaan en ervoor kan zorgen dat je meer rust en ontspanning ervaart.

 

Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je heerlijk kunt genieten met het groen om je heen in je tuin, groen zorgt namelijk voor een rustige en ontspannen sfeer. dit effect heeft groen nu eenmaal op ons brein en hier kunnen we dus maar beter goed gebruik van maken! Door veel groen in je tuin te plaatsen vergroot je dus het geval van rust en ontspanning en dat is precies waar het allemaal om draait natuurlijk. Dus ook op deze manier kan jouw tuin weer prima voor je aan de slag door je rust en ontspanning te bieden.

 

Een plek voor gezelligheid

 

We houden allemaal wel van gezelligheid en warmte. Vaak vinden we het dan ook erg fijn om met vrienden en familie te genieten van wat lekker eten en drinken en natuurlijk elkaars gezelschap. Dit kun je gelukkig ook heel erg goed in de tuin doen.

 

Je kunt bijvoorbeeld heerlijk loungen in de tuin en genieten van het groen om je heen. Maar je kunt ook buiten koken en zorgen voor een heerlijke maaltijd. Lekker de barbecue aan en vervolgens allemaal aan tafel om optimaal te genieten. Ook op deze manier kan je tuin dus voor je werken door je deze ruimte te bieden waar dit allemaal mogelijk is.

 

Een tuin kan dan ook echt een plek zijn voor gezelligheid. een plek waar mensen bij elkaar komen. En de spil in je sociale leven. Dit is natuurlijk heel erg prettig en zorgt ervoor dat je allemaal optimaal kunt genieten.

 

Je tuin voor je aan het werk

 

Als je dus een tuin hebt dan kun je hier twee kanten mee op. Of jij werkt voor je tuin en bent constant in de weer om alles netjes en op orde te houden of je tuin werkt voor jou en hij levert je allemaal voordelen op. Dat laatste is natuurlijk de meest fijne situatie hierdoor kun je optimaal genieten zonder dat je er veel werk aan hebt.

 

En gelukkig zijn er dan dus ook nog eens een aantal hele slimme manieren om ervoor te zorgen dat je tuin je ook minder werk bezorgt. Dit kan zijn door een bepaald soort groen te plaatsen wat voor rust en ontspanning zorgt, maar dit kan ook zijn door te zorgen dat je veel voedsel uit je eigen tuin kunt oogsten en zo dus kosten en tijd kunt besparen. En wat dacht je van het besparen op tijd door ervoor te zorgen dat je minder werkzaamheden aan je tuin hebt door bijvoorbeeld te kiezen voor gevoegde tegels. Dit zijn allemaal fijne dingen die dus echt enorm kunnen bijdragen aan het plezier wat je aan je tuin beleefd en die er dus ook voor zorgen dat je minder werk aan je tuin hebt en dat je tuin dus eigenlijk aan het werk gaat voor jou en jou dus wat oplevert in plaats van andersom en dat is dan ook het uiteindelijke doel en voordeel dat je eruit kunt halen! Op deze manier profiteer je optimaal van je tuin en dat is natuurlijk de bedoeling!