{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}
0
0

1 december 2020

Tuinmeubelen kopen

Wil je dit voorjaarsseizoen graag nieuwe tuinmeubelen kopen, dan heb je een uitgebreide selectie waaruit je kunt kiezen. Tuinmeubelen zijn verkrijgbaar in vele verschillende materialen, van natuurlijke materialen tot kunststof en metaal. De mogelijkheden en ontwerpen zijn in de afgelopen vijf tot tien jaar enorm toegenomen met de komst van nieuwe kunststof materialen en productietechnieken.

Om tuinmeubelen te kopen hoef je niet eens meer fysiek naar de winkel, maar kun je veelal al online een keuze maken via de online verkoopplatforms van de bekende tuinmeubelketens en ze zelfs thuis laten bezorgen. Met de opkomst van online winkelen en het gemak waarmee mensen nu via internet allerhande producten aanschaffen is tuinmeubelen kopen een stuk gemakkelijker geworden.

Daarnaast bieden ook de grote bekende online winkelketens in Nederland nu hun eigen collecties tuinmeubelen aan, waarmee het aanbod alleen maar verder is gegroeid.

Tuinset

Als je tuinmeubelen kopen wilt tegen een beperkt budget, dan kun je het beste een tuinset aanschaffen. Met een tuinset koop je een complete set van een tuintafel met vier of meer tuinstoelen. Er zijn ook kleine tuinsets verkrijgbaar voor de kleinere tuinen. Zo kun je ook een kleine tuinset kopen voor een tweepersoons huishouden.

Als je wat meer te besteden hebt kun je ook een losse tafel en losse stoelen bij elkaar kopen. Vaak ben je dan wat duurder uit, maar heb je meer keuzevrijheid voor wat betreft de combinatie van materialen. Als je bijvoorbeeld een hardhouten tafel mooi vindt, maar daar wicker of stalen stoelen bij wilt hebben, dan kun je deze tuinmeubelen beter los kopen.

Tuintafel

De meest verkochte soort tafel is over het algemeen de rechthoekige houten tafel. Als je de collecties van verschillende tuinmeubelzaken in je regio bekijkt, dan zal je zien dat het grootste deel van hun tuinsets een rechthoekige tafel heeft. Deze vorm is voor grote gezinnen vaak ook de meest praktische, aangezien je deze tafel in een groot aantal afmetingen kunt krijgen en ook eenvoudig tegen de muur aan kunt zetten om ruimte te besparen.

De zeer traditionele ronde tuintafel wordt echter ook weer steeds meer verkocht. Met een ronde tuintafel heb je een tafel met misschien wel een veel praktischer vorm en hoeft er geen hiërarchie te zijn op basis van plek aan de tafel of onenigheid wie waar mag zitten. In tegenstelling tot een rechthoekige tafel maakt het bij een ronde tuintafel immers niet uit aan welke kant van de tafel je zit.

Bij een ronde tuintafel is het ook een stuk makkelijker om er nog een paar stoelen bij te plaatsen en allemaal iets in te schuiven, zodat je ook met meer dan acht personen samen aan de tafel kunt zitten. Bovendien kun je elkaar gezeten aan een ronde tafel allemaal aankijken, waarmee een opstelling met een ronde tuintafel vaak een stuk gezellig oogt en meer interactie onderling creëert.

Qua materialen zie je steeds meer een combinatie van materialen, zoals bijvoorbeeld een metalen onderstel met een kunststof of houten tafelblad in plaats van een tafel die geheel gemaakt is uit hout, kunststof of metaal. Deze combinatie maakt het vaak tot een tijdloos ontwerp, dat zowel in een klassieke als moderne tuin past.

Loungeset

Veel mensen kiezen nu in plaats van voor een reguliere tuinset met tafel en stoelen voor een loungeset. Het verschil is dat je bij een loungeset in plaats van normale tuinstoelen een lougebank krijgt, een gevoerde bank met zitkussens, die door zijn zachte voering extra comfortabel zit. Er zijn vele uitvoeringen verkrijgbaar, maar de meeste modellen bestaan uit een hoekbankopstelling in een L-vorm.

De meest populaire loungeset is een wicker loungeset in hoekopstelling. Hiervan worden er verreweg de meeste verkocht. Wicker is een weerbestendig en onderhoudsvriendelijk materiaal, waarmee deze loungeset het hele jaar door buiten kan blijven staan.

Losse tuinstoelen

Tuinstoelen zijn verkrijgbaar in vele designs en materialen. Als je van natuurlijke materialen houdt, dan is een houten of rotan stoel de mooiste keuze.

Rotan is een massieve stengel afkomstig van een tropische plant, die door zijn combinatie van kracht en flexibiliteit zeer goed kan worden gebruikt voor een veelvoud aan toepassingen, waaronder tuinmeubilair. Een nadeel van rotan is echter dat het in onbeschermde vorm minder goed bestand is tegen vocht en vorst en daarmee niet zo heel goed langdurig buiten kan blijven staan.

Houten tuinstoelen zijn erg populair, aangezien het een zeer degelijk materiaal is, dat bovendien heel warm en landelijk oogt op een terras. Tegenwoordig worden voornamelijk zachthoutsoorten als grenen en vuren gebruikt. Daarnaast zie je ook hardhoutsoorten als eiken en acaciahout. Teakhout is ook nog steeds populair voor tuinmeubilair, maar is door overmatig gebruik vrij kostbaar en schaars geworden.

Er zijn ook vele soorten kunststof en metalen stoelen verkrijgbaar. Wicker is een populair synthetisch materiaal, aangezien het weerbestendig en duurzaam is. Verder wordt textileen ook veel toegepast voor zittingen en leuningen, vaak in combinatie met een frame van aluminium.