{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Door Roos, 15 november 2023

Slimme lifehacks voor je tuin

Het is een nieuw fenomeen, een lifehack, simpel gezegd zijn dit eigenlijke simpele tips die je leven een stuk makkelijker maken. Zo zien we een heleboel lifehacks voorbij komen over slimme en snelle keuken tips waardoor het koken een stuk sneller en makkelijker gaat of vooral handiger! Ook zien we veel lifehacks voorbij komen op het gebied van het huishouden. Slimme tips voor het doen van de was of voor het organiseren van een voorraad kast. Al deze slimme tips bij elkaar zorgen ervoor dat je op een handige manier met je huishouden om kunt gaan en dat je het vooral jezelf een stuk makkelijker maakt. Want dat is dan ook waar het in de basis bij deze lifehacks allemaal om gaat. Het draait er namelijk om dat jij het jezelf zo makkelijk mogelijk maakt zodat je daar handig van kunt profiteren.

 

In deze blog gaan we speciaal kijken naar handige lifehacks voor in de tuin. Wat maakt het gebruiken van de tuin nu een stuk makkelijker en leuker? En welke slimme tips zijn er te vinden voor de tuin werkzaamheden? Ook dat hebben we allemaal voor je op een rijtje gezet zodat jij de slimste lifehacks voor je tuin kunt ontdekken. Op deze manier maak jij optimaal gebruik van je tuin en leer je meteen slimme tips kennen om alle tuin klusjes een stuk makkelijker te maken! Lees je met ons mee?

 

Lifehacks voor in de tuin

 

We kennen dus op heel veel verschillende gebieden lifehacks en deze zorgen ervoor dat wij het onszelf zo makkelijk mogelijk kunnen maken en dat de tuinwerkzaamheden ons ook zo makkelijk mogelijk af kunnen gaan. Maar wat is nu eigenlijk het doel hiervan? Waarom vinden we dit zo prettig?

 

Dat kunnen we eigenlijk heel makkelijk omschrijven. Door het gebruik van lifehacks leren we namelijk hoe we dingen simpeler en sneller kunnen doen dan we normaal gesproken doen. Dit bespaart ons dus een heleboel moeite en tijd en het is natuurlijk begrijpelijk dat we dit allemaal ook heel prettig vinden!

 

Vandaar dat lifehacks dus zo enorm geliefd zijn en dat veel mensen er graag gebruik van maken! Speciaal voor je tuin hebben we nu dus een paar hele fijne lifehacks op een rijtje staan zodat de tuinwerkzaamheden jou gemakkelijk en snel afgaan! Hoe je dat precies doet kun je hier dan ook lezen. Kijken jullie mee!

 

Een plastic fles als wespenvanger

 

We hebben vaak in de zomer altijd wel in zekere mate last van insecten in de tuin. Sommige prikken en steken ook nog eens dus het is niet zo vreemd dat we die dan ook liever helemaal niet in onze tuinen zien! Gelukkig zijn er wel ook een aantal fijne manieren om insecten uit onze tuinen te weren en dat laten we je dan ook graag zien!

 

Ten eerste zien we vaak dat mensen met allerlei middelen in de weer gaan die ten eerste helemaal niet goed helpen en ten tweede ook nog eens schadelijk zijn voor het milieu. Het is dus beter om hier maar zo ver mogelijk bij uit de buurt te blijven en om andere manieren te zoeken om van die insecten af te komen. Gelukkig zijn er dus wat handige lifehacks die je daar een handje bij helpen.

 

In deze blog laten wij je er graag eentje zien! Wist je namelijk dat als je een lege frisdrank fles hebt je hier heel handig een wespenvanger van kunt maken? Het enige wat je hoeft te doen is ervoor zorgen dat je de fles openknipt door de midden en dat je vervolgens het bovenste deel op zijn kop in het onderste deel stopt. Giet er vervolgens wat siroop bij en je hebt een prima wespenvanger!

 

Als de wespen er nu invliegen dan kunnen ze er namelijk niet meer terug uit en zo kun je dus heel makkelijk en snel wespen vangen en dat is natuurlijk wel heel handig. Dus geen prijzige oplossingen maar simpel en snel enkel een lege frisdrank fles. Gelukkig heb je die vaak vast wel ergens liggen en kun je dus heel makkelijk en snel je eigen werkzame wespenvanger maken.

 

Geen wegwaaiende handdoeken meer

 

Als je lekker in de tuin wil gaan zonnen dan kan je soms best wel even tobben met je handdoek. Dit is dan ook totaal niet handig en het kan zelfs zo zijn dat je handdoek alle kanten op gaat en je er steeds achteraan moet. Geloof ons maar dit draagt niet bij aan het ontspannen en het lekker zonnen.

 

Gelukkig is er dus een oplossing en kun je ook heel makkelijk ervoor zorgen dat je handdoek wel op zijn plek blijft zitten zonder dat je er last van hebt! Dit doe je bijvoorbeeld heel makkelijk door in iedere hoek van de handdoek een prikker te steken zodat de handdoek als het ware vastgeprikt zit. Als je hier een dunne prikker voor gebruikt dan is dat natuurlijk wel heel erg fijn!

 

Op deze manier ontstaat er namelijk ook geen schade aan de handdoek en kun je dus heel handig je handdoek een plekje geven op het gras of zand in je tuin!

 

Maar ook als je lekker op een ligbed wil liggen en hier je handdoek uitspreidt kan het zo zijn dat je handdoek natuurlijk alle kanten uitgaat. Ook dan is het wel heel handig en makkelijk om ervoor te zorgen dat je handdoek niet weg kan! Dit kun je weer heel handig doen door je handdoek met een touwtje vast te knopen onder het ligbed door, zo kan je handdoek dus geen kant meer op en lig jij er heerlijk ontspannen bij!

 

Nooit meer vergeten de tuin te sproeien

 

Als je veel planten in de tuin hebt en een gazon dan hebben deze zeker in de zomer tijdens warmte veel water nodig. Het is belangrijk om ze dan ook met regelmaat water te geven zodat ze zo lang mogelijk in goede conditie blijven en het ook zo goed mogelijk blijven doen.

 

Nu wil het helaas vaak zo zijn dat je helemaal vergeet om de planten water te geven. Je ligt dan al op bed en komt er weer achter dat je het water geven vergeten bent. Enorm zonde natuurlijk en het is ook nog eens helemaal niet goed voor je planten.

 

Gelukkig is ook hier een slimme lifehack voor die ervoor zorgt dat je dit dus niet meer vergeet en dat je planten altijd krijgen wat ze nodig hebben. Je kunt namelijk een timer aanschaffen en die op je buitenkraan aansluiten. Op deze wijze kun je dus een sproeier systeem aanleggen en ervoor zorgen dat je planten altijd ruim op tijd water krijgen! Enorm handig en slim dus!

 

Twee vliegen in een klap

 

Als je dan toch bezig bent met het water geven van de planten en struiken in je tuin dan kun je hier meteen nog wel een handige lifehack aan vast plakken! Het is namelijk enorm handig om ervoor te zorgen dat je wat planten neerzet op je gazon als je gaat sproeien! Op deze wijze sproei je dus niet alleen je gazon maar neem je ook je planten mee.

 

We hebben het dan natuurlijk over je losse planten die je in potten op allerlei plekken in de tuin hebt staan, door die dus ook meteen op deze wijze een plekje te geven hoef je er niet meer naar om te kijken!

 

En als je helemaal handig bezig wilt zijn en flink wat tijd wil besparen dan zorg je ervoor dat je ook meteen je ramen nat sproeit. Op deze manier kun je deze dan ook meteen wassen en ben je dus helemaal in een oogwenk klaar. Het kost je op deze wijze dus weinig moeite en laat dat nu net de bedoeling zijn! Zo maak je gemakkelijk alles schoon zonder dat je er veel tijd aan kwijt bent!

 

Een citronella kaars op tafel

 

Een andere hele handige lifehack is om een citronella kaars op tafel te zetten! Dit is om een aantal verschillende redenen ontzettend handig. Ten eerste ruikt het gewoon heel erg lekker! Je zit dus meteen in een heerlijke geur buiten in je tuin! Ten tweede is het ook nog eens zo dat het natuurlijk heel erg sfeervol en gezellig staat om een fijn lichtje op tafel te hebben staan! En tot slot is het ook nog eens een hele goede wegjager voor bijvoorbeeld muggen en andere insecten.

 

En vooral dat laatste punt is waar het natuurlijk eigenlijk om te doen is! Het is dan ook heel erg prettig en fijn om op deze wijze insecten buiten de deur te houden en om ervoor te zorgen dat je lekker ongestoord buiten kunt zitten zonder aan allerlei kanten lek geprikt te worden.

 

Muggen zijn namelijk voor sommige mensen soms zelfs een reden om dan maar binnen te blijven en dat is natuurlijk onwijs zonde! Zeker omdat je met enkele slimme lifehacks er dus voor kunt zorgen dat de muggen een heel eind bij je uit de buurt blijven! Een heel slim plan dus die citronella kaars op tafel!

 

Een net vol met tuinspeelgoed

 

Kinderen spelen gelukkig vaak graag in de tuin. En dat is natuurlijk heel erg fijn want op deze manier zijn ze lekker buiten bezig en dat is niet alleen heel erg leuk maar ook nog eens erg gezond voor kinderen. Het is dan ook niet zonder reden dat veel ouders dit flink stimuleren en graag willen dat hun kinderen zo veel mogelijk buiten spelen.

 

Een van die manieren om dit te stimuleren is om te zorgen voor voldoende buiten speelgoed. Op deze manier kunnen kinderen lekker spelen buiten en genieten van alles om hen heen en dat is natuurlijk ook voor ouders heel erg fijn!

 

Maar wat minder fijn voor ouders is, een tuin vol speelgoed. Veel ouders hebben hier zelfs een enorme hekel aan en zorgen er maar wat graag voor dat er wat minder speelgoed overal rondslingert en dat de tuin er dus netjes uit blijft zien.

 

Gelukkig hebben wij een hele handige en slimme oplossing voor al dat rondslingerende speelgoed! Als je namelijk een net koopt kun je al het speelgoed in ene keer hierin leggen en het vervolgens dichttrekken. Op deze manier heb je meteen een berg speelgoed wat bij elkaar gehouden wordt door het net. Vervolgens leg je dit in de schuur of het tuinhuis en opgeruimd staat netjes. Als je het vervolgens weer tevoorschijn wil pakken dan doe je dit door bijvoorbeeld in een keer weer het hele net te pakken en het op een gazon open te maken of op het terras. Op deze manier kunnen de kinderen in een keer weer heel makkelijk bij het speelgoed en dat is natuurlijk wel heel erg fijn!

 

Handige lifehacks voor in de tuin

 

Zoals je ziet zijn er dus ook meer dan voldoende lifehacks voor in de tuin te vinden. Wij hebben er slechts enkele voor je op een rijtje gezet maar er zijn er natuurlijk nog veel meer te vinden! Op deze manier maak jij het jezelf in de tuin zo makkelijk mogelijk en zorg je er ook nog eens voor dat je sommige tuin klusjes op een handige manier op kunt pakken en uit kunt voeren zonder dat ze al teveel moeite kosten en laat dat nu net de bedoeling zijn.

 

Het is dan ook zeker weten heel erg leuk om op deze manier met allerlei tuin klusjes bezig te zijn en om ook op deze manier ervoor te zorgen dat de werkzaamheden in de tuin je gemakkelijk afgaan, het grote voordeel hiervan is namelijk dat er veel meer tijd overblijft om lekker te genieten in de tuin en dat is natuurlijk juist wat je graag zou willen!

 

Pas deze lifehacks dan ook gerust toe en maak het jezelf zo ontspannen en gemakkelijk mogelijk en profiteer optimaal van de tijd die er dan overblijft. Ook zorg je er op deze manier voor dat je handige tips kunt combineren waardoor klusjes je net even wat makkelijk afgaan. Enorm handig dus en met groots resultaat.