{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Winkelen op afspraak mogelijk (vanaf 3 maart) - klik hier om een afspraak te maken - Bereikbaar van 9:00 tot 21:00 via telefoon, mail, WhatsApp en Livechat!

Nieuwe tuinmeubelen kopen; kijk zeker eens naar deze materialen!

  • Wednesday 20 / 01 / 2021 0
Nieuwe tuinmeubelen kopen; kijk zeker eens naar deze materialen!

Als je op zoek naar een nieuwe bank voor in jouw woonkamer bent, heb je vrij veel keus. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een leren bank, je kunt kiezen voor een bank van kunstleer en je kunt kiezen voor een volledig stoffen bank. Ook als je een salontafel voor in jouw woonkamer wilt kopen, heb je de keus uit allerlei soorten materialen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houten salontafel, je kunt kiezen voor een kunststof salontafel of je kunt kiezen voor een salontafel van glas. Moraal van het verhaal: voor de meubelen in jouw woonkamer heb je meer dan voldoende keus op het gebied van materiaal.

Dat is niet alleen het geval voor meubilair voor in huis, maar óók voor meubilair in de tuin. Als je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe tuintafel bent, heb je ook meer dan voldoende keus. Dat blijkt ook wel direct als je ons assortiment van tuintafels bekijkt; je ziet dan direct meerdere materialen naar voren komen. Materialen waar je mogelijk zelf in eerste instantie niet eens aan had gedacht; via ons kun je in ieder geval de fraaiste tuinmeubelen aanschaffen. 

Een belangrijke vraag daarbij is wel: voor welk materiaal ga je? Gaat je voorkeur uit naar hout? Zo ja; dan moet je ook nog een keus maken tussen de vele soorten houten. Heb je liever tuinmeubilair van rotan of vlechtwerk? Ook dat is mogelijk, maar ook op dat vlak moet je belangrijke knopen door gaan hakken.

Moraal van het verhaal: met het oog op de materialen moet je een belangrijke keuze gaan maken. Graag helpen we jou daar een handje bij. In dit artikel bespreken we namelijk tussen welke materiaalsoorten je kunt kiezen. We bespreken daarbij eigenlijk de meest populaire materialen, waardoor jij uiteindelijk in staat bent om de juiste keuze te maken.

 

Waarom is de keus voor materiaal zo belangrijk?

Ben je op zoek naar nieuwe meubelen voor in jouw tuin? Dan is het hoe dan ook belangrijk om enkele lastige keuzes te gaan maken. Zo moet je voor jezelf gaan bepalen welk budget je beschikbaar hebt én naar wat voor soort tuinmeubel je precies op zoek bent. In het verlengde daarvan moet je ook keuzes maken met betrekking tot de afmetingen van het meubelstuk, tot de eigenschappen van het meubelstuk en tot het materiaal van het meubelstuk.

Met het materiaal hebben we direct één van de belangrijkste criteria te pakken. Waarom het materiaal zo belangrijk is? Nou, dat komt voornamelijk doordat het materiaal bepalend voor enkele eigenschappen van een meubelstuk is.

Allereerst is het materiaal grotendeels bepalend voor de uitstraling van het meubelstuk. Zet bijvoorbeeld maar eens een tuintafel van kunststof, een tuintafel van hout en een tuintafel van aluminium naast elkaar. Je ziet dan direct dat de uitstraling per tuintafel uniek te noemen is. Dat is puur te danken aan het gebruikte materiaal.

Daarnaast is het materiaal ook bepalend voor de levensduur van de tafel. Des te hoogwaardiger het materiaal is, des te langer de levensduur is. Als je (veel) geld in nieuwe tuinmeubelen gaat investeren, wil je daar uiteraard ook zo lang mogelijk van genieten. Dát is dus mogelijk als je de juiste keuzes met betrekking tot het materiaal weet te maken.

Ook is de keus voor materiaal nog van belang voor het onderhoud dat je uit moet gaan voeren. Als je voor bijvoorbeeld een tuintafel van aluminium gekozen hebt, heb je eigenlijk weinig tot geen omkijken naar het onderhoud van de tafel. Dat is volledig anders als je kiest voor een tuintafel van hout; in dat geval dien je het hout regelmatig op te schuren, regelmatig te lakken/beitsen en regelmatig schoon te maken.

Is het dan per definitie beter om voor tuinmeubelen van aluminium te gaan? Nee, zeker niet. Het is namelijk óók een feit dat houten tuinmeubelen prachtig in de meeste tuinen staan; hout komt bijvoorbeeld in een moderne tuin en in een landelijke tuin prima tot zijn recht. Dat is volledig anders bij bijvoorbeeld aluminium; eigenlijk hoort een aluminium tuintafel niet thuis in een landelijke tuin.

Het mag duidelijk zijn; de keus voor het materiaal van de tuinmeubelen is onwijs belangrijk. Wij helpen je daarom graag in dit artikel met het vinden van het juiste tuinmeubilair. Dat doen we onder meer door verschillende materialen aan je voor te stellen. Ook bespreken we hoe je uiteindelijk tot de beste keus kunt komen. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dit artikel dan zeker even door!

 

Hout

Het meest gekozen materiaal voor in een tuin? Dat is zonder twijfel hout. Op zich is dit niet al te verwonderlijk, aangezien hout een natuurlijk product is. Als je hout ergens zou verwachten, is het dan ook in een tuin. Daarbij komt ook nog eens dat door de jaren heen allerlei verschillende houtsoorten toegepast zijn. Dat betekent dat je nu niet alleen voor het materiaal hout kunt kiezen, maar ook dat je binnen het materiaal hout tussen allerlei verschillende houtsoorten kunt kiezen.

Waarom de keus voor hout zo aan te raden is? Dat komt deels door de unieke uitstraling van dit materiaal. Als je voor bijvoorbeeld een houten tuintafel kiest, weet je eigenlijk de natuur in jouw tuin te halen. Het hout hoort namelijk bij de bomen en het hout past daardoor eigenlijk in alle tuinen perfect. Zéker in een landelijke tuin horen de houten tuinmeubelen eigenlijk thuis.

Daarnaast is het dus ook een feit dat je uit allerlei houtsoorten kunt kiezen. Doordat je deze keuze kunt maken, kun je kiezen voor tuinmeubelen die echt voor de volle 100% naar jouw wens zijn. Je hoeft geen concessies te doen, maar je kunt écht kiezen voor de houtsoort waar jouw voorkeur naar uitgaat. Tussen welke houtsoorten je tegenwoordig kunt kiezen? Wij hebben enkele houtsoorten voor je op een rijtje gezet:

  • Douglashout
  • Steigerhout
  • Teakhout
  • Hardhout

Wil je de verschillen tussen deze houtsoorten inzien? Dan hebben wij een handige tip voor je; bekijk ons assortiment eens. In ons assortiment vind je namelijk tal van houten tuinmeubelen, waardoor je ook direct de verschillen tussen de verschillende houtsoorten kunt waarnemen.

 

Als je op zoek naar houten tuinmeubelen bent, heb je dus in ieder geval meer dan voldoende keuze. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende soorten meubelen, maar dus ook uit allerlei verschillende houtsoorten. Doordat je deze keuze hebt, kun je te allen tijde voor de perfecte houten tuinmeubelen gaan.

Zijn er ook nog zaken waar je rekening mee moet houden bij tuinmeubelen van hout? Ja, zeker. Zo is het goed om te weten dat je enig onderhoud aan houten tuinmeubelen uit moet voeren. Je moet het hout netjes schoon zien te houden, je moet het hout af en toe in de lak zetten en je moet de meubelen in de winterperiode goed afdekken. Waarom dat zo van belang is? Omdat je daarmee kunt voorkomen dat de houten meubelen vies worden of dat de conditie hiervan achter uit gaat.

Onder aan de streep is het zeker aan te raden om naar de tuinmeubelen van hout te kijken. Je hebt méér dan voldoende keus, de uitstraling van hout is prachtig en je geniet van een lange levensduur. Wel is het dus zaak om een keuze te maken tussen de verschillende houtsoorten; gaat je voorkeur uit naar steigerhout of kies je toch voor teakhout? Aan jou de keus!

Aluminium

Sinds enkele jaren houden veel fabrikanten zich ook met aluminium bezig. Door de jaren heen is dit materiaal steeds populairder geworden, waar de verschillende fabrikanten dus slim op in weten te spelen. Bovendien is het dus een feit dat meer en meer huishoudens voor aluminium tuinmeubelen kiezen. Maar, waarom kiezen veel huishoudens hier tegenwoordig voor?

Dit is hoofdzakelijk aan de prijs-kwaliteitsverhouding te danken. Als je voor aluminium tuinmeubelen kiest, weet je zeker dat je hier de komende jaren onwijs van kunt gaan genieten. Aluminium is namelijk zeer robuust en is ook bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Zolang jij jouw aluminium tuinmeubelen goed weet te onderhouden, geniet je echt jarenlang van de geweldige kwaliteit van dit materiaal.

Bijkomend voordeel is de uitstraling van aluminium. Dit materiaal heeft van nature een donkere kleur en ziet er bovendien zeer strak uit. Mede door deze vormgeving is aluminium uiterst geschikt voor in moderne tuinen. Oftewel: voor in tuinen met strakke vormen en duidelijke patronen. Daar sluit het materiaal aluminium eigenlijk perfect op aan.

Daarnaast is het ook goed om te weten dat aluminium echt niks weegt. Als je een aluminium tuintafel op wilt tillen, zou je dit eventueel in je eentje kunnen doen. Als je dat bij een houten tuintafel wilt doen, heb je minstens twee personen nodig. Kortom: aluminium is bijzonder licht, waardoor alle aluminium tuinmeubelen ook bijzonder licht zijn!

Persoonlijk zijn wij behoorlijk fan van aluminium. Het materiaal heeft een geweldige uitstraling, is van een hoge kwaliteit en past in verschillende soorten tuinen terug. Daar willen we nog één ding aan toevoegen. Als je naar ons assortiment kijkt, zie je bijvoorbeeld meerdere aluminium tuintafels naar voren komen. Niet alle tuintafels zijn volledig van aluminium, aangezien veel tuintafels aluminium én van hout zijn gemaakt. Meerdere fabrikanten kiezen specifiek voor deze combinatie van materialen, waardoor je van nóg meer voordelen weet te genieten.

 

Wicker

Ben je op zoek naar een leuke loungeset voor in jouw tuin? Ben je bereid om het nodige geld in een dergelijke loungeset te investeren? Of wil je juist de kosten zo laag mogelijk houden? Ongeacht wat jouw budget is, is het interessant om naar een loungeset van wicker te kijken. Mocht je nog nooit van dit materiaal gehoord hebben; het is een dure naam voor vlechtwerk. Als je de foto’s van een wicker loungeset in onze webshop ziet staan, herken je het materiaal ongetwijfeld direct.

Wicker is van origine gemaakt van polyester. Het polyester is op een unieke manier bewerkt, waardoor uiteindelijk dit unieke vlechtwerk ontstaat. Een fabrikant van wicker heeft daarbij keus tussen drie verschillende soorten wicker:

  • Wicker met een platte draad
  • Wicker met een ronde draad
  • Wicker met een half ronde draad

Wat de beste optie is? Dat hangt echt volledig van de voorkeuren en het budget af. Als een fabrikant de kosten zo laag mogelijk wil houden, kies de fabrikant niet voor een ronde draad. Dat is in de meeste gevallen namelijk de duurste variant van de drie hierboven genoemde soorten wicker.

Eén van de voordelen van wicker is het gewicht. Wicker is namelijk onwijs licht, waardoor je bijvoorbeeld de wicker loungeset moeiteloos op kunt tillen. Dit komt met name van pas als je jouw tuin anders in wilt richten of als je jouw loungeset wilt gaan beschermen tegen de koude en natte winter. Indien je voor een loungeset van wicker gekozen hebt, weet je in ieder geval zeker dat je de loungeset moeiteloos kunt verplaatsen.

Daarbij komt ook nog eens dat wicker een bijzondere uitstraling met zich mee brengt. Het weet eigenlijk de uitstraling van hout en aluminium met elkaar te combineren; de uitstraling van wicker is daardoor echt uniek te noemen. Bovendien past wicker, in onze ogen, in meerdere soorten tuinen. Als je een landelijke tuin hebt, kun je prima voor wicker kiezen. Als je een moderne tuin hebt, kun je ook prima voor wicker kiezen.

Bijkomend voordeel is dat wicker onwijs duurzaam is. Dit materiaal is zeer slijtvast, waardoor je zonder twijfel van een lange levensduur gaat genieten. Je kunt probleemloos jaren van een tuinset van wicker genieten; dat is ook te danken aan de bestandheid tegen de verschillende weersomstandigheden. In principe is wicker bestand tegen alle soorten weersomstandigheden, waardoor je van een nóg langere levensduur kunt genieten!

Tot slot willen we ook nog benoemen dat wicker weinig onderhoud nodig heeft. Op dat vlak is dit materiaal dus écht niet met hout te vergelijken, aangezien je wel het nodige onderhoud aan een houten loungeset uit moet voeren. Als je voor een loungeset van wicker gekozen hebt, heb je sowieso geen omkijken naar het onderhoud!

Gaat jouw voorkeur uit naar wicker? Wil jij graag van bovengenoemde voordelen profiteren? Dan hebben wij maar één tip voor je: check direct ons uitgebreide assortiment tuinmeubelen. Bij ons vind je namelijk allerlei soorten tuinmeubelen terug, waaronder vele varianten vervaardigd van wicker!

 

Rotan/riet

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op tuinmeubelen van rotan. Rotan is eigenlijk de naam voor riet; als we het over tuinmeubelen van rotan hebben, spreken we dus eigenlijk over houten tuinmeubelen. Ook dit materiaal brengt in ieder geval een unieke uitstraling met zich mee.

De meeste tuinmeubelen die van rotan vervaardigd zijn, ogen vrij groot. Dit komt puur door de vormgeving van het rotan en door het feit dat je min of meer door het riet heen kunt kijken. Optisch ogen de rotan tuinmeubelen daardoor altijd net iets groter.

Bovendien is het een feit dat de uitstraling van rotan zeer gezellig te noemen is. Het materiaal straalt namelijk veel sfeer uit; sfeer die je absoluut in een tuin kunt gebruiken. Mede dankzij deze sfeer kiezen veel huishoudens voor rotan tuinmeubelen voor op het terras of voor in de serre. Juist op dergelijke plekken is het wenselijk dat je de nodige sfeer weet te creëren!

Ook is het een voordeel dat de rotan tuinmeubelen niet al te zwaar zijn. In verhouding met bijvoorbeeld houten tuinmeubelen wegen de tuinmeubelen van rotan echt niks. Overigens is het daarbij ook zo dat je bij het vastpakken van dit materiaal niet bang hoeft te zijn voor een statische reactie. Dat is wel het geval als je voor bijvoorbeeld kunststof tuinmeubelen kiest.

Tot slot is het wel goed om te weten dat je rekening moet houden met enkele nadelen. Zo ligt de prijs van een rotan tuinmeubelstuk vaak relatief hoog; dit komt puur doordat de meeste rotan tuinmeubelen volledig met de hand vervaardigd worden. Aangezien het een arbeidsintensieve klus is, liggen de kosten ook net iets hoger. Deze hoge kosten zorgen op zijn beurt weer voor een hogere verkoopprijs.

 

Slotwoord

Ben je op zoek naar nieuwe meubelen voor in jouw tuin? Dan weet je één ding zeker: je hebt meer dan voldoende keus. Deze keus komt onder meer door de variatie van materialen tot stand. Ons advies is dan ook om voor jezelf te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat, om voor jezelf te bepalen welke materialen je mooi vindt en om te bepalen welk budget je vrij hebt voor de aanschaf van de tuinmeubelen. Uiteindelijk kun je op basis daarvan de juiste keuzes gaan maken met betrekking tot het materiaal van de tuinmeubelen!

 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »