{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Winkelen op afspraak mogelijk (vanaf 3 maart) - klik hier om een afspraak te maken - Bereikbaar van 9:00 tot 21:00 via telefoon, mail, WhatsApp en Livechat!

Op zoek naar een nieuwe parasol? Kijk zeker naar een stokparasol!

  • Monday 25 / 01 / 2021 0
Op zoek naar een nieuwe parasol? Kijk zeker naar een stokparasol!

Heb je in jouw tuin gekozen voor een fraai en comfortabel terras of zithoekje? Wil je graag tijdens de warme zomers in ons land op een aangename manier tijd in jouw tuin door kunnen brengen? Dan is de aanschaf van een parasol zéker aan te raden.

 

In de basis brengt een parasol – welke variant dan ook – meerdere voordelen met zich mee. Zo is het een belangrijk voordeel dat je schaduw in jouw kunt creëren, waardoor je jouw huid perfect tegen de felle zonnestralen weet te beschermen. Ook is het een opzichzelfstaand voordeel dat een parasol een gave uitstraling met zich mee brengt; het brengt eigenlijk weer een compleet nieuwe dimensie in jouw tuin tot stand.

 

Tot slot is het ook nog een voordeel dat een parasol vrij makkelijk in gebruik is. Als je de parasol in jouw tuin neergezet hebt, geniet je immers al van de schaduw. Het enige waar je rekening mee moet houden, is het feit dat de stand van de zon verplaatst. Afhankelijk van de exacte situatie zou je mogelijk af en toe de parasol nét iets anders moeten instellen.

 

Feit is dat een parasol dus vrij veel voordelen met zich mee brengt. Maar, voor welke parasol kun je dan het beste gaan? Als je ons aanbod van parasols bekijkt, zie je drie verschillende varianten naar voren komen: een stofparasol, een zweefparasol en een horecaparasol. In dít artikel richten wij onze pijlen graag op een stokparasol. We bespreken wat de kenmerken van een dergelijke parasol zijn, wat de voordelen van een stokparasol zijn, waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een stokparasol en met welk prijskaartje je rekening kunt houden.

 

Na het lezen van dit artikel heb je mogelijk direct interesse om een nieuwe stokparasol aan te schaffen. Nou, daarvoor ben je bij ons ook aan het juiste adres. Wij bieden namelijk allerlei soorten stokparasols tegen zeer scherpe prijzen aan. Over de kwaliteit van deze parasols hoef je je ook geen zorgen te maken, aangezien wij louter met de beste merken samenwerken. Mocht je een stokparasol aan willen schaffen, kun je dat dus veilig, snel én voordelig via onze webshop doen!

 

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een stokparasol?

 

Eigenlijk is een stokparasol de parasol zoals wij deze al jaren kennen: een stok en een parasoldoek zijn de twee onderdelen van een stokparasol. De stok zit hierbij echter altijd in het midden, waardoor je de stok ook bijvoorbeeld in het midden van een terras neer moet zetten.

 

Aan alle kanten heeft het parasoldoek vervolgens dezelfde lengte en breedte. Je bent dankzij een stokparasol dus in staat om op een makkelijke manier bijvoorbeeld jouw terras in de schaduw te brengen. Daarbij is het wel goed om te weten dat je een stokparasol altijd in een (zware) parasolvoet moet bevestigen. Doe je dat niet? Dan bestaat de kans dat de wind vat krijgt op de parasol.

 

Het is overigens ook mogelijk om de stokparasol in een tuintafel te zetten. Ja, zeker; je kunt kiezen voor een tuintafel met een parasolgat. Deze gat bevindt zich in het midden van de tafel, waardoor je de gehele tafel op een handige manier in de schaduw kunt brengen. Uiteraard is het hierbij ook nodig om een parasolvoet onder de tuintafel te zetten. Als je dat niet doet, bestaat de kans dat de parasol op jouw tafel neervalt. Dat is zonde als je daar net fraai servies hebt staan voor een lekker ontbijtje, een lekkere lunch of een lekker diner.

 

Kortom: een stokparasol is eigenlijk een simpele doch zeer doeltreffende parasol. Mede door de doeltreffendheid is dit tot op heden nog steeds een zeer populaire parasol. Deze doeltreffendheid is echter niet het enige belangrijke voordeel van een stokparasol; hieronder vertellen we jou graag alles over de voordelen van een dergelijke parasol!

 

Wat zijn de voordelen van een stokparasol?

Lijkt het jou wel iets om een stokparasol aan te schaffen? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen; een dergelijke parasol blinkt namelijk echt uit door zijn eenvoudig. Juist door het eenvoudige ontwerp neemt een stokparasol bijvoorbeeld ook weinig ruimte in beslag.

 

Zeker als je een niet al te grote tuin hebt, is een stokparasol echt ideaal te noemen. De parasol neemt immers niet super veel ruimte in beslag én is ook nog eens in veel verschillende afmetingen verkrijgbaar. Overigens kun je een stokparasol ook prima op een balkon of een veranda kwijt; ook dat is weer te danken aan de eenvoudige en compacte vormgeving.

 

Zoals hierboven al aangegeven, is een stokparasol dus ook in heel veel verschillende afmetingen verkrijgbaar. Je kunt dus altijd wel een parasol vinden die perfect in jouw tuin past en perfect bijvoorbeeld jouw gehele terras in de schaduw kan brengen. Daarbij is het ook nog eens een feit dat een stokparasol in veel verschillende kleurstellingen en designs verkrijgbaar is.

 

Je kunt een stokparasol qua design dus altijd afstemmen op de rest van jouw tuin. Zo is het bijvoorbeeld fraai als je kiest voor een parasoldoek in dezelfde kleur als de kussens van jouw loungeset of van jouw tuinset. Doordat je uit zoveel verschillende kleuren kunt kiezen, is er altijd wel een parasol te vinden die echt volledig op jouw wensen aansluit.

 

Bovendien is het een feit dat een stokparasol over het algemeen niet al te prijzig is. Voor een relatief zacht prijsje kun je al eigenaar worden van een dergelijke parasol, waardoor je meer geld overhoudt voor de aanschaf van andere tuinmeubelen of accessoires voor in de tuin. Wél moet je goed rekening houden met de aanschaf van een parasolvoet; zoals hierboven al aangegeven, is een parasolvoet immers onmisbaar bij elke parasol.

 

Ook is het onwijs prettig dat je de stok van een stokparasol in hoogte kunt verstellen. Als de zon al onder begint te gaan, kun je de stokparasol dus net iets in hoogte verstellen, waardoor je alsnog in de schaduw blijft zitten. Zelfs in de avonduurtjes kan de zon bijvoorbeeld tijdens een hittegolf nog behoorlijk fel zijn. Ook tijdens die momenten is het dus van belang dat je jouw huid goed weet te beschermen; dat doe je perfect met een stokparasol!

 

Al met al brengt een stokparasol echt de nodige voordelen met zich mee. In onze ogen spelen met name de eenvoud, het gunstige prijskaartje en het fraaie design hier een belangrijke rol bij. Mocht je graag een stokparasol aan willen schaffen, is het wél aan te raden om goed jouw wensen op een rijtje te zetten. Waar je op moet letten bij het uitkiezen van een stokparasol? Dat bespreken we graag in een ander artikel op onze website!

 

Wat zijn de nadelen van een stokparasol?

 

Hierboven heb je kennis kunnen maken met de belangrijkste voordelen van een stokparasol. Zoals deze voordelen al laten zien, is het zeker interessant om voor een stokparasol te kiezen. Desalniettemin is het ook goed om rekening te houden met verschillende nadelen; het is namelijk een feit dat een stokparasol niet in alle situaties de beste keuze is.

 

Dat is bijvoorbeeld het geval als je een groot oppervlakte in de schaduw wilt brengen. Dit is mogelijk met een stokparasol, maar het is absoluut niet handig te noemen. Nee, in dat geval kun je veel beter voor een zweefparasol kiezen. Een zweefparasol kun je veel beter en handiger instellen, waardoor je probleemloos een groot oppervlakte in de schaduw kunt brengen.

 

Daarnaast moet je ook rekening houden met de onhandige plaatsing van de parasolvoet. Door de vormgeving van een stokparasol is het namelijk noodzakelijk om deze parasolvoet op het midden van het terras neer te zetten. Dit betekent dat je wel ietwat beperkt bent met jouw bewegingsvrijheid, terwijl de parasolvoet logischerwijs ook ruimte op jouw terras in gaat nemen. Dit is zeker een belangrijk punt waar je goed rekening mee moet houden.

 

Tot slot is het ook nog een nadeel dat je de meeste stokparasols niet kunt kantelen. Dat is wél mogelijk bij een zweefparasol, maar is door het ontwerp dus niet mogelijk bij de meeste stokparasols. Wat hier het voordeel van zou zijn? Nou, dan kun je de parasol ook nog ten opzichte van de zon kantelen, waardoor je optimaal van de schaduw weet te genieten.

 

Wegen deze nadelen op tegen de hierboven genoemde voordelen? Nee, in onze ogen zeker niet. In onze ogen is het namelijk onwijs prettig dat je een stokparasol op een eenvoudige manier kunt gebruiken én voor een voordelige prijs aan kunt schaffen. Met name in de kleinere tuinen komt een stokparasol perfect tot zijn recht.

 

Slotwoord

 

Zo, heb je interesse om een nieuwe parasol voor in jouw tuin te kopen? In dit artikel heb je kennis kunnen maken met één van de populairste varianten: de stokparasol. Wil je graag weten waar je op moet letten bij het uitkiezen van een stokparasol? Check dan ons artikel ‘Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een stokparasol?’. Zou je graag meer informatie over een zweefparasol willen lezen? Ook over een zweefparasol vind je op onze website meerdere informatieve artikelen!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »