{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Door Roos, 20 juni 2024

Tuinmeubelen voor Balkons vragen ruimtebesparende oplossingen

Een tuin of een balkon er zit nog al een verschil tussen. Dit maakt dan ook dat je goed moet kijken hoe je deze inricht en welke keuzes je hiervoor moet maken. Vooral omdat ze zo verschillend van elkaar zijn. Over het algemeen heb je bijvoorbeeld in een tuin veel meer ruimte dan op een balkon en daarnaast zie je dus ook dat een balkon veel meer baat heeft bij ruimtebesparende oplossingen. En laten tuinmeubelen hier nu eens bij uitstek geschikt voor zijn.

 

In deze blog gaan we je laten zien welke tuinmeubelen je allemaal een plekje op je balkon kunt geven en hoe ze hier helemaal tot hun recht komen. Maar ook laten we je zien welke ruimtebesparende oplossingen er allemaal mogelijk zijn en hoe deze ook bij kunnen dragen aan een sfeervol balkon waar je ook nog eens veel profijt van kan hebben.

 

Wij kunnen je in ieder geval vertellen dat een balkon zeker geen nadeel is en dat het ook absoluut niet onder doet voor een tuin en dat is natuurlijk wel heel erg prettig. Lees dan ook snel mee hoe wij dit aanpakken op een balkon en welke soorten meubelen wij kiezen om het plaatje compleet te maken!

 

Kijk eens naar opklapbare meubelen

Als de ruimte beperkt is maar je zowel fijne meubelen als voldoende opbergplek over wil houden dan is het nodig om je hier eens goed in te verdiepen en om te kijken hoe je dat het beste kunt realiseren. Want hoe zorg je er nu eigenlijk voor dat je aan de ene kant voldoende zitplekken hebt maar aan de andere kant dus ook opbergruimte en bewegingsruimte.

Een hele bekende oplossing die dan ook veel mensen kiezen is de keuze voor opklapbare meubelen. Dit kan dan ook een enorm voordeel zijn en hier kun je veel aan hebben. Het is dan ook erg handig om meubelen op te kunnen klappen en er zo voor te zorgen dat je ze handig kwijt kunt in de tuin zonder dat ze teveel plek in beslag nemen.

Zo bestaan er bijvoorbeeld opklapbare stoelen, tafels en bistrosetjes. Allemaal enorm handig en ook nog eens erg sfeervol in je tuin. Op deze wijze ga je dan ook heel erg slim met de beschikbare ruimte om en blijft er dus des te meer ruimte over om lekker van het buiten zijn te genieten. De keuze voor opklapbare meubelen is dus een hele slimme keuze die wij zeker weten aanmoedigen.

De keuze voor een hangstoel

Stel je balkon heeft een hele sterke bovenstructuur dan biedt dat gelijk een aantal fijne mogelijkheden. Dan kun je er dus over denken om een hangstoel op te hangen en zo dus heerlijk lekker te relaxen en genieten in de tuin. Het is dan ook een perfecte optie om op die manier optimaal gebruik te maken van de ruimte op je balkon en je houdt op bodem dus voldoende ruimte over.

Juist hier zien we vaak dat het heel erg vol komt te staan en de ruimte is hier vaak niet toelatend voor. Als je dan ook besluit om met een hangstoel te gaan werken is dat dan ook heel erg slim omdat je op die manier veel meer ruimte overhoudt en het ook nog eens optisch groter lijkt. Veel fijne voordelen dus die de keuze voor een hangstoel tot een succes maken.

En als klap op de vuurpijl ziet een hangstoel er ook nog eens decoratief en sfeervol uit en geef je jouw tuin dus ook meteen een hele prettige stijl mee!

Ga op zoek naar een wandtafel

En dan hebben we ook de wandtafels nog. Ook deze zijn zeker weten heel erg leuk en fijn om aan balkon toe te voegen en zorgen hier dan ook voor veel sfeer en gezelligheid. Deze wandtafels zijn er ook in veel verschillende uitvoeringen waardoor je dus ook hierbij weer een ruime keuze hebt.

Een wandtafel is dus inklapbaar en kun je vaak gemakkelijk aan de muur bevestigen. Op deze manier kun je hem dus in en uitklappen wanneer dat nodig is en in de tussentijd bespaar je zo dus veel ruimte. Een wandtafel is enorm handig om wat hapjes en drankjes op te zetten als je lekker aan het genieten bent van het zonnetje.

Ook bespaar je natuurlijk heel erg veel ruimte op de vloer van de tuin omdat je de tafel dus tegen de wand weer in kunt klappen. Ook dit is dus eigenlijk weer een onmisbaar item op een balkon als je tenminste een beetje slim met de ruimte om wil gaan.

Hangende plantenbakken stelen de show

En dan hebben we natuurlijk de plantenbakken nog. Ook deze zijn er in veel verschillende soorten en maten en het kan soms best even puzzelen zijn welke nu het beste bij jou tuin of balkon passen. Maar als je een balkon hebt dan zijn het toch wel de hangende plantenbakken die de show stelen en die dus ook perfect bij jouw balkon passen.

Deze hangende plantenbakken nemen dan ook weinig ruimte in beslag en zorgen wel al snel voor een groene touch op je balkon. Bevestig ze dan ook aan de reling of aan de muur en vul ze met groene planten of kleurrijke bloemen. Zo maak je er dus al snel een kleurrijk en vooral gezellig geheel van.

Zo voeg je niet alleen een vleugje natuur toe aan je balkon maar maak je dus ook wederom weer heel handig gebruik van de beschikbare ruimte in je tuin en dit is dan ook erg handig en voordelig. Zo kun je dus lekker genieten van de rust en de ruimte om je heen op je balkon.

Stapelbare meubelen zijn een heel goed idee

En dan hebben we natuurlijk de stapelbare meubelen nog. Als je het helemaal goed aan wil pakken dan vormen zij pas echt een heel goed idee. Stapelbare meubelen zijn dan ook enorm handig en besparen je ook nog eens erg veel plek. Ze zijn heel gemakkelijk op te ruimen wanneer je ze niet meer gebruikt maar wanneer je ze wel gebruikt heb je dus meteen wat extra zitplekken te pakken.

Stapelbare meubelen zijn er in verschillende varianten. Zo heb je stapelbare stoelen maar ook stapelbare tafels en zelfs een stapelbare lounge set. Dit geeft je dus heel veel mogelijkheden om de juiste meubelen op je balkon te plaatsen en om dus ruimte te besparen. Geef je balkon dan ook op deze manier vorm en pas het aan naar je eigen behoeften.

Tuinmeubelen met aanwezige opbergruimte

Het slimste is het nog wel om gebruik te maken van tuinmeubelen met aanwezige opbergruimte. Op deze wijze kun je pas echt optimaal profiteren van je tuinmeubelen en het voordeel wat ze je geven. Denk bijvoorbeeld aan een tuinbank met opbergruimte. Hoe handig is het wel niet als je dus ook gelijk spullen kunt opbergen maar ook een fijn zitmeubel in de tuin hebt staan.

Het is dan ook zeker weten heel slim om goed te kijken of ook jij dit soort meubelen aan je balkon toe kunt voegen zodat je er lekker van kan genieten. Het bespaart namelijk heel erg veel ruimte en houdt je balkon ook nog eens netjes en georganiseerd. Een groot voordeel dus.

Meubelen met een dubbele functie

We hebben het natuurlijk net gehad over de opbergbanken maar wist je dat er nog veel meer meubelen zijn met een dubbele functie en dat deze dan ook echt een aanwinst voor je balkon vormen. Het is natuurlijk enorm fijn om te zorgen voor meubelen die een dubbele functie hebben zodat je op die manier ruimte bespaard en met een meubelstuk meerdere kanten op kunt.

Denk bijvoorbeeld aan een poef waar je lekker op kunt zitten maar waar je ook meteen spullen in op kunt bergen. Dit soort meubelen zijn natuurlijk enorm handig op een plek waar de ruimte beperkt is en komen dus ook zeker op een balkon heel erg goed tot hun recht. De keuze voor dit soort meubelen is dan ook een hele fijne keuze waar je zeker weten je voordeel mee kunt doen.

Ook bij meubelen met een dubbele functie zien we dat er een hele ruime keuze is en dat is natuurlijk ook wel heel prettig want dat geeft je dus meer dan voldoende gelegenheid om de juiste meubelen te vinden voor bij jou op het balkon.

Kies voor een verticale tuin

Ook op een balkon wil je vaak maar wat graag wat groen toevoegen en dat is dan ook zeker weten een heel erg goed idee toch kan dat soms net even wat anders gaan dan bij een tuin en is het dus ook nodig om even goed te bedenken hoe je dit aan gaat pakken.

Ten eerste zijn er gelukkig veel verschillende opties en kun je met al deze opties goed uit de voeten en doe je er je voordeel mee. Maar de keuze voor een verticale tuin is dus zeker weten een goede keuze. Je bespaart op deze wijze heel veel ruimte op de vloer van je balkon terwijl je dus wel meteen lekker wat groen toevoegt. Dat zorgt dan ook voor een hele fijne sfeer op je balkon!

Zoek naar lichtgewicht meubelen

Een balkon ligt natuurlijk hoog en vaak moet je dan ook wat trappen op of met de lift om de tuinmeubelen op hun plek te krijgen. Je kunt je wellicht wel voorstellen dus dat het enorm handig kan zijn om gebruik te maken van lichtgewicht tuinmeubelen aangezien je deze gemakkelijk verplaats en kunt tillen.

Hiermee bespaar je jezelf dus ook een heleboel moeite en zorg je voor fijne meubelen op je balkon waar je heerlijk van kan genieten. Ook berg je deze meubelen vaak vrij gemakkelijk op en ook dat is natuurlijk heel erg handig en fijn. Het is dan ook zeker weten belangrijk om te kijken hoe je dit zo goed mogelijk kunt doen en hoe je het plaatje kan laten kloppen. Daarnaast zijn lichtgewicht tuinmeubelen er tegenwoordig ook in veel verschillende opties en heb je dus ook een ruime keuze om lichtgewicht tuinmeubelen te vinden die goed bij jouw tuin passen.

Tuinmeubelen voor op een balkon

Of je nu een balkon of een tuin hebt tuinmeubelen spelen altijd een belangrijke rol. Het is dan ook belangrijk om goed te kijken welke soorten tuinmeubelen jij graag op jouw balkon terug zou willen zien. Omdat op een balkon de ruimte beperkt is kun je het beste hele slimme en verstandige keuzes maken waarbij je dus goed omgaat met de ruimte die je tot je beschikking hebt.

Het is dan ook slim om goed na te denken over hoe je deze ruimte in gaat delen zodat je er voldoende profijt van hebt. Naast dat de ruimte beperkt is moet je dus ook goed nadenken over welke functies de meubelen hebben die je besluit een plekje te geven. Ook dit is namelijk erg belangrijk en het is dan ook slim om ervoor te zorgen dat meubelen verschillende functies hebben zodat je met minder meubelen veel resultaat kunt bereiken.

Zo is het bijvoorbeeld heel handig om met de meubelen ervoor te zorgen dat je zitplekken hebt maar ook meteen opbergruimte. Want juist die opbergruimte is zo belangrijk en wil je dan ook echt niet missen op je balkon. Zeker omdat de ruimte beperkt is. Uiteraard kun je toch al niet teveel spullen kwijt en moet je ook hier slimme keuzes in maken maar de spullen die je dan graag een plekje wil geven moet je wel goed over nadenken.

Kijk dan ook goed hoe je dit met elkaar samen kunt laten gaan en hoe je dus kunt zorgen voor opbergplekken en zitplekken tegelijkertijd in een meubel. Juist dan zorg je voor veel sfeer en gezelligheid op je balkon en ga je dus slim met de ruimte om.

Ook opklapmeubelen zijn een erg goed idee net als stapelbare meubelen. Deze zorgen er namelijk ook voor dat je handig met de ruimte om kan gaan en besparen ook nog eens veel ruimte en laat dat nu precies de bedoeling zijn. Door de meubelen te kunnen stapelen zorg je ervoor dat je ze als je ze niet gebruikt makkelijk op kunt bergen zonder dat dit veel ruimte in beslag neemt en dat is wel echt ideaal natuurlijk.

Het is dan ook zeker weten een slim plan om goed naar de ruimte te kijken en naar de wensen die je hebt en om vervolgens je meubelkeuze hierop aan te passen zodat je hier handig mee om kunt gaan. Zo haal je alles uit je balkon wat erin zit en juist dat is zo handig en fijn! jouw balkon heeft zo heel veel voordelen en het gebrek aan ruimte is dan ook op deze wijze absoluut geen beperking meer!