{!!% include 'snippets/cta.rain' %!!}

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Onze teak leveranceer is FSC gecertificeerd.

0

Door Roos, 18 juni 2024

Tuinmeubelen voor de perfecte buitenwerkplek in de zomer

Met de komst van de zomer is het heerlijk om buiten te werken en te genieten van het zonnetje en de frisse lucht. Een buitenwerkplek in je tuin kan de ideale omgeving zijn om productief te blijven terwijl je geniet van de zomerse sfeer. In deze blog delen we inspirerende ideeën en tips voor het creëren van de perfecte buitenwerkplek met behulp van tuinmeubelen.

Tegenwoordig zien we dat steeds meer mensen flexibel werken. Ze zijn niet meer direct aan een werkplek gebonden en kunnen dus op verschillende plekken hun werkzaamheden uitvoeren. Dit is natuurlijk niet alleen heel erg prettig maar geeft ook nog eens heel erg veel mogelijkheden. Het is dan ook zeker weten erg fijn om te kijken waar jij je werkplek kunt realiseren en hoe fijn zou dat wel niet zijn als dit gewoon in je eigen achtertuin kan. Op die manier is dat natuurlijk helemaal een feestje. Maar hier heb je natuurlijk wel een fijne werkplek voor nodig want je wil wel een beetje comfortabel zitten en ook daadwerkelijk goed en rustig kunnen werken.

Of je nu freelancer bent, een thuiskantoor hebt of gewoon af en toe buiten wilt werken, deze tips helpen je om een comfortabele en functionele werkruimte in je tuin te creëren. Hierdoor geef jij jezelf dus de mogelijkheid om in jouw eigen tuin te genieten van een prachtige werkplek en hoef je dus niet de deur meer uit voor je werkzaamheden. Lees je met ons mee?

Ergonomische stoel en tafel:

Een comfortabele stoel en een ergonomische tafel zijn essentieel voor een goede buitenwerkplek. Kies voor een tuinstoel met goede rug- en armsteunen en een verstelbare rugleuning. Combineer dit met een tafel op de juiste hoogte, zodat je een goede werkhouding kunt behouden. Als je aan het werk bent zit je vaak langere tijd in dezelfde houding. Dit kan al snel vervelende klachten geven zoals rugklachten of klachten aan je nek. Dit is natuurlijk heel erg vervelend en hier zit je dan ook eigenlijk niet op te wachten. Het is dan ook veel fijner om te kijken hoe je dit kunt voorkomen door met aandacht te kiezen voor een ergonomische stoel en tafel.

Op deze wijze zit je goed en comfortabel en hoef jij je achteraf dus ook geen zorgen te maken over allerlei vervelende klachten. Het is dan ook zeker weten een aanrader om hier naar te kijken en hier een uitgave voor te doen. Onderaan de streep valt en staat alles wel met hoe comfortabel je kunt zitten.

Draadloos internet:

Om optimaal te kunnen werken in je tuin, is een goede internetverbinding van belang. Zorg ervoor dat je draadloos internet in je tuin hebt of investeer in een draagbare wifi-router of hotspot. Hierdoor kun je ongestoord werken zonder je zorgen te maken over een zwak signaal. Dit is dan ook een onmisbaar punt voor een fijne werkplek in de tuin. Als dit namelijk niet op orde is dan merk je dit meteen en is dit een groot nadeel. Het is dan ook erg belangrijk om te kijken hoe jij draadloos internet in je tuin kunt realiseren zodat je eigenlijk op iedere plek lekker aan de slag kunt.

Stel je zit eerst lekker in het zonnetje te werken en je beslist op een bepaald moment om de schaduw op te zoeken dan wil je dit natuurlijk wel in alle rust kunnen doen en daarnaast dus nog steeds van goed internet genieten. Hiervoor is het dan ook belangrijk dat je dit op orde hebt en dat je dus zorgt voor draadloos internet door de gehele tuin.

Schaduwrijke plek:

Hoewel een lekker zonnetje tijdens het werken heerlijk kan zijn is direct zonlicht soms wel echt heel hinderlijk en niet fijn tijdens het werken. Je wil daarom ook het liefste het comfort van een schaduwrijke plek in je tuin hebben en hier optimaal van genieten. Zorg dan ook dat je deze plek in je tuin hebt.

Gelukkig kan dit op verschillende wijze. Ten eerste kun je natuurlijk heel gemakkelijk een parasol plaatsen. Veel mensen vinden dit dan ook een hele fijne keuze omdat je op deze manier dus al snel ergens schaduw kunt realiseren en je de parasol natuurlijk ook vrij gemakkelijk verplaatsen kan. Dit is dus zeker weten een hele fijne optie.

Daarnaast zien we ook dat veel mensen de keuze maken voor een zonnescherm. Ondanks dat dit natuurlijk wel meteen een vast element in je tuin is heb je hier ook veel voordeel van. Met een zonnescherm zorg je er namelijk voor dat je meteen heel comfortabel kan zitten en heb je dus altijd een vrij grote schaduwplek in je tuin. Ook hier kun je dan ook zeker weten je voordeel mee doen.

En onderaan de streep zijn er verder natuurlijk ook voldoende schaduwrijke plekken te vinden in je eigen tuin en moet je hier een beetje creatief mee omgaan. Zo kun je plekken onder de boom of bij een pergola gebruiken om lekker in de schaduw te zitten en hier ook echt van te genieten!

Verstelbare laptopstandaard:

De meeste mensen werken vanaf een laptop. Ook hierbij moet je natuurlijk wel zorgen dat dit allemaal een beetje in orde is en dat je dus op een goede manier met een goede houding kunt werken. Dit doe je bijvoorbeeld door in de eerste plaats je nek en je rug te ontlasten. Dit kan op verschillende manieren maar een hele handige manier is om te zorgen voor een verstelbare laptopstandaard. Op deze wijze kun je de standaard aanpassen naar wat voor jou goed werkt en hier dus je voordeel mee doen. Zo weet je zeker dat je ontspannen kunt zitten en dat je hier profijt van hebt.

Ook ontlast je dus zeker weten je rug en je nek op deze manier en blijven blessures je bespaard. Daarnaast heb je deze standaards ook nog eens in een draagbare variant waardoor je ze dus heel gemakkelijk meeneemt en plaatst op de juiste plek. Dit is natuurlijk helemaal heel makkelijk en echt een feestje! Zo maak jij je buitenwerkplek helemaal tot een super fijne plek

Sfeervolle verlichting:

Uiteraard kun je op de dag lekker buiten werken maar hoe fijn is het als je dit na een warme zomerse dag ook in de avond nog even kan doen? Vaak koelt het dan al een beetje af buiten en is de temperatuur echt heerlijk en is het daarnaast natuurlijk ook nog erg fijn om op deze wijze lekker te genieten.

Je kunt twee keuzes maken of ze combineren met elkaar, je kunt kiezen voor functionele verlichting maar ook voor sfeervolle verlichting. Een combinatie van beiden is ook een heel erg goed idee. Wat je dus heel handig kunt doen is zorgen dat je werkplek ten eerste goed verlicht is zodat je ook je werk goed kunt doen. Dit is natuurlijk onmisbaar want als je buiten nog wil werken dan moet je natuurlijk wel wat kunnen zien. Maar het oog wil ook wat en een fijne sfeer om in te werken is natuurlijk ook heel wat waard. Vandaar dat we ook zien dat sfeervolle verlichting een enorme aanwinst voor je tuin kan vormen. Ook hier kun je dus weer je voordeel mee doen en ook op deze wijze zorg je ervoor dat je een hele fijne plek realiseert waar je optimaal kan werken en waar het ook nog eens gezellig oogt.

Voldoende inspiratie tijdens het werk

Als je lekker aan het werk bent dan wil je vaak wel inspiratie ervaren. Ook dit kan weer op verschillende manieren maar de natuur zorgt al als vanouds voor aardig wat inspiratie en rust en kan dus een hele prettige omgeving zijn om in te werken. Om die reden is het dan ook zeker weten een slim plan om lekker buiten te helpen want hier ervaar je dus veel voordelen door.

Een groene omgeving en een inspirerend uitzicht kunnen dus je productiviteit en creativiteit verhogen. Plaats je buitenwerkplek dan ook om een plek in je tuin waar je lekker kunt genieten van het groen om je heen. Richt daarnaast je werkplek zo in dat je ook een mooi uitzicht hebt op bijvoorbeeld planten, bloemen en eventueel een vijver of bomen. Dit zorgt dan ook voor een hele ontspannende en motiverende werkomgeving en zo haal je nog meer uit je werkplek in de buitenlucht.

Een rustige en afgezonderde plek

Om lekker ongestoord te kunnen werken heb je natuurlijk wel een rustige en afgezonderde plek nodig. Je hebt een plek nodig waar je even tot rust kan komen en waar je dus niet meteen in de drukte van de rest van de tuin zit. Dit is vaak even zoeken naar zeker niet onmogelijk. Het is dan ook belangrijk om goed over de positie van de werkplek in je tuin na te denken. Waar kun je de werkplek het beste plaatsen en hoe doe je hier dan je voordeel mee.

Ook kun je eventueel de keuze maken voor een afscheiding van je werkplek. Er zijn namelijk ook voldoende manieren om ervoor te zorgen dat je werkplek wat privacy krijgt door bijvoorbeeld te werken met een scherm of beplanting waarmee je de werkplek dus wat privacy kunt geven.

Op deze manier realiseer jij dus in je tuin een rustig hoekje waar je ongestoord kan werken en zo kunnen plezier en werken in je tuin prima samen gaan.

Zorg dat je alles bij de hand hebt

Ook is het slim om je werkplek dusdanig in te richten zodat je alles goed bij de hand hebt, je wil natuurlijk al je spullen handig en snel kunnen pakken en er op die manier voor zorgen dat je werkplek van alle gemakken voorzien is. Ook hier kun je bijvoorbeeld handige opbergers voor gebruiken om het jezelf nog makkelijker te maken. Kijk dan ook goed hoe je dit eventueel kunt realiseren. En hoe je er dus voor kunt zorgen dat je alles bij de hand hebt en dat je alles ook gemakkelijk kunt pakken.

Het kan bijvoorbeeld werken om wat bakjes op je werkplek te plaatsen waar je verschillende benodigdheden in kunt sorteren. Zo heb je altijd de items goed bij de hand die je op dat moment nodig hebt en dat is wel heel erg prettig natuurlijk.

Een fijne werkplek in de tuin

De conclusie is dan ook dat het onwijs prettig is om een werkplek buiten in je eigen tuin te hebben. Hier kun je dan ook zeker weten heel erg veel en goed van genieten. Het is dan ook heel erg leuk om een werkplek vorm te geven zodat deze aan al je wensen en eisen voldoet en je hier ook echt je voordeel mee kunt doen. Ook dit kan gelukkig weer op verschillende manieren.

Ten eerste kun je natuurlijk goed bedenken wat je allemaal nodig hebt en wat voor jou prettig zou zijn. Ook dit is namelijk weer voor iedereen verschillend en het is dan ook belangrijk om hier goed naar te kijken. Als je dit eenmaal goed op een rijtje hebt dan kun je beginnen met het vormgeven van je werkplek. Bedenk hierbij ook goed de praktische kant. Dus niet enkel wat je allemaal nodig hebt maar ook waar je het nu het beste zou kunnen plaatsen. Alleen dan zorg je voor een hele fijne sfeer in de tuin waar je zeker weten je voordeel mee kan doen.

Ook zaken als schaduw, rust en privacy zijn net als inspiratie enorm van belang. Ook hier moet je dus even goed naar kijken en je tuin zo inrichten dat dit allemaal op orde is en je hier ook optimaal van genieten kan. Op deze wijze zie je dan ook dat je het plaatje helemaal compleet kan maken en dat je ervoor zorgen kunt dat je een hele fijne werkplek realiseert gewoon zo in je eigen achtertuin. Je hoeft dus nooit de deur meer uit naar een externe werkplek maar je hebt alles gewoon zo thuis lekker bij de hand.

Als je dan ook nog let op het comfort van je werkplek dan zit je helemaal goed. Zorg dus voor een tafel en stoelen die comfort bieden en bij je passen en zorg voor een ergonomische werkhouding. Pas dan kan het echt niet meer stuk.