{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Ligbed voor in de tuin

  • Door Jasper
  • Tuesday 17 / 03 / 2020 0
Ligbed voor in de tuin

Lig jij bij de eerste zonnige dag al buiten in de tuin? Dan is een comfortabel ligbed of ligstoel geen overbodige luxe. Je kunt natuurlijk altijd op een handdoek op het gras gaan liggen, maar natuurlijk lig je veel lekkerder op je eigen, aangename ligbed en bovendien is een bijzettafel voor jouw drankje of boek dan ook comfortabel binnen handbereik.
Een ligbed voor in de tuin kan in tegenstelling tot een ligstoel niet in zitstand worden gezet, maar is bedoeld als bed. Of je jouw ligbed nou gebruikt om op te liggen en te genieten van jouw favoriete boek of tijdschrift, om te zonnebaden, of echt te slapen, een ligbed voor in de tuin biedt je optimaal comfort tijdens de zonnige dagen. Je kunt ze wel in verschillende standen omhoog klappen, van geheel horizontaal tot diverse hoeken voor de rugleuning. Ligbedden voor in de tuin zijn verkrijgbaar in diverse materialen en designs. Afhankelijk van jouw budget heb je de keuze uit houten, metalen, of kunststof bedden. Alhoewel elk materiaal zijn voor- en nadelen heeft, is het uiteindelijk een kwestie van persoonlijke voorkeur voor welk materiaal jij kiest.

Lichtgewicht

Lig je thuis lekker op jouw ligbed op het terras, maar merk je na verloop van tijd dat de zon je toch wat te krachtig wordt, en wil je liever even de koelte van de beschutting onder een boom opzoeken? Dan is het wel zo praktisch als jij jouw ligbed makkelijk zelf kunt verplaatsen. Sommige ligbedden of ligstoelen zijn zo zwaar of log, dat je ze in je eentje maar met moeite kunt verslepen, laat staan het optillen. Als je dus een ligbed voor de tuin zoekt dat eenvoudig op een andere plek is neer te zetten, kies dan voor een lichtgewicht materiaal, zoals kunststof of aluminium.

Functionaliteit

Een ligbed onderscheid zich in de eerste plaats van een ligstoel door zijn functionaliteit om geheel plat te kunnen liggen. Een ligstoel kan daarentegen in zitstand worden gezet, wat bij een ligbed vaak niet mogelijk is. Alhoewel ligbedden en ligstoelen elkaar steeds dichter naderen, is het belangrijk van tevoren te bepalen waar je jouw tuinmeubel het meeste voor wilt gebruiken, zodat je weet wat de mogelijkheden ervan zijn. Als je er voornamelijk actief op wilt zitten om bijvoorbeeld wat werk op een laptop of tablet te kunnen doen of een boek te lezen, maar af en toe de leuning naar achteren wilt kunnen klappen voor een meer ontspannen moment, dan is een ligstoel een betere keuze. Ben je echter een zonaanbidder die gewoon lekker niks wil doen en eigenlijk alleen maar horizontaal in de tuin wil liggen om een kleurtje te krijgen, ga dan voor een comfortabel ligbed voor in de tuin. Hierop kom je optimaal tot rust. Let er hierbij wel op dat je je altijd goed beschermd tegen de schadelijke effecten van de zon door je goed en regelmatig in te smeren met zonnebrand, en dat je niet te lang in de zon blijft liggen.

Comfort

Het belangrijkste bij de keuze voor een ligbed voor buiten is natuurlijk het comfort. Aangezien er vele materialen en maatvoeringen zijn voor ligbedden, kan het voor jou een heel persoonlijke keuze zijn welk ligbed voor de tuin jij het het meest aangenaam vindt liggen. Probeer het daarom ook vooral uit voordat je het aanschaft. Vraag het personeel in de tuinmeubelen outlet of je even op een ligbed mag plaatsnemen om zelf te ervaren of het bij jou past. Elk materiaal voelt anders aan, met name als je er in badkleding op ligt en als de zon er langdurig op schijnt, dus laat je goed voorlichten over de verschillende materialen en hun comfort, voordat jij je keuze qua ligbed bepaald. Er zijn behalve ligbedden voor een persoon ook ligbedden voor twee personen. Hier kun je samen met jouw partner ontspannen op liggen, zodat je samen tegelijk van de zon en de ‘onthaasting’ kunt genieten.

Materiaalkeuze

Zoals eerder aangegeven is de materiaalkeuze zeer persoonlijk en hangt dit voornamelijk af van het praktisch gebruik en het comfort wat jij zoekt bij de keuze van een ligbed voor de tuin. Laat je vooral goed adviseren door het personeel in de winkel en probeer vooral verschillende materialen uit, zodat je kunt ervaren welk ligbed voor jou persoonlijk het meest aangenaam zal liggen. Indien je een tweepersoons ligbed voor de tuin aan wilt schaffen, neem dan vooral jouw partner mee naar de winkel, zodat jullie dit samen kunnen uittesten. Over het algemeen heb je de keuze uit kunststof, metalen en houten ligbedden. Een houten ligbed ziet er heel degelijk en natuurlijk uit, en heeft voor veel mensen esthetisch de mooiste uitstraling. Daarentegen kunnen bepaalde soorten hardhout erg massief en zwaar zijn, waarmee een ligbed moeilijk te tillen en verplaatsen is. Kunststof en metaal zijn vaak lichter van gewicht en eveneens duurzaam in het gebruik.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »