{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Het zijn de herfstweken bij AVH - Deze week 5% extra korting bij besteding vanaf €500,- - 10% extra korting bij besteding vanaf €2500,- - Voer de kortingscode in!

Tuinhuis met overkapping kopen? Hier moet je goed op letten!

  • Tuesday 02 / 02 / 2021 0
Tuinhuis met overkapping kopen? Hier moet je goed op letten!

Wil jij de aanwezige ruimte in jouw graag op een nuttige manier benutten? Heb je echter nog relatief veel ruimte in jouw tuin over? Dan is het zeer interessant om eens naar een tuinhuisje te kijken. Met een tuinhuisje weet je niet alleen de uitstraling van jouw tuin op de gewenste manier te beïnvloeden, maar je weet ook te profiteren van het nodige gemak. Bijkomend voordeel is dat je een tuinhuisje voor meerdere doeleinden kunt gebruiken.

 

Wil je bijvoorbeeld een leuk zitje in jouw tuinhuis creëren? Dat is zeker mogelijk! Of heb jij liever een extra opbergruimte voor bijvoorbeeld jouw tuinkussens, jouw grasmaaier en overige spullen? Dan is ook een tuinhuisje daar prima voor geschikt.

 

Bijkomend voordeel is dat je tegenwoordig uit allerlei soorten tuinhuisjes kunt kiezen. Je kunt uit verschillende vormen kiezen, je kunt uit verschillende materialen kiezen en je kunt zelfs een tuinhuis volledig op maat laten maken. Wil jij het liever nét iets anders aan gaan pakken? Dan kun je er ook nog voor kiezen om een tuinhuis met overkapping in jouw tuin te gaan plaatsen.

 

Waarom voor een tuinhuis met overkapping kiezen?

Is het aan te raden om voor een tuinhuis met overkapping te kiezen? Ja, dat is zéker aan te raden. Een dergelijk tuinhuis weet namelijk het beste van twee werelden te combineren:

 

  • In het tuinhuisje zelf kun je allerlei spullen op gaan slaan. Ook kun je jouw tuinmeubelen in de winter veilig in jouw tuinhuisje opbergen, waardoor je de levensduur (flink) weet te verlengen
  • Onder de overkapping kun je bijvoorbeeld jouw loungeset of jouw tuinset neerzetten, waardoor je van een heerlijk zithoekje weet te genieten.

 

Dit is dan ook dé reden waarom het interessant is om voor een tuinhuis met overkapping te kiezen. Er is echter nog één reden waarom een tuinhuis met overkapping absoluut aan te raden is: je weet van een prachtige uitstraling in jouw tuin te genieten. Het tuinhuisje zelf ziet er geweldig uit, maar dat geldt ook zeker voor de combinatie van het tuinhuisje en de overkapping.

 

Om bovengenoemde redenen is het dan ook aan te raden om eens naar de mogelijkheden van een dergelijk tuinhuisje te kijken. Dat is zéker het geval als op voorhand een dergelijk tuinhuisje jou zeer aanspreekt. Is dat het geval? Dan raden wij je zeker aan om dit artikel op je gemakje door te lezen. In dit artikel bespreken we namelijk enkele aandachtspunten bij het uitkiezen of ontwerpen van een tuinhuis met overkapping.

 

De ruimte in jouw tuin

Wil je graag een tuinhuis in jouw tuin hebben? Dan is het allereerst zaak om op te meten hoeveel ruimte je in jouw tuin nog over hebt. Op basis van deze afmetingen kun je vervolgens gericht gaan zoeken naar een tuinhuis met overkapping.

 

Bij het opmeten moet je dus niet alleen rekening houden met het tuinhuisje, maar ook met de overkapping. Bovendien moet je goed nadenken over de exacte plaatsing van het tuinhuisje met overkapping: zet je deze in de lengte van jouw tuin of in de breedte van jouw tuin? Op dit vlak is de keuze volledig aan jou, maar je moet hier in een vroegtijdig stadium dus wel goed na gaan denken.

 

De indeling én verdeling

Heb je eenmaal in beeld gebracht hoeveel ruimte je in jouw tuin over hebt? Dan is het zaak om goed naar de verdeling te gaan kijken: hoe groot moet het tuinhuisje worden en hoe groot moet de overkapping worden? Het is zéér belangrijk om hier goed over na te denken, aangezien dit bepalend is voor jouw uiteindelijke keuze.

 

Heb je die keuze vervolgens gemaakt? Dan is het aan te raden om goed naar de indeling te gaan kijken. Wat wil je bijvoorbeeld precies onder de overkapping neerzetten? En welke spullen wil je in jouw tuinhuis op kunnen bergen? Met name voor de overkapping is het van belang om goed over de verschillende tuinmeubelen na te denken. Ga je bijvoorbeeld voor een loungeset? Of heeft een tuinset toch jouw voorkeur? De keus is ook op dit vlak volledig aan jou!

 

De uitstraling van het tuinhuisje

Ook moet je heel goed na gaan denken over de uitstraling van het tuinhuisje. Hierbij is het met name van belang om goed naar de volledige uitstraling van jouw tuin te gaan: ben jij in eerste instantie voor een moderne tuin of voor een landelijke tuin gegaan? Die keuze is grotendeels bepalend voor de uiteindelijke uitstraling van het tuinhuisje met overkapping, aangezien dit tuinhuisje qua stijl wel in jouw tuin moet passen.

 

Let hierbij overigens ook heel goed op het materiaal en op het kleurgebruik. Wil je bijvoorbeeld een tuinhuisje met een landelijke uitstraling hebben? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een tuinhuisje van hout. Als jij meer een moderne stijl wilt hebben, is het interessanter om te kiezen voor een tuinhuisje van bijvoorbeeld kunststof.

 

In het verlengde daarvan moet je dus ook goed over de kleur nadenken. Wil je een donker gekleurd tuinhuisje? Of gaat jouw voorkeur uit naar een tuinhuisje met een donkere kleur? Ook moet je goed nadenken over de complete kleurstelling: wil je bijvoorbeeld het huisje en de overkapping in dezelfde kleur? Of gaat jouw voorkeur uit naar een combinatie van kleuren. De keus is volledig aan jou!

 

Het prijskaartje

Uiteraard is het ook verstandig om goed naar het prijskaartje van het tuinhuis met overkapping te kijken. Wij kunnen je in ieder geval alvast één ding verklappen: het is niet goedkoop om een dergelijk tuinhuisje aan te schaffen. Dit komt puur door de afmetingen. Je gaat namelijk géén klein tuinhuisje met een kleine overkapping vinden.

 

Wist je echter dat je de prijs van het tuinhuisje zelf kunt beïnvloeden? Ja, het is bijvoorbeeld mogelijk om een tuinhuisje zelf te ontwerpen, waardoor de prijs behoorlijk hoog uit gaat vallen. Je kunt echter ook kiezen voor een standaard tuinhuisje met standaard afmetingen; bij een dergelijk tuinhuisje kun je mogelijk genieten van flinke kortingen. Als je geld wilt besparen, is het dus aan te raden om een kant-en-klaar tuinhuisje met overkapping aan te schaffen.

 

Tuinhuisje met overkapping aankleden

Heb je uiteindelijk alle bovengenoemde keuzes gemaakt? Dan is het advies om het tuinhuisje met overkapping op een leuke manier aan te kleden. Zo kun je bijvoorbeeld in het tuinhuisje leuke gordijnen op gaan hangen, terwijl je ook de deur van het tuinhuisje op een leuke manier aan kunt kleden.

 

Voor de overkapping heb je echter nog véél meer mogelijkheden. Je moet bijvoorbeeld een passende tuinset zien te vinden en je moet deze tuinset ook nog op een leuke manier zien aan te kleden. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een bijzettafeltje, met een vuurtafel, met een houtkachel, met een sfeerhaard, met leuke kussens en/of met leuke rieten manden.

 

Persoonlijk vinden wij het ook mooi als je nog enig groen onder de overkapping weet te creëren. Je kunt bijvoorbeeld leuke plantjes in een plantenbak neerzetten of je kunt voor een kleine palmboom in een gave plantenbak kiezen. Je hebt in ieder geval alle keus, maar een beetje groen is toch wel bijzonder fraai!

 

Slotwoord

Zo, wil jij graag een tuinhuis met overkapping aanschaffen? Dan weet je nu één ding zeker: je moet met vrij veel criteria rekening gaan houden. Wij raden je daarom aan om goed over alle criteria na te denken en om niet over een nacht ijs te gaan. Juist door alles goed uit te denken, kun je uiteindelijk de juiste keuze gaan maken. Veel succes met de zoektocht en veel plezier met jouw nieuwe tuinhuis met overkapping!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »