{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Realiseer je droomtuin voor een klein budget

  • Door Sanne
  • Monday 28 / 06 / 2021 0
Realiseer je droomtuin voor een klein budget

Je tuin speelt een belangrijke rol in je leven! Je brengt er veel tijd door en het is een belangrijk deel van je leefomgeving. Lange tijd was het echter vooral ons huis dat heel veel aandacht kreeg en waar we veel geld aan uitgaven maar de laatste tijd is dit erg aan het veranderen. We besteden ook steeds meer tijd aan onze tuinen en vooral aan de inrichting ervan.

Ook is ons klimaat de laatste jaren enorm aan het veranderen. Het wordt steeds warmer en ook ontvangen we steeds meer zonuren. Doordat dit zo veranderd hebben we dus ook steeds meer mogelijkheid om in onze eigen achtertuin van het lekkere weer en de zon te genieten! Dit speelt zeker ook een grote rol in het feit dat we een verschuiving zien op dit gebied.

Onze tuinen zijn dus belangrijk voor ons en we brengen er dan ook graag tijd door! Hoe fijn is het dan ook als je tuin aan al je wensen voldoet en je dus echt de tuin van je dromen hebt. Juist omdat je er zoveel tijd doorbrengt is het heel belangrijk dat de tuin ook voldoet aan het beeld wat je ervan hebt in je hoofd. Nu is het natuurlijk wel zo dat het aanleggen of inrichten van een tuin een flink kostbare aangelegenheid is! Alles is tegenwoordig erg duur en de prijzen kunnen dan ook flink oplopen! Als jij dus heel je tuin naar wens wil maken zou dit weleens flink in de papieren kunnen gaan lopen en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Gelukkig zijn er ook heel veel manieren om voor een lager budget toch de tuin van je dromen te realiseren en wij laten je heel graag zien hoe je dat doet!

Hoe zorg je er met minderen middelen nu toch voor dat jouw tuin aanvoelt als een waar paradijs! Waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf van artikelen voor in je tuin en hoe kun je hier slim op besparen! En wat zijn slimme manieren om met minder budget toch meer te doen! In deze blog gaan we het je allemaal vertellen! We laten je zien hoe je ook voor een klein budget een mooie tuin kunt realiseren die helemaal naar je eigen wensen is!

Waar moet jouw droomtuin aan voldoen


Om te beginnen met het realiseren van je eigen droomtuin kun je het beste eerst een plan maken! Kijk daarvoor eerst naar de huidige toestand van je tuin en de ruimte die je tot je beschikking hebt. Welke elementen van de tuin bevallen je op dit moment al en kun je dus onveranderd laten en welke elementen zie je liever vertrekken? Uiteraard ligt het wat anders als je een nieuwbouwhuis hebt gekocht waar je de tuin nog moet aanleggen. Dan heb je nog helemaal vrij spel om alles helemaal naar je wensen in te richten en hoef je niet te kiezen. Wel is het dan zo dat je een stuk meer budget nodig hebt omdat je echt van nul af aan moet beginnen en dus alles nog moet aanleggen. Maar ook hiervoor zijn een heleboel slimme oplossingen te bedenken.

Maar of je nu een bestaande tuin gaat inrichten of een nieuwe tuin in beide gevallen is het altijd belangrijk om te beginnen met het maken van een plan. Schrijf op papier al je wensen, waar moet jouw droomtuin aan voldoen, welke elementen zou je graag in jouw droomtuin terugzien? Als je dit allemaal op een rijtje hebt gezet heb je een basis en hiervandaan kun je dan ook verder gaan werken.

Het is wel belangrijk om de lijst in volgorde van belangrijkheid te zetten, zo kun je dus keuzes maken en weet je waar je het meeste waarde aan hecht. Zeker met een kleiner budget is er namelijk ook altijd de kans dat je niet alles in je tuin kunt plaatsen wat je graag zou willen maar dan kun je in ieder geval je grootste wensen wel een plekje geven!

Schrijf dus op waar jouw droomtuin allemaal aan moet voldoen en dan ligt de basis van je plan klaar, zo makkelijk kan het zijn! Vervolgens is het tijd om die plannen ook te gaan realiseren en wij laten je ook graag zien hoe je dat aanpakt!

Van plan tot werkelijkheid


Nu je het plan voor jouw droomtuin klaar hebt liggen is het tijd om te kijken of die droom ook werkelijkheid kan worden! Welke elementen in je tuin vind je het meest belangrijk en hoe kun je ervoor zorgen dat die binnen jouw budget toch in je tuin gaan komen! Vaak is het zo dat met een beetje zoeken en creatief denken je een heel eind komt!

Juist met een kleiner budget is het heel belangrijk om goed over een aankoop na te denken en niet zomaar over een nacht ijs te gaan. Er zijn namelijk heel veel manieren om bepaalde items voor een veel lagere prijs te verkrijgen! Zo kun je bijvoorbeeld denken aan afdingen op de prijs, of wachten op een aanbieding, maar denk bijvoorbeeld ook aan het zoeken bij andere winkels die hetzelfde item misschien wel veel goedkoper aanbieden. En wie weet is een tweedehands item ook helemaal geen slecht idee. Er zijn tegenwoordig genoeg platforms beschikbaar waar je voor hele kleine prijsjes mooie tweedehands artikelen kunt scoren. En met een wat kleiner budget is dit helemaal geen gek idee!

Vaak begin je met de basis van je tuin, de ondergrond dus. Afhankelijk van je wensen kun je hier heel veel verschillende keuzes in maken en kun je ook qua budget alle kanten op. Het betegelen van je tuin is bijvoorbeeld vaak een dure aangelegenheid, de tegels zelf zijn vaak erg prijzig maar ook het leggen ervan kost flink wat geld! Al met al is een mooi betegeld terras dus vaak een flinke uitgave! Gelukkig zijn er ook een aantal goedkopere manieren om je tuin aan te leggen. Denk bijvoorbeeld aan grind of houtsnippers, deze zijn een stuk minder prijzig dan tegels en schelen dus een heleboel geld op je budget. Nu snappen wij best dat grind op je terras geen ideale combinatie is, je tuinmeubelen moeten natuurlijk wel stevig kunnen staan, maar grind op de overige delen is natuurlijk helemaal geen gek idee en kan je dus een hoop geld besparen!

Maar naast grind en houtsnippers kun je ook nog denken aan gras. En dan heb je natuurlijk nog de keuze tussen kunstgras of echt gras. Kunstgras is een stuk duurder dan echt gras, al heeft het wel weer als voordeel dat je direct een groene grasmat hebt liggen terwijl je hier bij echt gras wat langer op moet wachten. Maar ook hierbij is het maar net waar je voorkeur naar uitgaat en naar wat je budget toelaat maar er zijn dus zeker keuzes te maken, en het is ook echt niet altijd zo dat je hier altijd maar veel geld aan kwijt moet zijn!

Als de basis gelegd is ga je vaak verder kijken naar de volgende grote uitgave en dat is bescherming tegen de zon, ook dit kan op heel veel verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan een zonnescherm of een parasol maar je hebt ook nog de keuze voor een schaduwdoek. Ook hier zijn dus weer heel veel mogelijkheden in en je kunt dus ook hierin heel veel verschillende keuzes maken. Een zonnescherm is vaak een hele dure uitgave, je bent dan al snel duizend euro of meer kwijt, als dit dus boven je budget ligt zou je ook kunnen kijken of een grote parasol misschien haalbaar is. Maar ook dit kan soms nog erg prijzig zijn en dan is een schaduwdoek misschien wel een betere optie! Deze zijn relatief goedkoop en beschermen je ook ruim voldoende tegen de felle zon! Ook hierin zie je dus weer dat je verschillende keuzes kunt maken en dat het er maar net aan ligt wat je portemonnee toelaat.

En dan belanden we dus vanzelf aan bij de tuinmeubelen, ook dit is vaak een flinke aanslag op je budget als we het hebben over de inrichting van je tuin. Tuinmeubelen zijn dan ook echt een grote uitgave en dit is dan ook vaak niet altijd goed te doen met een kleiner budget. Gelukkig is dit ook de post waar je het meest creatief mee om kunt gaan! Ten eerste variëren de prijzen van tuinmeubelen enorm dus loont het hele erg de moeite om goed om je heen te kijken! Daarnaast is het ook nog eens zo dat tuinmeubelen uit veel verschillende materialen kunnen bestaan en al deze verschillende materialen brengen een verschillend prijskaartje met zich mee. Zo kun je het dus zo duur of goedkoop maken als je zelf zou willen. Houten tuinmeubelen zijn bijvoorbeeld in verhouding een stuk duurder dan bijvoorbeeld tuinmeubelen van rotan of wicker. Uiteraard is dit ook wel weer afhankelijk van de grootte van het meubel.

Naast tuinmeubelen bij een winkel of een groothandel kopen kun je er ook voor kiezen om tuinmeubelen via marktplaats tweedehands aan te schaffen, op deze manier kun je vaak zeer voordelig hele mooie meubelen op de kop tikken! Als je een beetje goed zoekt hoeft het dan ook echt niet duur te zijn en kun je dus heel goed profiteren van mooie meubelen voor een lage prijs.

Maar niet alleen tweedehands tuinmeubelen zijn een goede optie je zou er ook nog over kunnen denken om zelf aan de slag te gaan. Zo kun je ervoor kiezen om zelf tuinmeubelen te maken, nu moeten we er wel even bij zeggen dat dit natuurlijk niet voor iedereen is weggelegd en dat je hier dus wel flink handig voor moet zijn! Maar als je bijvoorbeeld goed met steigerhout overweg kun is het helemaal geen vreemd idee en kun je dus zelf met hout heel veel bereiken! Daarnaast is dit dus ook nog eens een hele fijne en goedkope oplossing! En het is ook nog eens leuk om te doen! Je kunt er zelfs een leuke familieaangelegenheid van maken en met elkaar de meubelen in elkaar gaan zetten, dat is ook nog eens heel erg gezellig! Wij vinden het zelf maken van tuinmeubelen dus helemaal geen gek idee, en mocht je een beetje handig zijn dan zouden wij het je zeker aanraden!

Je ziet het, ook op het gebied van tuinmeubelen is er dus heel veel mogelijk, je kunt hier heel veel kanten mee op en heel makkelijk binnen een klein budget blijven! Het is maar net hoe inventief je hierin bent en hoe goed je om je heen kijkt! Ga ook zeker niet over een nacht ijs maar verdiep je eerst goed in de mogelijkheden en neem ook zeker de tijd om goede aanbiedingen op te zoeken!

De beplanting in je tuin


En dan komen we nu bij een ander heel belangrijk onderdeel van je tuin, namelijk de beplanting! Ook hier valt heel veel over te zeggen en er zijn dan ook zeker heel veel mogelijkheden om ook met een klein budget je tuin te kunnen vullen met planten en bloemen! Een tuin vol natuur kan dus zeker voor ieder budget!

Ten eerste komt het waarschijnlijk in je op om naar het tuincentrum te gaan en hier beplanting te kopen. Dit is natuurlijk een goede optie alleen dit kost wel aardig wat geld. Vaak is het hier een stuk duurder dan ergens anders en zeker met een klein budget heeft deze optie zeker niet onze voorkeur! Maar hoe kom je dan wel aan de juiste beplanting? Het is veel goedkoper om bijvoorbeeld eerst eens om je heen te vragen bij vrienden en familie, wie heeft er eventueel nog planten staan die weg moeten, of wie heeft er stekjes die je mag hebben! Op deze manier kun je dus voor vrij weinig geld je tuin voorzien van veel groen. En soms dus zelfs met gesloten knip, dat is natuurlijk helemaal fijn!

Mocht dit overigens niet mogelijk zijn dan hebben we nog een aantal opties! Speur bijvoorbeeld marktplaats eens af en kijk eens of daar beplanting aangeboden wordt in je buurt. Of anders kun je altijd nog zaadjes planten, je hebt dan wel niet direct resultaat maar dit kan wel een slimme oplossing zijn!

Een droomtuin voor een klein budget


Een droomtuin voor een klein budget realiseren is dus zeker mogelijk. Het is alleen zaak dat je met een aantal factoren rekening houdt en jezelf goed laat informeren, ga zeker niet over een nacht ijs en kijk goed om je heen naar fijne en betaalbare oplossingen. Het loont enorm om ook eens om je heen te vragen of iemand iets te koop heeft of wat hij niet meer gebruikt, vaak verkrijg je zo de leukste dingen!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »