{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Op vakantie in eigen huis

  • Door Roos
  • Saturday 17 / 04 / 2021 0
Op vakantie in eigen huis

Op vakantie in eigen tuinVakantie vieren we op veel verschillende manieren. De een gaat het liefst zover mogelijk weg en zoekt de warmte of de kou op en wil zoveel mogelijk cultuur snuiven, terwijl de ander het liefst in ons eigen land blijft niet te ver van huis met alle voorzieningen en bekende punten in de buurt.

Dit is een hele persoonlijke keuze en deze keuze zal dan ook voor iedereen anders zijn. Een ding staat vast en dat is dat de vakantie vaak een moment van rust en genieten is en echt even tijd voor elkaar. Vaak kijken we er dan ook het hele jaar naar uit tot het eindelijk zover is!

Maar naast het buitenland of een mooie plek in eigen land kan het soms ook heel dichtbij huis! Wij laten u zien hoe u in uw eigen tuin het ultieme vakantiegevoel kunt creëren en geven u in dit artikel tips voor een vakantie in eigen tuin!

Wat maakt vakantie nu zo leukZoals we al aangaven is de manier waarop men vakantie viert heel erg verschillend en vooral ook heel erg persoonlijk. Voor de een is een vakantie pas geslaagd als er heel veel activiteiten ondernomen zijn terwijl de ander liever rustig een boekje op een strandbedje leest. Ook gaat de een het liefst iedere avond uit eten want dan is het pas echt vakantie en kiest de ander er weer voor om ook op vakantie heerlijk en vertrouwd zelf te koken.

Bij een vakantie in eigen tuin is het dus vooral heel er belangrijk om goed te kijken wat vakantie voor u nu heel erg leuk maakt en waar u blij van wordt. Vervolgens kunt u dit vertalen en toepassen binnen de mogelijkheden van een vakantie in eigen tuin!

Vaak is er ook in de eigen omgeving nog genoeg moois te ontdekken en kan het echte vakantiegevoel ook in eigen tuin ontstaan! Wij laten u zien hoe!

Een heerlijk ontbijtje aan de tuintafelVaak start de dag op vakantie met een heerlijk ontbijt, en dit is dan vaak net even wat meer uitgebreid dan thuis. Wat luxere producten en het lekker buiten eten zorgen er vaak al snel voor dat men het echte vakantiegevoel te pakken heeft. Nu is dit thuis dus ook heel makkelijk na te bootsen, begin de dag met een heerlijk ontbijtje in eigen tuin! Dek de tafel gezellig, leg er wat kleurrijke servetjes bij en pluk desnoods wat bloemetjes in een vaasje uit eigen tuin!
Bak heerlijke broodjes af en croissantjes, of maak even een tripje naar de bakkerij dat kan natuurlijk ook en pers wat verse jus d’orange.

Als u vervolgens heerlijk met het gezin geniet van een lekker luxe ontbijtje waar u alle tijd voor neemt dan heeft u al snel een vakantiegevoel te pakken!

Maak tijdens het ontbijt plannen voor de rest van de dag, vraag wat iedereen leuk zou vinden om te doen en kijk hoe dit ook in eigen tuin of buurt te realiseren valt.
Maar vooral maak geen haast en geniet van het ontbijt en elkaars gezelschap en het heerlijke buiten zijn!

Als de planning is gemaakt is het tijd voor een heerlijk kopje koffie of thee in de tuin. Het liefst natuurlijk met wat lekkers van de bakker erbij net als op vakantie. Het kan leuk zijn om bij uw eigen bakker eens totaal iets anders te kiezen dan u normaal zou doen. Maar ook kunt u ervoor kiezen om zelf iets te bakken en zo het vakantiegevoel op te roepen thuis!

De planning van de dagDaarna is het vaak tijd om wat leuks te gaan doen! Hierbij komt de planning goed van pas! Als het goed is heeft u met elkaar gekeken naar wat eenieder leuk zou vinden om te doen en kunt u kijken hoe u dit nu naar de eigen tuin of buurt kunt vertalen.

Welke activiteiten er ook echt in de tuin zelf plaats kunnen vinden hangt ook echt van de grote van de tuin af. U kunt zich voorstellen dat een grote tuin enorm veel mogelijkheden biedt, zo kunt u een zwembad opzetten en misschien zelfs een tent en wie weet is er ook wel ruimte om te voetballen of tafeltennissen.

Vaak houden mensen er heel erg van om op vakantie lekker te zwemmen. Dit kan meestal ook prima in eigen tuin of in ieder geval kan er altijd wel met water gekliederd worden!
Mocht de ruimte het toelaten kan het enorm leuk zijn om een zwembad neer te zetten, plaats er eventueel wat ligstoelen omheen en hang vlaggetjes op, knutsel een leuk bordje met ingang erop en zo heeft u al snel het echte vakantiegevoel te pakken en voelt het toch net wat specialer dan anders. Als u eenmaal in het zwembad ligt kan het ook enorm leuk zijn om er een lekker drankje bij te drinken of een lekker ijsje te nuttigen! Het relaxen kan beginnen!

Maar ook als de ruimte voor een zwembad er niet is kan men van verkoeling genieten, denk bijvoorbeeld aan een teil met water om de voeten in te koelen, of een heus waterballonnen gevecht! Laat uw fantasie de vrije loop en het wordt vast en zeker een waar waterparadijs.

Vooral kinderen kunnen het ook enorm leuk vinden om te knutselen, vaak doen we dit binnen aan tafel met een schaar stiften en wat papier maar het kan ook heel erg leuk zijn om het eens helemaal anders te doen!
Ga lekker buiten aan tafel zitten en kijk of een van de volgende ideeën wellicht bij u past! Het kan buiten namelijk enorm leuk zijn zeker voor kleinere kinderen om met zakjes gevuld met verf te spelen, zo kunnen ze kleuren ontdekken en lekker voelen, het is natuurlijk wel zaak om de zakjes goed gesloten te houden.

Ook kan het voor wat oudere kinderen erg leuk zijn om met hout te mogen knutselen, maak bijvoorbeeld een leuk tuinbord of laat ze een vogelhuisje timmeren.
Ook lekker verven buiten kan een leuke activiteit voor jong en oud zijn.
Een andere simpele favoriet is waterverven maar dan letterlijk, vul een emmertje of bakje met water, geef er verschillen formaten kwasten bij en de kinderen kunnen met de kwasten en het water verven op de tegels, succes gegarandeerd!

Maar ook een spel doet het altijd heel erg goed bij jong en oud! Denk bijvoorbeeld aan een dobbelspel, of tikkertje of verstoppertje! Maar ook bordspellen of raadspellen doen het altijd heel erg goed! Maar denk bijvoorbeeld ook aan badminton of volleybal dit zijn waarschijnlijk spellen die u wat meer aan vakantie doen denken en die brengen dan vaak ook meteen dat gevoel weer naar boven!

Aan tafel op vakantieOp vakantie doen we vaak even net wat anders met eten dan thuis! Een van de dingen die vaak ook aan vakantie doen denken is de BBQ, het kan dan ook enorm leuk zijn om na een dag vermaak en vertier in eigen tuin lekker de BBQ aan de steken en heerlijk met elkaar te genieten van een lekkere maaltijd!

Maar ook het bakken en beleggen van een eigen pizza kan een dikke hit zijn! Vooral kinderen vinden dit vaak ook erg leuk als ze de pizza helemaal naar eigen smaak mogen beleggen!
Als u normaal graag uit eten gaat op vakantie en liever wat luxer eet kan het ook heel erg leuk zijn om een meergranen diner in eigen tuin te verzorgen, kaarsjes aan, wijntje erbij en genieten maar!

Zo zijn er enorm veel mogelijkheden om ook in eigen tuin het vakantiegevoel te benaderen en van de maaltijd een feest te maken! Het is dan ook helemaal niet erg om veel later te eten dan normaal, op vakantie gebeurt dit vaak ook. Ook is het fijn om daarna af te sluiten met een lekker ijsje, gewoon in de eigen tuin of misschien wel even met een wandeling of een fietstochtje naar de ijssalon in de buurt!

Het kampvuur aanAls uw tuin de mogelijk biedt kan het ook nog erg leuk zijn om na de avondmaaltijd een waar kampvuur aan te steken of een vuurkorf dat kan natuurlijk ook!
Heerlijk dicht bij elkaar rond het vuur, verhalen vertellen of misschien wel een gitaar of ander muziekinstrument erbij!
Maar ook brooddeeg aan stok en bakken boven het vuur is net als op de scouting bij kinderen een waar succes, of een marshmallow boven het vuur en deze vervolgens tussen een koekje plakken is een dikke hit!

Daarna nog even dicht tegen elkaar aanschuiven en genieten van de prachtige sterrenhemel. Voor de echte kampeerfans kan het zelfs nog leuk zijn om een tent in eigen tuin op te zetten en hierin te slapen! Zo bent u aan het kamperen in eigen tuin en kunt u misschien in de ochtend het ontbijt wel bij de tent laten serveren!

Vooral kinderen kunnen dit een echt avontuur vinden! Wie wil dit nu niet in eigen tuin in de tent slapen! Zorg wel voor voldoende dekens, slaapzakken en zaklampen, de Nederlandse nachten kunnen nog flink koud zijn!

Vakantie is genieten waar u ook bentDe belangrijkste eigenschap van vakantie is toch echt wel genieten! Genieten van tijd, rust en ruimte, maar ook van natuur en elkaars gezelschap.
Het niets moeten en heerlijk de dag op u af laten komen, veel mensen vinden dat het ultieme vakantiegevoel.

Daarnaast staat vakantie ook voor geluk en vrijheid, allemaal gevoelens die u ook prima bij een vakantie in eigen tuin kunt bereiken! Wij zouden u willen meegeven om creatief te zijn, denk in mogelijkheden en bedenk vooraf waar vakantie voor u nu echt voor staat. Soms horen wij ook dat mensen een moodboard maken vooraf met als thema vakantie en vervolgens kijken hoe ze dit invulling in eigen tuin en buurt kunnen geven!
Het maken van het moodboard alleen al kan een erg leuke activiteit zijn!

Probeer ook vooral de tijd los te laten en geniet van de rust die dat met zich mee zal brengen. Ook het uitzetten van telefoons en computers kan enorm helpen om thuis tot het vakantiegevoel te komen. En laat gerust vrienden en familie ook weten dat u thuis vakantie aan het vieren bent zodat u niet het risico loopt steeds gestoord te worden en toch weer in het normale leven te verzanden want dat is nu net even niet de bedoeling!

Ook kan het erg verleidelijk zijn om bij vakantie in eigen tuin toch even wat tuinklusjes te doen, even wat onkruid wieden of even het pad harken, even de ramen zemen en voor u het weet is de tijd voorbij en heeft u deze voor het grootste deel besteed aan het doen van onderhoud aan de tuin. En dat is nu niet de bedoeling van een vakantie in eigen tuin!

Het kan ook een goede en leuke tip zijn om alles op de tuin vakantie net even wat anders te doen dan u normaal zou doen. Maak de eetmomenten net even wat leuker, anders of luxer en kleed de tuin gezellig aan. Denk hierbij aan vlaggetjes, ballonnen, leuke tekstbordjes en gezellige kussentjes. Steek s ’avonds gezellig de kaarsjes aan en zet een lekker hapje en drankje op tafel en de vakantie is begonnen!

Wij wensen u alvast veel plezier!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »