{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

Door Roos, 16 april 2024

Tuinklusjes voor het einde van de zomer

Wellicht wil je er nog niet echt aan denken maar toch is het einde van de zomer alweer bijna in zicht. En dit betekent ook dat er dus weer een aantal klusjes zijn die moeten gebeuren om je tuin langzaamaan voor te bereiden op het volgende seizoen.

 

In de zomer lopen de temperaturen vaak aardig op en hebben we dan ook te maken met warmte en droogte. Dit alles kan een flinke aanslag op je tuin plegen en dan met name de beplanting in je tuin. Het is dan ook niet zo vreemd dat er aan het einde van de zomer best wel wat werk in je tuin te verrichten is om er vervolgens voor te zorgen dat je met een gerust hart de herfst in kunt. Dit alles werkt natuurlijk onwijs in het voordeel voor het behoudt van je tuin en dat is natuurlijk wel heel belangrijk.

 

Er zijn dus flink wat tuinklusjes die uitgevoerd moeten worden om ervoor te zorgen dat je tuin in goede conditie blijft. Op deze wijze zorg je er dus voor dat je tuin lang meegaat in goede staat en dat de beplanting en alle andere elementen van je tuin weer een seizoen door kunnen. Maar hoe pak je dat nu precies aan? Hoe zorg je er nu voor dat je tuin helemaal netjes is, goed onderhouden en dus klaar voor de herfst? Wij geven je in deze blog een aantal handige tips en zetten de tuinklusjes voor het einde van de zomer op een rijtje. Lees je met ons mee?

 

Een schone tuin is het halve werk

 

Je begint natuurlijk met het schoonmaken van je tuin. Hierna kun je pas naar eventueel achterstallig onderhoud gaan kijken. Het schoonmaken staat in ieder geval met stip op nummer een. Dit gaat dan ook als volgt in zijn werk. Ten eerste is het zo dat je zorgt dat je al het droge vuil weghaalt. Zijn er dus dingen stuk die weg gedaan gaan worden maar er nog liggen of ligt er wellicht droog vuil dat verwijderd moet worden. Veeg alles goed aan vervolgens en zorgt er dus voor dat al het droge vuil op deze manier verdwenen is uit je tuin.

 

Nu kun je het in ieder geval allemaal wat beter overzien en heb je dus ook een beter beeld van wat er allemaal nog gedaan moet worden. Daarna ga je met een sopje aan de slag. Spuit je tegels bijvoorbeeld goed schoon en zorg er ook voor dat je alle andere elementen van je tuin even goed meeneemt. Nu is dit in ieder geval gedaan en is de basis dus ook afgerond.

 

Je tuinmeubelen klaar voor de opslag

 

Vaak zien we dat veel mensen er voor kiezen om hun tuinmeubelen of in ieder geval een deel ervan op te slaan voordat het nieuwe seizoen start. Op deze manier staan de meubelen ergens veilig opgeborgen en kunnen ze weer tevoorschijn worden gehaald als de lente van start gaat. Dit is natuurlijk heel erg handig en als je deze mogelijkheid hebt zouden wij je ook zeker weten aanraden om dit te doen.

 

Als e namelijk een droge plek hebben dan blijven ze beter behouden en gaan ze dus op de lange termijn langer mee. Maar ook als je jouw tuinmeubelen niet ergens kunt opslaan is het natuurlijk zaak om ervoor te zorgen dat ze zo goed mogelijk de herfst en winter doorkomen.

 

Ook dan is het dus handig om ze goed te beschermen en dit kun je bijvoorbeeld doen door er een hoes overheen te spannen of door ze zo beschut mogelijk neer te zetten. Hiermee kun je een hoop ellende besparen en draag je dus ook bij aan het behoudt van je tuinmeubelen. Uiteraard krijgen de kussens en bekleding ergens binnen een plekje want deze zijn niet bestand tegen de komende weersomstandigheden.

 

Maar voordat jij je tuinmeubelen op gaat slaan is het ook hierbij belangrijk dat je ervoor zorgt dat ze in goede staat zijn. Maak ze om te beginnen goed schoon en verwijder op deze wijze al het vuil. Wat daarna erg belangrijk is, maak de meubelen ook weer heel goed droog. Doe je dit namelijk niet heb je kans op vlekken of roest en ook dat is iets wat je veel liever wil voorkomen. Zorg er op deze wijze dus voor dat je tuinmeubelen een goede plek hebben en dus netjes staan opgeslagen.

 

Als ze schoon zijn kun je kijken of er eventuele gebreken zijn die verholpen moeten worden. Soms zien we natuurlijk dat bepaalde tuinmeubelen hier en daar een los schroefje hebben of wat beschadigingen. Het is dan ook van belang om deze zo snel mogelijk te verhelpen zodat de meubelen in goede staat de opslag in gaan.

 

Als je op deze wijze voor je tuinmeubelen zorgt en ze zo dus ook klaar maakt voor de herfst en winter dan kun je er bijna wel vanuit gaan dat ze in goede conditie blijven en dat is natuurlijk wel zo fijn zo heb je des te langer plezier van je meubelen!

 

De tegels eens even goed schrobben

 

We lieten het net al even voorbij komen bij de start van de tuinklusjes. Het schoonmaken van je tuin, maar het schrobben van de tuin tegels is hierbij een heel belangrijk punt. Voordat je de herfst in gaat kan het namelijk echt enorm handig zijn om je tegels eens goed te schrobben. Zeker als je tuinmeubelen naar de opslag gaan en je terras dus eindelijk eens leeg is kun je goed aan de slag.

 

Je kunt je terras het beste reinigen met groene zeep. Dit is het meest effectieve middel waarmee jij je tegels weer helemaal schoon kunt maken. Wel is het zo dat je dit goed moet wegspoelen zodat er echt geen zeepresten overblijven omdat je tegels anders enorm glad blijven en dan werk je natuurlijk ongelukken in de hand. Schone tegels zijn dus zeker van belang maar wel zonder zeepresten.

 

Het beste werkt het overigens om met een harde borstel of bezem je tegels te schrobben en ze daarna met de hogedrukspuit na te reinigen. Op deze manier zorg je er echt voor dat al het vuil van je tegels verdwijnt met frisse en schone tegels als gevolg!

 

Je tuinhuis opruimen en schoonmaken

 

In de zomer leven we natuurlijk zoveel mogelijk buiten. Ook verzamelen we allerlei spullen buiten en raakt het overzicht een beetje kwijt. Aan het einde van de zomer is het tijd om al deze spullen weer op te gaan bergen en dan komen we soms voor flinke verrassingen te staan. Want waar laten we alles? En moet ook echt alles bewaard blijven. Het kan namelijk een flinke uitdaging zijn om alles een plekje te geven en soms is het simpelweg nodig om een aantal spullen te ruimen.

 

Ten eerste is het dus nodig om je tuinhuis goed op te ruimen en schoon te maken zodat het daarna goed ingedeeld kan worden. Dit kan nog een flinke klus zijn vandaar dat het dan ook het beste is om hier stap voor stap aan te beginnen.

 

Ten eerste is het handig om je tuin huis eerst eens helemaal leeg te halen. Op die manier komt er overzicht en weet je dus ook meteen een stuk beter waar je moet beginnen. Door je tuinhuis leeg te halen kun je zien wat er allemaal is en kun je ook de ruimte beter inschatten. Als het tuinhuis eenmaal leeg is dan ga je eerst aan de slag met het uitzoeken van de spullen. Wat kan er blijven en gaat er nog gebruikt worden en wat kan er eigenlijk wel weg. Op deze manier beperk je hopelijk het aantal spullen en komt er daarna meer ruimte voor nieuwe spullen.

 

Als dit gebeurt is dan ga je het tuinhuis van binnen en buiten goed schoonmaken. Het is natuurlijk het beste en het fijnste om de spullen op een schone manier op te bergen. Als alles schoon is dan ga je kijken hoe je alles in gaat delen en op gaat bergen.

 

Een hele handige tip hiervoor is om doorzichtige plastic bakken te gebruiken. Zo zie je meteen wat er allemaal inzit en is de inhoud duidelijk en dat is natuurlijk wel heel prettig. Daarnaast kun je zo alles ook meteen goed sorteren zodat alles met de juiste categorie bij elkaar staat. Enorm handig natuurlijk!

 

En dan is het alweer tijd om alles weer in te gaan ruimen. Geef alles een duidelijke plek en ruim alle spullen weer op een goede manier in zodat alles op zijn plek staat en je alles daarna ook weer makkelijk kunt vinden. Juist dat is natuurlijk zo belangrijk! Je hoeft hierna dan ook niet te zoeken maar kunt alles wat je nodig hebt zo uit je tuinhuis pakken! Een fijn klusje dus om aan het einde van de zomer eens goed aan te pakken en waar je dan ook veel profijt van kunt hebben.

 

Het schoonmaken van de barbecue

 

Ondanks dat een winter barbecue ook een heel leuk idee kan zijn kiezen de meeste mensen er toch echt wel voor om de barbecue aan het einde van het seizoen te reinigen en op te bergen. Hij heeft weer een seizoen lang voor veel plezier gezorgd en nu is het dan ook tijd om hem weer rustig weg te zetten.

 

Maar voordat je dit doet is het natuurlijk wel zaak om de barbecue goed schoon te maken zodat alles weer netjes is. Een barbecue kan best wel flink wat last hebben van hardnekkig vuil en het kan dan ook zeker weten een uitdaging vormen om al dat vuil te verwijderen. Vandaar dat het ook enorm handig is om hier goed aan te werken en de barbecue dus heel handig schoon te maken.

 

Ten eerste is het slim om het rooster heel grondig te soppen. Soms komt niet al het vuil meteen los en dan kan het een fijne tip zijn om het rooster met wat groene zeep in een luchtdichte zak te verpakken en zo even te laten liggen. Op deze wijze kan de zeep zijn werk doen en zie je dus vaak dat je daarna zo het vuil en vooral vet verwijderen kunt en dat is natuurlijk wel zo fijn!

 

Daarna kun je natuurlijk eerst met de buitenkant van de barbecue aan de slag. Maak ook deze goed schoon en daarna vooral ook weer goed droog. Als je dit namelijk niet doet kan er roest ontstaan en dat is natuurlijk wel heel zonde. Daarna spoel je ook het rooster goed schoon en maak je nog eventueel bijbehorende items van de barbecue goed schoon zodat echt alles weer helemaal glimt!

 

Het schoonmaken van de barbecue neemt op deze manier dan ook niet teveel tijd in beslag en is dan ook een fijne manier om jou barbecue helemaal klaar te maken voor het volgende seizoen! Sla hem als het even kan ergens binnen op en zorg anders voor een fijne hoes om de barbecue heen ter bescherming.

 

Tuinklusjes voor het einde van de zomer

 

Dit zijn dan een aantal voorbeelden van tuinklusjes die je het beste zo rond het einde van de zomer kunt uitvoeren, door deze tuinklusjes goed uit te voeren zorg je ervoor dat je tuin met een gerust hart de herfst en winter door kan komen en dat is natuurlijk wel heel erg fijn! Op deze manier blijft alles er ook helemaal netjes uitzien en ook dat is een groot voordeel!

 

Bepaalde klusjes doe je natuurlijk ook veel liever aan het einde van de zomer dan als de zon nog lekker fel schijnt en je kunt profiteren van hoge temperaturen. Deze klusjes zijn dan ook perfect om het seizoen mee af te sluiten en ervoor te zorgen dat je straks voorbereid aan het nieuwe seizoen kan beginnen.

 

Maak dus vooral alles goed schoon en ruim alles netjes op, niets is zo vervelend als een nieuw seizoen in de puinhoop starten. Je kunt er veel beter voor zorgen dat je dit in alle rust kunt doen en dat alles daarna helemaal verzorgd is. Sluit je seizoen dus goed af door alles te onderwerpen aan een goede schoonmaakbeurt. Dit is ook nog eens veel beter voor het behoudt van je tuin en je tuinspullen. Zo blijven ze namelijk netjes en goed beschermt en gaan ze dus uiteindelijk veel langer mee. Een heel erg groot voordeel dus!

 

Ga dus goed voorbereid de herfst en winter tegemoet en geniet van alles wat deze seizoenen te bieden hebben. Daarna start de lente weer op met een fijne en vooral dus ook hele schone basis! Het genieten kan dan weer beginnen!