{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Riet en rotan de trend van dit seizoen

  • Door Sanne
  • Saturday 14 / 08 / 2021 0
Riet en rotan de trend van dit seizoen

Ieder jaar weer zien we een aantal trends verschijnen op het gebied van tuin inrichting en meubelen. En ieder jaar is het best wel weer een verrassing welke trends dat zullen zijn! Soms zijn het hele bekende trends en soms zijn ze ook helemaal nieuw! En soms zien we juist ook weer oude trends de kop opsteken! Dat is sowieso iets wat we wel vaker tegenkomen! Een trend die dan ineens na een aantal jaren weer terugkomt en razend populair is! Dit is ook het geval bij de trend die we dit jaar enorm veel voorbij zien komen en die veel aanhangers heeft!

 

Namelijk de trend van riet en rotan! Deze trend was een aantal jaren terug enorm in en zag je echt overal voorbij komen! Van accessoires tot meubelen je zag het allemaal, en ook rieten delen tegen de schutting waren een grote hit! Het is dan ook echt een jaren tachtig gevoel om zoveel riet voorbij te zien komen! Ook dit jaar zien we deze trend dus weer verschijnen, riet en rotan zijn weer helemaal hip! We zien zowel veel rieten en rotan meubelen als accessoires en dit zorgt voor een heel gezellig gezicht in je tuin!

 

Het is natuurlijk ontzettend leuk om deze trend na zoveel jaren weer opnieuw te zien verschijnen! En net als toen is het een trend die weer enorm veel aanhangers heeft. Uiteraard is het nu voor heel veel mensen ook erg leuk dat het een trend is die ze al eerder gezien hebben en waar ze misschien zelfs nog wel iets van op zolder hebben liggen!

 

In deze blog vertellen we je alles over deze nieuwe trend die natuurlijk eigenlijk zo nieuw niet meer is. We laten je zien wat je allemaal kunt doen met riet en rotan in je tuin en daarnaast vertellen we je ook waar je de allerleukste rieten en rotan tuinspullen kunt vinden! Op deze manier kun je heel makkelijk meedoen aan deze toffe trend en ziet jouw tuin er straks ook uit om door een ringetje te halen! Lees je met ons mee?

 

De laatste trends volgen

 

Ieder jaar weer zien we de nieuwste trends voorbij komen. We worden erop attent gemaakt via reclames op tv en in tijdschriften maar ook het internet doet er goed aan mee. de trends lopen vaak enorm uiteen en zijn dan weer kleurrijk en dan juist weer sober. Ieder jaar weer bepalen de grote producenten en de trendsetters de nieuwste trends voor het komende seizoen en wordt dit via allerlei kanalen kenbaar gemaakt.

 

Er zijn heel veel mensen die het ontzettend leuk vinden om de trends op de voet te volgen en te zorgen dat ze hier in meegaan. Zij veranderen hun tuin iedere keer weer opnieuw zodat hij helemaal voldoet aan de laatste trends op dat gebied. Dit doen ze bijvoorbeeld met kleur maar ook met materialen en vormen. Ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de juiste trends gevolgd worden!

 

Maar uiteraard geldt dit lang niet voor iedereen, er zijn ook heel veel mensen die hier bewust niet aan meedoen en die het houden bij zoals het is. Zij vinden het vaak zonde om steeds opnieuw te veranderen en hier kosten voor te maken. Of ze zijn simpelweg gewoon heel erg tevreden met hoe hun tuin nu is!

 

Uiteraard heeft het volgen van de trends ook echt twee verschillende kanten en die kanten laten we je in deze blog dan ook graag zien!

 

Het voordeel van het volgen van de trends

 

Zoals we net al aangaven zijn er veel mensen die de laatste trends op de voet volgen en ook veel mensen die dit helemaal niet doen. Dat is dus enorm verschillend. Uiteraard is het ook zo dat er voor- en nadelen kleven aan het volgen van de trends. Voor de een is dit dus heel anders dan voor de ander.

 

Wat veel mensen zien als een voordeel van het volgen van de trends op tuingebied is dat ze hun tuin kunnen veranderen. Ze vinden het erg leuk om hier mee bezig te zijn en je zou bijna kunnen zeggen dat het een hobby voor ze is! Ze veranderen alles graag en genieten hier ook echt van! Daarnaast vinden ze het ook erg leuk om de trends op de voet te volgen. Ook zien zij het echt als een groot voordeel dat hun tuin nu aan de nieuwste trends voldoet!

 

Uiteraard is hier dan ook zeker wat voor te zeggen en kan het een fijn voordeel zijn om jouw tuin helemaal in te richten volgens de laatste trends, zeker als je hier heel erg veel plezier uithaalt!

 

Het nadeel van het volgen van de trends

 

Ieder voordeel heeft natuurlijk ook zo zijn nadeel en dat is zeker nu ook het geval! Een nadeel van het volgen van de trends kan namelijk zijn dat het je veel geld kost om steeds weer opnieuw alles in te moeten richten, het kan een flinke aanslag op je budget zijn om alles opnieuw aan te schaffen en op deze manier de laatste trends te volgen. Dit moet je er dan natuurlijk wel voor overhebben.

 

Daarnaast is het ook nog eens zo dat het natuurlijk wel zonde is om meubelen en accessoires die nog in prima staat zijn weg te doen en weer nieuwe te kopen. Veel mensen vinden dit ook echt onzin en ontzettend zonde en vinden dat een groot nadeel aan het volgen van de trends. Dit houdt dan ook veel mensen tegen.

 

Een ander nadeel is dat het maar wel net je smaak moet zijn, en dat is natuurlijk lang niet altijd het geval. Ieder jaar komen er weer nieuwe trends voorbij en deze kun je natuurlijk onmogelijk allemaal leuk vinden. Als je er dus erg op bent gebrand om steeds de laatste trends te volgen dan kan het ook zomaar zijn dat je dat eenmaal niet doet omdat de trends je dat jaar niet liggen.

 

Zo zie je dat er dus ook zeker nadelen kleven aan het volgen van de laatste trends en dat het ook absoluut niet voor iedereen is weggelegd om hierin mee te gaan. Dit is en blijft enorm persoonlijk!

 

De trend van riet en rotan

 

Ook dit jaar dook er weer een nieuwe trend op en het leuke is dat het dit keer een trend is die we al eerder voorbij hebben zien komen. In de jaren 80 was deze trend namelijk enorm populair zowel voor binnen als buitenhuis. Overal zagen we toen rieten en rotan meubelen en accessoires en het was echt een hele hype.

 

Het is natuurlijk voor heel veel mensen heel erg leuk om deze trend nu weer terug te zien komen en deze tijden te zien herleven! Het leuke aan riet en rotan is dat het een heel licht materiaal is, sowieso wegen de meubelen dus ook niet veel maar het is ook een licht materiaal om te zien en dit maakt vaak vrolijk en luchtig. Daarnaast is het ook een neutraal materiaal dat maakt dat je het heel makkelijk met andere materialen kunt combineren en dat is natuurlijk wel ontzettend handig!

 

En laten we vooral ook niet vergeten dat het een materiaal is dat ook nog eens bij heel veel verschillende stijlen past. Het oogt heel natuurlijk en doordat het ook vrij neutraal oogt kun je het heel gemakkelijk stijlen en zo laten passen bij de stijl die je al in je tuin of woning hebt. En dat is natuurlijk een erg groot voordeel en ook meteen de reden waardoor deze trend zoveel mensen aanspreekt!

 

Het is dus een ontzettend prettig materiaal waar je heel veel verschillende kanten mee op kunt en dat maakt het ook meteen zo fijn! Op deze manier kun je er dus optimaal van genieten en is het heel handig om het in je tuin toe te passen!

 

Rieten en rotan meubelen

 

Ten eerste zien we bij deze trend dus veel meubelen van dit materiaal tevoorschijn komen. Vooral stoelen en tafeltjes zijn erg in trek. Het is dan vaak ook een ontzettend mooi gezicht. Het fijne aan een stoel bijvoorbeeld is dat deze heel licht oogt, maar daarnaast weegt hij ook bijna niks. Je kunt hem dus ook echt heel makkelijk door je tuin verplaatsen en neerzetten waar je wil gaan zitten. Dit maakt deze meubelen altijd wel erg in trek!

 

Daarnaast zijn het ook meubelen die heel makkelijk passen bij de rest van de inrichting van je tuin, ze combineren goed met hout maar ook met andere materialen en dat maakt ze natuurlijk wel heel veelzijdig. Hierdoor weet je dus eigenlijk wel zeker dat het ook altijd in jouw tuin zal passen!

 

En tot slot zijn ze vaak ook nog eens betaalbaar. Riet en rotan zijn geen uitzonderlijk dure materialen dus het is vaak wel mogelijk om hier iets van aan te schaffen tegen een klein prijsje!

 

De trend herhaalt zich

 

Maar ook is het ontzettend leuk om te zien dat deze trend weer terug komt! Jaren terug was het al heel erg populair en de geschiedenis herhaald zich. Dit is niet alleen heel erg leuk maar ook nog eens ontzettend handig! Heel veel mensen hebben namelijk nog meubelen of accessoires in deze stijl staan en het is natuurlijk ontzettend leuk om deze weer opnieuw een mooi plekje te geven!

 

Daarnaast is het ook erg leuk om een kijkje te nemen bij de lokale kringloopwinkel, je hebt namelijk een grote kans dat hier ook veel rieten en rotan meubelen staan die je prima kunt gebruiken! Maar ook op internet kun je op tweedehands sites vaak heel veel riet en rotan vinden voor kleine prijsjes!

 

Het is natuurlijk ontzettend leuk om riet en rotan van vroeger vandaag de dag weer een plekje in je tuin te geven! Op deze manier herhaald de geschiedenis zich en het ziet er ook nog eens heel erg leuk uit! Doordat het een materiaal is dat lang meegaat heb je vaak ook nog grote kans dat het er allemaal nog heel netjes uitziet!

 

Accessoires volgens de laatste trends

 

Maar niet alleen meubelen van riet en rotan zien we voorbij komen maar ook veel accessoires. Deze zijn er in allerlei soorten en maten en je kunt het dan ook zo gek niet bedenken of het is er. Het voordeel van deze accessoires is dat ze ook weer heel makkelijk overal bijpassen. Of je ze nu combineert met een landelijke stijl of een moderne stijl het kan allemaal en dat is dan ook meteen het grote voordeel van deze trend! Op deze manier zorg je er dus voor dat jouw tuin er heel gezellig uitziet en dat lukt met deze trend dan ook prima!

 

Ook deze accessoires kun je uiteraard helemaal nieuw kopen maar ook hierbij is het dus ook heel goed mogelijk om ze tweedehands op de kop te tikken in een leuke kringloopwinkel! Hier kun je vaak de mooiste schatten vinden voor kleine prijsjes en dat is natuurlijk wel ontzettend leuk!

 

Wij zouden je dan ook altijd adviseren om eerst even een kijkje te nemen in een kringloopwinkel en wie weet wat voor leuks je daar dan op de kop kunt tikken, het is vaak zeker de moeite waard!

 

Riet en rotan de trend van dit seizoen

 

Je kunt dus wel zien dat het een hele fijne trend is dit seizoen een trend waar ook veel mensen enorm van genieten! Het is natuurlijk altijd ontzettend leuk om iets van vroeger weer voorbij te zien komen omdat je hier vaak ook herinneringen aan hebt. Het is leuk om deze weer te herleven door het zien van bepaalde meubelen en accessoires.

 

Maar ook op het gebied van duurzaamheid is het fijn dat deze trend weer opnieuw voorbij komt op deze manier herhaald de geschiedenis zich en kun je dus weer opnieuw genieten van deze fijne trend en hoef je niet alles nieuw aan te schaffen. En dat is natuurlijk ook budget technisch wel heel erg fijn! Het is namelijk vaak vrij prijzig om steeds opnieuw aan de laatste trends mee te doen en dat is met deze trend gelukkig niet het geval!

 

Dus ben je op zoek naar licht en gezelligheid in je tuin dan zouden wij je zeker adviseren om deze leuke nieuwe trend te volgen! Kijk of het past bij de stijl in je tuin en leef je vervolgens uit! Het is namelijk ontzettend leuk om op deze manier meer sfeer aan je tuin te geven!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »