{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Bryan, 21 mei 2020

Loungeset hoge tafel

Kun jij ook zo genieten van het voorjaarsweer? Voor veel mensen is het begin van de lente een heerlijke tijd. Zodra de kou van de winter voorbij is en de eerste lentezon zich laat zien, krijgen velen de lentekriebels en willen ze naar buiten. In deze tijd wil je zo snel mogelijk je tuin op orde hebben en vooral jouw tuinmeubilair gereed hebben om bij de eerste de beste zonnige dag lekker buiten te kunnen zitten. Wat is er nu fijner dan na een lange dag binnen op kantoor te hebben gezeten bij thuiskomst lekker in eigen tuin te kunnen relaxen en ontspannen, en nog even te kunnen genieten van een beetje zon? Of in je weekend lekker lang buiten een goed boek te lezen of te genieten van een gezellige barbecue met familie en vrienden? Hiervoor wil je uiteraard wel aangenaam kunnen zitten. Een comfortabele tuinstoel of –bank is dan ook geen overbodige luxe.

Er zijn vele soorten tuinmeubilair verkrijgbaar, van de standaard tuinsets met tafel en stoelen, tot loungesets, waarop je heerlijk kunt ontspannen en languit kunt liggen. Als je echter ook aan de tafel wilt kunnen dineren lijkt een loungeset wellicht minder praktisch, aangezien de tafels vaak wat laag zijn en je niet op alle loungebanken even goed rechtop kunt zitten. Er zijn echter ook loungesets met hoge tafel verkrijgbaar.

Loungeset hoge tafel

Met een loungeset met hoge tafel beschik je over een tuinset, waaraan je volop tot rust kunt komen en kunt ontspannen. Loungesets met hoge tafel zijn er in diverse uitvoeringen met hoekbank, rechte bank, bank en krukjes, of een uitvoering met alleen loungestoelen, enz. Een loungetafel is meestal een lage tafel bedoeld om wat drinkglazen of een snack op te zetten. Als je echter ook buiten aan jouw loungeset wilt kunnen dineren is een lage tafel niet erg praktisch, aangezien je daaraan niet aangenaam kunt zitten met een bord en bestek. Aan een loungeset met een hoge tafel kun je aangenaam zitten, maar biedt ook de praktische zithouding en tafel om samen met jouw familie of vrienden buiten te genieten van een goede maaltijd of een gezellige borrel of zelfs bordspel. Uiteraard kun je zelf bepalen in welke opstelling je de hoge loungeset aanschaft.

Hoekbank of stoelen?

De meeste loungesets zijn uitgevoerd met een hoekbank. Of je nu kiest voor een lounge hoekbank of een rechte bank in combinatie met een aantal comfortabele stoelen, een loungeset met hoge tafel biedt je een ontspannen zithoek, die je niet alleen kunt gebruiken om een boek op te leggen of glas neer te zetten, maar waar je ook uitstekend aan kunt eten. Afhankelijk van het gewenste aantal zitplaatsen kun je voor verschillende maten tafels kiezen al naar gelang jouw behoeften.

Voor degenen die een wat steviger steun in de rug nodig hebben zijn er ook loungebanken met een rechtere rugleuning, waarin je beter rechtop kunt zitten. Daarnaast kun je ook kiezen voor individuele loungestoelen, waarmee je zowel een goede rugleuning als armleuning hebt, maar door de zachte zitting toch zeer comfortabel kunt zitten, ook voor langere duur.

Kies voor weerbestendig

Loungesets met hoge tafel zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, maar het meest populair zijn diverse tinten in bruin en grijs, aangezien deze kleuren vaak het beste bij de natuurlijke kleuren van de tuin aansluiten. Je kunt uiteraard ook voor andere tinten kiezen als daar jouw voorkeur naar uitgaat.

Qua materiaal is het aan te bevelen te kiezen voor een model wat goed buiten kan staan en bestand is tegen een regenbui en felle zon. Het meest gebruikte materiaal voor hoge loungesets is momenteel een aluminium frame omwikkeld met wicker, een kunststof vlechtwerk wat lijkt op het vroegere rotan. Wicker is echter beter bestand tegen regen dan natuurlijke rotan en daarmee meer weersbestendig.

Hout is ook zeer populair voor een loungeset met hoge tafel. Teakhout wordt nog steeds vaak toegepast in loungesets, evenals andere hardhoutsoorten als eiken en acacia. Tegenwoordig vind je echter ook Vironwood op de markt. Dit materiaal lijkt op hout en wordt vaak in combinatie met aluminium frames gebruikt voor het wekken van de ilusie van teakhout, maar is echter een synthetisch materiaal. Het voordeel van Vironwood is dat het niet kan werken en dus prima buiten kan blijven staan in diverse weersomstandigheden.

Er zijn ook speciale beschermhoezen verkrijgbaar waarmee je jouw loungeset met hoge tafel kunt afschermen tegen teveel regen of zonlicht, waarmee het materiaal langer meegaat. De beschermhoezen zorgen ervoor dat water wordt geweerd en er toch ventilatie plaatsvind, waardoor het meubilair mooi blijft.

Extra comfort

Bij de aanschaf van een loungeset met hoge tafel worden de kussens er doorgaans bijgeleverd. Je kunt daarnaast natuurlijk ook zelf andere bijpassende kleuren en formaten selecteren voor meer comfort. Vaak wordt er door fabrikanten ook een opbergkist meegeleverd of als accessoire aangeboden, waarin je de kussens kunt opbergen als je deze niet gebruikt, zodat ze beschermd blijven tegen de regen.
Tevens kan een terrasverwarmer handig zijn, als je ook aangenaam buiten wilt kunnen zitten wanneer het wat frisser is.