{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Laatste dag 15% korting op bijna de gehele collectie - Voer de kortingscode OUTLETDAG21 in

Onderhouden van tuinstoelen

  • Door Bryan
  • Monday 11 / 03 / 2019 0
Onderhouden van tuinstoelen

Onderhouden van tuinstoelen

Als je geschikte en fraaie tuinstoelen hebt gekocht, wil je hier optimaal van genieten. Dat kan, maar daarbij worden wel bepaalde voorwaarden gesteld. Een van de voorwaarden is dat je de stoelen goed onderhoudt en goed schoonmaakt. Doe jij dat? Of wil je dat in de toekomst op gaan pakken? In dit artikel geven we jou enkele handige tips met betrekking tot het onderhouden van tuinstoelen.

Bij een tuinstoel is het belangrijk om te beseffen dat een tuinstoel verschillende materialen kan bevatten. Je kan bijvoorbeeld een tuinstoel van vlechtwerk hebben, waarbij de poten van bijvoorbeeld teakhout zijn. Dergelijke combinaties komen geregeld voor. Logischerwijs heeft vlechtwerk een ander soort onderhoud nodig dan het teakhout.

Voorbereiding

Let vooraf dus goed op van wat voor soort materiaal jouw tuinstoelen vervaardigd zijn. Is dit van bijvoorbeeld aluminium, teakhout, hardhout, polyester, kunststof of vlechtwerk? Alle soorten materialen wensen een bepaalde manier van onderhoud. Ook het schoonmaken van deze verschillende soorten materialen vereist een andere aanpak en andere schoonmaakmiddelen.

De voorbereiding is dus van belang bij het onderhoud van je tuinstoelen. Koop vervolgens de juiste producten in; schoonmaakmiddelen, een borstel en een spons bijvoorbeeld. Dergelijke producten kan je in bijvoorbeeld onze webshop vinden.

Tijd investeren

Vervolgens is het noodzaak om enige tijd te investeren in het onderhoud van je tuinstoelen. Het schoonmaken van tuinstoelen is niet de allerleukste taak. Maar, het draagt wel bij aan de conditie van je stoelen en de bijbehorende lengte van de levensduur. Zorg er in ieder geval dat je minstens twee maal per jaar je tuinstoelen schoonmaakt. De voorkeur geniet om dit in het voorjaar en in het najaar te doen. Als je de tuinstoelen in het voorjaar goed schoonmaakt, kan je in de zomer heerlijk genieten van schone stoelen. De schoonmaak in het najaar dient eigenlijk als voorbereiding voor de koude en natte wintermaanden. Overigens kan je in deze koude wintermaanden ook je stoelen beschermen met behulp van beschermhoezen. Deze beschermhoezen zijn vuilafstotend en waterdicht; zij kunnen je tuinstoelen dus ook prima beschermen.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »