{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Sanne, 23 juni 2021

Ook op zoek naar tuinmeubelen? De beste tips!

Het is weer zover de zomer staat voor de deur! De temperaturen lopen op en we mogen alvast een voorproefje nemen van de heerlijke zonnige maanden die straks op ons staan te wachten! We kijken dan ook meestal enorm uit naar de periode die nu voor ons ligt. Een periode waarin we vaak optimaal kunnen genieten van heerlijke temperaturen, zon en gezelligheid! De zomer is voor heel veel mensen dan ook echt wel het favoriete seizoen en wij snappen zeker wel waarom!

Een groot voordeel van de zomer is voor veel mensen het feit dat we weer veel meer tijd buiten door kunnen brengen! Heerlijk genieten van de natuur om ons heen, de vogeltjes die fluiten en de heerlijke en verwarmende zonnestralen op ons gezicht! Geen wonder dat we in de zomer ons vaak ook een stuk vrolijker en relaxter voelen dan in de winter, deze invloed heeft de zon nu eenmaal op ons! Daarnaast gaan we in de zomer een stuk vaker op stap dan in de winter, we zoeken een terrasje op, een gezellig strandje of een meer en hebben hier enorm veel plezier.

Maar toch kunnen we gelukkig ook heel vaak voldoende ontspanning in onze eigen achtertuin vinden en is het daar vaak ook erg fijn om te verblijven! En vooral als je tuin is ingericht met de meest comfortabele tuinmeubelen zal het voelen als een waar paradijs en hoef je dus ook eigenlijk de deur niet meer uit! En dat zou natuurlijk helemaal geweldig zijn, als je op ieder moment van de dag dat heerlijke ontspannen zomergevoel gewoon in je eigen achtertuin zou kunnen vinden! Maar hoe zorg je er nu voor dat je de juiste tuinmeubelen vindt voor bij jou in de tuin? Waar moet je dan allemaal op letten? Hoe combineer je ze met elkaar? En hoeveel meubelen heb je eigenlijk nodig? Wij laten het je graag allemaal zien in deze blogs en geven je de beste tips voor de leukste tuinmeubelen bij jou in de tuin!

Een waar paradijs


We besteden tegenwoordig allemaal veel meer tijd aan onze tuinen! Niet zo verwonderlijk natuurlijk aangezien we dus ook steeds meer tijd buiten doorbrengen en dit steeds meer op waarde schatten! Ineens werd buiten dus net zo belangrijk als binnen en richtte men met dezelfde passie en zorg de tuin in als dat men het huis inrichtte. En gelukkig is er net als bij meubelen voor binnenshuis ook bij meubelen voor buitenshuis een zeer ruim aanbod waardoor er altijd wel tuinmeubelen naar jouw eigen wensen te vinden zijn!

Als je ervoor kiest om van je achtertuin een waar paradijs te maken dan spelen tuinmeubelen hierin een zeer grote rol, ze zorgen namelijk voor comfort en je hebt ze ook echt nodig! Het maakt een wereld van verschil als jouw tuin gevuld is met de meest fijne tuinmeubelen waar je heerlijk op kunt relaxen en ontspannen! Dit geeft niet alleen een heel fijn gevoel maar zorgt ook voor luxe in je tuin en het is daarnaast ook nog eens erg praktisch! Wat wil je dus nog meer!

En uiteindelijk is het dus wel zo dat als je jouw tuin tot een waar paradijs hebt weten om te toveren je hier heel erg lang plezier van kunt houden! Je zou dan niet eens meer op vakantie hoeven of veel uitstapjes buiten de deur hoeven maken, je vindt dan al het plezier en gemak heerlijk in je eigen achtertuin waarbij je dus enkel maar de deur uit hoeft te lopen!

Hoe bepaal je welke tuinmeubelen je nodig hebt


Als je er dus voor kiest om ook veel aandacht aan je achtertuin te besteden en ervoor te willen zorgen dat jouw achtertuin een plek wordt waar je heerlijk tot rust kunt komen en optimaal kunt genieten dan is het zaak om de juiste tuinmeubelen aan te gaan schaffen. Maar hoe weet je nu welke tuinmeubelen je allemaal nodig hebt? Eigenlijk kun je hier heel simpel een antwoord op vinden! Je gaat namelijk kijken naar op welke manieren jij jouw tuin gebruikt en met hoeveel personen, vervolgens kun je hier dus heel makkelijk je tuinmeubelen op aan passen. Zo weet je ook meteen zeker dat de tuinmeubelen bij jouw tuinwensen passen!

Als je bijvoorbeeld graag lekker relaxed aan het loungen bent dan kan het heel fijn zijn om een loungebank aan te schaffen, of een hangstoel of een ligbed. In ieder geval een tuinmeubel waarop je heerlijk kunt ontspannen en van het zonnetje kunt genieten! Als je dit graag met meerdere personen uit je huishouden doet dan kun je hier natuurlijk weer heel makkelijk het aantal op aanpassen! Maar ook als je graag veel gasten ontvangt en het fijn vindt om met hen een drankje te drinken en lekker te relaxen kun je hier heel goed rekening mee houden, je zou dan bijvoorbeeld kunnen denken aan de aanschaf van een grote loungebank voor meerdere personen!

Maar het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat je graag lekker lang aan tafel zit in de tuin, heerlijke avonden waarop je gezellig met vrienden samen eet in de tuin totdat de zon ondergaat! Dan kan het bijvoorbeeld weer heel fijn zijn om een grote eettafel met voldoende stoelen in je tuin te zetten. Dus ook hierbij hou je dan weer rekening met de manier waarop je jouw tuin gebruikt. Je kijkt dus wat jij belangrijk vindt en met hoeveel personen je van de tuinmeubelen gebruik gaat maken. Vervolgens kun je hier dan jouw keuze op aanpassen.

Daarnaast is het bijvoorbeeld ook handig om te kijken naar de plekken in je tuin waar je allemaal zon hebt gedurende de dag. Het kan vaak erg fijn zijn om lekker in je eigen tuin in het zonnetje te zitten. Als de zon dan op verschillende plekken schijnt kan het ook prettig zijn om op verschillende plekken een zitje te hebben staan, denk dan aan bijvoorbeeld twee stoeltjes met een tafeltje of een leuk bankje. Op deze manier kun je dus altijd al vrij snel lekker in de tuin zitten en hier van het zonnetje genieten! Daarnaast kun je deze wat lichtere meubelen vaak ook nog eens vrij makkelijk oppakken en een ander plekje in de tuin geven en dat is natuurlijk helemaal makkelijk!

Een definitieve keuze


Uiteindelijk ga je dus heel je tuin af en bedenk je dus overal waar je wat zou hebben willen staan. Je begint bijvoorbeeld op het terras, als je dus veel waarde hecht aan lekker lang tafelen in de tuin dan kies je er dus waarschijnlijk voor om hier een eettafel met stoelen te plaatsen, maar het kan ook zomaar zijn dat je ervoor kiest om hier een heerlijke loungebank neer te zetten! Uiteindelijk gaat het erom waar jij je prettig bij voelt en waar jullie veel gebruik van zullen gaan maken!

Zo loop je vervolgens dus heel je tuin door en bekijk je overal wat je er graag neer zou zetten! Houdt dan ook rekening met de zon in je tuin en de beplanting eromheen. In principe ben je dus nu eigenlijk al heel je tuin aan het inrichten en hierna weet je waarschijnlijk ook meteen heel goed wat je allemaal nodig hebt!

Daarna is het zover en maak je definitieve keuzes, wordt het die ene bank of toch die anderen, of ga je toch maar voor de ligstoelen. De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos en soms kost het best ook wel even wat tijd om de juiste meubelen te vinden. Neem deze tijd ook vooral, het is erg belangrijk om meubelen te kiezen die helemaal bij al je wensen passen!

De juiste stijl


Maar naast dat je dus heel goed let op het type tuinmeubel en waar het zal komen te staan is het ook nog erg belangrijk om op de stijl te letten. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten stijlen in tuinmeubelen en je kan dus gelukkig altijd wel een tuinmeubel vinden dat bij jouw wensen past. Heb je een moderne tuin, een landelijke tuin of een hele kleurrijke tuin, er zijn altijd wel meubelen te vinden die aan al jouw wensen voldoen en die prima bij jouw type tuin passen.

Het is dus goed mogelijk om de tuinmeubelen aan te passen op de stijl van je tuin. Maar wist je dat het juist soms ook heel erg leuk kan zijn om voor totaal andere tuinmeubelen te zorgen. Het kan erg verrassend zijn om voor tuinmeubelen te kiezen die op het oog misschien niks met elkaar te maken hebben maar die je toch heel leuk kunt combineren, vaak zorgt dit voor een verrassend effect en dat is natuurlijk ook wel heel erg leuk!

Het is dus zeker niet zo dat je jouw tuinmeubelen in dezelfde stijl als jouw tuin moet houden. Leef je vooral uit en volg je eigen gevoel en smaak. Dan kun je uiteindelijk nog weleens voor verrassende effecten komen te staan!

Waar koop je jouw tuinmeubelen


Als je dan vervolgens een keuze hebt gemaakt en je gaat daadwerkelijk over tot de aanschaf van je tuinmeubelen dan hebben wij nog een aantal handige tips voor je klaarstaan. Ten eerste is het altijd heel handig om naar een fysieke winkel te gaan om jouw tuinmeubelen uit te zoeken! Het is natuurlijk over het algemeen een vrij grote uitgave dus het is belangrijk om dit goed te doen. Daarnaast is het bij tuinmeubelen ook nog eens zo dat het erg belangrijk is om ze in het echt te zien, zo kun je een beter beeld krijgen van de kleur en het materiaal, maar zeker ook van hoe het meubel zit of ligt! En dat is gezien het oog op comfort natuurlijk toch wel erg belangrijk!

Wij raden je dan ook zeker aan om een fysieke winkel te bezoeken en om je hier vooral ook goed te laten adviseren. Kijk lekker rond, probeer verschillende meubelen uit en kies uiteindelijk voor de meubelen die het beste bij je passen. Op deze manier weet je zeker dat je een juist keuze maakt en hier kun je dan vervolgens alleen maar heel erg van genieten!

Daarnaast is het ook nog eens erg fijn om in de winkel om advies te kunnen vragen! Laat je vooral dan ook goed adviseren door de verkopers en leer alles over het juiste onderhoud van het tuinmeubel, de juiste manier van beschermen tegen weer en wind en vooral ook de juiste manier van gebruik. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jouw tuinmeubelen een stuk langer meegaan en je er dus ook veel langer plezier van zal hebben!

Enorm veel plezier van jouw tuinmeubelen


En uiteindelijk is het dan zover! Je hebt de juiste meubelen voor jouw tuin uitgekozen en kijkt er waarschijnlijk enorm naar uit dat ze ook daadwerkelijk in je tuin staan te pronken! Je bent goed geadviseerd in de winkel en hebt hierdoor een goede keuze kunnen maken voor tuinmeubelen die helemaal bij jouw wensen passen!

Als het goed is heb je nu meubelen voor alle hoekjes en plekjes in je tuin die je gevuld wil hebben en kun je dus straks ook optimaal van je tuin genieten! Een heerlijke loungebank om lekker op te relaxen met vrienden met een hapje en een drankje, of een prachtige eettafel met voldoende stoelen om met de hele familie van een heerlijke maaltijd te genieten het kan allemaal! Daarnaast heb je wellicht ook nog een aantal gezellig losse meubelen staan, waardoor je dus op ieder plekje in je tuin optimaal van de zon en alles wat daarbij komt kijken kunt genieten!

Misschien wel een heerlijke ligstoel, of een gezellig zitje of bankje! Alles is er in ieder geval op gericht om heerlijk te genieten in je eigen achtertuin en om optimaal gebruik te maken van jouw tuinmeubelen! Zo haal je alles uit je tuin wat erin zit en staat je tuin garant voor een zomer vol plezier!