{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Door Roos, 6 juni 2024

Tips voor het beschermen van je tuinmeubelen tegen zon en regen

Tuinmeubelen staan dag en nacht buiten en je wil natuurlijk dat deze zo netjes mogelijk blijven en langere tijd mee gaan. Zeker omdat het vaak een grote uitgave is die aardig wat kost ben je er extra zuinig op. Tuinmeubelen zijn dus enorm onder invloed van het weer buiten. Doordat ze dag en nacht buiten staan worden ze onder andere blootgesteld aan regen, wind, hagel en zon. Dit kan alles bij elkaar flink wat invloed op je tuinmeubelen hebben en de kwaliteit ook zeker aantasten.

Hier zit je natuurlijk niet op te wachten dus de hoogste tijd om je tuinmeubelen hier dan ook goed tegen te beschermen zodat ze zo lang mogelijk in goede conditie mee gaan. Gelukkig kun je hier dan ook goed actie op ondernemen en zorg je zo dus ook goed voor je tuinmeubelen.

Het is dus zaak dat jij je tuinmeubelen goed beschermt tegen al deze invloeden van buitenaf en gelukkig kun je dit dan ook op een aantal handige manieren doen. Wat deze manieren zijn laten wij je in deze blog dan ook graag weten zodat jouw tuinmeubelen lang meekunnen en je er ook zeker extra lang plezier van kan hebben. Lees je met ons mee?

Het gebruiken van beschermhoezen voor je tuinmeubelen

Ten eerste gaan we eens kijken naar het gebruiken van beschermhoezen voor je tuinmeubelen. Dit is natuurlijk een hele effectieve manier om je tuinmeubelen te beschermen tegen de zon en regen en wind van buitenaf. Je legt als het ware letterlijk een laag over je tuinmeubelen heen waardoor ze netjes en in goede conditie blijven en waardoor invloeden van buitenaf minder schade aan kunnen richten. Een hele goede optie dus.

Er zijn dan ook gelukkig heel veel verschillende soorten hoezen te koop en vaak zijn deze water en UV bestendig en dat is natuurlijk precies wat je nodig hebt. Op deze wijze bescherm jij je meubelen dan ook volledig en laat dat nu precies de bedoeling zijn.

Vaak is het zelfs zo dat je bij de aankoop van een tuinmeubel de keuze hebt om er ook een hoes bij te kopen. Op die manier weet je ook meteen zeker dat je een geschikte hoes hebt die goed bij je meubelen past en waar jij je voordeel mee kunt doen.

Investeer in parasols of luifels

Vooral de zon kan flink zijn werk doen bij je tuinmeubelen en daar zit je natuurlijk niet altijd op te wachten. Door de felle zon kunnen tuinmeubelen namelijk verkleuren maar ook zelfs beschadigen. De hoogste tijd dus om op hele zonnige dagen het zonnetje toch wat af te zwakken en wat buiten de deur te houden.

Denk er bijvoorbeeld eens over na om met een parasol of een luifel te werken. Deze kun je dus zo plaatsen dat ze de meubelen beschermen en dat de zon dus minder kans maakt om schade aan te richten. Op deze wijze bescherm jij je tuinmeubelen dan ook tegen direct zonlicht. Plaats parasols dan ook bij voorkeur boven tafels of stoelen om ze zo dus te beschermen tegen de UV stralen.

Als je een overdekt terras hebt overweeg dan eens om een luifel te installeren, ook dit beschermt je meubelen goed tegen de zon en de regen. Zorg er dan ook voor dat de parasols en luifels van duurzaam materiaal gemaakt zijn en dat ze dus ook goed hun werk doen. Op deze wijze blijven jouw tuinmeubelen dan ook goed beschermt.

Verplaats de meubelen naar een overdekte ruimte

Als je de mogelijkheid hebt is het zeker ook een heel goed idee om de meubelen te verplaatsen naar een schuur of een overkapping. Zeker op regenachtige dagen of op dagen waarbij het flink gaat stormen. Dit is dan ook een hele fijne manier om je meubelen goed te kunnen beschermen. Uiteraard is het dan maar net wel de vraag of je de ruimte hebt maar als deze beschikbaar is dan is dit zeker weten een heel goed idee.

En wat dacht je van het winterseizoen. Vooral in die periode is het van belang om ervoor te zorgen dat jij je meubelen een overdekte plek geeft en dat je ze dus beschermt tegen de extreme weersomstandigheden.

Het behandelen van houten meubelen met een coating

Als je houten tuinmeubelen in de tuin hebt staan dan is het zeker weten belangrijk om deze goed te beschermen. Gelukkig zijn hier ook weer allerlei manieren voor. Wat vooral heel goed kan helpen is om je houten tuinmeubelen te voorzien van een speciale coating. Door deze coating kunnen invloeden van buitenaf geen schade aanrichten en blijven je tuinmeubelen dus goed beschermd. En geloof ons maar dat wil je graag zien.

Dit helpt dan ook om het hout te beschermen en niet alleen tegen de UV straling maar ook tegen vocht, schimmel en andere invloeden. Let er wel goed op dat je een coating kiest die geschikt is om buiten te gebruiken zodat je er ook wel de voordelen van hebt. Als dit namelijk niet het geval is dan mist het een beetje zijn doel.

Kijk dus goed hoe je de keuze voor een goede coating kan maken die dus ook nog eens past bij de kleur van je meubelen en doe hier dan ook je voordeel mee! Wel is het zo dat je de coating vaak om de paar seizoenen moet vervangen dus na een jaar weer een nieuw laagje erop smeren kan geen kwaad en verlengd de duur van je meubelen!

Het verplaatsen van meubelen naar een beschutte plek

Net als dat je meubelen eventueel binnen kan zetten kan een beschutte plek ook al heel erg veel doen. Als jij je tuinmeubelen bijvoorbeeld onder een boom plaatst of een patio overkapping of een pergola dan kan dit al heel erg veel verschil maken. Het helpt dan ook om de directe blootstelling aan zon en regen te verminderen en om op deze wijze de kans op beschadiging te verkleinen.

Als je dus een beschutte plek hebt in je tuin dan zou ik hier zeker weten gebruik van maken. Het kan namelijk heel veel schelen voor je meubelen om op deze wijze beschermd te blijven en je meubelen zo dus goed netjes te houden zodat ze veel langer mee gaan. Uiteindelijk is dat natuurlijk wel je doel!

Controleer je meubelen regelmatig op schade

Een andere manier om je meubelen goed te beschermen is door ze regelmatig op schade te controleren. Er kan namelijk al snel schade aan je meubelen ontstaan maar als je ze goed controleert op regelmatige basis kun je dus al snel voorkomen. Het is dan ook erg belangrijk om je meubelen regelmatig te controleren en even te kijken of er geen kleine scheurtjes, losse schroeven of andere problemen zijn. Op deze manier blijven je meubelen zo lang mogelijk netjes en in goede staat.

Als je namelijk je tuinmeubelen met regelmaat goed onderhoud kun je een heleboel problemen voorkomen. Het is dan ook heel belangrijk om regelmatig je meubelen even langs te lopen en ervoor te zorgen dat ze netjes en in goede staat blijven.

Voorkomen is ook in dit geval zeker weten beter dan genezen en daar moet je dan ook slim en handig mee omgaan.

Berg de kussens en accessoires aan het einde van de dag op

De meeste tuinmeubelen zijn vaak voorzien van kussens. Nu kunnen deze er dus een stuk minder goed tegen om buiten te zijn en de invloeden van het weer mee te krijgen. Hierdoor beschadigen of verkleuren ze erg snel en dat is natuurlijk onwijs zonde. Dit wil je dan ook liever voorkomen.

Daarom is het dan ook belangrijk om juist je kussens goed te beschermen en eventueel goed op te bergen of weg te stoppen als je er niet op zit zodat je meubelen netjes blijven. Het is dan ook vooral belangrijk om dit op een droge en veilige plek te doen zodat je ze ook beschermt tegen vocht en schimmelplekken want als deze eenmaal hun intrek in je kussens hebben genomen krijg je ze er ook niet meer zo snel uit.

Op deze wijze is het dus van belang om ervoor te zorgen dat jij je kussens goed beschermt en dat er op deze manier ook geen schade aan ontstaat. Hiermee doe je dan ook zeker weten je voordeel. Het gebruik van waterdichte bakken of opbergdozen is dan ook zeker weten een uitkomst en kan je veel ellende besparen.

Ook eventuele accessoires kun je natuurlijk maar beter goed opbergen zodat deze netjes blijven en je er lang plezier van kan hebben. Zorg er dan ook voor dat je hier ruimte en plek voor hebt zodat alles netjes weggeborgen kan worden tot aan de volgende keer.

Mocht er toch schade ontstaan

Hoe goed je ook je best doet om het te voorkomen het kan natuurlijk altijd zo zijn dat er toch schade ontstaat. En als dit het geval is dan is het wel zo handig dat je hier ook iets aan doet. Al kan dat nog niet makkelijk zijn, gelukkig zijn er wel verschillende manieren om ervoor te zorgen dat de schade beperkt blijft en dat je dus de meubelen zo lang mogelijk netjes kan houden.

Mochten er bijvoorbeeld toch vlekken zijn ontstaan, verwijder deze dan zo snel mogelijk en laat ze zeker niet te lang zitten. Als je dit namelijk wel doet dan krijg je ze later veel lastiger weg, het is dan ook belangrijk om hier meteen op te reageren en om de vlekken zoveel mogelijk weg te werken.

Ook als er op andere vlakken schade aan je meubelen ontstaat is het vooral belangrijk dat je dit zo snel mogelijk gaat verhelpen. Hoe langer je alles laat bestaan hoe moeilijker het zal zijn om het weer in orde te maken en dat wil je liever voorkomen.

Schade is dus nooit volledig te voorkomen maar gelukkig is er wel voldoende te doen om dit niet uit de hand te laten lopen. Doe hier dan ook zeker je voordeel mee.

Bescherm je tuinmeubelen tegen zon en regen

Tuinmeubelen zijn altijd onderhevig aan de invloeden van het weer. Dit maakt tuinmeubelen in zekere zin zelfs wat kwetsbaar. Het is dan ook van belang om hier goed mee om te gaan zodat jij de schade aan je tuinmeubelen kunt voorkomen of beperken en je tuinmeubelen op deze wijze zo lang mogelijk netjes kunt houden. Dit is natuurlijk wel heel erg fijn en prettig.

Het beschermen van je tuinmeubelen kan gelukkig ook op heel veel verschillende manieren. Ook hier kun je dan ook zeker weer je voordeel mee doen. Zo kun je dus altijd zoeken naar een manier die bij jouw tuin en binnen jouw mogelijkheden past.

De meest handige optie is om hoezen voor je tuinmeubelen te gebruiken. Vaak kun je deze al direct bij de aanschaf van je tuinmeubelen erbij kopen en dit is heel erg slim want op deze wijze weet je dan ook zeker dat ze goed passen en hun werk gaan doen.

Maar dit is niet altijd een optie en dan zijn er gelukkig ook voldoende andere manieren om je meubelen te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor een beschutte plek waar jij je tuinmeubelen kunt plaatsen zodat ze goed beschermd zijn. Maar ook een afgesloten plek waar je ze dus bijvoorbeeld de hele winter in binnen zet kan wonderen doen.

Zo zie je dus dat er best wel wat opties zijn. En als we het hebben over houten meubelen dan kun je deze natuurlijk heel goed voorzien van een bepaalde coating en daarmee kun je dus ook je voordeel doen. Deze coating werkt vaak vocht afstotend en om die reden is dat dan ook zeker weten een hele goede manier om het hout te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Wel is het belangrijk om deze coating om de paar seizoenen te verversen zodat hij zijn werk goed blijft doen.

Kijk dan ook goed hoe je ervoor kunt zorgen dat je de juiste bescherming biedt aan je tuinmeubelen. Het is natuurlijk vaak best een flinke investering en je wil dan ook graag dat je tuinmeubelen zo lang mogelijk en in goede conditie meegaan. Gelukkig heb je hier dan ook zeker weten mogelijkheden voor. Kijk dus snel welke opties het beste bij je passen en biedt de juiste bescherming aan je tuinmeubelen en doe hier dan ook je voordeel mee. Gelukkig kan dit dus op verschillende manieren waardoor je dus ook altijd de beste bescherming voor jou meubelen kan vinden.