{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Caitlin, 3 juli 2020

Relaxen op je gloednieuwe lounge hoekbank voor buiten

We hebben in Nederland vier seizoenen en de lente is een van de meest geliefde periodes. Alles komt weer tot bloei, er zijn veel bloemen te zien, de bloembollenvelden zijn weer in volle glorie te bewonderen en onze eigen tuinen laten ook weer hun kleurenpracht zien. Natuurlijk wil je hier ook comfortabel in kunnen zitten, zodat je niet alleen van al dat moois kunt genieten, maar ook optimaal gebruik kunt maken van het mooie weer dat deze tijd altijd met zich meebrengt.

Als je geen behoefte hebt aan een complete tuinset, maar gewoon een comfortabele zitgelegenheid zoekt voor op je terras, dan kun je ook kiezen voor een lounge hoekbank. Met een lounge hoekbank voor buiten creëer je die aangename zithoek die elke tuin nodig heeft.

Lounge tuinmeubelen

Lounge tuinmeubelen zijn in tegenstelling tot normale tuinstoelen extra gericht op comfort en ontspanning. Met de trend van het loungen willen we ook in onze eigen tuin zo veel en zo comfortabel mogelijk tot rust kunnen komen en genieten. In de lente en zomer brengen we hier bovendien het grootste deel van de tijd door en is een comfortabele stoel of bank onmisbaar. Met een loungebank koop je niet zomaar een tuinbank, maar krijg je een bank met heerlijke dikke gevoerde kussens waarin je zowel goed rechtop kunt zitten als zalig in onderuit kunt zakken!

Je kunt lounge tuinmeubelen los kopen of als samengestelde set. De meeste loungesets zijn uitgevoerd in een opstelling met een hoekbank en een lage loungetafel of hocker (voetenbank). Indien je daar nog extra zitplaatsen bij wilt, dan kun je er eventueel nog een rechte bank bij plaatsen of een aantal luxe loungestoelen of comfortabele krukken of een hocker. De veelal lage loungetafel kan ook worden vervangen door een dinertafel of hoge tafel.

Als je in dit geval alleen een zithoek zoekt omdat je al over een tafel beschikt of wellicht alleen extra zitplek nodig hebt, dan kan je aan een lounge hoekbank voldoende hebben.

Voor optimaal comfort en ontspanning is een lounge hoekbank een uitstekende keuze. Met een lounge hoekbank breng je het comfort van je bankstel zoals je dit binnenshuis hebt naar buiten. Een lounge hoekbank bestaat uit een houten of metalen frame met daarop dikke gevoerde kussens voor de zittingen en leuningen. Op een comfortabele loungebank zit je extra aangenaam door de dikke voering van de kussens. Veel van de lounge hoekbanken zijn bovendien verstelbaar, waarmee je de rugleuningen in verschillende standen kunt zetten om het comfort nog verder te vergroten.

Hoekbankopstelling

Bij de meeste loungesets wordt de bank in een hoekopstelling geleverd. Dit lijkt voor velen de meest praktische en prettige opstelling te zijn, aangezien je hierop met meerdere mensen comfortabel kunt zitten en toch onderling meer interactie kunt hebben door de hoekvorm. Bovendien kun je hier makkelijk een tafel naar keuze voor plaatsen, zodat je ook ruimte hebt om bijvoorbeeld glazen op te zetten of zelfs aan te dineren als je dat wilt.

Je kunt ook kiezen voor een hocker (voetenbank) in plaats van een tafel, zodat je aangenaam je benen kunt strekken als je op je lounge hoekbank zit. Indien je met de hoekbank op zichzelf niet genoeg plaats hebt en daar nog extra zitplaatsen bij wilt, dan kun je er eventueel nog een rechte bank bij plaatsen of een aantal luxe loungestoelen of comfortabele krukken.

Hoge loungetafel of dinertafel

Met een luxe lounge hoekbank voor buiten beschik je over een zeer aangename bank voor jou en je familie om buiten te kunnen genieten van het mooie weer. Als je echter buiten ook wat wilt eten of drinken, dan zul je sowieso een tafel bij deze bank willen plaatsen. Vaak wordt er een hocker (voetenbank) bij een lounge hoekbank geleverd. Een hocker is een lage tafel die je zowel als tafel als als voetenbank kunt gebruiken. Dit maakt hem praktisch maar ook beperkt in het gebruik als tafel. Als je daadwerkelijk buiten in je tuin wilt dineren, dan zul je meer hebben aan een hoge loungetafel of dinertafel. Dit is een tafel op de juiste hoogte om wat uitgebreider met bord en bestek aan te kunnen dineren.

Met een hoge loungetafel of dinertafel heb je de praktische zithouding en tafelhoogte om samen met jouw familie of vrienden buiten te genieten van een goede maaltijd of een gezellige borrel of zelfs bordspel. Er zijn meerdere opstellingen mogelijk en je kunt hier uiteraard altijd nog een hocker bijplaatsen, die eveneens als extra zitplek kan worden gebruikt.

Extra loungestoelen voor gasten

Met een lounge hoekbank heb je een aangename en comfortabele bank voor meerdere personen. Afhankelijk van het formaat waar je voor kiest zul je hier vaak met vier tot zes personen op plaats kunnen nemen. Als je daarnaast nog extra zitplekken nodig hebt voor eventuele gasten, dan kun je natuurlijk kiezen voor een aantal gewone tuinstoelen. Maar als je jouw gasten hetzelfde comfort wilt bieden als de lounge hoekbank doet, dan kun je er het beste kiezen een aantal loungestoelen of nog een loungebank aan te schaffen. Hiermee heb je een stoel met dezelfde dikke gevoerde zitting en rugleuning als jouw lounge hoekbank, waarop je gasten zo aangenaam kunnen zitten, dat ze wellicht niet meer weg willen!
Bovendien beschikt een loungestoel meestal over armleuningen, waarmee gasten die graag zitten op een stoel met armleuningen comfortabeler kunnen aanschuiven. Het is aan te raden deze in de winkel uit te testen, zodat je zeker weet dat de loungestoel of bank zit zoals jij verwacht. Zeker als je er voor langere duur op zit, moet de loungebank of –stoel jou voldoende steun en comfort bieden voor een aangenaam gebruik. De meest comfortabele zitdiepte en -hoogte zullen uiteraard per persoon verschillen.

Natuurlijke kleuren

Voor wat kleur betreft zijn lounge hoekbanken tegenwoordig verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, maar het meest populair zijn de tinten bruin en grijs, aangezien deze kleuren het beste bij de natuurlijke uitstraling van de tuin aansluiten. Als je liever wat fellere kleuren wilt of bijvoorbeeld juist een luxueus uitziende zwarte of witte lounge hoekbank, dan zijn deze ook verkrijgbaar.

Qua materiaal zijn de meeste lounge hoekbanken weerbestendig en goed bestand tegen een regenbui en zonlicht. Het meest gebruikte materiaal voor een lounge hoekbank voor buiten is momenteel een aluminium frame omwikkeld met wicker, een kunststof vlechtwerk wat lijkt op het vroeger veel toegepaste rotan. Alhoewel rotan nog altijd wordt gebruikt voor tuinmeubilair, is wicker beter bestand tegen regen dan natuurlijke rotan en is daarmee duurzamer.

Hout blijft eveneens een zeer populair materiaal voor een lounge hoekbank. Teakhout wordt vaak toegepast, evenals andere hardhoutsoorten als eiken en acacia. Tegenwoordig vind je echter ook Vironwood op de markt. Dit materiaal lijkt op hout en wordt vaak in combinatie met aluminium frames gebruikt voor het wekken van de ilusie van teakhout, maar het is in feite een synthetisch materiaal. Het voordeel van Vironwood is dat het in tegenstelling tot echt hardhout niet kan ‘werken’ en een lounge hoekbank van vironwood dus prima buiten kan blijven staan in diverse weersomstandigheden.

Accessoires voor in de tuin

Als je een mooie lounge hoekbank besluit aan te schaffen, dan heb je een zitgelegenheid in je tuin die echt in het oog springt en er uitnodigend uitziet voor gasten. Ongeacht of je er nog een extra tafel bij plaatst kun je ook kiezen om er nog een aantal bijpassende accessoires bij te kopen, die het comfort buiten nog verder zullen verhogen.

De belangrijkste accessoires bij luxe lounge tuinmeubelen zijn uiteraard de kussens. Veel fabrikanten leveren bijpassende kussens wanneer je een lounge hoekbank aanschaft, maar je kunt natuurlijk ook andere bijpassende kleuren en formaten kiezen voor extra sierkussens. Het combineren van verschillende kleuren zal jouw lounge hoekbank alleen maar meer uitstraling geven.

Om ervoor te zorgen dat jouw mooie nieuwe lounge hoekbank er ook mooi blijft uitzien na blootstelling aan zon en regen zul je mogelijk een beschermhoes kunnen aanschaffen, waarmee je de hoekbank kunt afdekken wanneer je deze niet gebruikt. De beschermhoes zorgt ervoor dat water wordt geweerd en er toch ventilatie plaatsvind, waardoor je lounge hoekbank mooi blijft en zijn kleur behoudt.

Daarnaast is een zonnescherm of parasol een onmisbaar accessoire op je tuinterras. Je kunt bijvoorbeeld voor een zweefparasol waarvan de slagschaduw boven je lounge hoekbank valt, maar waarvan de mast naast je loungemeubel staat, zodat je er geen hinder van hebt. De parasol is verstelbaar, zodat je zelf kunt bepalen waar je de slagschaduw wilt hebben, zodat je altijd en overal in de schaduw kunt zitten als het warm is.

Verder kan terrasverlichting of een terrasverwarmer een praktische aanvulling zijn. Met een terrasverwarmer kun je ook op de avonden dat het wat frisser is toch nog aangenaam buiten zitten en genieten van het comfort van jouw lounge hoekbank.

Weerbestendige kussens

Wanneer je een lounge hoekbank aanschaft worden de kussens er doorgaans bijgeleverd. Tegenwoordig worden veel kussens uitgevoerd in een stevig all-weather materiaal, waarmee ze bestand zijn tegen de regen en zon, ook als je ze tijdelijk niet gebruikt. Je kunt ze daarmee gewoon buiten laten liggen, ook als je langere tijd geen gebruik maakt van jouw lounge hoekbank. Voor het behoud van je kussens is het echter aan te raden om ze op te bergen indien niet in gebruik of bij harde regen. Om de kussens te kunnen opbergen wordt er door fabrikanten mogelijk een opbergkist meegeleverd of wordt deze als accessoire aangeboden. Hierin kun je de kussens opbergen wanneer je deze niet gebruikt, zodat ze beschermd blijven tegen de regen en zonlicht.