{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Door Roos, 22 september 2023

Maak de ideale combinatie tussen modern en landelijk

Het zijn twee uiterste stijlen en beide hebben ze veel liefhebbers. We hebben het dan over de moderne en de landelijke stijl. We stijlen die we bij zowel woning als tuininrichting vaak voorbij zien komen. Het leuke aan deze twee stijlen is dat je ze beide altijd heel snel en makkelijk herkend doordat ze een aantal hele fijne eigenschappen hebben die er echt uitspringen. Ze hebben dan ook beide een aantal kenmerken die deze stijlen dan ook meteen zo bijzonder maken.

 

Het lijkt dan ook op het eerste oog bijna onmogelijk om deze twee stijlen met elkaar te combineren maar niets is minder waar. Juist deze twee stijlen kunnen verrassend goed samen gaan als jij ze op de juiste wijze weet samen te brengen. Maar als je eenmaal de juiste manier van combineren onder de knie hebt dan kun je ontzettend veel plezier aan deze twee stijlen beleven.

 

De hoogste tijd voor ons dus om hier eens een blog aan te besteden zodat wij je uit kunnen leggen hoe je dit het beste aanpakt. Want hoe maak je nu een combinatie tegen deze twee zo verschillende stijlen? Wat is nu de beste manier om dit aan te pakken en hoe zorg je ervoor dat de stijlen elkaar complimenteren in plaats van verstoren. Dit effect kun je dan ook enkel bereiken met een handige aanpak waarbij je er voor zorgt dat deze twee stijlen perfect bij elkaar kloppen. Hoe je dat aanpakt gaan wij je nu vertellen. Lees je met ons mee?

 

De moderne stijl

 

Voor we je gaan vertellen hoe je deze stijlen nu eigenlijk het beste combineren kunt gaan wij je eerst laten zien wat deze twee stijlen precies inhouden en hoe jij ze dus ook kunt herkennen. Dat is natuurlijk wel zo makkelijk want dan weet je daarna ook meteen een stuk beter hoe jij ze kunt herkennen.

 

De moderne stijl is een stijl die zich kenmerkt door een strakke afwerking. Geen versieringen, ronde vormen of andere tierelantijntjes maar een simpele en rechte stijl. Deze stijl is dan ook totaal niet druk maar juist erg rustig. Er wordt gebruik gemaakt van kleuren zoals grijs, zwart en wit en je ziet er verder vooral steen en ook wel hout in terug. Het voor oordeel wat veel mensen hebben over de moderne stijl is dat het vooral een hele kille stijl is maar dat is dus zeker niet waar. Een moderne stijl kan juist ook heel warm ogen het ligt er maar net aan hoe jij die combinatie maakt.

 

Veel mensen kiezen heel bewust voor de moderne stijl als ze graag rust en ruimte in hun tuin willen ervaren. Als je daar een voorstander van bent dan is deze stijl ook zeker weten ideaal. Mocht je juist graag wat meer warmte en drukte in je tuin voelen dan kan een andere stijl juist weer beter passen.

 

De moderne stijl past overigens heel goed bij andere stijlen juist doordat deze stijl van zichzelf zo rustig is laat hij zich vrij makkelijk combineren. Ook zien we vaak dat de moderne stijl wel degelijk groen bevat, ook dit is iets wat mensen vaak niet denken. Ze denken dat de moderne stijl weinig beplanting heeft maar ook dat is een verkeerd beeld. Er komt zeker wel beplanting kijken bij een moderne stijl alleen wel gedoseerd.

 

Alles bij elkaar zijn er dus zeker weten aardig wat kenmerken waaraan je de moderne stijl kunt herkennen en het is dan ook zeker weten een stijl die je er overal wel uithaalt.

 

De landelijke stijl

 

En dan hebben we natuurlijk ook de tegenhanger van de moderne stijl namelijk de landelijke stijl. Dit is weer een totaal andere stijl met ook totaal andere kenmerken. De landelijke stijl kenmerkt zich door het gebruik van heel veel hout en beplanting en daarnaast ook veel decoratie en warme tinten en materialen. Het is dan ook een hele warme en gezellige stijl die ook soms zelfs wel wat druk kan ogen. Het leuke aan de landelijke stijl is dat ook deze stijl zich weer prima laat combineren met de moderne stijl dit komt dan ook vooral doordat het tegenhangers van elkaar zijn en de moderne stijl vrij rustig is. Als dit ook een drukkere stijl zou zijn dan zou de combinatie een stuk minder goed verlopen.

 

Bij de landelijke stijl zie je ook vooral dat er veel warme materialen gebruikt worden, denk dan aan hout, steen maar ook metaal of groen. Juist het groen speelt een grote rol bij deze stijl. Dat is natuurlijk ook logisch, beplanting oogt dan ook heel warm en zorgt dan ook voor die kenmerkende landelijke stijl.

 

Ook de vormen in een landelijke stijl zijn wat sierlijker en ronder dan bij een moderne stijl. Op deze manier ogen ze soms dus wat sierlijk en dat is precies wat passend is bij deze stijl. Een ander heel bekend kenmerk is dus steigerhout. Ook dat zie je dan ook veelvuldig terug bij een landelijke stijl. Steigerhout is juist ook heel robuust en dat is precies wat het zo passend maakt bij deze stijl. Vandaar dat steigerhout ook binnen deze stijl heel goed tot zijn recht komt.

 

De landelijke stijl is dus ook weer een hele unieke en bijzondere stijl met heel veel fijne eigenschappen en elementen die dus meer dan prima passen bij de moderne stijl. Over hoe je deze dan het beste met elkaar combineren kunt gaan we je nu meer vertellen.

 

De combinatie tussen de landelijke en moderne stijl

 

En dan hebben we natuurlijk de combinatie tussen de landelijke en moderne stijl centraal staan. Deze twee stijlen lijken dus totaal niet op elkaar maar vormen alles bij elkaar toch een bijzondere match. Het is dan ook erg leuk om eens wat meer te vertellen over hoe je deze twee stijlen nu eigenlijk het beste met elkaar combineren kunt want dat is dus zeker mogelijk op de juiste manier. Wel moet je daar een aantal stappen voor ondernemen en even goed kijken hoe jij dit het beste aan kunt pakken.

 

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen waarom deze stijlen zo goed bij elkaar passen en ook goed gecombineerd kunnen worden terwijl je dit dus op het eerste oog niet zou denken. Juist doordat het twee totaal verschillende stijlen zijn gaan ze ook weer heel erg goed samen. De moderne stijl is daarnaast ook vrij rustig en de landelijke stijl wat drukker waardoor ze elkaar op dit vlak weer heel goed aanvullen. Twee drukke stijlen bij elkaar zou weer een heel ander verhaal zijn maar dit is dus een match die prima gemaakt kan worden en die ook nog eens veel fijne voordelen heeft!

 

Ook combineren de gebruikte materialen bij deze twee stijlen prima met elkaar. Het hout van de landelijke stijl past weer heel erg goed bij het steen van de moderne stijl en zo krijg je dus een hele fijne combinatie die heel erg goed blijkt te werken.

 

Daarnaast maken ook beide stijlen goed gebruik van beplanting in de tuin. Dit is dan ook een overeenkomst die ze hebben en die een combinatie tussen beide dus ook tot een succes maakt! Het leuke is dat je vooral ziet dat deze twee stijlen verschillende soorten beplanting gebruiken. Maar aangezien je eigenlijk altijd alle soorten beplanting wel  met elkaar combineren kunt zorgt dat ook voor een hele mooie mix! Het is dan ook zeker aan te raden om deze soorten beplanting met elkaar te combineren en om er zo dus een mooi geheel van te maken!

 

Daarnaast zie je bij de landelijke stijl dat er veel gebruik gemaakt wordt van zachte materialen zoals stoffen. Bij de moderne stijl zie je dat juist niet maar daardoor kan dit ook weer tot een fijne combinatie zorgen. Soms is het juist prettig om uitersten met elkaar te combineren en om zo met elkaar voor een mooi en passend geheel te zorgen!

 

Waar moet je op letten bij het combineren van deze twee stijlen

 

Uiteraard zijn er ook een aantal punten om even goed op te letten bij het combineren van deze twee stijlen met elkaar. Ten eerste is het zo dat je de karakters van beide stijlen wil behouden. Dit betekend dat  je er dus voor moet zorgen dat zowel het landelijke karakter als het moderne karakter te bewaren. Dit doe je onder andere door ervoor te zorgen dat deze twee karakters beide nog naar voren blijven komen. Zo kun je ze goed kenbaar maken door bepaalde elementen uit de stijlen naar voren te halen en er zo een geheel van te maken.

 

Je maakt dus een hele prettige combinatie tussen beide stijlen terwijl je ook van beide stijlen de sterke punten blijft benadrukken en juist dat is zo speciaal en bijzonder. Het is dan ook zeker weten een aanrader om op die manier de beide stijlen met elkaar te vermengen en er samen een geheel van te maken.

 

Ook is het wel zaak om goed op het kleurgebruik te letten. Bij de landelijke stijl zien we iets meer kleur gebruik naar voren komen dan bij de moderne stijl. Het is wel aan te raden om deze kleuren goed op elkaar af te stemmen zodat er een mooi geheel ontstaat wat helemaal bij elkaar past. Als je dit niet doet heb je juist kans dat het afbreuk doet aan elkaar en dat wil je liever voorkomen. Ook moet het totale kleuren palet van de tuin wel kloppen omdat juist dit het plaatje compleet maakt!

 

Maak een mix door je gehele tuin heen

 

Als je de landelijke en moderne stijl met elkaar wil combineren dan is dit gelukkig heel erg goed te doen. Wel zijn er dan een aantal elementen waar je even goed rekening mee moet houden. Zo is het erg belangrijk om deze twee stijlen goed met elkaar te mengen en om zo een mix te maken die je door je gehele tuin heen terug kunt zien. Juist op deze wijze kun je dan ook optimaal genieten van sfeer en warmte in je tuin.

 

Deze mix maak je dan ook op verschillende vlakken en het is dan ook vooral erg prettig. Juist als je door de hele tuin deze mix verspreid vormt het uiteindelijk alsnog een geheel met elkaar. Als je deze stijlen enkel maar op een bepaald vlak van je tuin verspreidt dan is het zo dat het totaal plaatje anders oogt.

 

Maak de ideale combinatie tussen modern en landelijk

 

Het zijn natuurlijk twee totaal verschillende stijlen die toch verrassend goed samen lijken te gaan. We hebben het dan over de landelijke en moderne stijl. Dit zijn twee stijlen met allebei unieke kenmerken die toch verrassend goed met elkaar lijken te combineren. Maar hoe komt het nu toch dat juist deze twee stijlen zo goed samen lijken te gaan? Wat maakt het nu tot een gouden match? Dat is natuurlijk afhankelijk van een aantal elementen die we je graag laten zien.

 

Ten eerste is de moderne stijl een hele rustige stijl waar de landelijke stijl juist drukker is. En je raad het natuurlijk al, juist druk en rustig combineren dus heel goed met elkaar. Dit komt natuurlijk doordat ze elkaar prima aanvullen. Maar er zijn meer vlakken waarop deze twee stijlen uitstekend matchen. Denk bijvoorbeeld eens aan het gebruik van beplanting in beide tuinen. Ook dit kun je prima met elkaar mengen tot een mooi geheel! Juist door verschillende soorten beplanting een plekje in je tuin te geven krijg je dan ook een hele fijne mix waar je veel kanten mee uit kunt! Maar ook de materialen van beide stijlen komen goed overeen of kunnen zelfs prima met elkaar gecombineerd worden. Zo zie je bijvoorbeeld bij de moderne stijl hout gebruikt worden maar ook bij de landelijke stijl. Daarnaast maken ze bij de moderne stijl ook vaak gebruik van steen maar ook dit geeft dan weer een meer dan prima combinatie met de landelijke stijl. Waar de ene stijl wel accessoires gebruikt doet de andere stijl dat bijna niet maar ook dat vormt geen probleem en ook op dat gebied vullen beide stijlen elkaar eigenlijk meer dan prima aan.

 

Alles bij elkaar is het dus een heel goed plan om juist deze twee stijlen met elkaar te mixen. En als je het ook  nog eens op de juiste wijze doet ontstaat er werkelijk waar een heel fijne combinatie waar je dan ook veel plezier aan kan beleven! Meer dan genoeg reden dus om hiermee aan de slag te gaan en om beide stijlen een mooi plekje in je tuin te geven waar ze prima tot hun recht komen!