{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Terug

Laatste dag 15% korting op bijna de gehele collectie - Voer de kortingscode OUTLETDAG21 in

Tuinmeubelen in de aanbieding

  • Door Caitlin
  • Saturday 06 / 06 / 2020 0
Tuinmeubelen in de aanbieding

Tegenwoordig vind je bij de tuinmeubeloutlet uitgebreide collecties aan tuinmeubelen in zowel kunststof, hout, riet, rotan en metaal, waarbij zowel met jouw persoonlijke voorkeuren als budget rekening kan worden voor jouw uiteindelijke keuze qua tuinmeubelen.

In de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw werd het aanbod van tuinmeubelen overheerst door de witte kunststof tuinstoelen en tafels. Tegenwoordig vind je tuinmeubelen in uiteenlopende designs, materialen en prijscategorieën. Er zijn vele nieuwe materialen en productiewijzen bijgekomen en met de komst van de 3D-printtechniek is productie nog eenvoudiger geworden. Tegenwoordig vind je bij de tuinmeubeloutlet uitgebreide collecties aan tuinmeubelen in zowel kunststof, hout, riet, rotan en metaal, waarbij zowel met jouw persoonlijke voorkeuren als budget rekening kan worden voor jouw uiteindelijke keuze qua tuinmeubelen.


Indien je een beperkt budget hebt en tuinmeubelen zoekt tegen een aantrekkelijke prijs, dan zijn er in verschillende materialen mogelijkheden om tuinmeubelen in de aanbieding te vinden bij de betere tuinmeubeloutlet.

Houten tuinmeubelen

Hout blijft een populair materiaal bij de productie van tuinmeubelen. Veel mensen geven de voorkeur aan dit materiaal vanwege de natuurlijke uitstraling, alhoewel er toch ook steeds meer rekening wordt gehouden met de eventuele impact van houten meubilair op het milieu. Er zijn dan ook steeds meer duurzame houtsoorten verkrijgbaar, waarmee de aanschaf ervan niet voor onnodige ontbossing zorgt. Er zijn vele soorten hout in gebruik voor de productie van tuinmeubelen. Hardhout wordt veelvuldig gebruikt, maar steeds meer mensen zien de impact in die de aanschaf van tropisch hardhout kan hebben op ontbossing. Teakhouten meubilair heeft een zeer mooie uitstraling en heeft een lange levensduur. Van nature verkleurt het na verloop grijs, wat erg mooi kan zijn. Mocht je dat echter niet aantrekkelijk vinden, dan kan je het hout ook lakken. Dit dien je vervolgens dan wel elk jaar opnieuw te doen. Andere veelgebruikte hardhoutsoorten die populair zijn, zijn eiken, beuken en acacia. Voor alle hardhoutsoorten geldt dat je bij de aanschaf dient te letten op de aanwezigheid van het FSC-keurmerk. Acaciahout, ook wel Robinia genoemd, is afkomstig van de meest duurzame en hardste houtsoort die in Europa groeit. Daarmee is het een goed alternatief voor tropische hardhoutsoorten, aangezien het niet van de andere kant van de wereld hoeft te komen.


Naast hardhout worden er ook zachthoutsoorten gebruikt, zoals grenen en vuren. Grenen is afkomstig van de denneboom en dus een naaldhout. Grenen verkleurd na verloop van tijd en heeft grotere noesten vergeleken met vuren. Vuren is ook een naaldhoutsoort en komt van de spar. Vuren verkleurt meer gelijkmatig dan grenen. Zachthout is goedkoper, aangezien het sneller groeit, dus als je tuinmeubelen in de aanbieding zoekt in hout, dan zul je meestal naar grenen of vurenhout moeten kijken. Het is echter minder duurzaam dan hardhout en vergt meer onderhoud.

Metalen tuinmeubelen

Tegenwoordig kun je ook steeds meer tuinmeubelen in de aanbieding van metaal op de markt vinden. Metaal is een buigzaam maar robuust materiaal. Het meest gebruikte metaal in tuinmeubilair is aluminium. Dit metaal is licht van gewicht en kan niet roesten. Aluminium tuinstoelen zijn eenvoudig te verplaatsen en op te stapelen en worden daarom ook veel gebruikt in de horeca. Vaak wordt het metaal alleen gebruikt voor het frame, waarbij de zitting en rugleuning van kunststof, canvas of wicker (kunststof) zijn gemaakt. Door het lichte gewicht zijn aluminium tuinstoelen en tafels eenvoudig te verplaatsen en ze zijn bovendien vaak inklapbaar. Hiermee kun je ze ook meenemen naar de camping bijvoorbeeld en kun je ze makkelijk opbergen als je ze niet gebruikt. Aluminium kan wel oxideren en na verloop van tijd kan gaan verkleuren onder invloed van vocht, zuurstof of chemicaliën. Vandaar dat aluminium tuinmeubilair vaak wordt geschilderd om oxidatie te voorkomen.
Verder wordt ook staal gebruikt, een sterker en degelijker metaal dan aluminium, maar wel een metaalsoort die kan roesten en zwaarder is..

Kunststof tuinmeubelen

Het meest voordelige materiaal voor tuinmeubelen is doorgaans kunststof. Kunststof tuinmeubelen zijn tegenwoordig niet langer alleen verkrijgbaar in de bekende witte kleur, maar kunnen ook in bijvoorbeeld bruin, zwart of beige worden aangeschaft. Kunststof tuinstoelen, verkrijgbaar van goedkope stapelstoelen tot zeer solide kunststof ligstoelen, blijven een populaire keuze vanwege de redelijke lage prijs en de duurzaamheid van het materiaal. Indien je op zoek bent naar tuinmeubelen in de aanbieding, dan zul je vele mogelijkheden in kunststof kunnen vinden.


Kunststof is relatief duurzaam en onderhoudsvriendelijk, maar je dient het wel regelmatig af te nemen, aangezien kunststof tuinmeubelen kunnen verkleuren of grauw worden als deze langdurig buiten staan.
Daarnaast wordt tegenwoordig veel gebruik gemaakt van gevlochten kunststof, ook wel wicker genaamd. Dit lijkt veel op rotan, maar is dus geen natuurproduct. Wicker is vrij sterk en duurzaam, maar kan bij langdurige blootstelling aan de elementen gaan scheuren en verkleuren. Het beste is om de wat dikkere soorten wicker te kiezen als je dit materiaal mooi vindt.

Aanbiedingen outlets en bouwmarkten

Voor tuinmeubelen in de aanbieding heb je kortom in vrijwel alle materialen vele keuzemogelijkheden. Om tuinmeubelen in de aanbieding aan te schaffen te kun je het beste terecht bij de bekende bouwmarkten of bij tuinmeubeloutlets, die vaak rondom het zomerseizoen stunten met prijzen, waardoor je vaak al voor een relatief laag bedrag een complete set tuinmeubelen in de aanbieding kunt aanschaffen.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »