{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Laatste dag 15% korting op bijna de gehele collectie - Voer de kortingscode OUTLETDAG21 in

Opruiming tuinmeubelen

  • Door Caitlin
  • Thursday 02 / 07 / 2020 0
Opruiming tuinmeubelen

Het aanbod van tuinmeubelen is de afgelopen decennia meer en meer toegenomen. Met de komst van kunststof tuinmeubilair is het aantal en soorten materialen flink gestegen, wat de keuze voor een tuinset er niet eenvoudiger op maakt. Tuinmeubelen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in uiteenlopende designs, materialen en prijscategorieën.

Het aanbod van tuinmeubelen is de afgelopen decennia meer en meer toegenomen. Met de komst van kunststof tuinmeubilair is het aantal en soorten materialen flink gestegen, wat de keuze voor een tuinset er niet eenvoudiger op maakt. Tuinmeubelen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in uiteenlopende designs, materialen en prijscategorieën. Er zijn vele nieuwe materialen en productiemethoden bijgekomen en met de komst van de 3D-printtechniek is productie nog eenvoudiger geworden. Tegenwoordig vind je bij de tuinmeubeloutlet uitgebreide collecties aan tuinmeubelen in zowel kunststof, hout, riet, rotan en metaal tegen aantrekkelijke prijzen, waarbij zowel met jouw persoonlijke voorkeuren als budget rekening kan worden gehouden.

Bij een opruiming van tuinmeubelen kopen leveranciers en tuinmeubelzaken vaak groot in, waardoor er een inkoopvoordeel ontstaat, wat vervolgens aan de klant kan worden doorgespeeld. Indien je een specifiek budget voor ogen hebt en op zoek bent naar tuinmeubelen in de opruiming, dan zijn er in verschillende materialen mogelijkheden om tuinmeubelen te vinden tegen een aantrekkelijke prijs.

Houten tuinmeubelen

Hout blijft als natuurproduct een zeer populair materiaal bij de productie van tuinmeubelen. Gezien de aandacht die er is voor milieuvriendelijke productiemethoden en materialen zijn er steeds meer duurzame houtsoorten verkrijgbaar, waarmee de aanschaf ervan niet voor onnodige ontbossing zorgt en je aan het keurmerk kunt zien dat het hout van een legale leverancier afkomstig is. Er zijn vele soorten hout in gebruik voor de productie van tuinmeubelen.

Hardhout wordt vanwege het mooie en robuuste uiterlijk ervan veelvuldig gebruikt, maar steeds meer mensen zien de impact in die de aanschaf van tropisch hardhout kan hebben op ontbossing. Teakhouten meubilair heeft een zeer mooie uitstraling en heeft een lange levensduur. Andere hardhoutsoorten die veel worden toegepast zijn eiken, eucalyptus en acacia. Acaciahout, ook wel Robinia genoemd, is afkomstig van de meest duurzame en hardste houtsoort die in Europa groeit. Daarmee is het een goed alternatief voor tropische hardhoutsoorten, aangezien het niet van de andere kant van de wereld hoeft te komen.
Verder worden er ook zachthoutsoorten gebruikt, zoals grenen en vuren. Grenen is afkomstig van de Denneboom en dus een naaldhout. Grenen verkleurd na verloop van tijd en heeft grotere noesten vergeleken met vuren. Vuren is ook een naaldhoutsoort en komt van de spar. Vuren verkleurt meer gelijkmatig dan grenen. Zachthout is goedkoper, aangezien het sneller groeit, dus als je tuinmeubelen in de opruiming van hout zoekt, dan zul je meestal naar grenen of vurenhout (steigerhout) moeten kijken. Zachthout is over het algemeen wel wat minder duurzaam dan hardhout en vergt meer onderhoud.

Metalen tuinmeubelen

Bij de opruiming tuinmeubelen vind je tegenwoordig ook steeds meer metalen tuinstoelen en –tafels. Het voordeel van metaal is dat het buigzaam en vormbaar is, waarmee vrijwel alle denkbare ontwerpen mogelijk zijn. Een nadeel is dat metaal kan oxideren en na verloop van tijd kan gaan verkleuren of roesten door weersinvloeden. Vandaar dat metalen tuinmeubilair door de fabrikant van een laklaag of verfcoating wordt voorzien om oxidatie te voorkomen.

Aluminium is een veelgebruikte metaalsoort vanwege het lichte gewicht en sterke karakter, en kan in principe niet doorroesten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld gietijzeren tuinmeubelen zijn aluminium tuinstoelen eenvoudig te verplaatsen en op te stapelen en worden daarom ook veel gebruikt op terrassen.
In veel tuinsets wordt metaal alleen gebruikt voor het frame, waarbij de zitting en rugleuning van kunststof, canvas of wicker (kunststof) zijn gemaakt. Door het lichte gewicht zijn aluminium tuinstoelen en -tafels eenvoudig te verplaatsen en ze zijn bovendien vaak inklapbaar. Hiermee kun je ze ook meenemen naar de camping en ze makkelijk opbergen als je ze niet gebruikt.

Verder wordt ook staal gebruikt, een sterker en degelijker metaal dan aluminium, maar wel een metaalsoort die kan roesten en zwaarder is.

Kunststof tuinmeubelen

Bij het zoeken naar opruiming tuinmeubelen zul je veel tuinmeubelen van kunststof tegenkomen, aangezien dit het meest voordelige materiaal is voor tuinmeubelen. Behalve in de bekende witte kleur, zijn kunststof tuinmeubelen tegenwoordig ook beschikbaar in bijvoorbeeld bruin, zwart of beige, maar ook in fellere kleuren.

Vanwege de relatief lage prijs en de duurzaamheid van het materiaal blijven kunststof tuinmeubelen zeer populair. Indien je op zoek bent naar opruiming tuinmeubelen in de aanbieding, dan zul je een brede selectie aan stoelen en tafels kunnen vinden.

Kunststof is onderhoudsvriendelijk, maar je dient het wel regelmatig af te nemen, aangezien kunststof tuinmeubelen kunnen verkleuren of grauw worden als deze langdurig buiten staan.

Wicker is een veelgebruikt kunststof materiaal voor tuinmeubilair op dit moment. Met het vlechtwerk lijkt het veel op rotan, maar het is dus geen natuurproduct. Wicker is vrij sterk en duurzaam, maar kan bij langdurige blootstelling aan de elementen gaan scheuren en verkleuren. Het beste is om de wat dikkere soorten wicker te kiezen als je dit materiaal mooi vindt.

Opruiming tuinmeubelen bij outlets en bouwmarkten

Voor tuinmeubelen in de opruiming heb je kortom in vrijwel alle materialen vele keuzemogelijkheden. Om tuinmeubelen in de aanbieding aan te kunnen schaffen te kun je het beste terecht bij de bekende bouwmarkten of bij tuinmeubeloutlets, die rondom het zomerseizoen meestal grootschalig inkopen, waardoor je vaak al voor een relatief laag bedrag een complete set tuinmeubelen in de opruiming kunt aanschaffen.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »