{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Tips voor het uitkiezen van de beste bartafel voor in jouw tuin!

  • Door Roos
  • Monday 20 / 09 / 2021 0
Tips voor het uitkiezen van de beste bartafel voor in jouw tuin!

Ben je op zoek naar een nieuwe tuintafel voor in jouw tuin? Als je een kijkje in ons aanbod neemt, zie je direct meerdere tuintafels naar voren komen. Sommige tuintafels zijn specifiek voor in bepaalde situaties geschikt, terwijl andere tuintafels juist in allerlei soorten tuinen prima zouden staan.
Als je een nieuwe tuintafel uit gaat kiezen, is het belangrijk om jouw wensen op een rijtje te zetten. Aan de hand van jouw wensen kun je vervolgens gericht op zoek gaan naar de beste tuintafel. Een zoektocht waarvoor je bij ons aan het juiste adres bent. Bij ons vind je namelijk een divers aanbod van de beste tuintafels, waaronder veel soorten bartafels.
In dít artikel willen wij graag onze pijlen richten op de bartafels. Waarom? Omdat deze unieke tuintafels in onze ogen belangrijke voordelen met zich mee brengen. Voordelen waar wij je graag over informeren, evenals enkele handige tips die we je graag mee willen geven. Met behulp van deze tips kun je op zoek gaan naar de beste bartafel voor in jouw tuin.
Wil je na het lezen van dit artikel direct de beste bartafel uitkiezen? Dan ben je daarvoor bij ons direct aan het juiste adres. Bij ons vind je namelijk een divers aanbod van de beste bartafels. Bartafels die bovendien in allerlei soorten en maten aangeboden worden, waardoor je voor jezelf een prima vergelijking kunt maken!
Op dit moment kunnen wij je alvast één ding verklappen: de meeste bartafels brengen veel voordelen met zich mee. Voordelen die bovendien erg uniek zijn! Wat we daar precies mee bedoelen? Nou, met geen enkel andere soort tuintafel kun je genieten van de voordelen die een bartafel met zich mee brengt. We kunnen dus gerust stellen dat een bartafel echt uniek is en veel voordelen met zich mee brengt. Neem het artikel op je gemakje door en laat je verrassen.

Wat is een bartafel precies?

Wil je graag een nieuwe tafel voor in jouw tuin aanschaffen? Dan kun je alvast jouw borst natmaken. Het aanbod van tuintafels is hedendaags namelijk ongekend divers en uitgebreid. Door een goede vergelijking te maken, kun je uiteindelijk de juiste tuintafel uitkiezen. Voordat het zover is, moet je eerst een keuze maken tussen de vele soorten bartafels. Daar helpen we jou graag een handje bij!
Heb je nog geen idee wat een bartafel precies is? Dan verwijzen wij je graag naar ons aanbod van bartafels. In ons aanbod vind je namelijk veel soorten bartafels terug, inclusief bijbehorende foto’s. aan de hand van deze foto’s krijg je direct een duidelijk beeld van hetgeen een bartafel is. Eigenlijk kun je een bartafel vergelijken met een statafel die je wel eens in een kroeg of een café aantreft. Daarmee doen we een bartafel echter wel te kort; dit is namelijk een behoorlijk luxe variant van een dergelijke tafel.
Over het algemeen is een bartafel vrij hoog. Doordat de tafel vrij hoog is, kun je op een aangename manier aan de tafel plaatsnemen. Dit kun je staand doen, maar je kunt ook bijbehorende barstoelen aanschaffen. Dankzij deze barstoelen weet je optimaal te profiteren van de hoogte van de bartafel. Bovendien weet je hiermee echt de sfeer en gezelligheid in jouw tuin te verbeteren, waarover later meer in dit artikel.
Op basis van het design kunnen we al het volgende stellen: een bartafel is echt uniek. Dit blijkt overigens niet alleen uit het design, maar ook uit de kenmerken van een bartafel. Over deze kenmerken lees je in dit artikel uiteraard ook alles.

Ons aanbod van bartafels

Graag willen wij je nu alvast wijzen op ons aanbod van bartafels. Waarom? Omdat wij persoonlijk echt onder de indruk zijn van dergelijke soorten tafels. Deze tuintafels zijn uniek, bieden veel voordelen en zijn ook nog eens in veel varianten verkrijgbaar. Dat laatste blijkt ook direct als je naar ons aanbod kijkt.
In ons aanbod vind je tientallen bartafels terug. Tientallen bartafels die zich op een unieke manier ten opzichte van elkaar weten te onderscheiden. Zo kun je uit meerdere afmetingen kiezen, uit meerdere stijlen, uit meerdere kleurstellingen en uit meerdere materialen. Met dank aan ons uitgebreide aanbod kun je in ieder geval altijd de perfecte bartafel voor in jouw tuin vinden.
Hoe je de beste bartafel voor in jouw tuin kunt vinden? Daarvoor vind je in dit artikel veel tips. Zodra je deze tips op weet te volgen, kun je relatief snel de perfecte bartafel vinden. Een tafel waar je ongetwijfeld veel plezier aan gaat beleven! Voordat we al deze tips bespreken, willen we eerst in het kort de vele voordelen van een bartafel aanstippen.

Waarom zou je voor een bartafel kiezen?

Is het nou zo dat wij de aanschaf van een bartafel te allen tijde aan kunnen raden? Ja, eigenlijk komt het daar wel op neer. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, zijn wij erg te spreken over de bartafels. Dit komt onder meer door de kenmerken van dit soort tuintafel, maar ook door alle bijbehorende voordelen.
Over deze voordelen informeren wij je hieronder graag. Neem de voordelen inclusief toelichting door en laat je verrassen. Je merkt in ieder geval al snel genoeg dat de bartafels écht unieke voordelen met zich mee brengen!

Voordeel 1: een bartafel zorgt voor gezelligheid

Wil jij graag veel tijd in jouw tuin doorbrengen? En wil je dit graag op een gezellige manier doen? Dan is een bartafel voor jou op het lijf geschreven. Door de kenmerkende vorm, uitstraling en combinatie met barstoelen brengt een bartafel echt veel gezelligheid met zich mee.
Gezelligheid waar je tijdens veel avonden van kunt profiteren. Tijdens een lekkere zomeravond kun je op een aangename manier aan de bartafel plaatsnemen. Pak een lekker drankje erbij, zet lekkere hapjes op de bartafel en omring je met dierbare personen. Op dat moment is het echt genieten. Niet alleen van het heerlijke zonnetje, maar ook van de bartafel en de gezelligheid. Wij zijn van mening dat een bartafel echt sfeerverhogend werkt.
Daar willen we wel het volgende aan toevoegen: het is lastig om het sfeer verhogende karakter duidelijk in woord te omschrijven. We willen je daarom graag uitnodigen om eens bij ons in de showroom langs te komen. In onze showroom vind je namelijk meerdere bartafels terug; aan deze bartafels kun je plaatsnemen en even de sfeer proeven. Je merkt al snel dat de bartafels voor echt veel gezelligheid en sfeer zorgen. Gezelligheid en sfeer waar je ook in jouw tuin van kunt genieten.

Voordeel 2: een bartafel is lekker compact

Heb je een niet al te grote tuin? Of wil je vooral veel groen in jouw tuin naar voren laten komen? In dergelijke situaties is een bartafel voor jou op het lijf geschreven. Een belangrijk voordeel van een bartafel is namelijk terug te vinden in de compacte afmetingen.
Doordat een bartafel vrij compact is, hoef je niet al te veel ruimte in jouw tuin vrij te houden. Dit is ideaal als je een kleine tuin hebt, maar ook als je gewoonweg wilt dat de tuintafel niet al te veel ruimte in beslag neemt. Met dank aan een bartafel kun je de aanwezige ruimte in jouw tuin optimaal benutten, maar tegelijkertijd ook voldoende ruimte vrijhouden.
Waar dit voordeel aan te danken is? dat is vooral te danken aan de unieke verhoudingen van een bartafel. De meeste tuintafel zijn langer dan dat ze hoog zijn. Bij een bartafel is dit echter net andersom; de bartafel is hoger dan dat ‘ie lang is. Juist daardoor neemt een bartafel niet al te veel ruimte in beslag!

Voordeel 3: je kunt een bartafel veelzijdig gebruiken

Ook vinden wij de veelzijdigheid van een bartafel een ongekend groot voordeel. Om deze veelzijdigheid aan te kunnen stippen, maken we graag een vergelijking met een normale tuintafel. Als je een normale tuintafel in jouw tuin hebt staan, heb je hier normale tuinstoelen omheen staan. Van deze tuinstoelen kun je maar op één manier gebruik maken; door hier op te zitten.
Bij een bartafel is dat echter niet het geval. Je kunt namelijk op de barstoelen rondom de bartafel zitten, maar je kunt ook rondom de bartafel staan. Ook dat is één van de redenen waarom een bartafel sfeerverhogend werkt. Eigenlijk kun je met een bartafel de gezelligheid uit de kroeg naar jouw tuin toe halen!
Hoe je om een bartafel heen kunt staan? Gewoonweg door de barstoelen aan de kant te schuiven. Door vervolgens aan de bartafel te staan, creëer je nog meer plek. Ook als je veel mensen op bezoek hebt, biedt een bartafel dus uitkomst. Iets wat je mogelijk niet zou verwachten als je puur naar de afmetingen van de bartafel zou kijken.
Deze veelzijdigheid is wat ons betreft echt een groot voordeel. Dit is dan ook één van de belangrijkste kenmerken waarmee een bartafel zich weet te onderscheiden. Bij geen enkele andere soort tuintafel kun je namelijk van een dergelijke veelzijdigheid genieten. Probeer jij bijvoorbeeld maar eens rond een normale tuintafel of een loungetafel te gaan staan. Dat is praktisch onmogelijk; bij een bartafel behoort dit wél tot de mogelijkheden!

Voordeel 4: je kunt met relatief veel mensen plaatsnemen aan een bartafel

Zo op het eerste oog lijkt een bartafel erg klein te zijn. Dat is ook het geval, maar toch is de vormgeving bijzonder slim. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, neemt een bartafel namelijk niet al te veel ruimte in beslag. Maar, ondertussen is het ook nog een groot voordeel dat je alsnog met meerdere mensen rondom een bartafel plaats kunt nemen.
Hoe dat komt? Ook dat is weer te danken aan de vormgeving van de bartafel. Je kunt moeiteloos 4 á 6 barstoelen rondom een bartafel heen zetten. Het is daarnaast dus ook mogelijk om rondom de bartafel te gaan staan, zoals we reeds hierboven benoemd hebben. Ondanks de compacte afmetingen is het dus écht mogelijk om met veel mensen te genieten van een bartafel. Echt een belangrijk en uniek voordeel wat ons betreft.

Voordeel 5: een bartafel past in elk soort tuin

Voor welk soort tuin heb jij gekozen? Ben je voor een tuin met een landelijke uitstraling gegaan? Of heb je de voorkeur gegeven aan een tuin met een moderne stijl? In principe maakt deze keuze niet heel veel uit voor een bartafel. Het is namelijk zo dat een bartafel in elk soort tuin past!
Hoe dat komt? Nou, we vallen in herhaling, maar dit is ook weer te danken aan de vormgeving. Aan de ene kant heeft een bartafel namelijk een strakke vormgeving, maar aan de andere kant is de vormgeving ook ‘landelijk’. Dat is zeker het geval als je voor een bartafel van hout kiest. Hout is immers een kenmerkend natuurlijk materiaal.
Bijkomend voordeel: een bartafel neemt nagenoeg geen ruimte in beslag. Ook als je nog maar een klein hoekje in jouw tuin over hebt, kun je voor een bartafel kiezen. Dankzij de afmetingen kun je een bartafel echter ook onder een overkapping of in het midden van jouw tuin zetten. Eigenlijk kun je alle kanten met een bartafel op!
Uiteraard is het wel van belang dat je een bartafel aan gaat schaffen die volledig in jouw tuin past. Om je daar een handje bij te helpen, hebben wij aan het einde van dit artikel veel tips voor je op een rijtje gezet!

Voordeel 6: een bartafel is relatief voordelig

Wil jij liever niet al te veel geld uitgeven aan een tuintafel? Dan is het interessant om voor een bartafel te kiezen. Een belangrijk kenmerk van een bartafel is namelijk het relatief gunstige prijskaartje. Doordat een bartafel een eenvoudig en compact ontwerp heeft, hoeft een fabrikant niet al te veel geld aan bijvoorbeeld materiaal uit te geven. Dát zie je dan ook duidelijk terug in de prijskaartjes.
Let wel op: uiteraard bestaan ook hier de nodige gradaties in. Je kunt voor een paar tientjes een fraaie bartafel aanschaffen, maar je kunt ook honderden euro’s aan een nieuwe bartafel uitgeven. Het ligt er maar net aan wat jouw voorkeuren zijn en hoeveel geld je uit zou willen geven.

Wat zijn de nadelen van een bartafel?

Het mag duidelijk zijn: persoonlijk zijn wij echt te spreken over een bartafel. Een dergelijke tafel brengt veel voordelen met zich mee én is echt uniek. Je moet echter ook rekening houden met enkele nadelen. Enkele nadelen die voor/bij een bartafel eigenlijk typerend zijn.
Over welke nadelen we het dan precies hebben? Dat bespreken we graag hieronder in het kort. Neem de nadelen door en maak voor jezelf de afweging; vind je de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen of juist andersom?

Nadeel 1: een bartafel is niet super comfortabel

Als je voor een bartafel met barstoelen kiest, moet je van niet al te veel comfort uitgaan. Als je specifiek comfort zou willen hebben, kun je veel beter kiezen voor bijvoorbeeld een loungeset of een tuinset. Dergelijke tuinmeubelen brengen namelijk veel meer comfort met zich mee dan een bartafel met barstoelen.
In onze ogen is dit echter geen al te belangrijk nadeel. Als je een bartafel in jouw tuin hebt, maak je hier waarschijnlijk op specifieke momenten gebruik van. Bijvoorbeeld als je vrienden of familie op bezoek krijgt. Indien je ook nog een ‘normale’ tuintafel in jouw tuin hebt staan, kun je prima variëren tussen beide soorten tuintafels. Wat ons betreft is dat echt een ideale situatie.

Nadeel 2: de ideale hoogte verschilt van persoon tot persoon

Wil je graag rondom een bartafel staan? Dan merk je al snel dat dit niet voor iedereen even prettig is. Hoe dat komt? Dat heeft puur te maken met de lengtes van mensen. Als je klein bent, heb je immers behoefte aan een andere hoogte van de bartafel dan als je een stuk groter zou zijn.
Het lastige is dat niemand even lang is. Als je met bijvoorbeeld 4 mensen rondom een bartafel heen staat, is de bartafel mogelijk voor 2 á 3 personen ideaal qua hoogte. De overige personen hebben te maken met een iets minder ideale hoogte. Dit is echter iets waar je niks aan kan doen!

Nadeel 3: je hebt relatief gezien weinig keuze

Wil je een toffe tuintafel aanschaffen? Als je voor een normale tuintafel kiest, heb je echt ongekend veel keuze. Als je voor een bartafel kiest, heb je echter een stuk minder keuze. In ons aanbod vind je tientallen bartafels terug, maar daar houdt het dan ook wel bij op. Als je voor een normale tuintafel kiest, zou je de keus uit meer dan 100 varianten hebben. Je hebt dus, met andere woorden, iets minder keuze. Dit is echter gene probleem, zolang je onderstaande tips op weet te volgen!

Tip 1: denk goed na over de plaatsing van de bartafel

Zou jij graag van de voordelen van een bartafel willen profiteren? Dan doe je er goed aan om eerst goed na te denken over de plaatsing van de bartafel. Wil je de bartafel bijvoorbeeld onder de overkapping neerzetten? Wil je de bartafel in het midden van jouw tuin neerzetten? Of wil je de bartafel in die ene hoek van jouw tuin neerzetten? Dit zijn slechts enkele plekken waar je een bartafel prima kwijt zou kunnen.
Wat voor jou de beste keuze is? Dat hangt vooral af van de manier waarop je van de bartafel gebruik zou willen maken. Denk hier dus goed over na en volg vervolgens de overige tips uit dit artikel op!

Tip 2: kijk goed naar de afmetingen van de bartafel

Weet je eenmaal waar de bartafel in jouw tuin moet komen te staan? Dan kun je na gaan denken over de geschikte afmetingen van de bartafel. Moet de bartafel bijvoorbeeld 2 meter lang zijn? Of wil je graag een bartafel van slechts 1 meter lang aanschaffen? Deze keuze is ook weer volledig van jouw eigen voorkeuren afhankelijk.
Hier willen we graag het volgende aan toevoegen: Denk goed na over de manier waarop je van de bartafel gebruik wilt maken. Als je daar goed over nadenkt, kun je ook voor jezelf bepalen hoe groot de bartafel moet zijn. Daarbij dien je uiteraard ook nog rekening te houden met de aanwezige ruimte in jouw tuin! In het verlengde hiervan: denk ook goed na over de vorm van de bartafel. Wil je een rechthoekige bartafel aanschaffen? Of ga je voor een ronde of een vierkante bartafel?

Tip 3: bepaal van welk materiaal de bartafel vervaardigd moet zijn

Heb je een tuin met een landelijke uitstraling? Dan kun je het beste voor een bartafel van hout kiezen. Ga je daarbij echter voor hardhout of gaat je voorkeur uit naar teakhout? Dat zijn enkele vragen waar je goed over na moet denken. Als je een tuin met een moderne uitstraling hebt, kun je ook nog kiezen voor een bartafel van aluminium.
Met andere woorden: je kunt uit meerdere materiaalsoorten kiezen. Het is aan jou om te bepalen welke materiaal het beste op jouw wensen aansluit. Check hierbij niet alleen de uitstraling van de bartafel, maar kijk ook goed naar het te verwachten onderhoud. Als je voor een houten bartafel kiest, moet je hier immers onderhoud aan uit gaan voeren. Bij een aluminium bartafel is daar echter géén sprake van!

Tip 4: vergelijk goed de kleurstellingen met elkaar

Als je ons aanbod van bartafels bekijkt, zie je direct meerdere kleurstellingen naar voren komen. Het is aan jou om te bepalen nar welke kleurstelling jouw voorkeur uit gaat. Ga je voor een donkergekleurde bartafel? Of heb je toch liever een lichtergekleurde bartafel? Je kunt in ieder geval veel kanten op!
Je kunt hierbij overigens ook nog voor een two-tone bartafel kiezen. Daarbij heeft het tafelblad bijvoorbeeld een andere kleur dan het onderstel. Ook dat is prachtig!

Tip 5: durf te investeren

Wil je dolgraag een nieuwe bartafel in jouw tuin neerzetten? Dan doe je er verstandig aan om hier een bepaald budget voor vrij te maken. Als je in een goede bartafel durft te investeren, geniet je namelijk van een tafel met de gewenste kwaliteit. Ook geniet je hierbij van een fraaie uitstraling, van de gewenste afwerking én van een lange levensduur. Wij kunnen je eigenlijk geen betere tip geven; durf te investeren in een nieuwe bartafel!

Tip 6: check direct ons aanbod

Ben je onder de indruk van de voordelen van een bartafel? En wil je in jouw eigen tuin van deze voordelen gaan genieten? Dan hebben wij nog één afsluitende tip voor je: check direct ons aanbod. In ons aanbod vind je namelijk de beste bartafels van de beste merken. Deze bartafels voldoen aan alle verwachtingen, maar hoeven zeker niet de hoofdprijs te kosten! Graag wensen wij je alvast veel plezier met jouw nieuwe bartafel.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »