{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Laatste dag 15% korting op bijna de gehele collectie - Voer de kortingscode OUTLETDAG21 in

Populaire tuincadeau ideëen

  • Thursday 07 / 01 / 2021 0
Populaire tuincadeau ideëen

Veel mensen houden van tuinieren. Het doorbrengen van wat tijd in je eigen tuin met je handen wroetend in de aarde kan wonderen doen, niet alleen voor de uiterlijke verzorging van je tuin, maar ook voor je eigen humeur en innerlijke welzijn. Tuinieren kan immers zeer ontspannend werken en zorgt ervoor dat je tijd buiten doorbrengt in de frisse buitenlucht, waardoor je even de dagelijkse beslommeringen kunt loslaten en je gedachten even op iets anders dan werk of verplichtingen kunt richten.

Als je in eigen tuin aan het werk bent, voel je je even een met de natuur, en men zegt dat de blootstelling aan enzymen in de aarde ook nog eens goed zou zijn voor ons afweersysteem en bovendien zorgt het zonlicht voor de aanmaak van endorfine en vitamine D in ons lichaam.

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat er zoveel tuinboeken en tijdschriften worden gevuld met allerhande ideeën om je tuin in te richten, welke planten je het beste kunt combineren en hoe je deze dient te onderhouden.

Tuincadeaus zijn dan ook erg populaire geschenken om te geven en menigeen zal verheugd zijn met het ontvangen een mooie aanvulling op hun tuin. Maar een tuin cadeau is wel een heel persoonlijk cadeau, aangezien het immers wel moet passen in het specifieke ontwerp van de tuin van diegene aan wie je het tuin cadeau wilt geven.

Wat zijn momenteel populaire tuin cadeau ideeën die in elke tuin passen, ongeacht of je nu een strakke, moderne tuin, een natuurlijke tuin of een klassieke tuin hebt.

Hieronder bespreken we twaalf van de meest populaire tuin cadeau ideeën die vrijwel iedereen leuk zal vinden en waarderen om cadeau te krijgen voor gebruik in de tuin.

Een mooie tuingieter

We leven in een tijd waarin alles steeds sneller en meer geautomatiseerd gaat. Ook voor de tuin zoeken we naar methoden om bijvoorbeeld het gras automatisch te kunnen laten maaien en maken we al decennialang gebruik van de vele geautomatiseerde sproei-installaties om onze tuinen te besproeien.

Er gaat echter toch niets boven het water geven van je tuin op de traditionele manier met een mooie handgieter. Met name voor iemand met een moestuintje of bloementuin is een fraaie authentieke gieter een uitstekend gebruiksartikel dat in geen enkele tuin zal misstaan.

Er zijn tegenwoordig vele moderne ontwerpen te krijgen in kunststof of metaal, maar het mooiste blijft toch wel een rustieke en traditionele metalen of zinken gieter. Kortom, een prachtig cadeau dat iedere tuinliefhebber zeker zal kunnen waarderen! En bovendien kan een authentieke gieter tevens dienst doen als bijzondere plantenbak of bloempot!

Barbecue en barbecue-accessoires

Wie houdt er nu niet van een lekkere en gezellige barbecue in de zomer? Een barbecue staat voor velen synoniem aan gezelligheid en samenzijn, waarbij je met je gezelschap buiten samen geniet van lekker gegrild vlees, salades en verfrissende koude drankjes op een zwoele zomeravond. De traditionele geur van het houtskoolvuur draagt bij aan de sfeer en vaak is het gezelliger naarmate je met meer mensen bent. Tegenwoordig heb je uiteraard ook elektrische barbecues waarop je eenvoudig en snel vlees kunt bereiden.

Zo zijn er bijvoorbeeld bijzondere barbecues die zijn verwerkt in een gereedschapskoffer, een praktisch en bijzonder ontwerp om cadeau te geven. Ook zijn er vele barbecue-accessoires die je iemand als cadeau kunt aanbieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een speciale hamburgerpers om zelf hamburgers te kunnen maken? Ook zijn er vele bijzondere koelboxen of flessenopeners in grappige en bijzondere of juist stijlvolle designs die voor vele barbecue fanaten zeer goed van pas zullen komen.

Ook een barbecue toolset met vleestang en vorken is een onmisbare accessoire voor de doorgewinterde barbecue liefhebbers. Verder is een LED-zaklamp bijzonder praktisch voor barbecueën laat op de avond, zodat je beter kunt zien of het vlees al gaar is. Kortom, alleen al voor de barbecue zijn er diverse mogelijke artikelen die uitstekend geschikt zijn als cadeau voor gebruik in de tuin.

Tuinlantaarn

Tuinverlichting is in elke tuin praktisch en creëert sfeer op zowel een terras als in de tuin zelf. Zeker als je ook na zonsondergang in je tuin wilt kunnen zitten kunnen een paar sfeervolle tuinlantaarns enorm bijdragen aan de sfeer in je tuin. Er zijn vele soorten tuinlantaarns, dus het kan lastig zijn om hier een keuze uit te maken, zeker als je de tuinlantaarns aan iemand cadeau geeft.

Er zijn tuinlantaarns waarmee je je terras kunt verlichten en je op de grond kunt zetten, maar ook sfeerspotjes die je in de tuin kunt steken om bepaalde hoeken of elementen van je tuin uit te lichten. Een mooie en trendy tuinlantaarn met LED-verlichting zal echter op elk terras mooi staan en voegt sfeer toe. Met de trend van duurzaamheid kun je daarbij kiezen voor een solar tuinlantaarn. Deze laadt overdag op door het zonlicht en geeft ‘s nachts licht. Tuinlantaarns koop je normaal gesproken in een set van tenminste 2 lantaarns.

Er zijn momenteel ook LED-lampen verkrijgbaar in de vorm van een tafellamp, die je eveneens buiten kunt gebruiken wanneer je buiten aan tafel zit of buiten wilt kunnen lezen. Ze zien er uit als een schemerlamp, die door de ingebouwde LED-verlichting van top tot teen zijn verlicht, waarmee ze niet alleen praktisch zijn maar er bovendien zeer trendy uitzien.

Set van sierkussens

Voor mensen die een loungeset in de tuin hebben staan danwel een mooie grote tuinset of tuinbank kan een trendy set sierkussens een mooi geschenk zijn. De kussens verhogen immers het zitcomfort voor buiten en zien er bovendien aantrekkelijk uit.
Je zult hierbij natuurlijk wel een bijpassende kleur of motief willen kiezen, zodat het goed aansluit bij het design. Als je niet zo goed weet wat voor smaak de persoon heeft aan wie je de kussens cadeau wilt doen, dan kun je het beste gaan voor een effen pastelkleur of aardekleur die bij vrijwel elk type en kleur tuinbank of loungebank goed zal passen. Vermijd de felle kleuren, tenzij je weet dat iemand daar van houdt.

Een sierkussen met een meer persoonlijke print is natuurlijk nog leuker om te geven, dus als je goed op de hoogte bent van wat de persoonlijke interesses zijn van de betreffende persoon, dan kun je een bijpassende kussenprint uitkiezen. Je kunt bijvoorbeeld ook een foto laten afdrukken op de sierkussens voor een zeer speciaal geschenk.

Verticale of hangende tuin

Wanneer je over slechts een kleine tuin beschikt is de beste manier om de beschikbare ruimte beter te benutten en meer tuin te creëren door verticaal te gaan! Verticale of hangende tuinen zijn hot en je ziet bij steeds meer tuinen hangende elementen aan de schuttingen of wanden in de tuin. Bovendien kun je een hangende tuin ook binnenshuis gebruiken, waarmee het een multifunctioneel decoratief accessoire is.

Het is als het ware een beplantingstas met meerdere vakjes die je gewoon aan de wand kunt ophangen en kunt vullen met potplanten of kruiden voor een mooi natuurlijk wandelement binnenshuis of in de tuin. Verticale tuinen zijn verkrijgbaar in diverse maten en bij de grotere uitvoeringen met meer dan 50 zakjes creëer je echt een wand van groen die er bijna uitziet als een groene waterval wanneer deze volledig is begroeid. Het voordeel is dat deze wand dus geheel naar persoonlijke smaak worden ingevuld met de planten die jezelf mooi vindt. Of je nu van veel bloemen houdt of weelderige tropische planten, de combinatie van de vele planten op de wand zullen voor elk soort tuin een mooie aanvulling vormen. Daarmee is een hangende tuin een element dat in vrijwel elke tuin een plek kan worden gegeven en een uitstekend idee voor een tuin cadeau.

Heggenschaar of snoeischaar

Een onmisbaar stuk gereedschap voor elke tuinliefhebber is een goede heggenschaar en/of snoeischaar. Om de planten in je tuin op orde te houden zal je immers je struiken, heg en bomen bijtijds dienen te snoeien om ze in vorm te houden. Vele soorten struiken dienen voor de winter te worden terggesnoeid, zodat ze in het voorjaar weer mooi kunnen uitlopen en tot bloei kunnen komen. De meeste fruitbomen dienen bijvoorbeeld jaarlijks te worden bijgesnoeid om ervoor te zorgen dat ze het seizoen erop weer veel vruchten kunnen groeien.

Er zijn handmatige heggenscharen, elektrische en heggenscharen met benzinemotor voor het zwaardere werk. Bepaalde planten, zoals coniferen, kun je juist weer beter terugsnoeien met een snoeischaar, dus ook een snoeischaar kan een goed tuincadeau idee zijn, afhankelijk van hoe de desbetreffende tuin eruit ziet waarvoor die zal worden gebruikt.

Trendy plantenschepje

Een tuinschepje of plantenschepje is nog zo’n onmisbaar tuingereedschap die elke tuinier vrijwel dagelijks zal gebruiken, dus een mooie degelijke en trendy plantenschepje zal het hart van menig tuinliefhebber sneller doen kloppen en ze enthousiast maken om direct weer de tuin in te duiken en aan de slag te gaan. Er zijn vele speciaal gevormde plantenschepjes met mooie oerstevige hardhouten handvat en duurzaam gesmeed metalen schepje. Je kunt zelfs plantenschepjes krijgen met ingebouwde flesopener, voor de fervente tuinier die graag tegelijk een biertje drinkt in de tuin, of plantenschepjes met geïntegreerd snoeischaartje of zaagje.

Een set mooie plantenpotten

Voor elke serieuze tuinliefhebber zijn er nooit genoeg potplanten in de tuin. Potplanten kun je immers overal eenvoudig bijplaatsen op je hoofdterras, achterterras, of zelfs willekeurig in de tuin of langs een voetpad. Het grote voordeel van potplanten is immers dat ze te verplaatsen zijn en daarmee staan ze eigenlijk nooit op de verkeerde plek.

Een paar mooie plantenpotten zijn dan ook altijd een goed tuin cadeau idee om iemand te geven die graag tijd in de tuin besteedt. Kies voor een combinatie van een grote plantenpot met een kleinere, zodat ze kunnen combineren. Er zijn vele soorten van bijvoorbeeld kunststof (met steen look), metaal of steen.

Doe een fruitboom cadeau

Uiteraard kun je ook een mooie plant cadeau doen, maar wat voor soort plant je daarbij nou eigenlijk het beste kunt kiezen kan beste lastig zijn. Als je de persoon voor wie je een tuin cadeau wilt kopen goed kent kun je wel goed inschatten wat hij of zij mooi zal vinden qua planten en kom je niet met bijvoorbeeld een cactus aanzetten terwijl ze liever een varen hebben.

Wat eigenlijk vrijwel iedere serieuze tuinier wel kan waarderen is een fruitboompje in de tuin. Alhoewel er mensen zijn die er niet aan willen omdat ze bang zijn dat een fruitboompje teveel ruimte in hun tuin zal innemen en teveel wortels zal schieten, zijn er tegenwoordig vele fruitboompjes verkrijgbaar die niet hoger dan 1,5 meter worden, waarmee je ze zelfs in een pot kan groeien. Ook als je deze in de tuin zet, zal je er alleen maar plezier van beleven wanneer je weer een nieuwe oogst van bijvoorbeeld je eigen appel- of perenboompje plukt voor bijvoorbeeld een lekkere appeltaart of jam van het fruit uit eigen tuin.

Mezenpot

Een mooi verzorgde tuin trekt vogels aan, want vogels horen bij de natuur. Niet iedereen zal echter staan te juichen als er grote kraaien of eksters in de tuin zitten, maar kleine vogeltjes als mussen en mezen zijn in de meeste tuinen toch wel graag geziene gasten.

Speciaal voor de mezen als de koolmees en de pimpelmees, die je met name in het najaar veel in de Nederlandse tuinen kunt aantreffen, zijn er mezenpotten waarin de mezen kunnen nestelen in de winter. Zeker voor de vogelliefhebber is een mezenpot een leuk tuin cadeau idee om te ontvangen en een tuin mee te verrijken.

Je dient dit hoog op te hangen, zodat katten of kinderen er niet bij kunnen komen en de meesjes ongestoord hun nest kunnen bouwen in de pot.

Zodra de jonge mezen zijn uitgevlogen dien je de mezenpot zo snel mogelijk schoon te maken. Het kan soms zijn dat er een eitje niet is uitgekomen of een dood vogeltje is achtergelaten. Als het schoon is zal er vaak weer een nieuw paar mezen invliegen die een nieuw nestje komen maken en nadat ook die zijn uitgevlogen kun je hem zelfs in de winter laten hangen als slaapplaats voor vogeltjes. Een mezenpot brengt daarmee voor de vogelliefhebber de nodige vogeltjes in de tuin en ziet er bovendien decoratief uit.

Vuurkorf

Voor de koelere zomeravonden of nazomeravonden wanneer de temperaturen net wat aan de lagere kant zijn maar je toch gezellig buiten wilt kunnen zitten kan een vuurkorf net dat beetje comfort bieden om het aangenaam warm te maken. Bovendien ziet een vuurkorf er gezellig uit en biedt het ook verlichting op je terras. Dit maakt het dan ook een populair tuin cadeau dat in iedere tuin een welkome aanvulling zal zijn.

Een vuurkorf met houtblokken geeft net als een open haard binnen een gezellige, comfortabele warmte af als je buiten zit en ziet er ook intiem en romantisch uit als een knapperend kampvuur in de buitenlucht, dus het kan de avonden buiten in de tuin een stuk gezelliger maken!

Zitzak

De meeste mensen zullen een complete tuinset in de tuin hebben staan, dus een tuinset of loungeset zal je waarschijnlijk niet zo gauw als tuin cadeau geven, tenzij het voor een van je kinderen is die net een andere woning heeft, maar je kunt wel een comfortabele zitzak cadeau doen! Een zitzak is een zak gevuld met schuimkorrels, tegenwoordig vaak gerecycled polystyreen, waar je gemakkelijk op neer kunt ploffen. Ideaal als extra stoel voor in de tuin, die je er even bijpakt als je bezoek hebt en die je overal gemakkelijk neer kunt zetten. Een zitzak is een comfortabele stoel die zich vormt naar de persoon die erop zit, dus je kunt er zowel aangenaam rechtop in zitten als heerlijk in loungen of zelfs soms languit liggen. Een stijlvolle aanvulling op een terras! Bovendien is deze ook goed binnen te gebruiken gedurende de winter en kun je hem steeds bijvullen met schuimkorrels wanneer de zitzak niet meer zo zacht zit.

Er zijn kortom vele mogelijke tuin cadeau ideeën, waarmee je een fanatiek buitenmens, tuinier of zonaanbidder een plezier zult kunnen doen als geschenk. De tuin wordt daarmee steeds meer een belangrijk verlengstuk van onze woning en dit zie je dan ook meer en meer terug in het ontwerp en de indeling ervan en het gebruik van meubels en accessoires buiten in de tuin. Daarmee zijn cadeaus voor in de tuin steeds vaker vergelijkbaar met die voor in huis.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »