{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Laatste dag 15% korting op bijna de gehele collectie - Voer de kortingscode OUTLETDAG21 in

Terrasverwarming; hoe vind je de beste verwarmer voor in jouw tuin?

  • Friday 22 / 01 / 2021 0
Terrasverwarming; hoe vind je de beste verwarmer voor in jouw tuin?

In ons land hebben we vaker en vaker met lekkere temperaturen te maken. Met name in de afgelopen zomers hebben we kennis mogen maken met een hittegolf; of een hittegolf prettig is, laten we even in het midden. Wat we wél zeker weten, is dat men door een hittegolf meer en meer tijd in hun tuin door gaan brengen.

 

Geldt dat ook voor jou? Dan ben jijzelf ongetwijfeld ook op zoek naar manieren om jouw tuin zo prettig mogelijk in te richten? Je gaat specifiek op zoek naar de beste tuinmeubelen en je gaat ook specifiek op zoek naar de juiste accessoires. Als je nog op zoek naar een handig en sfeervol accessoire stuk bent, kunnen wij de terrasverwarmers van harte aanraden!

 

Met een terrasverwarmer kun je jouw terras op een prettige manier verwarmen. Hierdoor ben je ook ’s avonds laat nog in staat om van het mooie buitenleven te genieten; je bent hierdoor dus eigenlijk een stuk minder afhankelijk van het weer.

 

Een terechte vraag is echter wel voor welke terrasverwarmer je het beste kunt kiezen. Als je een kijkje in onze webshop neemt, zie je bijvoorbeeld al direct dat meerdere soorten terrasverwarmers in groten getale aangeboden worden. Juist door dit uitgebreide aanbod is het lastig om een juiste keuze te maken, maar daar helpen we jou graag een handje bij.

 

In dit artikel laten we jou kennis maken met de drie verschillende soorten terrasverwarmers. Per soort bespreken we de belangrijkste eigenschappen en bijbehorende voor- en nadelen. Ook geven we aan wat de voordelen van een terrasverwarming in zijn algemeenheid is en hoe je uiteindelijk voor jezelf de juiste keuze kunt maken. Lees het artikel op je gemakje door en schaf vervolgens direct de gewenste terrasverwarmer via onze webshop aan!

 

Soort 1: houtkachel

 

Allereerst willen wij je graag kennis laten maken met een houtkachel. Een dergelijke houtkachel ken je mogelijk van binnenshuis, maar het is nu ook mogelijk om buitenshuis van een dergelijke kachel te genieten. Deze kachel brengt niet alleen warmte met zich mee, maar ook bijzonder veel sfeer.

 

Bovendien heeft een houtkachel een prachtige uitstraling. Juist dankzij deze uitstraling is de houtkachel echt een aanwinst voor in jouw tuin. Je kunt met deze kachel dus niet alleen jouw terras verwarmen, maar je kunt jouw terras ook nog eens super leuk aankleden. Wat wens je nog meer?

 

Wel moet je goed rekening houden met enkele aandachtspunten. Zo moet je logischerwijs voldoende hout continu hebben om de kachel te blijven stoken. Ook is het wenselijk dat dit hout droog genoeg is, aangezien nat hout absoluut niet bevorderlijk is voor het branden van het vuurtje.

 

Als je op zoek naar een dergelijke kachel bent, kun je ook nog kiezen voor een zogeheten open haard. Een open haard rookt echter veel meer en is lastig om op temperatuur te houden. Met name voor in de Nederlandse tuinen is het daarom aan te raden om te kiezen voor een houtkachel.

 

In ons assortiment vind je een handjevol houtkachels. Dit zijn namelijk niet de meest populaire terrasverwarmers, maar het is dus wél een unieke terrasverwarmer. Bovendien kun je ook nog een houtkachel inclusief een oventje aanschaffen, zodat je in jouw tuin ook nog bijvoorbeeld een heerlijke pizza klaar kunt maken.

 

Kortom: een houtkachel is niet de meest populaire verwarmer voor bij het terras. Het is echter wel een unieke variant van terrasverwarming en brengt ook de nodige voordelen met zich mee. Onder meer de heerlijke warmte, de gezellige sfeer en de prachtige uitstraling zijn voordelen van een houtkachel!

 

Soort 2: vuurtafels

 

Is de houtkachel – om welke reden dan ook – niet naar jouw wens? Dan kun je er ook voor kiezen om een vuurtafel aan te schaffen. Een vuurtafel brengt echt heel veel sfeer, een lekkere warmte en een extra dimensie met zich mee. Die extra dimensie merk je voornamelijk als je kiest voor een vuurtafel inclusief tafel. Wat dit precies betekent?

 

Nou, je kunt bijvoorbeeld voor een tuintafel kiezen inclusief een ingebouwde sfeerhaard. Deze sfeerhaard gaat door het leven als een vuurtafel en vormt dus één geheel met jouw tuintafel. Doordat deze sfeerhaard zich in het midden van de tafel bevindt, geniet iedereen rondom deze tafel van een heerlijke warmte. Bovendien is een dergelijke sfeerhaard ook nog bevorderlijk voor de sfeer bij de tafel.

 

Dat een sfeerhaard sfeer verhogend is, is een op zichzelf staand feit. Dankzij een sfeerhaard maak je het op en rondom jouw terras qua temperatuur zeer aangenaam, maar je maakt het ook nog eens super gezellig. Wil je graag een romantische avond met jouw geliefde in jullie tuin doorbrengen? Ook dan is het aan te raden om de sfeerhaard heerlijk aan te zeten.

 

Bijkomend voordeel: de meeste sfeerhaarden werken gewoon op gas. Je hebt hierdoor ook niks van doen met kachelhout of dergelijke moeilijkheden. Nee, met één druk op de knop staat de sfeerhaard aan, waarna je zelf de intensiteit en temperatuur van de haard kunt bepalen.

 

Als je een kijkje in ons assortiment neemt, zie je tientallen vuurtafels naar voren komen. Het is aan jou om te bepalen naar welke vuurtafel jouw voorkeur uit gaat, maar daarvoor is het wel noodzakelijk om enkele belangrijke keuzes te maken. Bepaal bijvoorbeeld wáár je de vuurtafel neer wilt zetten, hoeveel geld je aan de tafel uit wilt geven en welke kleur de vuurtafel moet zijn. In onze webshop vind je echt tal van kleuren terug: antraciet, bruin, grijs, wit en zwart.

 

Kortom: een vuurtafel is om meerdere redenen absoluut aan te raden. De tafel geeft een heerlijke warmte af, is in veel verschillende varianten te verkrijgen, is onwijs gezellig en ziet er ook nog eens super gaaf uit. Doordat je zoveel keus hebt, kun je ook altijd kiezen voor de vuurtafel die perfect aansluit op jouw wensen. Als je eenmaal een vuurtafel of sfeerhaard in jouw tuin hebt staan, wil je sowieso niks anders meer. Een dergelijke tafel werkt eigenlijk verslavend!

 

Soort 3: heaters

 

Tot slot is het ook nog mogelijk om voor een heater te kiezen. Is het aan te raden om jouw terras te verwarmen met behulp van een heater? Ja, dat is zeker het geval. Dit is namelijk één van de meest zuinige, meest effectieve en meest gezellige vorm van terrasverwarming.

 

Een heater kan je zowel staand als liggend aanschaffen. Wat dit betekent? Nou, je kunt sommige heaters probleemloos bij jouw terras ophangen. Je kunt de heater bijvoorbeeld aan de schutting ophangen, maar ook aan de gevel van jouw huis of aan de schuur die direct naar jouw terras staat. Door een dergelijke heater op te hangen, weet je de ruimte in jouw tuin op een handige manier te benutten. De muren in jouw tuin zijn immers niet de ruimtes waarbij je veel inrichtingsmogelijkheden hebt.

 

Je kunt echter ook voor een staande heater kiezen. Deze heater kun je bijvoorbeeld rechtstreeks naast de tuintafel zetten, waardoor het gebied rondom de tuintafel perfect verwarmd wordt. Overigens kun je een heater uiteraard ook bij jouw terras of bij een gezellig zithoekje in jouw tuin plaatsen. Met een staande heater ben je eigenlijk super flexibel, maar je hebt wel een stopcontact in de buurt nodig.

 

Bijkomend voordeel is dat je een heater onwijs makkelijk in kunt stellen. Je bepaalt zelf de sterkte van de heater en je bepaalt dus ook zelf de temperatuur. Wordt het gedurende de avond steeds iets kouder? Dan zet je de heater toch steeds iets hoger; je weet hierdoor echt de gehele avond door te genieten van een heerlijke temperatuur.

 

Als je graag een heater aan wilt schaffen, moet je belangrijke keuzes gaan maken. Zo moet je dus goed na gaan denken over de plaatsing van de heater: gaat je voorkeur uit naar een staande heater of kies je toch echt voor een hangende heater? De keus is aan jou. Het is in ieder geval ook van belang om goed naar het vermogen te kijken; in onze webshop vind je bijvoorbeeld een heater met een vermogen van 800 watt en een heater van 3000 watt. De laatstgenoemde heater levert niet alleen meer vermogen/temperatuur, maar is ook sneller op temperatuur.

 

Al met al levert een heater hoofdzakelijk voordelen op. Ook zijn wij van mening dat de warmte van een heater echt super prettig is; deze warmte kun je bijvoorbeeld niet vergelijken met de warmte van een houtkachel. Persoonlijk zijn wij in ieder geval fan van een heater voor in een tuin!

 

Kortom: de aanschaf van een heater is absoluut aan te raden. Je geniet van een heerlijke warmte, je hebt de keus uit veel verschillende varianten en je kunt de heater makkelijk zelf bedienen. Ondanks al deze voordelen is het prijstechnisch ook nog interessant om te kiezen voor een heater in de tuin. Van de aanschaf van een heater ga je zéker geen spijt krijgen!

 

Hoe kun je voor jezelf de juiste terrasverwarmer uitkiezen?

 

Zo, je hebt in dit artikel kennis kunnen maken met de drie soorten terrasverwarmers. Het is nu aan jou om te bepalen welke terrasverwarmer het beste op jouw wensen aansluit. Hoe je hier het beste achter kunt komen? In onze ogen kun je dat het beste met onderstaand stappenplan doen:

 

  • Stap 1: lees dit artikel (nogmaals op je gemakje door. Hiermee krijg je een duidelijk beeld van de verschillende soorten terrasverwarmers.
  • Stap 2: zet jouw eigen wensen op een rijtje. Denk bijvoorbeeld na over de plaatsing van de terrasverwarmer, over de gewenste eigenschappen en over het prijskaartje.
  • Stap 3: bepaal op basis van jouw wensen naar welke soort terrasverwarmer jouw voorkeur vooralsnog uit gaat.
  • Stap 4: bekijk vervolgens in onze webshop het aanbod van de betreffende soort terrasverwarmer. Vergelijk de verschillende terrasverwarmers en maak daarvoor gebruik van de handige filters aan de linkerkant in onze webshop.
  • Stap 5: schaf vervolgens de gewenste terrasverwarmer goedkoop, veilig en snel via onze webshop aan!

Slotwoord

Wil jij graag in jouw tuin van een heerlijke warmte kunnen genieten? Wil jij ook ’s avonds laat nog in jouw tuin een boekje lezen, gezellig borrelen of heerlijk tot rust komen? Als je voor één van de terrasverwarmers uit ons assortiment kiest, weet je jouw tuin nóg aangenamer te maken. Check direct ons assortiment, volg bovenstaand stappenplan op en schaf de gewenste terrasverwarmer aan!

 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »